Beau’s augustus 2021: buitenbios, BHV-cursus en #healthylife (min of meer)

19 sep 2021 | Leven

Augustus in een notendop: vaccinatie #2, een BHV-cursus (vanaf nu kun je bij mij neergaan want ik heb echte Grey-waardige skills), een buitenbios, een ordinaire sushi-avond, gezelligheid met de fam en (hou je vast) healthy life. Afvallen. Jawel. Dat schaadt mijn Keukenmeid-imago misschien nogal maar die shit was echt ff nódig, vond ik. Hieronder lees je er meer over!

1 en 2 augustus

1 augustus viel op een zondag en dat was echt een vrrrreselijk saaie. Joran speelde een spel met vrienden in ons minuscule huis. Meedoen was geen optie dus dat betekende dat ik óf moest bivakkeren in de slaapkamer, óf het huis moest ontvluchten. Ik ging voor het tweede. Ik werkte eerst een paar uur in de bieb en dronk daarna koffie bij Carla’s Conditorie. Ondertussen las ik Schaduwkinderen, van Linda Jansma. Verderop vertel ik wat ik daarvan vond.

Bij dit quinoakiekje zal ik meteen een beetje context geven. Want in de intro las je al over ‘afvallen’ en als je dan daarna quinoa ziet, schrik je je mogelijk een ongeluk. First things first: ik kreeg quinoa in een perspakket en ik blijk het dus echt heel lekker te vinden. En het is ook mooi meegenomen dat ik er gezonde maaltijden mee kan creëren, want sodeknetters: ik was me een partij aangekomen het afgelopen jaar met al die uitgebreide lunches thuis. Langzaam, ongemerkt bijna. En dat voelde écht niet lekker, dus ik besloot weer even goed te letten op wat ik at. Ik heb een paar gewoontes aangepast en daar ben ik nu (na ongeveer 2 maanden) helemaal aan gewend. En het werpt z’n vruchten af, want ik voel me weer stúkken beter. Voelt lekker.

In ander nieuws: begin augustus hadden we een kleine watersnoodramp in de badkamer. Het water in de douchebak liep niet meer weg door een verstopping en het water uit de wasmachine kwam er alleen maar bij. Met als resultaat een overstroming en heel veel goorheid.

3 en 4 augustus

Maarrr dat mocht de pret van 3 augustus absoluut niet drukken, want ik kreeg de tweede coronavaccinatie! Dit keer ging het gelukkig helemaal goed! Natuurlijk betekent het niet dat het hele leven weer normaal is, maar voor mij is het toch wel een kwestie van: ik heb gedaan wat ik kon doen, nu is het “klaar”. Fijn. Na de prik dronk ik een kop koffie met Ilona bij het Centraal Museum en daarna ging ik gewoon weer aan het werk. ’s Avonds maakte ik heerlijk zoete ei telor.

Ik was mentaal voorbereid op een dag uitzieken na het vaccin (want dat hoorde ik veel) maar bij mij viel het alles mee! Ik was een tikkie moe, had een beurse arm en mijn hoofd voelde een beetje wattig, maar het was niks wat me echt dwarszat. Vandaar dat duimpie ^. Gelukkig maar, want zo konden al mijn plannen gewoon doorgaan. De loodgieter kwam langs om de afvoer te fixen, ik lunchte bij De Pomp met Ilona en Milenka en werkte. Vriendin Pascale was die dag jarig en daar aten we die avond gezellig met een groep vriendinnen, heel leuk!

5 tot en met 9 augustus

Dat stamppotje na de werkdag op donderdag had ik écht ff goed op de foto moeten zetten, want die was heerlijk. Die zal ik binnenkort nog eens maken! Vrijdag werkte ik weer buiten de deur, bij Bunk (again). En ik had zó hard gewerkt dat ik het mezelf gunde om een keer te bestellen bij Flink. Boodschappen binnen 10 minuten in huis – HOE dan. Even los van hoe dit de markt + de mens verpest (want dat zal ongetwijfeld, heb me er nog niet in verdiept) is de toekomst wel echt geweldig hè?

Met de net bezorgde ingrediënten maakte ik deze heerlijke pindacurry van Anniepannie, aanrader! Zaterdag en zondag rommelde ik volgens mij maar wat aan in huis en ’s zaterdagavond maakte ik nacho’s voor mij en Joran. Ondertussen keken we How To Sell Drugs Online (fast) – die serie kijkt wel lekker weg. Oh! En dit weekend boekten we ook een vakantie naar het zonnige Griekenland (waar we inmiddels alweer lang en breed terug van zijn, haha).

Maandagavond maakte ik een rare maaltijd met gepofte knoflook, dat was niet zo’n succes. Maar hé: ik ben in ieder geval weer een beetje aan het experimenteren, dat is al heel wat!

10 tot en met 13 augustus

Dinsdag werkte ik weer op kantoor (dit is het uitzicht vanaf mijn bureau, best wel lekker toch?). ’s Avonds maakte ik een gezonde maaltijd met gegrilde groenten en halloumi. Ik denk dat ik het recept nog wel online ga gooien! ’s Avonds werkte ik nog even door voor Keukenmeid. Dit keer verdiepte ik me weer in SEO, met de cursus van de SEO-school die ik volg.

Woensdag werkte ik vanuit de Coffee Company. Ik weet nooit zo goed wat ik van die zaak vind: is het personeel kut of laten ze je gewoon lekker met rust, is het knettttterduur of in verhouding wel oké, is het een takkeherrie of laagdrempelig en relaxed? Ik weet ’t niet. ’s Avonds dronk ik een wijntje op het terras met Ilona in het kader van ‘nu écht beschermd tegen C’ want dat is met Pfizer al na één week. Staat op de website van het RIVM, zoek maar op. Donderdag werkte ik en tijdens de pauze sloeg ik wat nieuwe bh’s in, want ineens kon ik het niet meer verdragen, die uitgelubberde oude exemplaren. Ook vrijdag werkte ik, daarna ging ik naar een gezellig ouderwets huisfeestje in Rotterdam. Die nacht sliep ik bij mijn ouders, wel zo handig. Deze voorraad nostalgische spellen verzamelde ik daar voor een vriendin die zichzelf nog altijd vermaakt met een DS (hahaha).

14 en 15 augustus

Zaterdag deed ik lekker rustig aan bij mijn ouders thuis (in Berkel). Ik wandelde met een podcast op en ging langs mijn opa. ’s Avonds ging ik uit eten met een groep gezellige meiden waar ik in een ver verleden vaak mee naar die heerlijk lompe tentfeesten ging. Als je me al lang volgt, dan weet je dat misschien nog wel! Bijvoorbeeld deze, zo’n 6 jaar geleden. Meiden, als jullie dit lezen: ik heb jullie van de foto geknipt omdat dit de enige foto van de avond is en ik niet wist of jullie voor eeuwig op mijn website wilden staan ♥

Ook zondag bleef ik in Berkel hangen voor een gezellige barbecue op zondagavond. Zelfs zo gezellig dat ik nóg een nachtje bleef slapen en maandagochtend in alle haast (en regen…) naar Utrecht vertrok zodat ik nog nét op tijd was voor de ochtendmeeting met collega’s 😉 Wat een lekker weekend was dit!

16 tot en met 21 augustus

Van deze week heb ik bijzonder weinig foto’s. Ik weet wel waarom, want het was kutweer en ik was ook de hele week alleen thuis want Joran was op vakantie. Voor werk was ik onder andere bezig met een BHV-cursus en dat vond ik verrassend leuk. Tijdens het theoriegedeelte dacht ik al: ik kijk Grey’s Anatomy, I got this. Kom ik zo op terug. Ook maakte ik een blondie van kikkererwten, agavesiroop en cashewpasta. Klinkt gruwelijk gezond, was bést wel heel erg lekker. Lekker smeuïg! Heb ik goed van genoten. Verder las ik deze week dit boek uit. Ik vond hem wel aardig. Een vermakelijke brave thriller. Niet steengoed, maar leest lekker weg.

22 tot en met 27 augustus

Tijdens deze werkweek had ik – met collega’s – ook de praktijkdag van de BHV-cursus. We hebben leren reanimeren, de Heimlich leren toepassen (heet geen Heimlich meer, wist je dat?), brandjes geblust, dat soort dingen. Alles behalve dat laatste ging best goed! Vond het heel leuk ook.

De rest van de week werkte ik hard aan wat deadlines en op vrijdagavond kookte ik voor het eerst ooit iets met silken tofu. Ken je dat? Ik wist dat het zacht was, maar niet dat het zó zacht en een beetje snottig was. Interessant ingrediënt wel! Ik heb er later die week nog iets mee gemaakt en dat recept komt binnenkort nog wel online. Als jij nog tips voor recepten met silken tofu hebt: laat het me weten!

Daarna ging ik met Joran naar Cinema Centraal, een buitenbioscoop in de binnentuin van het Centraal Museum. We keken de film Jojo Rabbit, een komedie over de Tweede Wereldoorlog, en die was verrassend leuk. Was een fijne avond, met weer iets echts ’te doen’. Verder was dit weer zo’n relaxed weekend met hot yoga, een kop koffie met een vriendin en een bezoekje aan onze ouders.

28 tot en met 31 augustus

Op maandag startte een nieuwe lichting stagiairs op werk. Ik had deze losse dag voor mijn vakantie praktisch gezien beter vrij kunnen nemen maar ik vond het wel zo fijn om ze op hun eerste dag te ontmoeten, voordat ik twee weken weg ben. Oké en ik moet zuinig zijn met vakantiedagen want ik wil eind dit jaar nog op wintersport. Dat ook. Het was een leuke, maar wel vermoeiende dag (foto op links maakte ik die avond). Op dinsdag, woensdag en donderdag rondde ik de taken voor Keukenmeid.com (vooral voor opdrachtgevers) af en deed ik wat laatste inkopen voor la vacance!

Ooooh deze dagen smáchtte ik echt naar die heerlijke vakantie, ik kon niet wachten. Ik was al anderhalf jaar niet op vakantie geweest, zoals veel mensen, en ik was er écht aan toe. Over die fijne week in de Griekse zon, vertel ik jullie meer in het volgende fotodagboek! Tot snel!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten