Beau’s week 191: Big spender, slaapkamer make-over en Duitse worsten

28 sep 2018 | Leven

tbd191.8

Goeeedemorgen lezers en lezeressen! Klaar voor een rete spannend overzicht van mijn afgelopen week? Dan moet ik je teleurstellen: het was niet heel spannend. Ik was vooral heel veel bezig met schoolwerk maar daarnaast ben ik ook nog totaal losgegaan in de Ikea, gaf ik in één dag bijna 250 euro uit (en het was niet de huur…) en at ik bij een mini-festivalletje in de stad.

tbd191.1

Links: Knallend de week beginnen met een vet productieve maandag! ‘s Ochtends werkte ik eerst een paar uurtjes, daarna ging ik door naar een (behoorlijk verwarrend en zweverig college) en thuis maakte ik de woonkamer helemaal schoon. Verder werkte ik nog lekker veel aan school.
Midden: Bij RTL Boulevard zag ik ‘s avonds dit, een fruitariër (iemand die alleen maar fruit eet) (wat de fuck doe je?) die het volgende zei: “Ik zeg altijd maar zo: van levend eten, zoals fruit, ga je leven en van dood eten, zoals pasta, ga je dood. Gelukkig niet meteen maar wel op de langere termijn…” Dood gaan we allemaal, meid.
Rechts: ‘s Avonds experimenteerde ik met vegetarische runderreepjes en ik maakte zooooo’n lekkere andijviestamppot klaar! Dikke aanrader die ergens deze week nog online gaat komen. Maar een kleine week geleden plaatste ik ook al dit andijviestamppot-recept, vind het toch een beetje raar om dit zo snel na elkaar te plaatsen.

tbd191.2

Links: Dinsdagochtend had ik een heel leuk college over het beeld van Nederland vanuit buitenlanden, en van alles over het Koningshuis etc. Heel leuk, wel zó veel leeswerk. Op de binnenplaats van de universiteit was deze week een kleine foodmarkt met veel vega(n) eten, Sustasty heette het.
Midden: Ik vond dat ik wel iets moest kopen en ging toen voor een Indiase curry. Veeeeel te duur voor die drie happen maar het was wel écht heel lekker.
Rechts: Thuis werkte ik de rest van de middag aan school en ‘s avonds maakte ik deze zalmpasta voor mezelf. Was niet echt een bijzonder interessant recept ofzo, maar op Instagram deed (en doet) ‘ie het zo goed. Heel vreemd hoe dat soms uitpakt!

tbd191.3

Links: ‘s Avonds zat ik met Joran en zijn huisgenoten + buren + veel te veel wijn in de tuin. Was heel gezellig maar té gezellig voor een dinsdagavond. Ik word hier ook veel te oud voor.
Midden: Woensdag was ik namelijk brak. En ik voelde me al niet al te best door een verkoudheid en moest gewoon naar school. Na college moest ik ook nog de hele middag met een projectgroep zitten en daarna was ik helemaal verrot.
Rechts: ‘s Avonds probeerde ik m’n leven een beetje op orde te brengen. Ik had letterlijk geen schone broeken én onderbroeken meer. En ik moest zelf ook gewoon even onder een hete douche. Daarna ging ik gezellig wat drinken met Floor bij De Bastaard. Daar was ik nog nooit geweest maar was zeker leuk! Die nacht heb ik een dikke 9 uur geslapen, had ik zó erg nodig. Het heeft blijkbaar geklonken alsof er een pornofilm werd opgenomen bij de buren maar ik heb gewoon niksss gemerkt.

tbd191.4

Links: Donderdagochtend meette ik met hetzelfde onderzoeksgroepje bij Lucas, een van de leukste koffietentjes van de stad! Nog ff een paar uurtjes knallen, inleveren, presenteren, klaar!
Midden: En printen.
Rechts: ‘s Avonds wilde ik eigenlijk lekker even niks doen maar mijn huisgenoten hadden bedacht om met z’n allen uit eten te gaan. Kan ik geen nee tegen zeggen 😉 We gingen naar Walden en daar at ik voor het eerst spareribs. Bizar hè, maar vond het helemaal niet zo fantastisch lekker. Ik heb ook echt een hekel aan dat ‘kluiven’, gadver.

tbd191.5

Links: Vrijdag begon heel verstandig: in de sportschool. Eindelijk weer eens, heerlijk!
Midden: Toen ik thuis kwam, besloot ik met huisgenoten mee te gaan naar Overvecht shopping center. Daar ging ik helemaal los bij de H&M en we aten tosti’s bij het meest burgerlijke tentje ooit. Midden in het winkelcentrum, lekker tatta.
Rechts: Thuis plaatste ik nog een bestelling voor nieuwe schoenen en nog wat kleren en daarna ruimde ik met Florine, een huisgenoot, mijn hele kamer op. Ik dacht dat ik best wel een georganiseerd persoon was maar holy shit, ik heb zoveel troep weggegooid. En héél veel kleren ook, moest echt gebeuren. ‘s Avonds gingen we samen naar de Ikea en daar heb ik goed ingeslagen. Mijn kamer ziet er nu ein-de-lijk weer gezellig en fatsoenlijk uit, het is weer een beetje een geheel in plaats van een soort kermis. Heel blij mee!

tbd191.6

Links: Die avond dook ik in een fris bed met schoon beddengoed én weer lekker onder het donsdeken! Soooo good!
Midden: En daarna begon de misère: ik heb het he-le weekend binnen achter mijn bureau gezeten. Die studie van mij is echt pittig + het was slecht weer + ik genoot wel van mijn gezellige kamer.
Rechts: Slecht weer, dus.

tbd191.7

Links: Net als de helft van Nederland, bestelde ik die avond eten met huisgenoten. Het werd een pizza met salami :thumbs: En we keken de laatste aflevering van Expeditie Robinson. Ik vind het echt zo jammer dat Famke Louise eruit is, ben echt wel een beetje fan van die meid.
Midden: Zondag ook weer aan de studie!
Rechts: ‘s Avonds maakte ik Duitse curry wurst met zuurkool en gebakken aardappeltjes. Was hartstikke lekker maar de foto’s zijn vet onsmakelijk. Gaat niet online komen, sorry friends! Wellicht probeer ik het binnenkort nog eens 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten