Beau’s mei 2022 #2: zon, zuipen, Zeeland

16 mei 2022 | Leven

Zo, goeiemorgen, ik heb een knetttterdrukke week vol sociale activiteiten achter de rug. Heel erg niet-Beau, want ik weet de boel altijd goed te spreiden (en ik ben een pro in me-time management). Maar goed, je hebt het ook niet altijd zelf in de hand hè. Het was trouwens allemaal wel superleuk hoor: van fanatieke Songfestival-avonden tot een jungleparty van Jorans werk, van een vriendinnenweekend in Zeeland tot een shop-en-terrasdag met mijn moeder. En door dit dagboek nu te schrijven, sta ik bij alles toch nog even stil. Dat werkt al 12 jaar voor mij dus let’s go!

Maandag 9 mei

De week begon lekker druk. ’s Ochtends werkte ik op kantoor, ’s middags schreef ik thuis voor Keukenmeid en deed ik boodschappen. Aan het begin van de avond ging ik naar mijn voorleeskinderen en dáárna racete ik naar huis om mijn broertjes op te vangen, want die kwamen eten. Ik maakte deze romige en pittige pasta met garnalen en die viel in de smaak. Ook gaf ik mijn oudste broertje (die met een stuk of 10 andere studenten woont) een tas vol eten en drank mee – allemaal producten die ik ooit in perspakketjes ontving en die ik zelf niet ging gebruiken. Ik krijg de laatste tijd vaak producten (en dat vind ik HEEL leuk) en ik vind het ook wel ff belangrijk om te benadrukken dat ik niks weggooi. Nooit! Soms zijn dingen niet mijn smaak maar dan zorg ik alllltijd dat ik iemand anders er blij mee maak.

Dinsdag 10 mei

Dinsdag werkte ik op kantoor. Tussendoor ging ik met een collega even naar de winkel en haalde ik deze bij de Hema. Gevaarlijk lekker. Na werk ging ik met een andere collega mee om bij haar thuis het Songfestival te kijken. Het was, zo besefte ik die avond ineens, de eerste keer dat ik bij een collega thuiskwam. En het is niet zo dat ik geen leuke collega’s heb maar het is gewoon… werk? Ofzo? Hoe dan ook: ik kan het met deze collega altijd goed vinden en we hadden allebei erg veel zin om de thuisjury uit te hangen voor de tv. Ook maakten we een supergoeie vegan rendang met naan naar dit recept van Allerhande!

De show vonden we allebei treurig slecht en weinig spectaculair, maar het was wel gewoon genieten <3

Woensdag 11 mei

Woensdagochtend verrichte ik met gepaste spoed nog wat werk voordat mijn moeder voor de deur stond. Samen shopten we een outfit voor haar verjaardagsfeest binnenkort (als je 50 wordt moet je uitpakken, right?!) en ze is goed geslaagd. Daarna lunchten we op het terras van Het Zuiden, lekker in de zon, en nog wat later zaten we bij NOLA. Ik was bij allebei nog nooit geweest, maar vond zeker die tweede wel een fijne plek om te zitten (en om mensen te kijken). Eenmaal thuis bestelden we poké bowls en hingen we voor de tv. Nadat ik m’n moeder op de trein terug zette, bakte ik een brood zonder gist (= niet aan te raden, haha) omdat ik gewoon heel veel zin had om die prachtige KitchenAid uit te proberen.

Donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei

Donderdag werkte ik vanuit huis en kwam ik de hele dag niet buiten. Ik weet niet waarom maar ik heb dat vaak op donderdag: dan verdwijn ik helemaal in mijn werk en zorg ik slecht voor mezelf. Als in: te weinig drinken, niet bewegen, niet naar buiten. Stom hè? Ook op vrijdag was ik een beetje een kluizenaar. Althans, tot 5 uur. Daarna klapte ik mijn laptop dicht en reisde ik af naar Amsterdam voor een feestje van Jorans werk. De legendarische Christmas Party ging twee keer niet door (vanwege corona) maar nu kon er eindelijk weer een goed feest gevierd worden. En die feesten van zijn werk zijn ook altijd wel héél goed. De dubbeltjes worden niet omgedraaid, zeg maar. Ook dit keer was het feest (met als thema ‘Jungle’) weer lekker over de top. Daar heb ik geen foto’s van gemaakt, daar had ik ff geen zin in, maar gelukkig hebben we dit degelijke kiekje van de photobooth nog. Na het feest sliepen we in het hotel aan de overkant, heel chill!

Zaterdag 14 mei en zondag 15 mei

De volgende ochtend gingen we een beetje op tijd weer naar Utrecht want ik had zo mogelijk iets nóg leukers op de planning staan: een vriendinnenweekend <3 Die meiden waren daar al (ja, ik heb wel even hard gebaald toen dat leuke feest naar precies dit weekend werd verschoven) dus ik reed in m’n eentje all the way to Zeeland. Daar sloot ik bij ze aan op het strand van Vlissingen. ’s Avonds aten we in Middelburg (kipsaté voor yours truly) en in onze Airbnb dronken we wijn, kletsen we ons helemaal de moeder en vielen we in slaap bij de tergend lange uitslag van het Songfestival. Op zondag verkenden we (de terrassen van) Goes op ons gemak en ’s middags reden we terug naar het Noorden, waar we allemaal een andere mooie Randstad-stad bewonen 😉 ’s Avonds sloot ik dit fantastische weekend af op de enige juiste manier: met een patatje joppie.

 

Tschüss!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten