Beau’s april: Almelo, AirPods en Anna’s Smaakatelier

12 mei 2021 | Leven

tbdapril.17

Ohhh april – wat een fantastische maand na zo lang in een grauwe grot te hebben geleefd. De zon scheen (een beetje), de wereld ging weer open (een beetje) en ik had mijn positive vibes weer terug (heel veel!). In dit dagboek vertel ik je over een weekendje Almelo (of all places), de opening van Anna’s Smaakatelier (waar ik teksten voor schreef), een fijne Koningsdag en meer. Lees mee!

tbdapril.1tbdapril.2

1 tot en met 3 april

April begon voor mij BOMvol energie. Geen idee waar ik het vandaan haalde maar ik was niet te stoppen. Ik sportte bijna twee weken lang iedere dag (wow, ja echt) en dat voelde echt goed. Ik sport voornamelijk gewoon thuis, met dansfilmpjes of wat oefeningen met elastieken, maar ook wel eens buiten tijdens een groepsles van Fit For Free. Ook kreeg ik begin april een doos kleding van H&M. Shoppen: vreselijk. Nieuwe kleding: hartstikke leuk. Ik heb veel kunnen houden dus ik ben voorlopig wel weer ff voorzien.

Check trouwens ook ff die gebakken aardappelen. Dit is toch HEMELS?! Ik kan dit elke dag zo eten, echt waar. ‘Hair by Beau’ slaat overigens op mijn sinds kort favo tool: de föhnborstel. Ik heb alleen geen idee hoe ik met dat ding om moet gaan. Verder raad ik je gewoon aan om me te volgen op Insta zodat ik je niet na een maand nog grappige foto’s uit moet leggen die je ook gewoon op het moment zelf had kunnen zien 😉

Op vrijdagavond ging Joran een avond naar een vriend en daarom bleef Ilona gezellig logeren. Niet omdat ik niet alleen wil slapen (ahum, heerlijk juist), maar omdat je zo een gezellige avond kunt hebben die niet vóór de avondklok afgebroken hoeft te worden. Niet dat we er nou zo’n wild feest van hebben gemaakt: we regelden een puzzel van de buren, sorteerden alle stukjes op kleur en hadden toen geen zin meer. Toen kropen we op de bank met allebei een eigen boek en hebben we zeker een uur geen woord met elkaar gewisseld.

tbdapril.3tbdapril.4

4 tot en met 7 april

De volgende dag ging ik met Ilona en Milenka naar Ilona’s home town, Zaltbommel. Gewoon, om een beetje te wandelen, koffie te drinken en bij haar ouders langs te gaan. Niks bijzonders dus, maar het was wel heel lekker om weer eens ergens anders te zijn.

‘s Avonds hing ik op de bank met Joran en ook gingen we eindelijk aan de slag met een bouwpakketje dat al maanden op de kast stond: Lego Friends, met Central Perk en alles d’r op en d’r aan, hahaha. Als grapje gekregen van mijn moeder maar eigenlijk best wel leuk om in elkaar te zetten.

Zondag was Eerste Paasdag en die begonnen we goed met zelfgemaakte cinnamon buns. ‘s Middags dronken we koffie bij mijn ouders en ‘s avonds schoven we aan bij die van hem. Tweede Paasdag had ik geloof ik ook vrij maar ik heb geen flauw idee wat ik heb gedaan. Goeie kans dat ik heb gesport, tv heb gekeken en hier en daar een woordje heb geschreven.

De dagen erna waren heel grauw en regenachtig en die bracht ik voornamelijk binnen door, met koffie en thee aan het werk.

tbdapril.5tbdapril.6

8 tot en met 11 april

Het was een korte werkweek (want Pasen) maar wel een hele drukke. Ik herinner me dat ik woensdag en vrijdag tot hoofdpijn toe werkte. Niet goed natuurlijk, maar soms is het zo lastig om alles voor Keukenmeid in die twee dagen te proppen. En dat lukt ondanks het harde werken eigenlijk nooit. Na een volle werkdag op vrijdag, kroop ik bij Ilona thuis op de bank met foute tv en pizza hawaii. Yes, ik beken: ik vind die dingen fantastisch. De culinaire goden straften me die avond meteen want ik had me een partij buikpijn na deze pizza, heel gek.

Op zaterdag was daar niets meer van te merken, dus ik maakte dit heerlijke taartje. Het is een red velvet brownie met cheesecake. Die mix kreeg ik een tijdje geleden opgestuurd in een perspakket van Home Made. Ik vond ‘m heel lekker! Zoet, maar ook frissig door die laag cheesecake.

Verder werkte ik dit weekend aan dit tafeltje. Het is ons tv-kastje die we allebei net lelijk bruin vonden. Klussers die we zijn kwam het pas na een jaar in ons (mij) op dat we het daar niet bij hoeven te laten en dat je ‘m ook gewoon zelf een ander kleurtje kan geven. Totaal geen moeite ook, ik vond het eigenlijk juist wel leuk om te doen! En dat matzwarte staat nu ook een stuk beter trouwens.

tbdapril.7tbdapril.8

12 tot en met 15 april

Deze week stond doordeweeks in het teken van werk, beetje sport, meer werk, hagel en ontiegelijk veel eten. En een coronatestje tussendoor, had ik wel weer eens zin in.

Qua eten loopt het de laatste tijd wel een beetje uit de hand. Ik merk echt dat ik verslaafd ben geraakt aan suiker; ik heb er elke dag zoveel trek in en dat was een paar jaar geleden echt niet zo. Taarten, chocola, koekjes, stop het in me. Ik kan trouwens wel maat houden (het is niet dat ik een heel pak koekjes wegwerk ofzo), maar de drang is er wel gewoon heel erg en eigenlijk vind ik dát gewoon heel stom. Dat ik zo erg kan smachten naar zoet. Ik bedoel: ik ben 25 en ik kies gewoon met mijn volle verstand voor witte chocola. Kan toch niet meer, hè?

Anyways, ook lekker: een volger op Insta wist dat ik in de buurt woonde en ze kwam me een stuk appeltaart brengen. Zo lief! Heel goed was ‘ie! Op donderdagavond at Ilona bij mij en we haalden weer poké bowls. Ik ga al-tijd voor eentje met zoete aardappel, edamame, zalm, masago, mango, wasabimayo en crunchy zeewier. Die smaakexplosie is ♥♥♥ Dit keer was ‘ie #gekregen maar dat doet niks aan mijn oordeel. Altijd fan.

tbdapril.9tbdapril.10

16 en 17 april

We gaan er weer een weekend op uit! In december gingen we naar een gedrocht onder de Maasstad, Oostvoorne (althans, de weg ernaartoe is triest, het dorp zelf is best prima), en dit keer vertoefden we in Almelo. We zaten daar in een heel lekker Airbnb-huisje en hingen vooral lekker veel op de bank met eten en wijn. Ook speelden we Pandemic (ingewikkeld maar wel oké) en Ticket To Ride (HEEL leuk!) en aten we chocoladefondue. Over je suikerverslaving voeden gesproken…

Wat we van Almelo vonden? Mwah.

tbdapril.11tbdapril.12

18 tot en met 21 april

Op de terugweg wandelden we nog een beetje langs de Veluwe. Langs, ja. We wilden gewoon heel even wandelen en daar wilden we geen dikke toegangsprijs voor betalen. We liepen daarom de andere kant op door een woonwijk bíj de Veluwe. Heel sneu, hahaha.

Eenmaal terug in Utrecht klom ik meteen op het dakterras met een lekker boek. De zon scheen zo heerlijk en ik voelde me helemaal lekker daar. Ik kreeg die dag ook een cadeautje van Joran die me blijkbaar wel héél erg had gemist: AirPods! Die wilde ik al een tijdje heel graag, maar ik gunde het mezelf net niet helemaal om ze te kopen, om de een of andere reden. Wij geven elkaar nooit cadeautjes, echt nooit nooit, en juist daarom vond ik het zo leuk om dit te krijgen, denk ik. Heel blij mee!

De rest van de week was weer een gewone werkweek, waarvan ik de dinsdag weer gezellig op kantoor werkte. Tijdens een lunchwandeling haalde ik het boek op de foto rechtsboven op. De Utrechtsche Gastronomie Thuis is een boek vol recepten van Utrechtse restaurants en cafés, met als doel om geld op te halen om de horeca te steunen. Veel van de recepten vind ik een béétje te pretentieus (je bent mij kwijt bij ingrediënten met 6 lettergrepen) maar het idee van het boek vind ik wel heel leuk. Ze hebben ‘m voor verschillende steden, zie hier.

Deze week kreeg ik ook weer een leuk pakket binnen van Gebana, een nieuwe samenwerkingspartner. Het is een Zwitsers bedrijf dat zich inzet voor meer bewustzijn rondom duurzaam voedsel. Ze verkopen producten bijvoorbeeld alleen in het seizoen, zetten zich in voor boeren en hun lokale economie en ze verschepen alles lekker praktisch in grote hoeveelheden en zonder omwegen. Ik ben juist best wel heel erg lui als het op boodschappen doen aankomt, en juist dáár ga ik over bloggen! Leuk hè?

Een ander businessy hoogtepunt van de week: de officiële opening van Anna’s Smaakatelier. De afgelopen maanden schreef ik de teksten voor deze nieuwe Amersfoortse koffie- en taartenzaak van Anna, de winnares van Heel Holland Bakt een paar jaar geleden. Heel leuk om te doen! En zo gaaf dat het er nu dan echt staat! Deze 100% definitieve teksten staan nog niet op de website omdat ze vanwege de maatregelen nog niet helemaal open mogen, maar deze tekst geeft wel al een goede indruk! De officiële opening was online (what’s new?) en die woonde ik bij met een flesje prosecco die Anna iedereen had toegestuurd.

tbdapril.13tbdapril.14

22 tot en met 24 april

Die prosecco maakte me lekker rozig dus het was daarna wel gedaan met de werkdag. Alhoewel, schrijven gaat met zo’n roes ook altijd wel soepel. Maar als ik daaraan toegeef, is ‘t het begin van het einde. In ieder geval verplaatsten Ilona (want die werkte bij mij thuis) en ik naar buiten waar we een biertje dronken en fantastisch lekkere garnalenkroketjes van de Sea Salt Saloon aten in de laatste zonnestralen aan de gracht. Niet het einde, maar het begin van een normale zomer.

Dat weekend moest ik nog wel wat werk verzetten, maar dat vond ik niet zo erg. Ook sportte ik, wandelde ik en schreef ik mijn fotodagboek van maart. Lekker op tijd, je kent me. Het weekend sluiten Joran en ik al máánden af met patat van De Pieper. ZO lekker. Mochten we op deze vreselijke huizenmarkt ooit een huis vinden en valt ‘ie niet in het bezorggebied van De Pieper? Laat maar zitten dan.

tbdapril.15tbdapril.16

25 april tot en met 30 april

Nou, daar kwam me toch een week aan! Maandag: werk en een lekker lange, zonnige lunch op het dakterras. Dinsdag: Koningsdag! Ik haalde een paar goeie tompoucen (autocorrect zegt tompouces – bah) bij de bakker en die at ik op met Ilona en Milenka. ‘s Middags streken we neer in een parkje met speciaalbiertjes en heel veel zon. Hopelijk volgend jaar weer op een vol plein met leuke muziek, maar dit was ook heel erg leuk. Minder leuk was dat we die avond pizza’s bestelden bij La Deliziosa en dat ze die pas kwamen brengen toen ik al sliep (!), dik vier uur na het bestellen. Telefoon namen ze ook niet op, geen melding, niks. En terugbetalen doen ze ook niet aan. Sukkels.

De volgende ochtend had ik thank god geen kater (had ook wel heel erg mijn best gedaan om dat te voorkomen) (op alcohol laten staan na dan) want ik had een paar afspraken voor Keukenmeid. Nadat ik die had afgerond dook ik tussen de to do’s door het terras op met het boek Figuranten waar ik net in ben begonnen. JA! Het terras mag weer open! (Mensen in de toekomst: 28 april 2021, een dag om nooit te vergeten!) Wat was dat HEERLIJK! Tegen het einde van de middag bezocht ik er meteen nog een met Ilona, maar toen was de zon verdwenen en waaide het ook flink, dus daar zaten we minder goed. Maar goed: we hebben nog een hele zomer om dat goed te maken.

Tegelijkertijd zou ik bijna (bijna!) willen dat de lockdown nog wat langer duurt want ik ben dus net begonnen aan Grey’s Anatomy. En daar zijn dus al 17 seizoenen van gemaakt, dus ik heb nog ff te gaan. Het vooruitzicht van zoveel aflevering vol juice en drama is zo lekker! Deze laatste twee regenachtige dagen van april vermaakte ik me met werk en McDreamy. En op vrijdagavond dronk ik een wijntje met Pascale.

Zo dat was ‘m weer. Langzaam komt het leven weer een beetje terug! Dat zei ik in fotodagboeken van precies een jaar geleden ook, maar dit keer echt, oké?

 

(Wil je lekkere pizza’s in Utrecht? Bestel dan bij La Delizia – klein verschil in naam, groot verschil in pizza)

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten