Beau’s week 184: Keiharde kooksessies, fit in de airco en afstuderen (niet ik)

9 aug 2018 | Leven

tbd184.9

Hola señoritas! Hier ben ik weer met een update van mijn leven. Weinig spannends op dit moment hoor, gewoon een beetje wat jij ook doet met 30 graden: ijs eten, barbecueën, zeuren, zeiken en vooral niet slapen. Oh, maar ik heb ook best wel veel gesport om de hitte te ontvluchten! En aan het begin van de week had ik een bijzondere dag, Joran studeerde namelijk af en is nu helemaal student-af! Hieronder meer over mijn week.

tbd184.1

Links: De maandag begon ik met een flinke blogsessie, daarna dook ik de sportschool in. Ik weet ook niet precies waar ik de motivatie vond om in die bloedhitte nog eens een beetje extra te gaan zweten maar I did it!
Midden: Voor de lunch maakte ik met restjes voor het eerst zelfs pesto, voor door een pasta. Het recept komt binnenkort online!
Rechts: Oh fuck ja: wilde nét nog wat extra pijnboompitjes uit een ander bakje halen, zag ik dat ‘ie he-le-maal vol zat met motten en larven. Echt fucking vies, niet normaal, had meteen overal jeuk van het idee. Op de een of andere manier duiken die motten in ons huis altijd in mijn meest dure ingrediënt, fijn.

tbd184.2

Links: ‘s Middags werkte ik nog veel meer aan blogs en ‘s avonds maakte ik eindelijk eens pad thai! Dat at ik in Thailand heel veel en héél graag, maar ik had het nog nooit na durven maken. Leek me te lastig en ‘het zou toch nooit zo lekker zijn’ maar hóly ik had het mis: heel makkelijk en belachelijk goed gelukt! Ook dit recept komt natuurlijk nog op mijn blog! Die avond pikten de ouders van Joran hem en mij op om mee te gaan richting hun huis.
Midden: Dinsdag ging ik met heel de schoonfamilie richting de TU Delft voor Jorans masterscriptiepresentatie! Dat hij ‘m gehaald was, was al vrij duidelijk maar het cijfer kreeg hij nu ook te horen: een 8,5! ZO knap! Diploma ondertekenen en tot nooit meer ziens universiteit! De rest van de dag en avond vierden we het met bier en de barbecue en heel veel vrienden én mijn ouders.
Rechts: Woensdag gingen we op tijd weer terug naar Utrecht. Ik ging weer sporten!

tbd184.3

Links: Van mijn tante had ik een bak vol verse vijgen uit eigen tuin gekregen. Oeh yes, daar weet ik wel wat mee!
Midden: De eerste creatie werd de meest geweldig ooit: tortizza’s met vijg, geitenkaas en een lekker zwoele olijfolie. Hier staat het recept.
Rechts: Donderdag ging ik weer op tijd uit bed om te gaan sporten. Dan is het nog niet te heet om mezelf in een strakke legging te hijsen. Maar nog steeds was het niet te doen zo heet. Er is wel airco daar hoor, maar met dit weer zweet ik ook binnen gewoon veel sneller. Als je goed kijkt zie je trouwens dat ik wel gewoon een shirt draag.

tbd184.4

Links: Als lunch blende ik deze gazpacho in elkaar, gemaakt met komkommer, basilicum en spinazie. Wilde het altijd al eens maken en het was net zo lekker als ik hoopte! Het recept vind je hier.
Midden: ‘Maak ik een healthy fitgirl smoothie of gazpacho?’
Rechts: Vandaag kwam het recept voor mijn paella online. Ik vroeg Joran om zijn oordeel en dit was zijn reactie. Er zat geen garnaal in en ook geen chorizo.

tbd184.5

Links: ‘s Middags kwam hij langs om samen te eten. Het werden weer die vijgentortizza’s en daarna haalden we een ijsje én wijn én chips. Het ijsje ging meteen op, met de rest deden we de hele avond rustig. Keylee en Ilona sloten later bij ons aan en met zijn vieren gingen we de stad in ready 2 partyyy! Maar nadat het in de eerste club véél te heet was, waren we er al klaar mee en gingen we naar de McDonalds.
Midden: Daarna sliep ik bij Joran.
Rechts: En de rest van de dag deed ik niks. Ik kon de hitte niet meer aan, had nergens zin in. Behalve in deze courgetti met een lekker sausje en garnalen! Die komt ook nog online.

tbd184.6

Links: Na die verschrikkelijk luie dag kon ik ook alleen maar aan pizza denken. Het is zó lang geleden dat ik niet uitgebreid heb gekookt en gewoon een salamipizza in de oven heb geknald. Hoog tijd! Ik vind ‘m altijd extra lekker met rucola en truffelmayo.
Midden: Maar terwijl de pizza in de oven lag, maakte ik een heerlijke curry om mee te nemen naar werk. Ik wil niet telkens lunch kopen én ik heb nog wat recepten nodig om online te gooien als ik binnenkort op vakantie ben.
Rechts: Zaterdag werkte ik van half 7 tot 3. Werd wel weer eens tijd, werken 😉 In verband met de vakantie was het heel rustig dus wel een beetje saai. Gelukkig had ik een lekkere lunch mee!

tbd184.7

Links: Ik had de auto nog in Utrecht staan dus na werk pikte ik wat huisgenoten van Pascale op om samen naar haar verjaardag in Bergschenhoek te gaan. Dat is in de buurt waar ik ook vandaan kom dus, we kennen elkaar van de middelbare school daar. Haar vader stond achter de bbq en haar moeder had zich uitgeleefd met allerlei salades, was echt een lekker buffet!
Midden: Gezellige avond in de tuin!
Rechts: Haha, the struggle is real hè! Zo onhandig dit.

tbd184.8

Links: Deze nacht was ellendig. Ook bij mijn ouders heb (had) ik een zolderkamer en daar blijft het heel heet. En toen zaten er ook nog twee muggen die me lek hebben geprikt. Zit een lekkere bloedvlek in dit boek nu.
Midden: Met kleine oogjes vertrok ik met allerlei NS-bussen weer richting Utrecht. Joran en ik hadden afgesproken om ff wat te gaan drinken in de stad, het werd ijskoffie bij Ledig Erf. Dat is één van mijn favoriete terrassen van de stad: er zitten geen wannabe hippe mensen, geen luidruchtige studenten, is een mooi terras met leuk uitzicht, gewoon heel prima.
Rechts: ‘s Middags ging ik nog een uurtje sporten en de rest van de dag deed ik niet zoveel. Ik ruimde mijn kamer een beetje op, maakte nog een receptje en ging vroeg naar bed.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Gefeliciteerd met Jorans afstuderen, suuuper chill! Ik heb toevallig eergisteren ook een pizza met vijg op (bij Villa Augustus in Dordt, vet leuk daar) en daarnaast walnoot en ham. Miste wel iets van kaas en was opeens heel verward of ik de schil van die vijgen nou wel of niet op kon eten (het waren niet per se dunne plakjes, gewoon echt halfjes ongeveer) want dat doe ik niet als ik ze los eet geloof ik maar nu kon het gewoon wel en was het lekker?

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Oeh met walnoot en ham lijkt me ook een goeie combi! Ik heb gelezen dat als ze erg vers zijn, je de schil kunt eten! Ik deed het zo uit de hand eigenlijk ook nooit maar heb ’t getest en kan prima! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten