Beau’s februari 2022 #3: communicatie, cariës (haha) en corrie

21 feb 2022 | Leven

Morning! Ik ben er een keer lekker vroeg bij want afgelopen weekend had ik zin om lekker te tikken én ik kon weinig andere dingen doen. Corrie heeft ons huishouden bereikt en hoewel ik vooralsnog negatief test, heb ik er weinig vertrouwen in dat de boel op het moment niet lekker aan het incuberen is. Ik zat dus binnen te reflecteren op mijn al niet hele spannende week die hieraan voorafging. Je kan niet altijd 6 gooien hè.

Edit: we zijn zo’n 12 uur verder en ik ben inmiddels ook el positivo.

Maandag 14 februari

Maandag was ik on a roll! Ik stond om half 8 al in de sportschool onder het mom van ‘dan heb ik het maar gehad’. Daarna zat ik ook gewoon om 9 uur weer netjes achter mijn laptop om op te starten met collega’s. Ongedoucht, maar dat hoeft niemand te weten :thumbs: Na een ochtend advertenties klaarzetten, mailtjes beantwoorden, teksten checken en meer communicatiedingen, deed ik boodschappen en dook ik de keuken in. Ik maakte niet één, maar twéé reels. Allebei met dadels, waarvan er eentje al online staat.

Tussendoor belde ik nog even knetterpissig naar het bedrijf waar we onze bank hebben gekocht want vandaag was het precies 12 weken na de besteldatum. Onze bank zou vandaag uiterlijk geleverd worden, naar belofte van de verkoper die ons met nog meer mooie praatjes behoorlijk heeft voorgelogen. Ik geef ze nog even de kans om de boel netjes op te lossen maar als ze dat niet doen (en daar heb ik weinig vertrouwen in) dan ga ik een zeer zware recensie vereeuwigen op mijn blog 🙂 🙂 🙂 En ik ben goed in SEO dus we gaan zien how you like that (haha).

Dinsdag 15 februari

Dinsdag werkte ik weer op kantoor en dat was vooral heel gezellig. ’s Avonds had ik het vreemde idee om ijsbergsla te roosteren in de oven. Ik had ergens gelezen dat dat kon en het leek me wel fancy. Ik maakte er gebakken aardappeltjes, pittige harissayoghurt en halloumi bij maar ik ga je het recept nooit geven want het was veel te raar. De hele combinatie sloeg nergens op en de sla was nou ook niet echt smakelijk ofzo.

Woensdag 16 februari en donderdag 17 februari

Vandaag kwam Ilona weer eens bij mij thuis werken. Tijdens coronagolf #2 deden we dat heel vaak maar nu we weer meer sociale dingen hebben, neemt de behoefte om samen te werken ook af. Toch was het wel weer heel gezellig, zo aan de keukentafel. Ik werkte aan blogs voor een opdrachtgever, aan een samenwerking op Instagram (deze!) en ik schreef een recept uit. ’s Avonds at ik (nadat ik de pot Speculoos had uitgelepeld, ik ben gezwicht oh oh oh) bij Pascale in haar nieuwe huis. Dat was weer heel gezellig, zoals iedere woensdagavond met deze lieve meiden.

Donderdag was een drukke maar eindelijk weer eens lekkere werkdag. Ik gaf onder andere een plantraining aan onze stagiairs en dat wakkerde wel een vuurtje aan om weer eens efficiënt aan de slag te gaan. ’s Avonds stond iets minder leuks op de planning: ik moest namelijk een gaatje laten vullen bij de tandarts. Of eigenlijk twee gaatjes; een plekje tussen twee kiezen in die ze zagen met zo’n foto (zo eentje die je doet realiseren dat je een skelet bent). En ik heb naar mijn eigen peptalk van de vorige keer geluisterd want dit keer was ik níét nerveus. Nou ja, toen ik er eenmaal zat wel, maar het viel me weer álles mee. Zelfs de verdoving (het stond alleen niet zo sexy). Overigens hoop ik wel dat het voorlopig ff gedaan is met tandartsingrepen want 3 gaatjes in één jaar lijkt me voldoende…

Vrijdag 18 februari

Deze dag stond in het teken van De Storm. Eunice raasde door het land en als newbie huisbezitter was ik toch wel behoorlijk bang voor schade. Zit echt niet te wachten op dakpannen door de ramen of een boom door het dak heen ofzo. Heb een paar keer gedubbelcheckt of we wel écht een opstalverzekering hebben, haha. Uiteindelijk klónk het allemaal vooral heel angstaanjagend, maar schade is ons bespaard gebleven, gelukkig. Op een lesje hot yoga in de ochtend na bleef ik ook lekker binnen. Ik werkte aan blogs en rondde de SEO cursus die ik deed af. En ik cancelde de reservering die we hadden bij een restaurant. Niet alleen omdat Joran niet op tijd thuis kon zijn vanwege de storm, maar vooral omdat ‘ie zich niet lekker voelde.

Zaterdag 19 februari

En dat hebben we geweten, want hij had dus mooi corona. Ik ben op het moment van schrijven (zondagmiddag) nog negatief, maar grote kans dat het bij mij ook raak is binnen nu en een paar dagen. Ja, het moest er maar een keer van komen na twee jaar de pandemie ontweken te hebben. Die avond zouden we eigenlijk een diner hebben met zijn vrienden + aanhang maar dat feest ging dus niet door. In plaats daarvan hing hij ziekjes op de (vieze lelijke leen)bank en werkte ik een paar uur. ’s Avonds maakten we pizza’s, keken we The Great Gatsby en aten we het toetje dat we eigenlijk voor dat diner hadden bedacht: een soort tiramisu met bitterkoekjes, koffie, advocaat en witte chocolade. Fuccccking lekker! (zie hieronder)

Zondag 20 februari

Zondag begonnen we (weer, ghehe) met spekpannenkoeken en verder deed ik eigenlijk precies hetzelfde als de zaterdag + een paar saaie huishouddingen. Ondanks de toestand vond ik het wel een lekker weekend zo. En het moet gezegd worden: liever hier in quara dan in ons vorige minuscule appartement. ’s Avonds bestelden we patat. Trouwens: ik heb een tijdje geleden al mijn tips voor eten bestellen in Utrecht verzameld in een blog! Vul ‘m vooral aan in de reacties 😉

 

Tot volgende week! Ben benieuwd of ik dan een herstelbewijs op zak heb of niet, haha.
Edit: jazekers.

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten