Beau’s juni 2021: kleurconsulent, een HUIS GEKOCHT en V-day

25 jul 2021 | Leven

Kunnen we het nog even hebben over JUNI?! Want wat was juni LEUK! De maand zat ramvol lekkere etentjes, terrassen en andere leuke dingen. Ik leefde nog ergens tussen totale opwinding en stress om ons zojuist gekochte huis, en het was ook de maand waarin ik eindelijk die langverwachte vaccinatie in mijn arm gejast kreeg. De maand van vrijheid én perspectief. Overdreven? Ja. Tot in details beschreven in dit fotodagboek? Absoluut. Mét sneak peek van het nieuwe huis!

1 tot en met 3 juni

Voordat je verder leest, eerst even essentiële context: de laatste dag van mei KOCHTEN JORAN EN IK EEN FREAKING HUIS. Op de foto’s hierboven zie je dus een kersverse huiseigenaar. OMG! In het vorige fotodagboek heb ik daar nog niets over verteld want dat voelde toen nog net niet safe genoeg. Pas ergens halverwege juni waren we door alle bedenktijd enzo heen, de hypotheekaanvraag is inmiddels goedgekeurd en we hebben ook al een flinke smak geld als waarborgsom overgemaakt. Het is dus echt helemaal happening! Eind november krijgen we de sleutel pas dus op dit moment zijn we er eigenlijk nog niet zo mee bezig. Er hoeft namelijk ook niks te gebeuren: het is helemaal af en netjes. Oh, en het is lekker ruim, we hebben een tuin en het staat ook nog in een superfijne wijk in het zuiden van Utrecht. ZOVEEL zin in! Hier gaan jullie natuurlijk nog veel meer over horen tegen die tijd!

Ok, terug naar het fotodagboek, waarvan ik de eerste week meteen een week vakantie had. Op 1 juni ging ik met mijn moeder naar een kleurconsulent die uitgebreid advies gaf over de kleuren die goed bij ons passen. Op basis van mijn huid en (natuurlijke, haha) haarkleur blijk ik een warm herfsttype te zijn, waarbij de kleuren die je hierboven ziet goed staan. Dat lijkt misschien een beetje nattevingerwerk, maar je zag het effect héél duidelijk. Conclusie: ik kan beter voor gebroken wit gaan, minderen met zwart, meer kleding dragen in donkergroen, geel en oranje, en mijn haar de volgende keer niet assig maar juist warmblond verven. I like. We deden dit consult bij Studio Kleur in Utrecht (fun fact: heel dicht bij ons nieuwe huis). ’s Middags lunchten we gezellig bij Klein Berlijn.

De rest van de vakantieweek was ik vooral veel bezig met belletjes heen en weer naar de makelaar en hypotheekadviseur (en tig handtekeningen onder contracten waar telkens wel iets mis mee was) (en HALLO het is 2021 – nee, ik kan het contract niet ‘even opnieuw printen’ want mijn generatie heeft geen printer oké). Ook ging ik langs bij mijn ouders om de verjaardag van mijn moeder te vieren met een barbecue.

4 tot en met 8 juni

Ook kocht ik een megagrote borrelplank die ik deze zomer nog héél vaak op tafel hoop te zetten. Dit prachtige plaatje verorberde ik met Ilona, op ons dakterras. Dat weekend fietste ik met Joran een willekeurige kant op, eindigend bij een boerderij en een landwinkeltje in Bunnik. Hadden we net een heel gesprek gevoerd over hoe het burgerleven ons inhaalt en hoe vreselijk hij dat vindt, zitten we daar met een kop koffie in een geitenweide tussen de kleuters. ‘T kan verkeren. ’s Avonds aten we ’s Werelds Lekkerste Nacho’s ooit: met BBQ pulled chicken, tomatensalsa, guacamole, heel veel cheddar en crème fraîche.

Maandag en dinsdag werkte ik op kantoor. Stiekem had ik nog best een week extra vrij gewild, maar goed, dat komt later deze zomer nog wel. Oh, en je wil nog ff weten waar je het recept van bovenstaande burger kan vinden hè? Snap ik. Hier.

9 tot en met 11 juni

Woensdag was een Keukenmeid-werkdag maar die begon héél anders dan anders. Ik bezocht namelijk ons nieuwe huis voor de bouwtechnische keuring. Ik was daar voor het eerst sinds de bezichtiging en ook voor het laatst voorlopig. Zo gek – dat dat huis van ons is maar dat we er nog heel lang niet ‘mogen’ komen. Die wc-roltoren is in ons huidige huis trouwens, dat soort taferelen sta ik niet toe in ons grotemensenhuis straks 😉 Op de foto ernaast zie je een wazige still uit een filmpje dat ik maakte van de woonkamer. Deze ruimte is straks VAN ONS. Whaaa!

Na de keuring (waar ik eigenlijk alleen was voor het idee) werkte ik een paar uur aan blogs voor opdrachtgevers, en daarna dronk ik een bak koffie bij Carla’s Conditorie terwijl ik nog een laatste poging deed om door Figuranten (van Arnon Grunberg) heen te komen. Vrij kort daarna heb ik ‘m weggelegd, geen aanrader. De volgende dag was een gekke werkdag. We namen afscheid van onze directeur en bezochten daarom in kleine groepjes het kantoor. Een drive-in afscheid, soort van. Daarna verklaarde ik het weekend voor geopend, met Nienke op het terras bij Hofman. Heel gezellig!

Niet dat ik op vrijdag vrij ben trouwens, maar omdat dat mijn Keukenmeid-dag is, voelt dat toch altijd een stuk vrijblijvender. Deze vrijdag stond trouwens in het teken van iets heel anders, namelijk een tandartsbezoekje. Ik moest op controle maar wist dat ik op m’n kop ging krijgen omdat ik na de vorige controle geen afspraak had gemaakt om een oude vulling te laten vernieuwen. Ik + de tandarts = paniek. Zo’n controle vind ik prima, maar zodra het ‘een ingreep’ wordt, schijt ik zeven kleuren. Gelukkig had ik dit keer een hele lieve tandarts die aangaf dat ze nog tijd had om het gaatje meteen te vullen. Dat vond ik wel fijn – dan is het maar gedaan. Puntje bij paaltje viel het natuurlijk álles mee, zelfs de prik van de verdoving voelde ik niet. Ik sla mezelf voor m’n kop dat ik daar dan dik een half jaar tegenop heb gezien. Zo’n onzin. Notitie voor mezelf: niet stressen.

12 juni

Dat weekend werkte ik nog een klein beetje (zoals ik in het vorige fotodagboek al vertelde: vakantie nemen als zzp’er is niet altijd zo makkelijk als het lijkt) en zaterdagavond ging ik voor het eerst in eeuwen weer uit eten met Joran. We aten bij Whakamarie, dat twee dagen daarna werd omgebouwd tot Bar Clara. Ik hoop dat ze nog steeds dit soort heerlijke gerechten hebben. Ik ben fan! Van links naar rechts zie je gebakken chorizo met abrikozenaioli, een katsuburger met Japanse mayo en pickles (geweldig!), kimchi patatjes (waren wel oké) en een brownie met miso karamel. Ik geniet zo van dit soort avonden. Echt, ik werk om uit eten te kunnen gaan. En om die draak van een hypotheek ooit af te kunnen lossen.

Zondag aten we bij Joran’s ouders. Heel gezellig – zeker omdat er een gloednieuwe family member aanschoof!

13 tot en met 17 juni

Daarna volgde weer een vrij gewone werkweek. Veel verder dan ‘ik nam lekker lang pauze in de zon’ en ‘check deze lekkere ijskoffie’ kom ik niet. Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik wel ineens dat ik één van deze avonden ook nog een hele lange zomeravond op het terras heb gehangen met Fiona, dus eigenlijk valt het allemaal best mee. Goed verhaal.

18 juni

Vrijdagavond ging ik naar Milenka en Ilona. We aten poké bowls en reden door de stromende regen naar een McDrive voor een ijsje. Dit soort avonden vind ik heerlijk <3

19 tot en met 23 juni

De volgende dag kreeg ik deze heerlijke schoenen binnen! Ik kocht ze vrij impulsief nadat ik Nienke in lila exemplaren zag lopen, maar ik heb er zeker geen spijt van. Ik twijfelde even of ik ze als sportschoenen ging gebruiken maar ze zitten te lekker om tot die zeldzame momenten gedegradeerd te worden.

Joran was dit weekend weg met vrienden, en ook ik besloot om vriendinnen op te zoeken. Nienke en ik logeerden bij Fiona in haar práchtige nieuwe huis in Den Bosch, waar ze uitgebreid voor ons had gekookt. Wijntje erbij, verkoelende regenbui buiten, fantastisch. Zondag reed ik mee naar Rotterdam om daar mijn ouders nog even gedag te zeggen. Maandag werkte ik thuis terwijl Joran vakantie had en behoorlijk irritant de hele dag lag te recreëren in mijn kantoor (= onze woonkamer). Dinsdag mocht ik gelukkig weer naar kantoor. Woensdag nam ik met mijn team afscheid van onze stagiairs. We huurden een kano en bekeken de stad vanaf het water. Gek genoeg had ik dat in al die 7 jaar (!) in Utrecht nog niet eerder gedaan, maar het was dus echt heel leuk! Daarna aten we pizza’s op kantoor.

24 tot en met 27 juni

Vrijdag zocht ik voor het eerst sinds jeweetwel weer eens een flexwerkplek op. Ik blijf fan van thuiswerken, maar ik vind het af en toe zo lekker om even ergens anders te zitten. Op een plek waar je je lekker kan laten bedienen, waar je ff nieuwe prikkels krijgt en waar je door sociale controle wel écht aan de slag gaat in plaats van uren te scrollen op Insta. Dit keer ging ik naar Bunk, samen met Ilona. En we werkten hárd. Heerlijk! Dit was de dag dat de horeca voor het eerst niet meer om 10u hoefde te sluiten, maar ’s avonds lag ik gewoon als een oma gedoucht en al met Grey’s Anatomy op de bank.

Zaterdag maakte ik een lange fietstocht naar Keywest Beach House in Leidsche Rijn, waar ik Fiona makkelijk kon meeten vanaf de snelweg. Ik ben niet vaak in deze wijk (nou ja, ik vind het eigenlijk een hele andere stad) maar ik vind het er zo vreselijk sfeerloos, brrr. De strandtent zelf was trouwens wel heel gezellig, maar dan moet je dus wel eerst heel LR trotseren. Als je trouwens aanraders hebt in die buurt: let me know. Ik ga de uitdaging graag aan.

Die zondag was heel lekker rustig. Milenka, Ilona en ik hingen bij de Maarsseveense Plassen en hierboven zie je mijn uitzicht vs hun uitzicht. Sexy. Daarna aten we pannenkoeken bij zo’n Bollo de Beer-ish restaurant aan het water.

28 tot en met 30 juni

Maandag: werken op kantoor. Dinsdag: V-day! Ein-de-lijk kreeg ik die langverwachte vaccinatie #highpfize! Hier heb ik zó naar uitgekeken. Niet omdat prikken leuk en chill zijn, maar omdat ik geloof dat dit echt dé manier is om dit flutvirus te overwinnen en weer leuk te kunnen leven. En ik ben graag onderdeel van de oplossing. Meningen mogen erover verschillen maar not under my roof <3 xxx Anyway: ik was best nerveus. Van opwinding, maar ook omdat ik nog wel eens hypochonder ben. De prik zelf vond ik alles meevallen, maar na een minuut of vijf zakte de spanning weg en werd het ff licht in m’n hoofd. Ik werd goed in de gaten gehouden bij de EHBO en ben me nu weer mentaal aan het voorbereiden op m’n tweede 😉

Ik had er rekening mee gehouden dat ik de volgende dag koortsig zou kunnen zijn, maar ik voelde me kiplekker (op een pijnlijke arm na dan) en besloot te flexwerken bij Seats 2 Meet, met Milenka en haar vriend. In mijn kantoor (ja, die heb ik in het nieuwe huis!) wil ik ook zo’n bal als bureaustoel. ’s Avonds maakte ik een fantastische risotto voor mezelf met citroen, tuinbonen en pecorino. En daarna deed juli haar intrede, waar ik snel meer over zal vertellen! See you!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten