Beau’s week 185 en 187: Chique etentje, hitteplannen en vet veel bloggen

6 sep 2018 | Leven

tbd185.10

Ik ben inmiddels weer heerlijk fysiek (maar ook mentaal) geland in Nederland, lekker thuis en zelfs weer aan de studie! Er zit alleen nog iets in mijn nek te hijgen: fotodagboeken. Een heleboel. En ik kan natuurlijk makkelijk denken ‘joh, lekker belangrijk’ en het laten zitten maar ik doe dit al zo ontzettend lang en ik hecht na al die jaren ook zoveel waarde aan deze verslagen, dat ik ‘t maar gewoon ga inhalen. Wat je kunt verwachten in dit dagboek van de dagen voor én de dagen na mijn trip naar de Balkan: heel veel blogwerk, een fantastisch poepiechique diner, gezeik over de hitte en dansen in de regen.

tbd185.1

Links: Maandagochtend, we hebben het over 6 augustus, werkte ik van half 7 tot 2. Eerst hielp ik even op de broodafdeling en daarna stond ik op deli om de nieuwe indeling te maken. Weer eens wat anders, dat is wel lekker werken! Dit is mijn go to-ontbijtje al maandenlang.
Midden: Na werk werkte ik lekker veel aan mijn blog en ik had ineens echt als een profi blogger heel veel mailtjes te beantwoorden en dat soort dingen. Nice!
Rechts: Voor mijn avondeten ging ik aan de slag met kabeljauw uit de diepvries voor deze fish and chips! Hier het recept.

tbd185.2

Links: Ook dinsdag begon ik weer achter mijn laptop. Oh men, wat was het toch heet in die weken.
Midden: Het klinkt raar maar dit was echt één van de betere ideeën: shoppen! In de winkels was het lekker koel én er was niemand! Joran had wat spullen nodig en daarna gingen we nog even wat drinken.
Rechts: Bij mij thuis aten we mijn restjes op: patatjes en kaas.

tbd185.3

Links: Ons avondeten waren deze pita…Haha oh fuck nee, het waren deze bao buns met vega kip in een Thaise marinade. Minstens zo lekker hoor, alleen het verkeerde plaatje hier 😉 De rest van de avond keken we foute tv.
Midden: Woensdag werkte ik de hele dag.
Rechts: En ‘s middags was ik dood- en doodmoe na al die halve nachten door de hitte. Ik voelde me zelfs een beetje ziek worden.

tbd185.4

Links: En omdat het deze dag eindelijk nét weer een beetje koeler was, ging ik voor een stamppotje! Heel lekker, met bietjes en geitenkaas!
Midden: Donderdag was best heftig: ik had zo mijn best gedaan om veel extra recepten te koken maar die moesten nu ook nog uitgewerkt worden. Ik ging zo lekker met mijn to do lijst!
Rechts: Tegen het einde van de middag ging ik bepakt en bezakt richting mijn ouders. Ik maakte deze heeeerlijke curry voor ons, die ik al eerder voor mijn blog heb gemaakt. Echt een dikke aanrader en súpermakkelijk.

tbd185.5

Links: ‘s Avonds blogde ik nog even verder en daarna pikte ik Joran op bij de trein. Tassen staan klaar, wekker gezet, vroeg naar bed. Zin in!
Midden: Vrijdagochtend vertrokken we richting de Balkan en daar hebben we in 2 weken door 3 landen gereisd. Dit ga ik je allemaal nog in aparte blogs vertellen dus voor nu even een flash forward.
Rechts: Donderdagavond (nu hebben we het ineens over 23 augustus) kwam ik ziek thuis maar gelukkig werd ik vrijdag al een heel stuk fitter wakker.

tbd185.6

Links: Ik deed vandaag weer lekker veel voor mijn blog en kreeg het zelfs nog voor elkaar om twee lekkere recepten in elkaar te flansen. En dat zonder eetlust. Overigens kan ik je echt wel vertellen dat deze gerechten heel lekker waren. De gevulde paprika’s met risotto vind je hier.
Midden: En de geroosterde pompoen vind je hier. Vooral dit is echt een aanrader!
Rechts: Zaterdag ging ik weer lekker werken, had ik wel weer ff zin in. Ook al ziet dat er niet zo uit.

tbd185.7

Links: Na werk fietste ik door de stromende regen naar huis en dat was heer-lijk. Na al die warme en droge weken, regen! Halleluja! Na een douche vertrok ik snel naar Delft om daar te eten met schoonfamilie. Ze hadden wat te vieren (eigenlijk de hele dag al maar hij was vergeten me uit te nodigen) (…) dus het was een chique dinertje bij Kruydt. Het voorgerecht was een soort bitterbal met garnalen en Thaise kruiden.
Midden: Varkenslende met doperwtencrème, paprikagel en parelcouscous.
Rechts: Een spoom van frambozenijs en ik denk champagne?

tbd185.8

Links: Runderlende met knolselderij, groene asperge, aardappelpuree met mosterd en een saus van paddenstoelen.
Midden: Het toetje was een pudding van amandel met daarnaast kersenijs, mangocrème en rode vruchten.
Rechts: En bij de koffie kregen we nog deze fancy chocolaatjes. Hooooly echt, ik heb hier zo lekker gegeten!

tbd185.9

Links: Zondag was niet zo heel spannend. Ik regelde vooral wat dingen voor mijn volgende trip met vriendinnen naar Frankrijk. We gingen met de auto van mijn ouders dus die moest even gedubbelcheckt worden.
Rechts: ‘s Avonds ging ik met mijn ouders, broertjes en het vriendinnetje van de jongste uit eten bij de Chinees bij ons om de hoek. Lekker gegeten weer, zoals altijd. Ik bedacht me ook dat ik maar eens iets moet gaan koken uit de Chinese keuken, dat heb ik nog nooit gedaan!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten