Beau’s week 188: Wijn, kaas en Oranje kampioen!!!

9 sep 2018 | Leven

tbd188.8

Alsof twee weken in de Balkan niet genoeg was, plakte ik er nog een midweek Frankrijk achteraan. Toen ik 17 was ging ik met een groep vriendinnen los op Terschelling en nu, vijf jaar later, deden we dat nog eens dunnetjes over in de Bourgogne. Haha nee totáál niet: we hebben de hele week alleen maar wijn gedronken, kaas gegeten en over piemels gepraat. Bij thuiskomst was er in mijn huis een leuk feestje om de winst van Oranje te vieren. Omdat we er niet waren in ‘88, weet je wel.

tbd188.1

Links: Maandagochtend reed ik rond half 6 van huis weg. Lekker vroeg, zodat we de meeste files zouden omzeilen. Uiteindelijk was ik nog zo lang bezig met iedereen thuis ophalen dat we die voorsprong wel zo goed als kwijt waren maar ach, in de auto was het ook gezellig. We zijn een paar keer gestopt op te plassen, te wisselen en boodschappen te doen en uiteindelijk hebben we er ongeveer 8-9 uur over gedaan.
Midden: We sliepen in het huis van een van onze ouders, in de totale middle of nowhere een paar uur onder Parijs. Het huisje is heel oud en traditioneel, met de tuin erbij echt een idyllisch plaatje. De eerste brie werd al geslacht en daarna liepen we nog een klein rondje door de weilanden.
Rechts: Ons avondeten was een soort melanzane met ricotta bovenop. ‘s Avonds waren we allemaal heel moe dus het werd niet zo laat.

tbd188.2

Links: Dinsdag was een hele warme dag. Na het ontbijt reden we naar het dorpje Clamance (XX) voor wat boodschappen en een kopje koffie.
Midden: De kleine tour door het dorp was het meest actieve dat ik deze week deed.
Rechts:  Eenmaal thuis hebben we lekker geen reet uitgevoerd. Een paar hingen in het zwembad (ik niet, haat zwemmen) en een paar lagen op een ligbed met een boek.

tbd188.3

Links: Ik heb denk ik acht bladzijdes gelezen, toen was ik er wel weer klaar mee. Tijd voor brie!
Midden: Ook vandaag deden we weer een lange wandeling én een uitbreide fotoshoot met de mooie zonsondergang. Ik ben daar zelf echt geen fan van, ben ook rete onfotogeniek, dus ik ging er ff bij liggen. Ons avondeten was heerlijke gnocchi die ik thuis meteen na heb gemaakt (even verder scrollen!) en verder zaten we tot heel laat buiten in de tuin met wijn en diepe gesprekken.
Rechts: Woensdagochtend gingen we naar de bakker maar we waren te laat dus alles was op. We haalden wat taartjes om mee te ontbijten en begonnen gewoon alvast weer aan de brie.

tbd188.4

Links: Deze hele dag was het slecht, regenachtig weer maar ik vond dat héérlijk. Daar had ik juist heel veel zin in, zo lekker binnen zitten. We speelden kolonisten van catan en ik verloor keihard.
Midden: Ons avondeten was een quiche met courgette, ricotta en cashewnoten. Ook dit heb ik afgelopen weekend al nagemaakt, zie hieronder!
Rechts: Donderdagochtend reden we naar het dorpje Cosne. Een van ons nam daar de bus terug naar huis en ik en de rest gingen ergens zitten met koffie. En een croissantje. Van de rest van de dag heb ik geen foto’s gemaakt want we deden vrij weinig. Een beetje wandelen, de restjes opeten en weer buiten zitten met een wijntje.

tbd188.5

Links: Vrijdagochtend maakten we het hele huis schoon en herfst-proof. Na ons zou er voorlopig niemand meer in het huisje komen namelijk. Rond 11 uur begonnen we aan de terugreis maar ook die ging helemaal niet soepel. Lichtpuntje: ik kreeg bericht dat ik dit kookboek had gewonnen! Heel leuk! Rond 8u ‘s avonds parkeerde ik de auto weer bij mijn ouders maar er was niemand thuis dus ik besloot meteen weer naar Utrecht te gaan. Toevallig moest Joran ook naar Utrecht vanuit Rotterdam dus we konden gezellig samen reizen.
Midden: Joran bleef slapen en ging zaterdag al vroeg weer weg. Kwam goed uit want ik had wel ff zin om iets voor mezelf te doen. Eerst ging ik lekker een uur sporten en daarna maakte ik die quiche van afgelopen week na.
Rechts: Deze! Het recept voor deze supersimpele quiche vind je hier.

tbd188.6

Links: ‘s Middags maakte ik mijn kamer helemaal schoon en daarna maakte ik voor mij en mijn huisgenoten deze Mexicaanse ovenschotel. Was een succes, zoals je aan het jurycommentaar onderaan kunt zien! Een van mijn huisgenoten vierde die avond haar verjaardag en echt, mocht ik ooit een themafeest geven, dan huur ik haar in. Het thema was Nederland (joh) en het héle huis was Oranje. En er was een sjoelbak!
Midden: Omdat één Koningsdag per jaar niet genoeg is. Hoezee!
Rechts: Oh, en de avond begon met koffie, thee en stroopwafels. In een kringetje en over het weer praten.

tbd188.7

Links: En later kwamen de blokjes kaas en augurken met boterhamworst. Één per persoon! Ondertussen keken we de wedstrijd Nederland – Sovjet Unie van 1988 om ons weer ff te herinneren aan hoe groots Nederland is. Ohhh, ik heb zo gelachen deze avond. Het was Hollandser dan je je ooit kunt voorstellen, hahaha.
Midden: Ik had niet zoveel gedronken dus zondag was ik helemaal fris. Moest ook wel want ik had een hoop voor te bereiden voor mijn studie! Als lunch maakte ik snel deze gebakken gnocchi met pistache. Hier het recept!
Rechts: Ik las een paar artikelen en ‘s middags en ‘s avonds werkte ik bij de AH.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten