Beau’s januari 2023 #2: lekkage, losers en lonely

16 jan 2023 | Leven

Heyyy goeiemorgen op deze blue monday! Terwijl de regen op de ramen tikt (EN DOOR HET DAK HEEN LEKT) (maar daarover later meer) praat ik jullie bij over afgelopen week. Joran was de hele week op wintersport en ik was dus de hele week alleen thuis. Dat ben ik op zich wel gewend, als eenzame thuiswerker, maar deze week probeerde ik toch wat extra leuke dingen in te plannen. Ik ging twee keer uit eten, ging finaal af bij een pubquiz en bezocht Het Saaiste Museum Allertijden met mijn moeder.

Maandag 9 januari

Deze maandag voelde als de échte start van het nieuwe jaar, maar echt lekker was ik niet aan het werk. Wel lekker: deze poké bowl die ik maakte voor de lunch. Ik zal het recept nog ff uitwerken!

Maandagavond at ik met een vriendin van m’n studie bij een restaurant dat al járen op mijn ‘hier wil ik nog eens heen’-lijstje stond: Le Clochard. Een donker, warm en gezellig eetcafé in een steegje in de binnenstad. Ik vond het ook echt een perfect maandagavondrestaurant. De kipsaté was erggg lekker!

Daarna kroop ik met een boek in bed: één van de voordelen van alleen slapen. Groot nadeel: het feit dat ik in m’n eentje bang ben in het donker. Op de gang brandt dan dus altijd een lichtje.

Dinsdag 10 januari

Dinsdagochtend werkte ik eerst een paar uur thuis, daarna fietste ik naar NJR (= mijn oude werk). Daar kwam ik – als freelancer #goals – wat nieuwe collega’s helpen met vragen die ze nog hadden over adverteren op de socials. En ik viel met m’n neus in de boter, want één van de collega’s was jarig en trakteerde op taart. Ja, dat heb ik thuis dus ook niet, collega’s die aan de lopende band trakteren :’) Vond het heel gezellig om hier weer ff te zijn!

Na de lunch fietste ik door naar een leuke koffietent die ik uit wilde proberen, namelijk Dubbel/Dwars. Beviel heel goed! Lekker rustig, laptopvriendelijk en leuk personeel. Pascale kwam ook nog even langs voor een snelle koffie. Ook bewonderde ik hier voor het eerst mijn nieuwe website die nét was overgezet (die je nu ziet dus!) en zette ik meteen wat recepten over naar het nieuwe format. Dat moet allemaal handmatig en met zo’n 570 recepten (my god) gaat dat dus wel ff duren. Ondertussen staan ze gewoon allemaal online hoor, maar in een iets minder mooie en praktische vorm. Ik verwacht voor de zomer wel klaar te zijn 🙂

Na een middag hard werken, ging ik met drie vriendinnen naar de pubquiz bij Camping Gansepoort. We waren alle vier, op z’n zachtst gezegd, niet echt voorbereid. We volgden het nieuws toevallig allemaal al een paar weken niet en onze interesses overlappen nogal, dus we waren gi-gan-tisch slecht. We werden 18e van de 19 en dat verbaasde ons zelfs nog. Leuk was ’t wel.

Woensdag 11 januari

Ook vandaag had ik plannen. M’n moeder kwam gezellig een dag naar Utrecht. Na een paar bakken koffie fietsten we naar de stad, waar we Museum Speelklok bezochten. Ik heb nog twee maanden een Museumkaart (= slechtste aankoop ever voor mij, haha, heb ‘m nauwelijks gebruikt) en zij heeft er ook eentje, dus: waarom niet? Nou, laat me je een reden geven: omdat het een tergend saai museum is. Daarom niet. Mocht je draaiorgels nou helemaal de shit vinden, dán is dit misschien wel een aanrader.

Na het museum lunchten we bij ’t College en haalden we nog wat wintersport essentials bij de Decathlon.

Toen ze weer naar huis ging, kookte ik een heerlijke tajine voor mij en de drie vriendinnen waarmee ik iedere woensdag eet <3 Dit keer keken we na het eten naar de nieuwste afleveringen van Echte Meisjes In De Jungle. De vorige seizoenen keken we ook samen (we waren toen 15? 16?) en dit was ook weer echt genieten.

Donderdag 12 januari

Nou, donderdag. Het drama van de week. Terwijl ik op zolder de was wilde opvouwen, zag ik opeens een verdachte natte plek op het logeerbed. En toen er een druppel op m’n hoofd viel, wist ik: dit is foute boel. Ik draaide me om en zag natte sporen op de schouw en een heel nat houten framewerk aan de andere kant van het schuine dak. Deze week komt er iemand van de verzekering kijken – ik hoop dat het een beetje goed te fixen is. Met teiltjes en handdoeken is het voorlopig redelijk droog te houden. Gekut is het wel, zeker omdat het maar blijjjjjft regenen.

Verder werkte ik vandaag gewoon vanuit huis aan teksten voor opdrachtgevers. ’s Avonds keek ik een paar afleveringen van De Slimste Mens terug.

Vrijdag 13 en zaterdag 14 januari

Vrijdagochtend las ik dit boek van Femke Kamps uit. Een vermakelijk boek, maar niet helemaal mijn smaak:

“Ik had niet door dat dit een zelfhulpboek was toen ik ‘m reserveerde (hou ik niet zo van). Dus ja, niet echt mijn ding dit. Schrijfstijl is lekker bij de tijd maar vond ik soms een beetje té. Inhoudelijk veel dubbele info, wel leuk dat er een beetje werd verwezen naar wetenschappelijke artikelen die ik ook tijdens m’n studie heb gelezen.”

Daarna herschikte in de handdoeken en emmers op zolder en verliet ik het huis. Ik werkte vandaag namelijk weer vanuit Cupp, samen met oud-collega Lieke. Was weer heel gezellig! ’s Avonds hing ik voor de tv. Na zo’n sociale week was dat best lekker 😉

Zaterdag werkte ik nog een paar uur en daarna ging ik even naar mijn opa + hond. Op de weg naar huis haalde ik Joran – die net terug was van wintersport – op bij z’n ouders. ’s Avonds praatten we bij onder het genot van tapas en een biertje bij Gran Cafe Brava. Heb er geen foto’s gemaakt maar het was leuk en lekker!

Zondag 15 januari

Zondagochtend ging ik voor het eerst in een paar weken weer eens naar de sportschool. Ging best prima. Daarna draaide ik wasjes en bereidde ik het eetclubdiner van die avond voor. Het thema van de avond was ‘regenboog’ en ik maakte daarom een paar verschillende kleurige dips:

Roze = geroosterde biet met tahin, yoghurt en gekonfijte citroen (en ingelegde radijs on top)
Oranje = paprika met feta
Rood = tomaat met ras el hanout, chili en gedroogde vijgen
Geel = cashewnoten met yoghurt, saffraan, gekonfijte citroen, abrikoos en kurkuma
Groen = crème fraîche met basilicum, lente-ui en pistache

Van een aantal heb ik nog wat over dus misschiennn maak ik daar vandaag ff snel foto’s van. Dan kan ik het recept hier uitwerken 😉

We waren uiteindelijk maar met z’n drieën maar het was wel heel gezellig! De anderen maakten een hartige taart met groenten, boursin, feta en tijm, en pavlova met slagroom en fruit.

Tot volgende week! Ik ben dan op vakantie dus waarschijnlijk komt ‘ie iets later!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten