Beau’s januari 2022 #3: bo(os), bereik en b(r)oeken

24 jan 2022 | Leven

Salutiiii lezers! Dagboektijd! De derde week van januari zit er alweer op. De wereld gaat langzaam (héél langzaam) weer een beetje open en dat betekent 3 dingen. 1: ik heb straks vast geen tijd/zin meer om zo veel te lezen. 2: ik ga very soon weer make-up dragen. 3: UIT ETEN! En snel een beetje. Maar thuis heb ik het ook niet slecht: ik maakte van de week een risotto en de reel die ik daarvan plaatste, gaat meeeega hard op Insta. Als in: een bereik van dik 160k, dat is toch niet normaal?! Ik vertel je hieronder over dit en meer!

Maandag 17 januari

Maandag is tegenwoordig een heeeerlijke dag: een ochtendje werken voor mijn vaste baan, de middag vrij voor anything Keukenmeid. Net waar ik zin in heb. Deze keer dacht ik: laat ik weer eens een reel opnemen, daar heb ik wel zin in. Ik had een leuk recept in gedachten, deed boodschappen en dook de keuken in. Dat filmen ging nog niet zo soepel met dat kutstatief maar goed hé, het resultaat mag er ab-so-luut wezen. Niet omdat mijn filmskills zo geweldig zijn, maar ik heb toch iets goed gedaan want de reel is inmiddels al ruim 160.000 keer bekeken. Op een volgersaantal van net 4k vind ik dat echt bizar veel. De reacties eronder vond ik ook echt heel leuk om te volgen. Ja, kijk, nu heb ik wel zin om meer reels te gaan maken, haha. Je bekijkt de video hier 🙂

Die ochtend had ik trouwens ook nog mijn halfjaarlijkse ontwikkelingsgesprek. Ging goed, mag blijven :thumbs:

Dinsdag 18 januari + woensdag 19 januari

Dinsdag was weer een erg drukke werkdag die ik afsloot met een dikke burger. Een klassieker maar dan vega: zo’n burger van Beyond Meat (die vind ik heel lekker) met cheddar, tomaat, augurk, sla en barbecuesaus. En gebakken aardappeltjes erbij. ’s Avonds las ik weer een boek uit, deze van de Menstruatiemeisjes. Ben je ongesteld of zo? is niet echt een boek dat je van kaft tot kaft in één ruk uitleest, maar eentje waar je af en toe voor gaat zitten. Ik tenminste. Ik kocht ‘m in september, las zo nu en dan een paar hoofdstukken en legde ‘m daarna weer even weg. Ik vind het zeker een aanrader voor jongere meiden van zo’n 13 tot 18 jaar. Héél informatief maar totaal geen taaie boel, juist heel luchtig en met leuke verhalen van bekende Nederlanders.

Deze week waren mijn werkdagen heel warrig, ik moest namelijk wat schuiven zodat we op woensdag met het hele team (van mijn vaste baan) samen onze halfjaarlijkse strategiedag konden doen. Dat is altijd een hele leuke dag om de planning weer even op orde te brengen en leuke nieuwe ideeën te bedenken voor de komende maanden. Als lunch bestelden we bagels! Mijn collega’s waren de deur nog niet uit (we spraken bij mij thuis af) of Nienke en Fiona stonden al voor de deur. Die werken in de buurt en kwamen gezellig eten. Ik maakte iets met restjes in de koelkast wat de potentie had om héél lekker te worden maar… er was echt geen hol aan. Ik bakte tofu in een marinade van sojasaus, sesamolie, sinaasappel en gember, met daarbij rijst en gegrilde pittige pompoen. Met gebakken uitjes en sweet chili wel oké. Toen zij weer weg waren, begon ik in IV van Arjen Lubach. Ik vertel je zo hoe ‘ie was!

Donderdag 20 januari

Donderdag was dan weer wél een dag voor Keukenmeid + mijn opdrachtgevers + ik deed tussendoor een stagegesprek voor mijn andere baan (snap je het nog? nee, ik ook niet). Mijn concentratie was niet zo geweldig vandaag, maar ach, dat heb je wel eens. Oh en ik scheurde uit mijn broek. Dat zal wel weer de eerste van velen zijn want nu ik niet meer in het centrum van Utrecht woon, fiets ik weer meer en slijten mijn broeken dus als een tierelier. Zo irritant vind ik dat. Verder kreeg ik vandaag weer lekkere foodpost: lokale kaasjes (uit de Hoeksche Waard) van BioStee met allerlei kruiden. Die belanden sowieso op de eerstvolgende borrelplank!

Ik staakte mijn werkzaamheden om 16.00 stipt voor, jawel, dé aflevering van BOOS. Dat kan je onmogelijk ontgaan zijn. Ik ben altijd al groot fan van Tim en z’n YouTubeserie en de laatste tijd zijn de afleveringen beter dan ooit. Dat was bij deze over de misstanden bij The Voice niet anders. Wat een impact maken hij + de mensen die hun verhaal doen. Slachtoffers zijn overigens niet verplicht om dat te doen hè, John. Anyway: ik hoop dat dit de hele maatschappij (niet alleen de mediawereld) nog veel verder opschudt. Dat is nodig. En als je dit nu leest en je eigen ervaringen stilletjes aan je knagen: erover praten kan helpen.

’s Avonds kwam mijn tante eten want die was toevallig in de buurt. Dat was heel gezellig! En ik vind het zo leuk om mensen ons huis te laten zien 🙂 Verder een willekeurige tip op rechts. Deze koeken MOET je een keer halen bij de appie.

Vrijdag 21 januari

Nieuwe werkdag, nieuwe kansen. Die ik weer niet aangreep want le concentration was nog steeds ver te zoeken. Wél had ik die middag een hele leuke afspraak met Bo, van Beaufood. Ik ga de recepten voor de website van mijn soort-van-naamgenoot redigeren. Zooooo’n leuke opdracht dit, nu al! Niet in de minste plaats omdat Bo heerlijke cheesecake meenam voor tijdens dit middagje inwerken. Zij heeft een flexwerkplek op het kantoor van Hashtag Workmode en ik vond ’t ook bijzonder leuk om dat überhippe kantoor eens van binnen te zien. Na deze sociale middag was ik helemaal kapot. Ik maakte burgers van courgette en feta (maar die waren een beetje flauw, had meer kaas toe moeten voegen) en kroop na een warme douche in bed met Lubach. Klinkt spannend, was het ook.

Zaterdag 22 januari

Lekker vroeg uit bed op de zaterdag want… er moest werk ingehaald worden! En dat vond ik eigenlijk niet eens erg. Ik ontving een volle doos met lekkere producten van gebana, waar ik weer een nieuwe samenwerking mee aan ben gegaan. Heel leuk! Daar lees je binnenkort meer over dus! Verder deed ik zoekwoordenonderzoek en schreef ik blogs voor opdrachtgever N, werkte ik aan de eerste recepten voor Bo en deed ik nog wat aan teksten voor bedrijf T.  ’s Avonds vond ik het tijd om weer eens te sporten (sinds de verhuizing doe ik dat maximaal 1 keer per week, ben het gevoel ff helemaal kwijt) en daarna verorberde ik deze fantastische pizza. Onder die lading rucola en knoflooksaus vind je een pizza hawaii. Ja, no shame hier. Pizza hawaii is de bom!

Zondag 23 januari

Zondagochtend las ik IV van Lubach uit. Deze stond al een hele tijd in mijn boekenkast op me te wachten maar ik wilde er maar niet aan. Iets meer dan een jaar geleden las ik een ander boek van hem en die vond ik ronduit vreselijk (daar vertelde ik je hier meer over). Maar mijn moeder én een collega moedigden me aan om deze toch een kans te geven. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan want het vertrouwen is hersteld. Ik vond ‘m ZO goed! Hij was spannend, had een goed origineel plot met leuke twists en was dramatisch maar niet hysterisch. Ik vloog door de 300+ pagina’s heen, de schrijfstijl was heerlijk en hoewel het verhaal maar 24 uur beslaat, was de beschrijving totaal niet traag. Een dikke vette aanrader, mocht je ‘m nog niet gelezen hebben.

Nog meer boeken maar wel van een ander kaliber: mijn oude studieboeken. Ik heb ze op marktplaats gezet, ik ben benieuwd of iemand die pillen nog nodig heeft anno 2022. Studeert men nog uit boeken? Hebben boeken over (vernieuwende…) media na een paar jaar überhaupt nog waarde? Laat het blijken met een leuk bod! Komt dat zien, komt dat zien [link is verwijderd]! ’s Avonds aten Joran en ik Chinees bij mijn ouders en tante. Woon je toevallig in Berkel en Rodenrijs? Bestel bij The Mandarin. Altijd lekker!

 

Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten