Beau’s maart 2022 #5: voorlezen, vrieskou en een vleugje oranje

4 apr 2022 | Leven

Halloooo mensen van het internet! Welkom terug. Alweer een wekelijks dagboek – ik ga al drie maanden steady. Hoera! Het is geen spectaculaire dit keer, maar ook die mogen er zijn. In het kort: twee borrelavonden (erg leuke, dat wel), sneeuw (doe normaal), starten als vrijwilliger bij de VoorleesExpress en veel shoppings.

Maandag 28 maart en dinsdag 29 maart

Maandagochtend nam ik mezelf voor: vanmiddag ga ik shoppen. Ik wilde wat nieuwe lentekleding en dacht dat wel te vinden bij Guts en Gusto, maarrrr dat viel vies tegen. Deze jurk vond ik supermooi, maar leek me een beetje te lang: hij hing net-wel-net-niet op de grond. Op dinsdag ben ik ‘m tijdens mijn pauze alsnog gaan halen. Kan niet wachten tot het zonnig genoeg is om ‘m te dragen 🙂

Na de shopsessie kwam ik met lege handen thuis en moest de concentratie om nog iets aan werk te doen uit mijn tenen komen. Maar ik deed het wel.

Dinsdag werkte ik op kantoor. Nothing special. Oh – behalve die jurk kocht ik ook deze nieuwe schoenen. Die oranje details <3

Woensdag 30 maart

Woensdag werkte ik voor mezelf. Ik maakte onder andere een paar stories voor/over Wakuli. Dat was geen samenwerking (als in: ik kreeg er niet voor betaald) maar als ik echt enthousiast ben over een perspakketje, dan deel ik het sowieso graag. En dat ben ik zeker over deze koffie 🙂 Daarna fietste ik naar Koffieleute, waar ik een paar uur blogs tikte voor opdrachtgevers. Tot de lunch vind ik dat een hele fijne plek om te werken, daarna is het er te druk en voel ik me tot last met m’n laptop aan een tafel. ’s Middags werkte ik dus gewoon weer thuis. Ondertussen kookte ik alvast iets superlekkers voor mij + Ilona en Milenka, die die avond kwamen eten. Het recept komt nog online, het was echt een aanrader!

Donderdag 31 maart en vrijdag 1 april

Donderdagochtend begon ik met een passessie – ik had namelijk óók nog het een en ander online besteld. Dit oranje jasje kon óf supervet zijn óf totale Snollebollekes vibes geven (zoals een vriendin het raak omschreef). Op deze foto lijkt het nog best hip, maar in werkelijkheid was het echt alsof ik iets uit het Koningsdagschap van een feestwinkel droeg. De rest van de bestelling was wel een succes: een nieuwe broek, een mooie zwarte blazer en een corduroy blouseje. De rest van de dag was een behoorlijk saaie werkdag thuis.

Na werk racete ik naar iets leuks: mijn voorleesadres! Een tijdje geleden gaf ik me op als vrijwilliger bij de VoorleesExpress en vandaag ging ik eindelijk voor het eerst naar het gezin waaraan ik gekoppeld was. De komende maanden lees ik één keer per week voor aan twee jonge kinderen (een jongen van 7 en een meisje van 6 uit Eritrea) die wat meer in aanraking mogen komen met de Nederlandse taal en met boeken. Boeken lezen is, zeker als kind, zo belangrijk. Het taalgevoel dat je daarmee ontwikkelt, daar heb je je hele leven nog wat aan. Goed, vandaag ontmoette ik ze dus en dat ging supergoed. Ik werd heel warm ontvangen en de kinderen hadden er helemaal zin in. Ze zaten al meteen enthousiast te bladeren door de boeken die ik had meegenomen. Heel leuk!

Vrijdagochtend begon ik ietssss minder in m’n nopjes. Er lag sneeuw. Freaking sneeuw. Rot op. Ik heb hier zoooo geen zin meer in. En in iedere andere situatie had ik lekker de gordijnen weer dichtgetrokken en alles genegeerd totdat de zon weer ging schijnen, maar ik moest naar buiten. Ik had namelijk een lesje hot yoga geboekt en die kan je niet annuleren. Nou ja, dat kan wel, maar zo last minute betaal je dan gewoon de volle mep. Dus daar ging ik, ingepakt en wiebelend en glibberend door de sneeuw op 1 APRIL. Wat een grap.

Op de terugweg (na een heerlijke les, dat is trouwens best wel aan te raden: hot yoga terwijl er buiten sneeuw ligt) genoot ik er stiekem wel van. De rest van de dag werkte ik. ’s Avonds ging ik borrelen met Joran (zie foto hieronder). We gingen vrij spontaan zitten bij Springhaver, aan de Springweg. Daar was ik nog nooit eerder binnen geweest, had geen idee dat het zo groot was! Het was mega druk maar de sfeer was goed. Leuke plek wel!

Zaterdag 2 april

Zaterdagochtend ging ik op de koffie bij Keylee, die sinds kort heel dichtbij woont. HEEL leuk, vind ik dat! Pas tegen het eind van de middag was ik weer thuis en toen liet ik me door Joran verleiden om Thais te bestellen. Hij stelt dat heel vaak voor, maar dan denk ik altijd: nah, liever wat anders. Maar ik moet zeggen: deze pad thai met garnalen was wel echt bijzonder smakelijk. En veel te veel, ik heb er nog twee keer van kunnen lunchen, haha. We bestelden trouwens bij Baan Nok (aan de Rubenslaan in Utrecht) – aanrader dus.

Joran ging vrij snel daarna naar een feestje dus ik had het huis en de tv voor mezelf. Ik maakte de grote fout om weer te beginnen met Jane the Virgin. Die serie heb ik in het najaar van 2020 veel te snel gekeken. Ik zat er he-le-maal in en nu dus gewoon weer, erg hè? Haha. Na een paar afleveringen pimpte ik mezelf toch nog even op om met Keylee wijn te drinken bij Gist. Was een gezellige avond!

Zondag 3 april

Zondagochtend hing ik heerlijk lui op de bank met Jane the Virgin en koffie. ’s Middag sportte ik voor het eerst sinds lange tijd weer écht fanatiek. En dat heb ik geweten ook want de spierpijn is realllll vandaag (maandag). Daarna ging ik aan het omaweetraad’en met afwasmiddel en azijn op de glazen douchewand. Voor de nieuwsgierigen: ja, het werkt, maar het was wel een gedoe dus ik zie mezelf dit minimaal een jaar niet meer doen. ’s Avonds was het – je raadt het al – tijd voor patat en frikandel speciaal. Was een lekker weekend <3

 

Tot snel!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten