Beau’s week 192: Degelijke dates, discoskaten en reünie van groep 8

5 okt 2018 | Leven

tbd192.7

Goeeedemorgen! Ik raak de dagen en weken een beetje kwijt want het begint zoveel op elkaar te lijken. De sleur van school zit er weer aardig in (hoewel ik wel echt lekker bezig ben), het weer is zo half koud/half ellendig zweten in een winterjas en mijn uitstapjes zijn weer van die hele degelijke koffiedates. Vorige week had wel nog wat extra’s: ik ging een avondje discoskaten én ik ging naar de reünie van mijn oude groep 8. Dat was zo hilarisch leuk! Hieronder meer!

tbd192.1

Links: Maandag was niet mijn meest succesvolle dag van de week. Het begon met een paar uurtjes werken (dat was prima) en daarna ging ik meteen door naar college. Maar: college ging niet door als een vorm van protest voor de werkdruk en daarom gingen we rollenspelletjes doen en ‘dat college moet je in je eigen tijd maar ff terugkijken’. Ik was nogal pissig want ik heb het zó druk. Ben het er overigens wel mee eens, onze docenten moeten echt teveel publiceren etc.
Midden: Nouja goed, de rest van de middag werkte ik weer aan allerlei deadlines (dat college heb ik tot op heden, anderhalve week later, niet teruggekeken) en ‘s avonds had ik zo weinig tijd dat ik maar een opwarmmaaltijd heb gehaald. Dat doe ik echt maar héél weinig. Deze pasta was trouwens echt geen aanrader, heel saai.
Rechts: ‘s Avonds hing ik bij Joran op de bank met Zondag met Lubach.

tbd192.2

Links: Had een dikke 9u geslapen maar zag er ‘s ochtends nog steeds uit als een zombie. Goeiemorgen, op naar college.
Midden: Het college was prima, daarna lunchte ik met deze aubergines met sojasaus en honing. Was niet zoveel aan, helaas helaas.
Rechts: Oké meer positiviteit: nieuwe kleding! Ik had een bestelling geplaatst bij de H&M en vandaag kwam ‘t binnen. Twee nieuwe shirtjes, een paar winterlaarsjes (gevoerd met nepbont yessss) en voor het eerst in tijdens een normale, blauwe spijkerbroek. Ik vind die dingen bijna nooit leuk maar deze was mooi!

tbd192.3

Links: Ook woensdag had ik les en daarna ging ik met een van mijn groepsgenootjes aan de slag bij 30ml tegenover Vredenburg. Vind dat altijd een leuke plek, vriendelijk personeel ook. En het is er niet heel duur!
Midden: ‘s Avonds stond ik weer in de keuken voor deze Marokkaanse stoof met pompoen, dadels en krokante wraps. Oh men, dit was echt ZO lekker! Dikke aanrader, zo smaakvol!
Rechts: Een paar uur later (toen de baksteen een beetje was gezakt) ging ik eindelijk weer eens sporten. Heel erg: in drukte is dat een van de eerste dingen die hun prioriteit verliezen terwijl het je juist zo goed kan laten voelen. Ik ging vandaag in een lekker nieuw strak broekkie.

tbd192.4

Links: Laat in de avond kwam Joran langs en de volgende ochtend ontbeten we samen met pannenkoeken met spek. Ook dat doe ik als ik het eigenlijk veel te druk heb: therapeutisch pannenkoeken bakken, haha.
Midden: School, school, school, pizza! Met salami, rucola en truffelmayo. Lekkerste ooit!
Rechts: Vrijdagochtend had ik met Stella, mijn Griekse studiegenoot en buddy, afgesproken voor een kop koffie. We zaten bij Stach aan de Oudegracht, één van de mooiste plekjes als je het mij vraagt. En op de een of andere manier is daar áltijd plek en is áltijd het mooiste tafeltje bij het raam nog vrij. Volgende week (nu ik dit schrijf: morgen) ga ik naar Thessaloniki in Griekenland en zij had nog wat leuke tips voor me. Was heel gezellig!

tbd192.5

Links: Ik bracht snel een bezoekje aan de Albert Heijn en lunchte (weer) met pannenkoeken met spek en suiker. Dit is echt de beste combinatie ooit. Heb er nu alweer trek in!
Midden: De rest van de middag werkte ik aan school én ik stond in de keuken voor coq au vin. Chique shit! Heb er prachtige foto’s van gemaakt maar kwam later toch tot de conclusie dat het mislukt was, helaas. De smaak was best prima maar de wijnsaus was paars in plaats van bruin en dat zag er echt niet uit.
Rechts: ‘s Avonds fietste ik heel Utrecht door voor een avondje disco-skaten met Joran en zijn vrienden. Ze zijn wel lekker creatief, die vrienden. Heel leuk! Wel echt zo’n ding voor zestienjarige meiden maar goed, ben ik zelf ook ooit geweest.

tbd192.6

Links: Zaterdagochtend stond ik dus om 9u al in een pan met wijn te roeren. Ik heb niet geproefd, dat zweer ik. Deze saus mislukte weer dus ik heb het voorlopig even opgegeven met die coq au vin. Tips zijn nog steeds welkom. Wellicht durf ik ‘t ooit weer aan.
Midden: Zaterdagmiddag ging ik even langs bij familie en daarna ging ik naar mijn oude basisschool. Daar hadden we een reünie van groep 8, inmiddels tien (!) jaar geleden! Sommige mensen had ik ook al gewoon tien jaar niet gezien of gesproken, was echt heel erg leuk! Zoveel van hen zijn hele andere dingen gaan doen dan ik dacht en met sommige mensen had ik ineens heel veel te bespreken terwijl we jarenlang klasgenoten zijn geweest zonder een woord met elkaar te wisselen. Heel vreemd, maar leuk! Het zou nóg leuker zijn geweest zonder al die social media, nu wist je toch wel een klein beetje hoe de rest was opgedroogd etc. Na een kleine after party bij mij thuis, ging ik nog naar de kroeg want daar was mijn broertje ook.
Rechts: Zondag voelde ik me lichamelijk he-le-maal kut. Het was geen brakheid, echt, maar gewoon kut. Ik deed niet zoveel. Tegen het einde van de middag had ik de energie gevonden om weer richting Utrecht te gaan en daar maakte ik pasta met broccoli en walnootsaus voor mezelf. Dit recept komt nog online!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten