Beau’s augustus 2022 #2 en #3: laatste werkdag, Luzern en limoncello

24 aug 2022 | Leven

Hallooo schöne menschen! Ik ben weer terug van een enerverende week in Italië. Een drukke en intense (met freaking 28 mensen) maar ook een hele relaxte (met plusminus 28 cocktails en krap één streepje bereik) en supergezellige. Het heeft me echt verrast en ik bedoel het niet eens ironisch maar: ik voel me een heel ander mens. Licht ik verderop even toe. Verder verwacht ik niet dat dit een meeeega lang dagboek wordt want ik heb heel weinig foto’s gemaakt. Het was er prachtig, daar in de Zwitserse en later Italiaanse bergen, maar er was nauwelijks internet dus mijn telefoon lag de hele dag op de slaapkamer. Ook wel eens lekker. Oh en vergeet ik ook nog eens bijna dat ik vlak voor de vakantie mijn allerlaatste werkdag bij NJR had </3. Let’s go!

Maandag 8 augustus en dinsdag 9 augustus

Maandag werkte ik ’s ochtends op kantoor (voor het laatst met één van mijn lievelingscollega’s) en ’s middags knalde ik er thuis héél veel teksten uit voor opdrachtgevers. Ik moest voorwerken voor de vakantie en had genoeg te doen! Dinsdag was dan eindelijk mijn allllerlaatste dag bij NJR.

En het was onverwacht een hele fijne laatste. Bijna iedereen was op vakantie dus er waren maar een paar mensen. Ik kreeg bij binnenkomst al een bos bloemen in mijn handen gedrukt, zette de puntjes op de i van mijn overdracht en leverde mijn laptop in. Samen met de aanwezige collega’s lunchte ik bij het Vlaamsch Broodhuys, op kosten van de zaak (unicum bij een non-profit dus hoera!). Heel lekker! ’s Middags nam ik nogal rigoureus afscheid van kantoor want in verband met nieuwe vloerbedekking moest álles uit onze kamer. Nou. Dat was het dan. Deze week (nu ik dit schrijf) heb ik nog een korte afscheidsborrel met de organisatie en ergens in september nog een leuke avond met mijn team. Ik ben echt helemaal klaar om hier weg te gaan, het was op, klaar, maar ik ga het ook missen <3 Bedankt voor alles!

Daarna fietste ik in het zonnetje (met door mijn oortjes de gouden hit ‘Bouncer’ – nou dan is het echt even ZOMER en VRIJHEID) naar mijn voorleeskinderen. Thuis friste ik me even op om vervolgens meteen weer door te fietsen naar Op Zuid, waar ik met Joran burgers at. Om mijn laatste dag te vieren en zijn vakantie in te luiden! Heeeeerlijk!

Woensdag 10 augustus

Want ík had nog geen vakantie. Sterker nog: ik had juist een bizar intense dag, deze eerste dag als freelancer (niet écht natuurlijk, maar ik vind het een goed moment voor een beetje gepaste drama). Al zo’n 3 jaar werk ik vanuit huis, de externe afspraken zijn op één hand te tellen, maar vandaag had ik er weer een. In Zwolle, welteverstaan, waar ik een opdrachtgever waar ik al dik anderhalf jaar voor werk eindelijk eens ontmoette. Ook namen we alles voor een volgende hele leuke opdracht goed door. Vertel ik – denk ik – binnenkort wel meer over. Was heel leuk!

’s Middags deed ik een race tegen de klok. Ik moest écht nog wat deadlines halen, moest mijn tas voor de vakantie nog inpakken en zou die avond ook weer gaan eten met vriendinnen. Dat laatste wil ik niet cancellen, ook al zie ik ze iedere woensdag, want daar kijk ik elke week weer naar uit <3 Nét voordat de eerste aanbelde, stelde ik mijn out of office in. Klaar! Wijntje erbij. Vakantie.

Donderdag 11 augustus en vrijdag 12 augustus

Donderdagochtend laadden Joran en ik de auto vol en vertrokken we naar Zwitserland. We gingen met in totaal 28 man (zijn vriendengroep) (ja ik vind dit ook heel bijzonder haha) maar zaten wel lekker rustig met z’n tweeën in de auto. Vond ik fijn. Zo héél goed kende ik al deze mensen namelijk niet. Ik ben al 9 jaar (- 2,5 jaar) samen met deze vent maar onze vriendengroepen zijn Zeer Gescheiden. Toch wilde ik graag mee – ik vond het ook wel eens tijd worden om er echt bij te horen. Klinkt misschien een beetje sneu, maar zo werkt dat nou eenmaal.

Het was meteen heel gezellig maar ik hield me nog wel een beetje afzijdig. Ik vond het veel en intens en vies en een beetje… gek? Ik kon me niet voorstellen dat ik het nog écht naar m’n zin zou hebben tijdens zo’n drukke groepsvakantie met themafeestjes en spelletjes en drank en alles. Tegelijkertijd dacht ik de afgelopen paar jaar met hele warme gevoelens terug aan mijn tijd bij scouting – waar ik precies dat alles deed. Deze week kwam dat helemaal samen. Ik kan er de juiste woorden niet voor vinden maar het was the perfect escape van het volwassen leven. Het bracht luchtigheid. Had niet verwacht dat ik dit nog eens zou ervaren. Ja ik weet het – dit klinkt heel dramatisch maar zoals ik al zei: het was enerverend. Volgend jaar ga ik weer mee, haha.

Goed, nog even snel over die donderdag en vrijdag: we overnachtten in Luzern, in Zwitserland, en wandelden daar een beetje door de stad. Ook bestelde ik véél te dure Aperol Spritz (hé ik heb vakantie!) en at ik met een groepje bij een gezellig restaurant aan het water.

Zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus

Zaterdag reden we het laatste stuk naar ons giga huis in Italië. Het was een verblijf voor groepen van 45 personen dus het was lekker groot en (godzijdank) met genoeg kamers zodat we er gewoon met z’n tweeën eentje konden claimen. Ik raad je dit huis trouwens absoluut niet aan want voor gastvrijheid, hygiëne en voorzieningen geef ik het een 2. Maar goed, bijzaak. ’s Middags deed ik met een paar mensen boodschappen (is een hele operatie voor zo’n groep) en ’s avonds hadden we een eerste themafeest: Holland – met kringverjaardag, stoelendans, alles. (Nee, dit is niet Temptation Island.)

Maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus

Door de rest van de week ga ik even snel heen: ik hing aan het zwembad, at elke middag burrata met dipstokjes en olijven, dronk veel zelfgeknutselde Limoncello Spritz en Aperol Spritz, deed iedere middag een uurtje yoga met uitzicht op het dal (er was een yoga-instructrice mee), voegde me iedere avond vrijwillig bij het kookteam, wist daardoor iedere dag onder het schoonmaakcorvee uit te komen, las boeken in de zon, speelde spelletjes, douchte minimaal en keek nauwelijks in de spiegel.

Vooral dat koken voor de hele groep vond ik ZO leuk. Op dag 2 had ik ook al besloten dat het oké was dat ik in foodheaven Italië was en er niets van mee ging maken. Andere keer weer.

Woensdag 17 augustus

Woensdagavond, mijn laatste avond, speelden we met opperste concentratie Weerwolven. We zaten er he-le-maal in en ineens was het 3 uur ’s nachts. Love it <3 Oh en het thema van die avond was maffia.

Donderdag 18 augustus

Donderdag vloog ik met twee meiden weer naar huis. Zij gingen naar Lowlands, ik kocht dit ticket stiekem een beetje als way out. Voor het geval ik het he-le-maal zat zou zijn. Dat was totaal niet zo, maar ik gebruikte ‘m wel. Uiteindelijk miste ik maar één dag namelijk.

Op het vliegveld aten we McDonalds en genoten we tóch nog van een echte Italiaanse gelato, haha.

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus

Vrijdag werd ik weer wakker in mijn eigen bed en was ik een beetje verdwaald. Ik wist echt even niet wat ik moest doen, haha, dus ik deed maar niks. Ik keek de héle dag tv (had wat B&B Vol Liefde in te halen), at restjes en deed de gordijnen niet eens open.

Zaterdag was ik wel weer klaar voor de buitenwereld. Maudy kwam naar Utrecht en samen shopten we (zij is echt de enige die me op zaterdag de binnenstad van Utrecht in kan praten haha). Ik kocht een paar leuke schaaltjes voor op foodfoto’s. ’s Avonds aten we pizza op het terras van Piero’s. Simpele maar fijne zaak!

Zondag sportte ik, draaide ik heel veel wasjes (Joran was inmiddels weer thuis met alle bagage) en kookte ik deze lekkere maaltijd.

 

Dat was ‘m weer! Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten