Beau’s oktober 2020: Heel veel tv, heel veel bestellen, heel veel geld

8 nov 2020 | Leven

tbdokt.13

Oktober was een maand van heel veel werken én mijn hoogste maandomzet ever #nice. Ik freelance pas een jaar en bijna iedere maand verbreek ik het record, maar toch: oktober was wat geld betreft echt goed. Ook goed: veel herfstwandelingen, veel Thuisbezorgd en nog veel meer uren Netflix. Je moet wat hè, thuis. Kijk mee!

tbdokt.1tbdokt.2tbdokt.3

1 t/m 4 oktober

De maand oktober begon op een donderdag, wat betekent dat ik die in-loondienst-werkend doorbracht. En vooral: in een grote trui, met een bos vet haar en een warme kop koffie. Thuiswerken betekent voor mij echt zo minimaal mogelijk mijn haar wassen, in de hoop dat ’t daar eindelijk eens aan gaat wennen. Acht maanden later kan ik wel concluderen: nee.

Thuiswerken betekent ook nog steeds iedere ochtend een wandeling. Zelfs als het regent! Op deze vrijdagochtend kwam ik thuis na een half uur lopen en, zo bleek een half uur later, ik had poep onder m’n schoen. En ondertussen had ik al het hele huis gestofzuigd en dus óveral gelopen met die schoenen. Shit. (ha-ha)

Verder werkte ik vandaag als freelancer aan teksten voor opdrachtgevers. ‘s Avonds maakte ik een súperlekkere risotto met pompoen, geitenkaas en pistache. Ik had ff geen zin in die hele fotografeer-toestand maar ik ga dit recept zeker nog eens maken!

En zo anders was mijn maaltijd zaterdagavond: patatje joppie (LOVE IT) en een frikandel speciaal. Verder wandelde ik vandaag weer en ook werkte ik nog wat.

Op zondag haalde ik kaneelbroodjes bij een koffietent om de hoek. ‘s Avonds bestelden we Indiaas. Voor Utrechters: bestel bij Namaskar een menu voor 1 persoon! Daar kun je prima met z’n tweeën van eten en dan nog heb je de volgende dag restjes als lunch. En zoooo lekker, kijk dan!

tbdokt.4tbdokt.5

5 t/m 9 oktober

Maandag, nieuwe week! Ik begon ‘m met dit lekkere ontbijtje. Wil je weten wat het precies is? Check dan deze Reel op Insta. Verder stonden deze dagen in het teken van heel veel werken (oktober is ieder jaar weer gekkenhuis bij mijn vaste baan), wandelingen door de regen en… pakketjes! Superleuk! Er werd een doos van Magioni geleverd met groentebodems, een enorme goodiebag van Ontdek De Geit met bijna een jaarvoorraad aan kaas, een customized reep Tony’s Chocolonely die al maanden verdwaald was en twee geweldig mooie notitieboekjes van Paper On The Rocks als afscheidscadeau van een collega.

Ook leuk deze week: op vrijdagmiddag ging ik op bezoek bij een vriendin die met haar hele studentenhuis in quarantaine zat. Voor haar slaapkamerraam stonden tuinstoelen, ik nam een fles wijn mee en zo hebben we met z’n tweeën een vrijmibo gehouden. Heel gezellig was ‘t! En gewoon op (meer dan genoeg) afstand enzo. ‘s Avonds wandelde ik door de stad met Milenka.

tbdokt.6tbdokt.7

10 t/m 14 oktober

Dit weekend ontdekte ik de serie Emily in Paris en – dit weet je ongetwijfeld al – wat is dát een heerlijke serie. Tien korte afleveringen; in een avond en een ochtend was ik klaar. Echt zo’n serie waarbij je lekker onder een dekentje kruipt met thee en chocola (and so I did).

‘s Avonds maakten we lekkere pizza’s, zondagochtend dronk ik koffie bij De Zaak met drie vriendinnen. Eenmaal thuis probeerde ik een lekkere stoofpot te maken maar ik had zo’n rare combinatie van ingrediënten gebruikt dat het echt niet te vréten was. Dus we bestelden weer wat lekkers, ghehehe.

Maandag werd er een leuk pakket geleverd. Voor Joran dan, niet voor mij. Hij had namelijk een HUGE nieuwe tv gekocht. Helemaal blij mee. Van mij hoefde ‘t allemaal niet zo maar ik moet toegeven: het is wel heel erg chill. Op deze foto’s kun je niet goed zien hoe klein die oude was en hoe enorm die nieuwe is maar neem maar van mij aan dat het een grote upgrade is.

Op woensdag werkte ik voor mezelf en dat was echt een hele lekkere dag! Ik begon ‘m met een brainstorm voor een nieuwe naam. Niet voor mij, maar voor de creatieve agency van een opdrachtgever. We waren niet in één ronde klaar maar inmiddels hebben we ‘m! Superleuk! Verder werkte ik aan blogs en belde ik nog wat heen en weer. ‘s Avonds stond deze makkelijke pasta met balsamicosaus op het menu.

tbdokt.8tbdokt.9

15 t/m 19 oktober

Vrijdag was ook weer net zo’n drukke dag. Ik brainstormde weer wat, schreef blogs, belde eindelijk weer eens met mijn Koetje en wandelde door de stad. ‘s Avonds maakte ik boerenkoolstamppot met worst – de eerste van het jaar maar zekerssss niet de laatste. Lievelingseten! Zaterdagochtend overtrof ik mezelf weer met deze kwarkpannenkoeken met gekarameliseerde appels en nootjes. Daarna reden Joran en ik richten Rotterdam, voor een kop koffie bij mijn ouders en een kop thee bij die van hem.

‘s Avonds kropen we voor de tv met chocola en Westworld. Die serie kun je zien bij HBO (of eh, wees creatief) en is echt ge-wel-dig goed. Het is een soort kruising tussen Black Mirror en een cowboyfilm, zo werd me verteld. Op dat laatste knapte ik totaal af (bleghhh) maar ik ben blij dat we ‘m toch gingen kijken want het is echt een hele goeie serie! Aanrader!

Geen idee meer wat ik op zondag deed maar echt spannend was het waarschijnlijk niet. Wél maakte ik deze heerlijke maaltijd met pompoen. Moet ‘m nog uitwerken!

tbdokt.10tbdokt.11

20 t/m 26 oktober

Oh man oh man, waar is die tijd dat ik in fotodagboeken nog daadwerkelijk wat te vertellen had? In het kort: een week vol eten, wandelen, schrijven en extreem veel Jane The Virgin. Ik geloof dat ik in drie weken vijf seizoenen en dus 100 (!) afleveringen heb gekeken. Ohhhh ik ben zo verliefd op deze serie. Geen idee hoe ik er in Netflix nooit eerder op heb geklikt maar dit was echt alles wat ik deze halve lockdown 2.0 nodig had. Zo grappig, meeslepend en op een niet-irritante manier romantisch. Ga dat zien!

Ook organiseerden collega’s van me deze vrijdagavond een groot online evenement waar ik op de achtergrond wat communicatiedingen voor moest doen. Gewoon vanuit huis dan, maar dat was juist chill want zo kon ik ondertussen ook gewoon wijn drinken. Werken en wijn drinken. Top. Rond middernacht hadden Ilona en ik nog zin om te wandelen dus dat deden we.

Op zaterdag bakte ik een brood. That’s it.

Verder werkte ik veel, ook in het weekend. Zoals ik in de intro al zei, was dit financieel gezien echt een vét goeie maand. Op woensdagen en vrijdagen werk ik altijd voor mezelf en deze maand zaten die iedere week weer stampvol. Heel heel heel leuk, maar ook wel net wat te zwaar. Ik wil niet ’s avonds en ieder weekend óók nog werken. De komende tijd ga ik dus m’n best doen om juist weer ff te minderen. Prijzen iets omhoog (denk ik), wat minder strakke deadlines zetten en nog wat efficiënter werken. Hopelijk heb ik dan ook weer tijd om aan Keukenmeid.com te werken, want dat mag ook wel weer eens gebeuren 🙂

tbdokt.12

27 t/m 31 oktober

Maandag en dinsdag werkte ik weer voor mijn vaste baan. Gelukkig was het na een paar weken drukte nu weer rustig. Kon dus een paar dagen heerlijk op de bank hangen (werken! I promise!) en wat leukere, kleine klusjes oppakken. Woensdag moest ik eigenlijk écht weer boodschappen gaan doen maar daar bedacht ik al dagen smoesjes voor. Boodschappen doen vond ik altijd leuk. Ik ging bijna dagelijks zodat ik altijd precies kon eten waar ik zin in had. Sinds ik met Joran woon dus echt niet meer want voor twee personen boodschappen doen is zó zwaar. Letterlijk: bloedirritant met al die tassen op de fiets. En zeker nu, tijdens corona, heb ik weinig zin om naar de supermarkt te gaan. Ik dacht: laat ik dat online bestellen eens uitzoeken. Het ging niet heel soepel maar uiteindelijk is het wel gelukt en ik ben echt om. Wat een hoop moeite scheelt dit! Love it!

Donderdag werk. Vrijdag werk. Vrijdagavond pizza en Holland Drag Race met Ilona. Zaterdag úrenlang wandelen en appeltaart. Ook met Ilona. De herfst is dit jaar zo heerlijk: ik heb er nog nooit zó erg van genoten als nu!

Tot volgende maand! ♥

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten