Beau’s oktober 2022 #4: bankhangen, van Boven en boerenkool

31 okt 2022 | Leven

Pfff wat een flutweek was dit. Die keelontsteking was echt een pittige en bij ieder teken van herstel komt er een gezellig side effect om de hoek kijken. Wat ik niet ga doen in dit blog: mijn hele medische dossier delen. Wat ik wel ga doen: een paar foto’s laten zien, dit dagboek publiceren en ‘m laten verdwijnen in de krochten van mijn website 😉

Maandag 24 oktober

Over deze dag kan ik heel kort zijn: ik lag op de bank, bij te komen van plakkerige koortsnachten. Vre-se-lijk. Ik keek Five Live, Hollands Next Top Model en Dertigers. Je moet wat hè 😉

Dinsdag 25 oktober

Ook dinsdag hing ik nog op de bank. Mijn voorraad gember, waterijsjes en paracetamol was bijna op, dus Fiona kwam een tas met boodschappen brengen. Heel fijn <3 Volgens mij keek ik vandaag ook de hele dag Dertigers.

Woensdag 26 oktober

Woensdag voelde ik me een stuk beter. In ieder geval goed genoeg om m’n haar te wassen en normale kleren aan te trekken. Ik ging op een laag tempo ook weer aan het werk en kon gelukkig heel wat inhalen. Ook ging ik maar weer eens een luchtje scheppen. ’s Avonds at ik pasta met tomatensaus en Parmezaanse kaas.

Donderdag 27 oktober

Ook vandaag werkte ik, wandelde ik en maakte ik een gezonde maaltijd klaar met o.a. boerenkool. Was een hele lekkere ook, die komt nog online 🙂 Vandaag kwam er ook een heel leuk pakket van de Kookboekenweek binnen: een doos met maar liefst vijf súpermooie kookboeken! Die rode, van Yvette van Boven, is genomineerd voor het Gouden Kookboek van 2022. Hieronder deel ik een recept uit dit boek!

Vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober

Vrijdagochtend ging ik eerst even langs de huisarts. Mijn weerstand heeft echt een klap gehad, waardoor ik nog veel meer irritante en pijnlijke klachten heb nu (o.a. aan m’n tanden, dat kan blijkbaar). Verder werkte ik weer een klein beetje en daarna maakte ik crispy chiliolie. Dat spul zie ik al een hele tijd heel veel voorbijkomen op Insta en ik wilde wel eens weten what all the fuss is about. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar inderdaad: lekker spul. Ik gebruikte de olie ’s avonds op een heerlijke dahl uit het kookboek dat ik hierboven al noemde. Hier deel ik het recept 🙂

Het benoemen waard: ik kookte en at bij Fiona thuis. Eeeeeven het huis uit 😉 De rest van de avond keken we Costa (de remake) en wat was die slécht. Precies waar we zin in hadden die avond maar slécht, man man man.

Zaterdag deed ik weer rustig aan. Ik maakte vooral veel schoon, ruimde op en wandelde een beetje. ’s Avonds kroop ik voor de tv met een pizza en een oud seizoen van Heel Holland Bakt. Ik heb de streamingsdiensten echt uitgespeeld deze week, haha.

Zondag 30 oktober

Zondag ging ik eindelijk maar eens genieten van het beruchte zomerse herfstweer. Ik wandelde naar de stad met Fiona, waar we op het terras van KEEK een kop koffie dronken. In de zon, het was gewoon wárm. Dat deed me echt heel goed, maar het feit dat het eind oktober dik 20 graden is buiten, is natuurlijk niet iets om heel vrolijk over te doen 🙁

’s Avonds kwam Joran weer terug van een weekendje weg en hingen we op de bank met patatjes. (En voor nu zet ik ‘appels’ en ‘vitaminepillen’ op mijn boodschappenlijstje – oeps).

 

Tot volgende week! Hopelijk weer helemaal gezond.

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Oooh wat shit dat je zo ziek was 😭 Hopelijk deze week een betere week!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten