Beau’s mei: vriendinnenweekend, jacuzzi en bezichtigingen (…)

7 jun 2021 | Leven

Hoe warmer de zon, hoe leuker het leven. Daar lijkt het wel op hè? Weer buiten zijn, dingen dóén, mensen zien. Wat had ik dit nodig! Weer of geen weer: mei was een maand met hoogtepunten. Ik bezichtigde vijf huizen met Joran (van bouwval tot paleis), ging een weekendje weg met vriendinnen, hing in een jacuzzi, genoot intens veel van het songfestival dit jaar en waar ik kon, hing ik op een terras. 1804 woorden over mijn mei, let’s go!

1 tot en met 6 mei

De eerste en de laatste dagen van mei zijn een enorm contrast: winterjas, regen en werk, versus warmte en terrassen. Begin mei voelde ik me een beetje bleh, daarom nam ik een week vrij om ff bij te tanken. Het nadeel van freelancen is dat je niet BAM, volgende week vrij kan nemen. Dat denk je waarschijnlijk wel bij zzp’er zijn, maar bij mij werkt dat echt niet zo. Ik heb een paar vaste opdrachtgevers die maandelijks een paar (meestal 4) blogs afnemen. Vrij nemen betekent dan dus voorwerken. En voorwerken betekent harder werken terwijl je eigenlijk al zo toe bent aan vakantie. Beetje tegenstrijdig dus, maar als ik het op tijd plan, scheelt dat een hoop gedoe en stress!

Oké, terug naar begin mei. Ik werkte alvast een pietsiebeetje voor, wandelde veel en Ilona schreef zich in bij de KvK (heb je een grafisch designer nodig, she’s your girl!). Ook bezichtigde ik deze week weer twee huizen met Joran. Eentje die op papier eigenlijk ideaal was (perfecte locatie, prima onderhouden etc.) maar waar we het allebei gewoon echt niet voelden, en eentje die juist het tegenovergestelde daarvan was. Een bouwval, basically, waar we om de een of andere reden knetterenthousiast van werden. Na wat wikken en wegen hebben we besloten om op geen van beiden te bieden. Het was het niet waard.

7 tot en met 10 mei

Op vrijdag vierde Ilona haar verjaardag met cocktails en andere zomerse dingen, terwijl het buiten nog altijd kutweer was. Je moet wat, hè. Zaterdag had ik een heerlijk luie dag met een lange hete douche, een korte sportsessie en heel veel Grey’s Anatomy. ’s Middags ging ik naar Rotterdam om daar gezellig bij Nienke te eten. We maakten zelf gevulde pasta met spinazie en geitenkaas. Ik had dat nog nooit eerder gedaan, maar vond ’t echt heel leuk! Ooit koop ik ook zo’n pastamachine!

Op moederdag, zondag, hing ik tussen de enorme buien door op een terras met Joran. Mijn ouders waren een weekendje weg, dus deze perspakketjes met verse koffies van Frank & Fresh en repen van Tony’s Chocolonely gaf ik mijn moeder later pas. Die koffiebonen kan ik niet gebruiken (want ik heb geen bonenmaler) maar de chocola had ik zelf ook wel gelust 😉

Van maandag en dinsdag heb ik geen foto’s maar dat waren ook maar simpele werkdagen, denk ik.

11 tot en met 18 mei

Woensdag was wél heel leuk! Woensdag werk ik altijd voor Keukenmeid, maar omdat de zon zich ein-de-lijk een keer liet zien, schoof ik wat met mijn plannen. Ik ging voor een lekker lange lunch bij De Pomp met Ilona en Milenka. Als je daar ooit eens bent (doen, trouwens!) moet je echt gaan voor de kimchi tosti. Die is fenomenaal. Ik heb dat woord nog nooit eerder gebruikt dus om die tosti ff kracht bij te zetten: FENOMENAAL! Supersmeuïg, cheesy, zoetzurig en pittig. Love it.

Donderdag nam ik vrij van NJR. Vanwege Hemelvaartsdag, maar eigenlijk meer vanwege de zon. Hallo vriendin! <3 ’s Ochtends werkte ik aan teksten voor opdrachtgevers, ’s middags zat ik bij Floor in de tuin om daar samen met vriendinnen van mijn studie haar verjaardag (alvast) te vieren. Deze meiden zie ik niet zo vaak, maar het is wel altijd weer gezellig!

Het weekend daarna was gewoon weer relaxt thuis, met een bezoekje aan Joran en mijn ouders op zondag. Bij die van mij dronken we koffie, bij die van hem aten we sushi. Ik waardeer volgens mij echt niet genoeg hoe súperhandig het is dat onze ouders dicht bij elkaar wonen. We kennen elkaar van vroegâh, van een dorpsfeest, vandaar. De werkweek die volgde voelde ik me weer een beetje bleh. De regen, de kou, de truien… Oh god, de truien. Hélemaal klaar mee. Wel leuk: deze deegballetjes van de toko (er zit zoete, rode bonenpasta in, héél lekker) en een perspakketje van Brood van Soma.

19 tot en met 22 mei

Op dinsdag skipte ik de kantoordag, want Joran en ik hadden weer twee bezichtigingen! Eentje op de Berkelstraat, wat gezien mijn roots heel leuk zou zijn, maar we werden diezelfde dag nog overboden. De ander was in Ondiep, waar ik na een paar rondjes goed rondfietsen en rondwandelen mezelf toch echt niet zag wonen. Het huis had potentie, maar de wijk is 100% tokkie en dat zie ik niet helemaal voor me. Jammer maar helaas. Tussen de bezichtigingen door lunchte ik met Joran op het terras van Twintig. Daar was ik nog niet eerder geweest, maar het ziet er wel altijd uit als een prima terras. Was het ook! Ze hebben er Midden-Oosterse gerechten; het brood met de dips was superlekker, de wrap met sabich was weinig speciaals.

Woensdag was geweldig! De sportschool ging weer open en daar had ik een partij ZIN in, niet normaal. Zoals jullie weten heb ik het laminaat voor de tv grijs gedanst de afgelopen maanden en daar was ik wel klaar mee. Tijdslots reserveren bij de sportschool is een sport op zich, maar als het dan lukt, is het wel weer heel erg lekker. Ben benieuwd voor hoe lang dit leuk blijft. Na de sportsessie ging ik voor een #fitgirllunch van geroosterd brood met avocado en een gepocheerd eitje (en mayo).

Deze week deed ik flink mijn best om voor te werken voor mijn vakantie begin juni (nu 🙂 ) en dat ging allemaal niet meer vanzelf. De schrijflust was totaal verdwenen en ik had alleen maar zin in tv kijken. En daar kan ik (so far) mijn geld niet mee verdienen, helaas. Qua leuke dingen zat het deze week trouwens ook goed hoor. Ik keek het songfestival met vriendinnen, hield een welverdiende vrijmibo met Ilona bij LE:EN en hing de hele zaterdagmiddag in een lekker warme jaccuzi bij Maudy thuis. Bijpraten en badderen, dit is top!

23 tot en met 27 mei

Die avond bleef ik bij mijn ouders slapen. Mijn moeder en ik speelden Rumikub en Jenga en besloten om middernacht nog een wandeling te gaan maken door het dorp. Dat was eigenlijk echt heel lekker. De volgende ochtend dronken we koffie bij mijn opa (en zijn hond Floor <3) en daarna nam ik de trein terug naar Utrecht. Maandag en dinsdag waren twee drukke maar lekkere werkdagen, en ook woensdagochtend had ik een productieve Keukenmeid-dag. ’s Middags hadden we wéér een bezichtiging voor een huis waar we vooraf allebei al heel enthousiast over waren. Ja, we pakken deze maand weer lekker door met de huizenjacht. ’s Avonds bestelden we eten bij Spice Monkey, een relatief nieuwe zaak bij Vaartsche Rijn in de buurt. Het menu voor twee personen was wel oké. Heel leuk dat het allemaal kleine verschillende hapjes en smaken waren, maar het had wel wat sprekender gemogen. Een beetje meer pit. De spekkoek was wel fantastisch lekker zacht, dat wel! Maar of ik er nog eens ga bestellen? Nah.

Wat ik deze dagen wél nog eens bestelde: een nieuwe voorraad gezichtsproducten van Paula’s Choice. Serieus, ik verdien aandelen. Ik heb al menig vriendin zo’n flesje exfoliant aangesmeerd. Mijn dag- en nachtcrème zijn bijna op, dus ik kocht weer nieuwe. En ik deed d’r ook maar een gezichtsmasker bij want de nood was hoog #uitbraak.

28 en 29 mei

De allereerste foto van dit rijtje maakte ik eigenlijk al een week eerder, maar hij hoort bij de blog die ik vrijdag de 28e plaatste. Deze blog, over shoppen in het seizoen én over waarom avocado’s helemaal niet zo slecht zijn als altijd beweerd wordt. Leuk stukkie, ga ‘m lezen als je dat nog niet hebt gedaan! Na een coronatest en een ochtend keihard werken voor Keukenmeid, klapte ik rond een uur of drie mijn laptop dicht. VAKANTIE! Holy shit, wat had ik daar zin in! Een hele week lekker geen ene hol uitvoeren. Uitslapen, tv kijken en vooral terrasjes hoppen. Want oh yes: ik had geen betere week vrij kunnen nemen dan deze! Die middag reed ik met vriendinnen richting Doesburg. In het Gelderse plaatsje had Nienke een hele gezellige, idyllische Airbnb gefixt voor onze vriendengroep.

Met z’n zessen dronken we wijn op het dakterras en praatten we bij over van alles en nog wat. Zo gezellig <3 Zaterdagochtend waren we allemaal een tikkeltje brak, maar nog fit genoeg voor een wandeling over de Veluwe (… toch, reisleider Nienke?). Een lekker zonnetje, een mooi uitzicht en een paar honderd schapen langs de route. Wat wil een mens nog meer?

Nou eh, borrelplankjes! Na een luie, warme middag op het dakterras vertrokken we naar een restaurant in het centrum. Ik ben de naam vergeten (kun je merken dat ik echt 0,0 heb bijgedragen aan de organisatie van dit weekend?) (zo relaxed) maar het was ook niet heel noemenswaardig. Wel lekker en heel gezellig, maar het eten was behoorlijk duur voor de minuscule porties. En de smaak was ook niet fantastisch, ofzo. Ik en Fiona gingen allebei voor de risotto met ‘een vleugje’ sinaasappel maar het was zo ongeveer sinaasappelpap. Niet op de foto, trouwens. Na het diner las ik rustig even op bed. Ik ben nu bezig in Figuranten van Arnon Grunberg maar ik vind ’t eigenlijk niks. Kom ik later nog wel eens op terug.

De rest van de avond hielden we een silent disco. Je weet wel, met koptelefoons om de buren niet te veel lastig te vallen. Het gaf echt een beetje bonte avond vibes, heel leuk!

30 en 31 mei

Zondagochtend begonnen we weer met een lekker ontbijt op het dakterras. Heerlijk, zo half in de zon en dit keer ook heerlijk fris en fruitig (want na de sinaasappelpap besloot ik te stoppen met bijschenken). We bleven nog een paar uur hangen, maakten het huisje weer aan kant en reden weer richting Utrecht. Eenmaal thuis stuitte ik op een mega doos van gebana, vol met verse súperlekkere mango’s. Gekregen als onderdeel van onze samenwerking. Later kreeg ik er ook nog zo een met avocado’s. Kijk, dat noem ik goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

’s Middags fietste ik met Joran richting Amelisweerd. Doen we nóóit en ik weet niet waarom, want het was echt heerlijk. Het was goed fietsweer: warm met een briesje en met een koud (alcoholvrij) biertje als beloning. Die dronken we bij Vroeg – leuke tent op de weg richting Bunnik. ’s Avonds bestelden we weer patatjes en kipsaté want zondag.

Maandag was mijn eerste échte vakantiedag. Bloedheet. Heerlijk. Ik sportte, hing de hele middag op het terras bij Op Zuid met Ilona en Milenka, keek de Friends Reunion (AANRADER!) en haalde ’s avonds een ijsje met Joran omdat we wat te vieren hadden. Wat dat was durf ik nog even niet hardop te zeggen (eh, typen) maar ik beloof je: to be continued…

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten