Beau’s juli 2021: hot yoga, veel foodpost en terrassen (what’s new?)

21 aug 2021 | Leven

“Oeps ik ben weer lekker laat”, “god wat vliegt de tijd” en andere blabla even daargelaten: hier ben ik met mijn fotodagboek van de maand juli! Juli was best leuk. Het was af en toe lekker weer, ik ging uit eten en ontdekte een nieuwe hobby. Maar het was ook heel gewoontjes, met heel veel werk. En ik ben er na een paar jaar afgestudeerd zijn volgens mij nog steeds niet helemaal aan gewend dat het concept ‘zomervakantie’ gewoon écht tot het verleden behoort. Stom hè? Zielig ben ik zeker niet, lees maar mee met alle leuke dingen die ik deed…

1 tot en met 3 juli

Die eerste paar dagen van juli, met De Prik vers in mijn arm, waande ik me totaal onschadelijk. I know: zo werkt ’t niet, maar (met de kennis van) toen voelde dat wel zo. Mijn werkdagen waren nog steeds thuis in mijn uppie, maar op vrijdagavond zouden Ilona en ik LOS gaan. Geen feest of festival, dat dan ook weer niet, maar we gingen opgedoft en al naar Walden. Daar hadden we vorige zomer immers ook onze laatste soort van uitgaansavond gehad. Het was er ook nu knetterdruk, vol én gezellig. We maakten het niet heel laat, maar het was heel fijn om deze vrijheid te voelen.

Op zaterdag sportte ik, keek ik Grey’s Anatomy (♥) en begon ik in het boek van Man, Man, Man De Podcast. De podcast vind ik al jaren heel leuk, het boek was niet echt mijn ding. Net wat te autobiografisch en geforceerd grappig naar mijn smaak.

4 tot en met 8 juli

Die zondag was een hele simpele maar wel een hele fijne. Ik maakte een wandeling in het zonnetje met Ilona met een ijskoffie to go van Stach (don’t do it, niet lekker) en een tussenstop bij een random pop-up atelier met gekke installaties aan de Nieuwegracht. Ook aten we een taartje bij Broodnodig, naast het spoor. Ik was (ben) heel trots op mezelf dat ik wist dat Buys Ballot niet de uitvinder was van het Dopplereffect (maar wél van de hoge- en lagedrukgebieden) en dat ik dus blijkbaar toch iets van mijn aardrijkskundelessen heb onthouden. Geen idee waar ik het over heb? Ff inzoomen op de foto van de muurschildering hierboven.

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag werkte ik gewoon. Dat denk ik tenminste, ik heb er geen foto’s van. Woensdagavond dronk ik (twee) speciaalbiertjes op het terras bij Klein Berlijn met Milenka en Ilona. Ik wil echt vaker dit soort leuke dingen doordeweeks doen. Dat kan prima – mits ik het bij twee biertjes hou. Dat geeft de (thuiswerk)week toch net een beetje meer kleur.

@mama: niet mijn sigaretten. Echt niet.

9 juli

Die vrijdag verplaatste ik m’n kantoor weer eens. Dit keer streek ik neer bij Bunk, waar ik voor het eerst in mijn leven eggs benedict bestelde. Godddd wat lekker! Deze met zacht briochebrood en gerookte zalm waren echt heerlijk! Ik heb hier heel veel werk kunnen wegwerken, heel fijn. Ook Ilona kwam nog even langs. Samen dronken we wat in de zon op het terras.

10 juli

Ik weet niet wáár ik het vandaan haalde, maar zaterdag zat ik helemaal in de kookvibes. Ik ben het gevoel al maanden kwijt, maar ik werd wakker en dacht: let’s go. Ik deed boodschappen en dook de hele dag de keuken in. Het resultaat? Pizzadeeg (voor die avond én voor in de vriezer), pickled watermeloenschillen, gemarineerde watermeloen en een fantastische mangokwarktaart. Ik was heerlijk de hele dag gewoon een beetje aan het prutsen. Moet ik echt vaker doen. De pizza van die avond was ook heerlijk. Je ziet ‘m hieronder, het was er eentje met truffeltapenade, mascarpone, rucola en parmaham.

10 juli tot en met 15 juli

Op zondag maakte ik dit recept voor mijn samenwerking met gebana, en ’s avonds gingen Joran en ik naar zijn ouders voor een barbecue met zijn familie. Sommigen hadden we inmiddels al een jaar (!!!) niet gezien. Heel gezellig was dit!

De dagen erna herinner ik me alleen aan de hand van deze foodpost. Zo komt er maandenlang niks binnen, zo krijg ik er weer een paar tegelijk. Geen idee of dat een piek in het seizoen is, ofzo. Ik vond de nieuwste Tony’s in de brievenbus (wit, wafel, blauwe bes), kreeg een doos vol quinoa van Pablo’s (zowel kant-en-klare met een smaakje als ongekookte) en de Foodybox zomereditie vol met drank, kaasjes, en meer. De quinoa vond ik echt TOP. Ja echt – ik had nog nooit eerder quinoa op en ik blijk het dus echt vet handig, lekker en goed vullend te vinden. Ik ben al bijna door de voorraad heen. Ik was ook groot fan van de gembersap in de zomerbox. Puur natuurlijk veel te sterk (probeerde het wel even, zie foto) maar heerlijk als scheutje in de thee.

16 en 17 juli

Vrijdagochtend werkte ik en ’s middags leidde ik mijn vakantie in in… Leiden! Daar had ik afgesproken met een paar vriendinnen. Een van hen woont daar en die had ik al eeuwen niet gezien, dus dit was heel gezellig! We dronken wat bij Annies en na een voedzame maaltijd bestaande uit nacho’s en een kaassoufflé, haalden we een McFlurry en bekeken we haar huis nog even. Oja, en er scheet een vogel op mijn hoofd.

De volgende dag was het fantassstisch lekker weer. Joran en ik sprongen op de fiets en probeerden wat te drinken bij Demka Kade (richting Zuilen, ongeveer) maar daar was alles al gereserveerd. Ik snap dat dat deze tijden zo werkt maar ik vind het zo bloedirritant. Ik hou niet van plannen maken. Ik wil gewoon NU iets leuks doen, of niet. Nou ja, we fietsten door en er was gelukkig nog genoeg plek bij Fort de Klop. Daar was ik ook nog nooit geweest en dat bleek écht heel leuk te zijn. Een soort food truck-festival maar dan permanent. We deelden een Utrechtsch plankje met allemaal kazen waar ik niet zo’n fan van bleek te zijn. Volgende keer nemen we een pizza.

18 tot en met 21 juli

Ook zondag was het nog heerlijk warm. Ik hees mezelf in een jurkje en wandelde naar vriendinnen die (ja, gevaccineerd en al) in quarantaine zaten. Daar dropte ik wat boodschappen en praatten we bij op een kilometer afstand. De rest van de dag hing ik een beetje rond met een boek. Ik lees er op het moment twee: een thriller waar ik nog net niet helemaal lekker in zit, en een boek met schrijftips die volgens mij voor kinderen is geschreven maar ik vind ‘m ook leuk.

Maandag was mijn eerste echte vakantiedag maar die besteedde ik bijzonder slecht. Of juist goed. Ik dacht: laat ik de to do’s die ik nog heb staan voor werk zo snel mogelijk aftikken, dan kan ik daarna vakantie vieren. Ik dacht ook: dat duurt nog een uurtje of twee, dan is het wel mooi geweest. Niet dus. Ik zat de hele maandag als een kluizenaar achter mijn laptop. Maar goed, daarna was ik wel klaar. Dinsdag pakte ik het heel anders aan. Ik ging sporten, nam een massage bij City Spa Bali (aanrader!) en dronk koffie in de zon. Woensdag hapte ik heel enthousiast toch toe op een werkmail die ik kreeg. Ik ben blijf dat ik dat deed want ik ben inmiddels met een héle leuke opdracht bezig. Zodra ik er meer over kan/mag vertellen, doe ik dat natuurlijk! 🙂

Daarna lunchte ik met Eline bij Karibu. Sinds kort geeft ze hot yoga-lessen en daar was ik héél benieuwd naar. ’s Avonds deden Ilona en ik meteen mee en ik ben helemaal om. Ik pik de toegankelijke lesjes eruit die worden gegeven in 32 graden – bloedheet maar écht goed te doen. Het hotte van deze yoga voelt juist heel lekker. Het schakelt je gedachten uit en voelt heel zacht aan je spieren.

22 juli

Ondanks dat had ik de volgende dag zekerrrr wel spierpijn in mijn armen. Slecht getimed, want mijn moeder kwam naar Utrecht om samen te kanoën. Dat wilden we al heel lang een keer doen en dat was dus ook heel leuk. Toevallig deed ik dit laatst ook al met collega’s – na bijna 7 jaar in Utrecht wonen omarm ik eindelijk deze heerlijke toeristenactiviteit. Na het harde peddelen (au…) aten we pizza aan de gracht.

23 juli

Vandaag kwam Keylee (na máánden in het buitenland te zijn geweest) weer even naar Utrecht. Heel gezellig! Met z’n drieën hingen op het terras bij Klein Berlijn (links) en in het Griftpark (rechts). Een van de weinige zomeravonden in het park dit jaar (mag ik dat al concluderen op 21 augustus?) maar wel een fijne.

24 juli

Ik ga verder met het goede leven vieren! ’s Avonds aten Joran en ik bij Café Saar – waar ik al héél lang een keer naartoe wilde. Saar is een hele fijne combi van ‘niet te chique en exclusief’ en ‘verwennerij en een goed uitje’. Snap je `m? Het is casual maar ook verfijnd. Als ik dan toch één minder puntje mag noemen: het had van mij wel wat ‘voller’ gemogen. De basis was groente en voor mijn gevoel had dat soms net een tikkie meer smaak/textuur nodig. Maar goed – ik ben ook degene die iedere week patatje joppie bestelt dus wie ben ik.

De gerechten van het chef’s menu: gepekelde komkommer met schapenkaas en zeekraal | gegrilde sla met doperwtencrème, gefrituurde nori en een sausje van watermeloen | tomaat met sesam, aardbei, koriander en karnemelk | buikspek met gepekelde radicchio, hazelnoot en een anijssausje | ijs van gele biet met gefermenteerde blauwe bessen en een kokosmakroon | cheesecake van oude kaas met slagroom-hazelnootsaus.

25 tot en met 27 juli

Op zondag volgde ik weer een lesje hot yoga en werkte ik aan mijn fotodagboek. Oh, en kijk even wat een mooie nieuwe oorbellen ik heb gescoord! Ik ben gegaan voor goud – dat staat me beter dan zilver volgens de kleurconsulent die ik laatst zag. Na mijn vakantie startte ik op maandag rustig op met een opruimdag op kantoor. Op dinsdag hadden we een strategiedag met het team, met een lekkere lunch bij Bagels & Beans.

28 en 29 juli

Nog meer foodpost! Ik kreeg een doos vol met watermeloenen. In tegenstelling tot die mango’s heb ik deze wel gedeeld met de buren en vrienden, want tegen deze voorraad kon ik echt niet op. Op donderdag werkte ik en ’s avonds bracht ik weer eens een bezoekje aan de bieb, waar ik een paar boeken haalde die ik had gereserveerd. Ik zit er weer lekker in!

29 tot en met 31 juli

HUH patat en kipsaté op vrijdag?! Ja, we dachten: doe ’s gek. Zaterdag, de laatste dag van juli, was een extreem regenachtige. Wel wist ik het weer te trotseren voor een lesje hot yoga (extra lekker met dit rotweer) en voor een kop thee bij Toetje met iemand van m’n eetclub. Ik kende die tent nog niet, maar het is zeker een aanrader. Lieve eigenaresse, leuk concept, maar het is heel klein en je zit er midden in de hectiek van de Vismarkt – daar moet je ook maar net zin in hebben 😉

 

Tot snel weer! ♥

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Ik vind het knap dat jij nog zo goed weet wat je in juli deed haha! Heb trouwens het idee dat ik jou de laatste tijd ook wel af en toe op een terras heb zien zitten in de stad maar net te ongemakkelijk om uitgebreid te zwaaien hahaha. Afgelopen week heb ik voor het eerst gewaterfietst ipv gekanood op de gracht, vind ik ook een aanrader! Alleen wel even bedenken dat die 5km in anderhalf uur toch wel een kwestie van doortrappen is ook als je er niet meer zoveel zin in hebt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten