Beau’s week 193: Trip naar Griekenland, vreetfestijn en sentimenteel gedoe

14 okt 2018 | Leven

tbd193.13

Hola, daar ben ik weer met een fotodagboek! Lekker laat, had het druk, classic excuus. Maar het is er wel eentje die ik zéker niet over mag slaan: ik ging namelijk een weekendje terug naar Griekenland, naar de stad waar ik een paar jaar geleden een semester heb gestudeerd. Daar heb ik me he-le-maal volgevreten (ik zweet inmiddels olijfolie) en genoten van het ‘daar zijn’. Hieronder vertel ik je er meer over!

tbd193.1

Links: De eerste dag van de week hield ik een eetdagboek bij! Niet voor de calorieën ofzo, gewoon voor mensen die er nieuwsgierig naar zijn. Ik vind het bij anderen vaak leuk om te zien en ik kreeg er nu ook leuke reacties op. Ik ontbeet al vroeg met havermout met sojamelk en kersen. Daarna werkte ik een paar uurtjes.
Midden: En om 11u zat ik netjes in college. Na de les werkte ik thuis nog een beetje aan school.
Rechts: Later in de middag had ik met een studiegenoot bij Het Gegeven Paard afgesproken om aan een groepsproject te werken. Die plek is echt een aanrader voor flexwerkers/studenten/groepsprojecten. Het is er rumoerig maar je kunt er wel relaxed werken zonder dat je weggekeken wordt.

tbd193.2

Links: ‘s Avonds had ik heeeeel veel zin in deze tomatenrisotto maar ik had ook wat nieuw blogmateriaal nodig dus ik paste het recept een beetje aan. Ook deze was weer heerlijk, met mozzarella, basilicum en krokante chorizo.
Midden: Dinsdag had ik school van 9 tot 1, volgens mij zeg ik het iedere week maar: dat college is rete interessant en verschrikkelijk vermoeiend. De docent en gastsprekers lullen zoveel dat er geen tijd is voor pauzes en dat trek ik slecht. Daarna had ik meteen een meeting met mijn onderzoeksgroep en we hebben tot 6u doorgewerkt. ‘s Avonds keek ik series met Joran.
Rechts: Woensdag ontbeten we lekker rustig en daarna ging ik van 10 tot 1 naar school. Ik moest een presentatie geven en dat ging voor het eerst in jaren eindelijk eens goed. Op de middelbare school vond ik het prima en kon ik met gemak hele verhalen vertellen voor de klas maar sinds ik studeer is dat helemaal verdwenen. Niet zo’n beetje ook, gewoon inclusief black outs. Maar vandaag wist ik precies waar ik het over had, heel fijn! Thuis ging ik lekker aan de slag in de keuken, met onder andere citroenen.

tbd193.3

Links: Ik maakte voor het eerst ooit (denk ik) een echte burger. Ik heb heel veel vegaburgers in mijn archief (klik hier!) maar nu dus ook eentje van vlees. En het was zó lekker, het recept komt natuurlijk nog online!
Midden: Ik kreeg deze foto opgestuurd door een studiegenoot. Yes, ik ben weer te vinden in de lokale appie!
Rechts: Verder werkte ik vandaag veel aan schooldingen, waaronder een transcript. Ik moet voor een vak een interview transcriberen met het programma Exmeralda. De Hel. Ik heb het in mijn twee jaar al eens moeten doen: één minuut interview staat gelijk aan één uur transcriberen. We hoefden maar twee minuten uit te werken maar ik ben in totaal denk ik wel 4 uur bezig geweest, bah. Terug naar de foto: ‘s avonds maakte ik kip cashew voor mij en een huisgenoot en we vonden het allebei heel geslaagd! Hier het recept!

tbd193.4

Links: Op de een of andere manier zat ik vandaag VOL energie en ‘s avonds probeerde ik dat er uit te gooien in de sportschool. Ik heb maar liefst een uur op zo’n soort crosstrainer gestaan en daarna was ik helemaal relaxed en had ik nog energie voor tien. Lekker!
Midden: Donderdagochtend was lekker rustig. Ik moest veel doen, maar wel gewoon thuis. Ik keek onder andere Zondag Met Lubach. Heel belangrijk.
Rechts: ‘s Middags ging ik naar school en verder pakte ik mijn koffer in, deed ik zoveel mogelijk voor school en werkte ik wat voor voor mijn blog. Heel zeldzaam: een van mijn huisgenoten kookte en ik at mee.

tbd193.5

Links: In de nacht van donderdag op vrijdag vertrok ik met een nachttrein (vol dronken mensen, het was pas 3u) naar Schiphol. Heel toevallig moest een vriendin van me ook rond dezelfde tijd daar zijn dus we gingen samen. Op het vliegveld kon ik het niet laten om deze nieuwe repen van Tony’s te kopen. Heb ze het hele weekend nog mee moeten slepen maar ok.
Midden: Om half 7 ging ik eindelijk de lucht in op weg naar… Thessaloniki! In Griekenland! Ik had een minireünie met een Poolse en Duitse vriendin.
Rechts: In het vliegtuig werd ik bruut uit mijn zorgvuldig gekozen stoeltje bij het raam gejaagd door twee hele arrogante meiden maar uiteindelijk had ik toen drie stoelen voor mezelf. Ik kon er zelfs gaan liggen en nog even slapen. Ha ha ha beat that bitches.

tbd193.6

Links: Een paar uur later landde ik en een van die meiden was daar ook al. We sliepen in een Airbnb in haar oude flat en nadat we onze spullen daar hadden gedumpt, gingen we de stad in voor een sentimentele tour. Hier woonde ik! Op de derde verdieping, daar waar dat lichtje brandt. Sfeervol huisje hè?
Midden: Op de food-hoofdstraat van de stad haalden we een pita gyros met lekker veel tzatziki. Oh men, hier had ik naar verlangd. Zo lekker!
Rechts: ‘s Middags kwam ook Weronika, de derde vriendin aan en na een paar uur slaap (ik was ka-pot) gingen we de stad weer in. We aten op een groot plein met veel restaurants, de big bazaar. Één van die restaurants was echt een favoriete plek maar ik was nu lichtelijk teleurgesteld. Misschien had ik het in mijn gedachten iets te mooi gemaakt, misschien was het wel degelijk veranderd.

tbd193.7

Links: Maar het was natuurlijk wel heel gezellig! Poolse meid op links, Duitser in het midden en ik rechts. Zij gingen na een paar uur tafelen nog Ladadika, de uitgaansbuurt, in maar ik lag al bijna op tafel te slapen. Vooral toen ik ‘s nachts zo naar huis liep, voelde het zo vreemd om er weer te zijn. Echt mijn thuis maar toch ook helemaal niet meer.
Rechts: Zaterdagochtend sliepen we uit en daarna gingen we naar Estrella voor een killerbrunch. Het is een mega populaire tent en we moesten zelfs even in de rij staan maar het was het waard. Ik ging voor deze stapel pannenkoeken met cream cheese, macadamia noten, popcorn en karamelzeezout. Het was echt fantastisch lekker! Ik heb álles opgegeten!

tbd193.8 (1)

Links: Daarna liepen we door de stad en langs de zee. Het was heerlijk weer dus we besloten aan het water uit te buiken.
Rechts: ‘s Middags had ik (en de rest, zo bleek later ook) heel veel zin om even alleen op pad te gaan. Ik kwam daar twee jaar geleden in eerste instantie ook alleen en ik had daar gewoon wel een eigen leven dus dat voelt allemaal heel anders dan een citytrip ofzo. Ik haalde koffie (in het Grieks! PROUD!) en liep wat rondjes. Heerlijk!

tbd193.9

Links: Ook ging ik met een biertje in het uitgestorven café tegenover mijn oude huis zitten. Was er nog nooit geweest, haha. En daarna deed ik boodschappen in ‘mijn’ supermarkt, lekker sentimenteel haha.
Midden: Voor zonsondergang gingen we samen naar een monument aan het water. Of ja, monument, ik heb eigenlijk geen idee waarom die dingen daar hangen maar het is wel heel vet.
Rechts: ♥♥♥

tbd193.10

Links: ♥♥♥
Midden: Bij een kleine stand bij het water haalden we loukoumades, een soort donutballetjes die druipen in honingsiroop.
Rechts: Die avond aten we bij een restaurant waar ik juist ineens zo positief over was. We waren er al een paar keer eerder geweest en toen vond ik het wel oké, nu echt heel goed! Het was zo’n typische zaak vol met Grieken, muziek, dansende mensen, heerlijk eten, karaffen gratis wijn en heel veel gratis toetjes. Was echt een topavond!

tbd193.11

Links: Ook zondagochtend sliepen we weer lekker uit, daarna haalden we spanakopita’s en koffie. Die spanakopita’s zijn bladerdeegbroodjes met spinazie en feta, ik heb er zelfs al eens een recept voor geplaatst!
Midden: We liepen weer rustig rond, onder andere langs onze favo club van toen. Ongemakkelijk: dat bleek dus een keiharde metalclub te zijn, behalve op de woensdagavond. Op woensdagavond was het altijd een avond voor internationals. Ooooh wat heb ik het daar leuk gehad, hahaha.
Rechts: Snickers en baklava-ijs.

tbd193.12

Links: Onze go to-shop voor midnight snacks (Pizza Chris, stukken voor een euro ♥) was helaas gesloten maar dit kwam prima in de buurt.
Midden: ‘s Avonds klommen we naar het oude fort bovenaan de stad. Best een klim maar het uitzicht was heel mooi. Ook wel fijn dat het daar zo rustig is terwijl het in de stad echt altijd chaos is.
Rechts: Onderweg naar beneden aten we bij een leuk restaurantje. De Griekse keuken blijft zo heerlijk ♥ (zoveel hartjes in mijn verslag vandaag ♥♥)

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

  1. B

    Fijn om te lezen dat je het weer zo fijn had als toen je er woonde❤

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten