Beau’s juni 2022 #1: vijftig, vreten en verliezers

6 jun 2022 | Leven

Hallo beste mensen! Live vanuit Fort Snot praat ik jullie bij over mijn afgelopen week. Het was echt een héle leuke week, maar dat heb ik helaas wel moeten bekopen met een flinke verhoudheid. Hopelijk knap ik snel op en dan was het ’t ook helemaal waard. Want ja, ik was lekker druk: ik deed mee met een pubquiz, ging naar de kerncentrale van Delft, bezocht een food truck festival, pimpte een ladekast (en die is echt goed geworden, vind ik zelf) en vierde de 50e (!!!) verjaardag van mijn moeder. Mooie week 🙂

Maandag 30 mei

Maandagmiddag spendeerde ik weer lekker thuis. Ik werkte aan een fotodagboek en iets kleins voor een opdrachtgever. Ook ging ik even heen en weer naar de Blokker voor twee wasmanden. Al sinds we hier wonen dumpen we alle vieze was gewoon, hop, op de badkamervloer en daar werd ik nu echt knettergek van. Vandaar eindelijk een wasmand. Het kan zo makkelijk zijn. Ook nog even een korte toelichting bij die Bauhaus-poster: de muren in de woonkamer zijn nog vrij leeg en ik heb inmiddels twee mooie grote lijstjes gekocht om op te hangen. Eén daarvan is al gevuld met dit cliché-maar-toch-leuke printje in een lekkere kleur.

’s Avonds flanste ik een rare maar lekkere maaltijd in elkaar: aardappelburgertjes (waren erg saai zonder die lik mayo), vegetarische rundvleesstukjes in ‘jus’ (gekregen van PLNT) en een simpele salade on the side.

Dinsdag 31 mei en woensdag 1 juni

Dinsdag werkte ik weer op kantoor en daarna las ik weer voor bij mijn voorleeskindjes. Ook wist ik Joran te overtuigen om die avond naar een pubquiz in de buurt te gaan. Hij was de volgende dag vrij en toevallig hadden we het laatst nog over hoe leuk pubquizzes eigenlijk zijn. Keylee, Milenka en een vriend van haar sloten langzaam ook nog aan maar het mocht niet baten: we werden 23e van de 26 teams. En we deden écht ons best. Treurig – ik kan niet anders zeggen. Gelukkig was het wél heel leuk! 🙂

Woensdagochtend werkte ik, ging ik sporten en treinde ik met Joran samen naar de kerncentrale van Delft. Mijn broertje verdedigde daar zijn masterscriptie (en haalde ‘m!) en we kregen daarna nog een rondleiding. Dat was echt verrassend interessant en bijzonder om te zien. Ik had geen idee hoe dit allemaal werkt, maar nu in ieder geval een beetje. Nice!

De granola op de foto heb ik gekregen trouwens: zeker lekker, maar mij net iets té suikervrij.

Donderdag 2 juni

Donderdag werkte ik voor de verandering ook (een deel) op kantoor, want daar was een maandelijks organisatieoverleg. De borrel skipte ik want ik moest thuis nog wat werk verrichten voor Keukenmeid. Daarna had ik eigenlijk óók nog wel zin om lekker te koken en er een reel van te maken. Het werd een verrukkkkelijke ovenschotel met gnocchi, kaas, salami en tomatensaus. Zoals een pizza dus. Echt HEEL erg lekker! Ga hier direct naar het recept 🙂

Vrijdag 3 juni

Vrijdag werkte ik thuis aan wat blogs en recepten voor opdrachtgevers. Als lunch bakte ik pannenkoeken (zit al een hele tijd niet meer in die pannenkoekenfase maar het zóu kunnen dat ‘ie weer terugkeert) en daarna schroefde ik de pootjes onder het kastje waar ik al een tijdje mee bezig was. Die had ik besteld bij Etsy (van de verkoper ‘homesuppliers’ – als je ook geïnteresseerd bent) en staan echt zoooo mooi onder dit gepimpte ladekastje! Ik ben echt trots op mezelf: links is was het was (simpel ding van de IKEA dus) en daarnaast wat ik ervan heb gemaakt. Vet toch?! Ik ben onder de indruk van mezelf, haha. Ik moet er wel nog even een mooi plekje voor vinden. Mijn kantoor (nog steeds zo decadent om dat te zeggen) is eigenlijk nog steeds een zooitje. Het wordt tijd dat ik daar eens een echt lekker plekje van maak.

Na mijn werkdag installeerde ik mezelf op de bank met restjes van die ovenschotel en Sex And The City. Ik wilde graag naar Trek, dat foodfestival in het Griftpark, maar had niemand om mee te gaan. Totdat een collega tóch reageerde op mijn appje. Het toetje (oké en een paar biba’s) haalde ik dus daar. Zie hieronder!

De bitterballen waren erg goed: ik had er een paar met Old Amsterdam en mijn collega had de zeewier-versie. Dat was de enige vegan optie. Sowieso was er op dit ultrahippe festival een groot gebrek aan vegan eten. Ik denk dat van de 20 trucks er maar 4 of 5 een vegan optie hadden. Gek toch? En je ziet ze dus hierboven: zeewierballetjes, een vegan sushiroll (ook best lekker!) en een citroen-kokosmakroon. Ik ging voor een kokosmakroon met witte chocolade (want ik wist van de vorige keer nog dat die errrrrg lekker was). Was sowieso een hele leuke avond. My kind of festival.

Zaterdag 4 juni

Zaterdagochtend ging ik sporten en maakte ik me klaar voor het feest van de (halve) eeuw: mijn moeder werd 50! Afgelopen donderdag al, maar vandaag vierde ze het GROOTS met vrienden en familie en aanhang. Het was héél gezellig en knettttterdruk (deze foto is van heel laat) en ál het bier ging op. Heel leuk was ’t <3 En ik zou willen dat ik wat gezellige fotootjes heb van de avond zelf maar… nee. Daar was ik he-le-maal niet mee bezig. Maar goed: de volgende dag, toen Joran en ik weer thuis waren, baalde ik toch dat ik niet even was vastgelegd in dit gezellige jurkie (van Guts&Gusto). Leuk is ‘ie hè?!

Zondag 5 juni

Oja, we waren al bij de zondag. Ik draaide weer een paar wasjes (ik hou van de zondag 🙂 niet sarcastisch!) en dook daarna de keuken in voor een experiment. In een kookboek dat ik al jaaaren heb (Beste street food ter wereld, van Lonely Planet) zag ik een recept voor Poolse pierogi. Dat zijn deegpakketjes gevuld met kwark, ui en aardappel. Lekker krokant gebakken. Leek me heerlijk, was echt geen hol aan. De verhoudingen in het recept leken niet te kloppen (en dat had ik bij een paar eerdere recepten daaruit ook al…) en het had gewoon heel weinig smaak. Ik kreeg al een paar reacties van volgers die me op het hart drukten dat échte pierogi heeeel lekker zijn dus wie weet durf ik het ooit nog eens aan met een ander recept. Ik was in ieder geval lekker bezig.

’s Avonds aten Joran en ik pizza op de bank en daarna ging ik weer aan de bak. Had ik nog zin in. Ik maakte een bananencake met dadels, walnoot en stukjes chocolade, zo’n beetje naar dit recept. Heel erg lekker!

 

Spreek jullie volgende week weer!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten