Beau’s week 182: Pubquiz, de budgetbitch faalt en het burgerlijke leven

24 jul 2018 | Leven

tbd182.9

Daar ben ik weer! Op het moment dat dit online komt lig ik waarschijnlijk óf in een hangmat tussen de bomen of uit te brakken op mijn luchtbedje. De hele week doe ik rustig aan in het bos en ook afgelopen week was ik al niet bijzonder actief. Ik werkte maar één dagje, deed mee aan een pubquiz, lunchte in de stad, experimenteerde met veel gerechten en chillde het hele weekend bij Joran thuis en in Rotterdam. Ik heb dit dagboek iets vooruit geschreven, daarom loopt de week dit keer maar tot zaterdag!

tbd182.1

Links: De week begon met die ene werkdag. Was een lekker dagje, wel druk want we staan met minder personeel in verband met de vakantie, maar heel prima te doen.
Midden: Ik vond zelfs nog wat tijd om mijn tafeltje weer op te bouwen. Het recept van deze keer was een al wat oudere, van deze superlekkere vegetarische burgers.
Rechts: ‘s Avonds ging ik weer aan de slag met mijn voorraad aubergines. Het werd een pasta alla norma, met gegrilde aubergine dus. Dit was zo ontiegelijk lekker! Recept zien jullie natuurlijk vanzelf weer verschijnen!

tbd182.2

Links: Dinsdagochtend was ik echt op mijn toppunt van productiviteit. Ik maakte een strakke planning voor blogs in de vakantie en typte er heel veel alvast uit. Lekker bezig! Als lunch had ik wel ff wat leuks verdiend: wafels bij de Street Food Club met Pascale!
Midden: Tegen het einde van de middag maakte ik een grote omweg om ergens een spirelli te kopen, want die had ik nog niet. Die avond maakte ik er meteen courgetti mee, met zelfgemaakte kip teriyaki, cashew en edamame.
Rechts: Daarna fietste ik door naar Roost om daar met huisgenoten, Pascale en allemaal aangehaakte vrienden mee te doen aan een pubquiz. Ik vind pubquizes echt zo’n leuke activiteit, ook een topidee voor een date ofzo. We werden 29e van de 48, hoogste score tot nu toe hahaha.

tbd182.3

Links: Na de pubquiz dronken we nog wat bij Ubica, daarna bij de Flater en nóg veel later aten we kipnuggets bij de McDonalds. Nice!
Midden: Woensdag sliep ik uit en probeerde ik met de slechtste internetverbinding ooit toch nog wat aan mijn blog te doen. Jezus, wat kan een mens daar chagrijnig van worden. Rond de lunch ging ik met Ilona de stad in om wat te shoppen maar na 3 minuten was ik dat zat en heb ik als zo’n man die niets te zeggen heeft buiten op een bankje zitten wachten. Shoppen is niet mijn hobby en shoppen in Utrecht is de regelrechte hel. Daarna zaten we op een terrasje met koffie, dat was wel lekker.
Rechts: En het was ook gezellig.

tbd182.4

Links: ‘s Avonds vroeg ik volgers op Instagram of ik ceviche (vis garen in citroenzuur, zonder hitte dus) kon maken van diepvriesvis. Ik probeerde het en werd niet ziek maar lekker was ‘t niet te noemen. Nice try wel, had een leuke budgetoptie geweest!
Rechts: De rest van de avond hingen we met alle huisgenoten in de tuin. Dat komt niet heel vaak voor, dat iedereen tegelijk thuis is.

tbd182.5

Links: Keylee was jarig dus we aten taart en dronken wijn (en zongen happy birthday want dat wilde ze graag) (oké is goed joh meid).
Midden: Donderdagochtend blogde ik, en na een uur hard sporten, ging ik meteen door naar de markt in Overvecht. Geen geld om op vakantie te gaan maar wel lekker sfeer proeven? Ga naar de markt. Totale Turkije-feelings. Ik ging uiteindelijk naar huis met vers fruit, kleefrijst en een lekker vers visje. Daar ging ik nóg eens ceviche mee proberen te maken.
Rechts: En oooooh jongens, wat was dat lékker. Budget is niet altijd beter, verse vis is echt (zoals alle websites, kranten en Instavolgers al zeiden, ik weet het) vrij noodzakelijk voor dit recept. Maar zó het geld waard! Recept komt nog online!

tbd182.6

Links: Ook deed ik nog een poging om Thaise mango sticky rice te maken. Vorige keer belandde het gerecht in mijn food fails en helaas helaas, ook dit keer was het mislukt. Ik gebruikte de perfecte rijst (dure, ook) voor dit gerecht maar mijn bereiding klopt gewoon niet helemaal. Zo jammer!
Midden: ‘s Avonds ging ik naar het afscheidsfeestje van een studievriendin. We zaten in de tuin (MEGA groot en vol met plantjes en paadjes) en dat was echt heel lekker, op zo’n zomeravond.
Rechts: Ook heel gezellig om iedereen weer te zien! Ik was alleen niet zo in de feeststemming (niks aan de hand, gewoon ff geen zin in) en ging dus niet te laat naar huis.

tbd182.7

Links: Vrijdag probeerde ik nog zoveel mogelijk praktische dingen in huis te doen, zoals schoonmaken, wasjes draaien en blogs inplannen. Ook maakte ik de restjes in mijn koelkast op én ik pakte mijn tas in voor een weekje in het bos. Vroeger ging ik iedere zomer mee op kamp met scouting en dit jaar ga ik samen met Maudy één van de twee weken mee om de boodschappen te doen en op het geld te letten. Dat komt neer op heel weinig moeten en heel veel chillen en ik heb hier zo’n zin in! ‘s Middags reed ik naar Joran, die al de hele week in het huis van zijn ouders op de hond past. Eerst boodschappen doen.
Midden: En ik liet me lekker verzorgen, heb ff vakantie hoor. Haha: hij kookt, ik doe Mario Kart. Het is trouwens best wel sneu hoe vaak ik níet voor hem kook als we samen eten. Ik maak de hele week de lekkerste gerechten en creaties en uiteindelijk eten wij samen kipnuggets of diepvriespizza.
Rechts: Of durum uit een kant en klaar Knorr-pakket. Dit was volgens mij echt de allereerste keer dat ik zo’n wereldgerecht uit pak at en ik vond het fucking lekker. Heb sowieso niks tegen pakjes en zakjes (met mate, met mate) maar ik had gewoon niet gedacht dat dit zo lekker zou zijn!

tbd182.8

Links: Zaterdag ontbeten we met warme broodjes met dit. Topuitvinding bij de grotere AH: zelf hagelslag tappen, dit bakje kostte maar 1,25 en de karamel-zeezoutballetjes zijn echt heel lekker!
Midden: De rest van de dag werkte hij aan de laatste loodjes van zijn scriptie en ik deed weer wat blog-dingen. Zo heb ik nu eindelijk alle blogs netjes in categorieën staan maar ik ben nog steeds niet heel tevreden. Vind het toch wat warrig, die blokjes zo rechts. Daar ga ik nog even wat op bedenken, waarschijnlijk moet ik gewoon wat minder categorieën maken of vinden jullie het juist handig zo? Oh, en we liepen veel met de hond natuurlijk. Kost toch best veel tijd.
Rechts: Ons avondeten was een borrelblank met stokbrood, dips, komkommer, tomaat, bitterballen, dadels met roomkaas en speciaalbiertjes. Dit is hoe wij Hollanders de zomer vieren hè? Heerlijk. Later die avond gingen we naar Rotterdam, om de verjaardag van een vriend van hem te vieren.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten