Beau’s week 183: Padvinderlife, DJ debuut en Crocs

1 aug 2018 | Leven

tbd183.11

I’m back! Terug uit het bos, geen vieze voeten meer, heerlijk voor de ventilator en lekker in mijn eigen keukentje. Ook fijn! Afgelopen week was ik met scouting op zomerkamp om voor het eten te zorgen. Ik hoefde ‘t niet eens te koken, Maudy en ik moesten de inkopen doen en verder konden we lekker meegenieten van de avonden om de gaslamp (want een kampvuur zat d’r niet in dit jaar) en rondhuppelen op Crocs (in het bos dan, niet in de bewoonde wereld). Benieuwd hoe een week van een padvinder eruit ziet?

tbd183.1

Links: Zondag was ik de hele dag nog bij Joran thuis. Hij werkte aan zijn scriptie, ik aan heel veel blogs die ingepland moesten worden. Tussendoor liepen we nog wat met de hond maar verder was het best wel een serieuze dag.
Midden: Rond een uur of 7 die avond haalde ik Maudy op om samen naar Well in Limburg te rijden. Wij hebben samen van ons 4e tot 18e op scouting gezeten en hoewel we nu te oud zijn om als lid mee te gaan, kunnen we wel mooi de taak van fourier op ons nemen. Dan zorg je dus voor de financiën en boodschappen. We kwamen pas laat aan in het bos en na een paar biertjes gingen we al naar bed.
Rechts: Maandagochtend werd ik wakker op de harde bosgrond. Luchtbed lek, heel fijn.

tbd183.2 (1)

Links: Na een ontbijtje gingen we met z’n tweeën richting Venray om daar boodschappen te doen en een beetje te shoppen.
Midden: En we lunchten bij De Uitmarkt waar ze het principe ‘broodje carpaccio’ niet helemaal begrijpen. Truffelmayo, lieve mensen, rijkelijk overgoten!!
Rechts: We hingen nog wat rond, aten een ijsje in de bloedhitte en reden weer terug naar het kamp. Daar aten we een AVG’tje want die meiden waar ik boodschappen voor deed, lustten he-le-maal niks. Ik had wel wat recepten bedacht om lekker de keukenmeid uit te hangen maar dat zat er echt niet in. Heb ik dan ook helemaal geen zin in, trouwens. We hadden verder een gezellige avond en als toetje hadden we bedacht om chocoladefondue te maken, dát ging er wel goed in! Haha. Was een gezellig, rustig avondje.

tbd183.3

Links: Wakker worden met dit uitzicht (andere kant van de tent had je alleen maar bomen gezien, zou een iets esthetischere foto zijn geweest) en daarna weer boodschappen doen.
Midden: Als lunch maakten we broodjes knakworst voor de kinders. Ze zijn overigens allemaal 15 of ouder dus ik kan ze ook niet echt groenten naar binnen stouwen.
Rechts: De rest moest het doen met koud pompwater maar Maudy en ik regelden een douche op een camping in de buurt. Luxe hoor!

tbd183.4

Links: ‘s Avonds hadden we een leuke karaokeavond met de groep jongens (zelfde leeftijd) en dat werd heel heel laat, geloof dat we uiteindelijk om 5u in bed lagen.
Midden: Gelukkig hadden we allebei weinig tot niks gedronken dus woensdag waren we niet brak. We zochten verkoeling bij het Leukermeer. Ik heb eigenlijk altijd een bloedhekel aan zand en zwemmen en water en strand (zie mijn laatste struggle hier) maar na een tijdje vond ik het dit keer best lekker. Kon er zowaar van genieten.
Rechts: Ben zelfs in het water geweest met zo’n luchtbed.

tbd183.5

Links: ‘s Middags deden we natuurlijk weer boodschappen (we zijn inmiddels echt de twee dorpsgekken geworden die gemiddeld 3 keer per dag alle winkels in de buurt bezoeken) en bij de Blokker vond ik twee mooie borden die ik móest meenemen. Simpel wit met een goud randje, had ze een hele tijd geleden al gezien maar toen hadden ze de maat die ik wilde hebben niet én ik vond ze best prijzig. Nu had ik er twee voor rond de 3 euro, nice!
Midden: ‘s Avonds zaten we met z’n allen rond een geïmproviseerd kampvuurtje van kerstverlichting. Je moet wat.
Rechts: We reden mee met fouriers van een andere groep en zij hebben er een sport van gemaakt de kampauto zo kitscherig mogelijk in te richting. Vol met boa’s, cd’s met Schlagermuziek en overal fotolijstjes met zwoele foto’s (o.a. van Jody Bernal en Jesse Klaver). Geweldig, hahaha.

tbd183.6 (1)

Links: Ennnn we zijn weer klaar voor een dagje boodschappen doen!
Midden: Als lunch aten we met alle fouriers (met z’n achten dus want er zijn vier groepen) in Venray. Ik had vet veel zin in saté met pindasaus maar deze was echt veeel te heftig. Wel lekker maar niét te doen in deze hitte.
Rechts: De rest van de middag hebben we alleen maar van hot naar her gereden voor de boodschappen voor de bonte avond. De hele avond zat propvol met drank (ook 0,0 natuurlijk) dus let’s go!

tbd183.7

Links: Na de toneelstukjes en liedjes was het tijd voor het feestje! Het begon met verschrikkelijke hardstyle maar al snel wisten ik en mijn glimkop de draaitafel te veroveren en toen hebben we tot freaking 6u in de ochtend staan dansen en twerken op de lekkerste hitjes.
Midden: Ja…. dit was een goeie avond.
Rechts: Je kunt zelf wel invullen hoe ik me de volgende dag voelde. In de brandende zon.

tbd183.8

Links: Maar er moest eten gehaald worden dus Maudy en ik vertrokken weer naar het dorp. Ik had zelfs mijn partyoutfit nog aan, nope, ik voelde me niet al te best.
Midden: Na een douche en wat voedsel voelde ik me gelukkig al veel beter en tegen het eind van de middag sloten we bij de rest aan bij een meertje in de buurt. Had al de hele dag zin in augurken (houd je grapje maar voor je, hoor ‘m vaker 😉 ) dus dat werd mijn snack.
Rechts: Terwijl de rest de laatste delen van het kamp afbouwde en in de vrachtwagen laadde, haalden Maudy en ik pizza voor iedereen. We hebben wat afgereden deze week, maar gelukkig is dat onze hobby.

tbd183.9

Links: Vrijdagavond sliepen we niet in tenten maar gewoon onder een zeiltje. Iedereen was doodmoe dus erg laat werd het ook niet. De volgende ochtend werden we bruut gewekt met KEIharde regen. Prima, heerlijk!
Midden: Nadat Maudy en ik alle duizend statiegeldflessen terug hadden gebracht, reden we terug naar Berkel. Onderweg nog even een kopje koffie bij de truckers.
Rechts: En eenmaal thuis moest ik nog ff de financiën afronden. Stelt geen reet voor maar ik ben er zo belachelijk slecht in, haat cijfers. Fun fact: vriendje studeert wiskunde.

tbd183.10

Links: Zaterdagavond hadden we met de hele groep nog een ‘eindborrel’ bij de kroeg in ons eigen dorp. Was wel even gezellig maar ik was dóód en ging dus al wat eerder weg. Zondagochtend ging ik met veel te veel tassen weer terug naar Utrecht!
Midden: Ohhh man, wat is het lekker om weer thuis te zijn! Was nog geen uur thuis en had al boodschappen gedaan voor een lekkere lunch. Had het koken echt gemist, dan weet je wel dat het echt goed zit 🙂 Deze pannenkoekjes zien jullie van de week nog!
Rechts: ‘s Middags kwam Joran langs en die avond maakte ik kip ketjap voor ons. Alle toko’s waren dicht dus in plaats van bao buns gingen we voor pitabroodjes en dat was eigenlijk nog steeds zoooo lekker! Ook dit recept ga ik jullie ZEKER nog geven! Word helemaal enthousiast terwijl ik dit uitschrijf, zit weer bomvol inspiratie! Heerlijk!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten