Beau’s week 196 en 197: Jeu de boules, diploma en een weekendje Milaan

7 nov 2018 | Leven

tbd196197.18

Hello daar ben ik weer! Ik ben heel hard aan het genieten van een welverdiende week vrij maar ik kan er niet om heen dat dit fotodagboek nog behoorlijk wat gezeik bevat. Ik heb het qua tekst kunnen beperken maar mijn gezicht spreekt boekdelen, haha. Om je toch een beetje warm te maken: dit dagboek bevat onder andere een hele gezellige avond met mijn studie, een ontdekte koffietent, mijn recept paginagroot in een tijdschrift, mijn diploma-uitreiking en als ultieme afsluiter een weekendje Milaan!

tbd196197.1

Links: De maandag was een keer anders: geen school ‘s ochtends maar een tentamen ‘s avonds. ‘s Middags had ik het nog een beetje half doorgenomen met studiegenoten maar ik had bést wel goed geleerd en de tentamenstof was vrij duidelijk dus ik had er wel vertrouwen in. Het ging ook wel prima!
Midden: Daarna was ik wel helemaal gaar maar helaas moest ik nog heel veel doen voor andere vakken. Als ik naar deze foto kijk, word ik al moe.
Rechts: Dinsdag ging ik netjes naar college en daarna werkte ik hard aan een deadline die ik voor die avond had staan. Ik wil niet dit hele dagboek zeikend beschrijven maar gadver echt, ik was er ff helemaal klaar mee. Het onderwerp was wel heel leuk overigens, het ging over integratie van verschillende groepen in Nederland.

tbd196197.2

Links: Dit was mijn avondeten: boerenkool stamppot met bitterballen en mosterdjus. Het recept staat al op mijn blog!
Midden: Zeur klaag zeik huilen
Rechts: Woensdag, even denken, had ik weer een college ‘s ochtends.

tbd196197.3

Links: Daarna werkte ik aan een grote opdracht met groepsgenoten maar we liepen compleet vast en hadden over een paar uur een meeting met de docenten om daar over te praten. In de tussentijd zaten we bij Carla’s Conditorie bij de Dom met koffie en taart. Ik en Emma deelden een rabarbertaart en citroen cheesecake. Heel lekker. Leuk plekje ook altijd, wel een beetje duur maar dat is de locatie.
Midden: ‘s Avonds ging ik met Ilona naar de toko voor bao buns voor een fantastisch gerecht dat we in gedachten hadden, maar ze waren uitverkocht. We namen toen maar roti pannenkoeken mee naar huis en dat was óók lekker, maar wel een beetje gek. De sweet chili saus was wel echt top! Ilona hielp me met het fotograferen, dat lukte zo slecht zonder daglicht.
Rechts: Hier het recept.

tbd196197.4

Links: Donderdag zat ik met mijn groepje weer op onze favo plek midden in de stad: in de kelder op het Janskerkhof. Heel sneu daar maar er is altijd plek. Als we daar ‘s ochtends weer gaan zitten is de stoel nog warm, zeg maar. We gingen weer lekker!
Midden: Maar om 5u waren we nog steeds niet van elkaar af want we hadden afgesproken om een keer samen te eten. Naast al dat serieuze gelul over school is het ook wel fijn om wat andere dingen met elkaar te kunnen delen. Je hoeft geen beste vriendinnen te worden maar ‘t helpt zeker wel. We maakten pasta met tomatensaus en salami zoals mijn moeder ‘m altijd maakt. Hier het recept!
Rechts: Hoewel mijn vrijdag altijd PROPvol is gepland, zie ik het toch als mijn vrije dag omdat ik vooral de taken doe die ik leuk vind, zoals blogdingen. Vandaag niet, ik moest echt hard leren voor een volgend tentamen. Dat deed ik wel deels buiten de deur, bij Tijm achter de vogelenbuurt. De inrichting van deze zaak is zó leuk, net een jungle! Echt een superfijne plek om aan school te werken.

tbd196197.5

Links: En Tijm vond ons er ook lekker bij zitten. Modelling in ruil voor een kop koffie :thumbs:
Midden: ‘s Avonds maakte ik pad thai voor ons klaar. Niet met allerlei moeilijke ingrediënten maar gewoon met een pakje van Conimex. Ik zei het al: no spon, gewoon om uit te vinden of ‘t wat is. En het was zeker lekker! Niet zo goed als de pad thai die ik ooit helemaal zelf maakte (deze) maar zeker goed genoeg voor het gemak.
Rechts: Zaterdag werkte ik weer de hele dag aan school, saai. In de tussentijd stond er wel een pan met vet lekker eten te pruttelen: zoervleis! Hier vind je het recept dat gisteren online is gekomen. Het was een wat versimpeld recept maar (misschien juist daarom) zó zó lekker!

tbd196197.6

Links: Na die grote maaltijd belandden ik en Keylee in een foodcoma om daarna vermoeid weer achter onze laptops te kruipen voor huiswerk. Naast ons werden de andere huisgenoten langzaam dronken maar wij moesten echt nog even door. Zo kut, maar we gingen gelukkig wel lekker.
Midden: Zondag had ik mijn leven echt weer even op orde: het was ijskoud maar ik stond om 9u voor de sportschool (openingstijd, jaja) en was om 11u al helemaal gedoucht en klaar om naar de bieb te gaan.
Rechts: Daar heb ik met Keylee wéér de hele middag doorgebracht. Fun times!

tbd196197.7

Links: Die avond had ik trek in ravigottesaus en daarom maakte ik kibbeling. Voor bij een stamppot. Nice.
Midden: Maandag was weer typisch: werken van half 7 tot half 11 en daarna die grauwe kelder weer in om wetenschap te produceren. Als lunch haalde ik een broodje carpaccio bij Mario. Méér dan verdiend.
Rechts: Bewijs dat ik nog leef! Sorry ja, ik zei toch al dat het een saai dagboek ging worden?

tbd196197.8

Links: Dinsdagochtend had ik voor het eerst ooit een mondeling tentamen en dat was geen succes. Ik kan op papier wel lekker uit mijn woorden komen maar zodra ik moet praten, heb ik geen kennis meer en kan ik nog net tot 10 tellen. Nu moet ik toegeven: het ging dit keer nog best redelijk. Ik was best tevreden over mijn prestatie maar daar kreeg ik maar een magere 6 voor. En dat is een voldoende maar wel nét en dat is dan stiekem wel balen. Zeker als je feedback best positief is en je keihard je best hebt gedaan. Geen tijd om te treuren, door met de volgende deadline. Terug naar de kelder waar deze poëzie op de vrouwentoiletten is gekalkt. Jammer dat jullie het niet kunnen lezen.
Midden: Going strong tot een uurtje of 7.
Rechts: Daarna had ik toch nog wel zin om even de keuken in te duiken voor een lekker recept, dus dat deed ik. Ik maakte gebakken gnocchi met roomsaus, spekjes en gegrilde courgette. Lekker!

tbd196197.9

Links: WOENSDAG! Ik en mijn groepje presenteerde onze onderzoekresultaten, leverden de boekwerken in en waren daarna eindelijk klaar! Nu heb ik anderhalve week vrij, zo heerlijk! Ik vierde het meteen goed met een stevige lunch met gnocchi (ik moet altijd twee of drie keer gnocchi eten, is veel te veel), dat recept komt binnenkort online.
Midden: Ook ontdekte ik vandaag dat ik in het tijdschrift Amuze stond! Dat wist ik al wel, maar de foto’s en tekst heb ik al maanden geleden aangeleverd dus ik was het allemaal al een beetje vergeten. Heel gaaf wel, om dat zo te zien staan! Volgens mij is Amuze vooralsnog alleen in België verkrijgbaar maar correct me if I’m wrong!
Rechts: ‘s Avonds had ik een etentje met heel de master, bij de Italiaan La Fontana. Daar had ik eigenlijk totaal geen zin in, ik wilde gewoon met pepernoten op de bank liggen, maar dat was gelukkig wel heel gezellig. De pizza’s waren echt tóp, totaal niet wat ik verwachtte van zo’n ondergrondse zaak maar écht heel lekker! Na het eten dronken we met een grote groep nog wat bij Lebowski en die ontspanning deed iedereen heel goed.

tbd196197.10

Links: Donderdag was ik vrij en ik wist gewoon bijna niet wat ik er mee aan moest. De afgelopen weken heb ik zóveel tijd aan school besteed, niet normaal. Ik doe altijd al mijn best voor de vakken en studies die ik volg maar dit is wel next level. Ik vind het echt pittig. Ook pittig: deze Indonesische soto soep.
Midden: Na de lunch ging ik sporten. Die tekst op de afbeelding slaat niet op bij, ik ben nog een trouwe bezoeker.
Rechts: Als avondeten maakte ik pasta met een geïmproviseerde pompoensaus met feta. Dat pakte héél goed uit, hier het recept.

tbd196197.11

Links: Donderdagavond was het DATENIGHT, zoals je dat zo spannend zegt. Afgelopen zomer had ik al eens bedacht dat ik lekker burgerlijk wilde jeu de boulen maar ik kon nergens een baan vinden. Twee weken geleden werd er een superhippe bar met heel veel banen geopend in het centrum van Utrecht, perfect! Het heet JEU en je kunt er ook gewoon wat gaan drinken. Aanrader!
Midden: Vrijdag kreeg ik dan ein-de-lijk mijn diploma. Ik was eind januari al klaar maar nu heb ik dus ook dat papiertje, wel fijn. Ik had een jurkje geleend van een huisgenoot en ik vond ‘m echt zo leuk!
Rechts: Met deze meiden zat ik in een scriptiegroepje en nu doen we ook allemaal dezelfde master! Trouwens, mijn scriptie hè, die ging dus over de crisis bij Ryanair vorig jaar en die hele situatie wordt nu alleen nog maar mooier. Uit mijn analyse bleek ‘t al zo’n nasty maatschappij te zijn maar dat komt dus nu meer en meer in het nieuws. Vind ik wel echt heel gaaf om te zien, geeft mijn scriptie toch wat relevantie. Misschien denk je ‘wow, vet, tell me more’, dan kun je HIER mijn scriptie doorbladeren.

tbd196197.12

Links: Na de uitreiking kregen we koffie en koekjes in een andere zaal en dat was best sneu. Als je je uitreiking ‘s middags hebt, schijn je lekkere drankjes enzo te krijgen maar ik was om 11u al klaar en bij ons was het meer een begrafenis. Wel leuke koekjes.
Midden: Lief! We hebben ook zo’n foto van mijn de uitreiking bij mijn middelbare school. Cute.
Rechts: Daarna gingen we (ouders, Joran en ik) lunchen bij De Rechtbank. Op de een of andere manier dacht ik altijd dat dat zo’n superfancy zaak was maar dat viel wel mee. Ik had een heel lekker broodje geitenkaas met pijnboompitjes en spek.

tbd196197.13

Links: ‘s Middags ging ik met mijn ouders mee naar huis. Mijn moeder maakte een stamppot (en hoewel ik mijn stamppotten ook top vind, zijn die van mijn moeder toch écht wel lekkerder) en ‘s avonds ging ik nog even een theetje doen bij Maudy.
Midden: Die nacht reed ik met mijn ouders en broertje om 4u thuis weg richting Schiphol. Mijn oudste broertje, Wout, studeert op dit moment een half jaar in Milaan en we gingen hem een weekendje bezoeken! Heel leuk!
Rechts: Om 10u zaten we al met ontbijt in zijn appartement (Milaan is echt dichtbij jongens, aanrader) en daarna liepen we de stad door.

tbd196197.14

Links: Wout in zijn happy place.
Midden: Ik vind Milaan echt een mega leuke stad! Italië is sowieso heel gaaf en Rome vind ik één van de leukste steden waar ik ooit geweest ben. Milaan is ook mooi, gezellig, er is veel lekker eten maar is nét wat minder intens dan Rome. Echt een aanrader!
Rechts: Ook als je van shoppen houdt. Moet je zeker ff naar de Galleria. Haha nee grapje, hier is alles teeeringduur en het is heel druk.

tbd196197.15

Links: Na een grote wandeling waren we moe en hongerig en daarom gingen we maar snel ergens zitten. Achteraf bleek (aan het bonnetje…) dat we ín de Galleria hadden gegeten en dat was niet heel slim. Mijn gnocchi met tomatensaus en mozzarella was wel lekker, niet geweldig.
Midden: Verder met de wandeling!
Rechts: ‘s Middags hadden we gedoe met het appartementje waar we één nacht zouden blijven maar gelukkig konden we ons wel vermaken in een café. Voor het avondeten zaten we in een restaurant waar ik de naam niet meer van weet maar het was ook niet heel bijzonder. Mijn pizza was belegd met ricotta, salami, basilicum en courgette maar was wel een beetje saai.

tbd196197.16

Links: Zondagochtend waren we al vroeg weer op pad voor een fietstour. We hadden trouwens echt geluk met het weer. Ik heel Noord Italië bleek het noodweer te zijn maar bij ons was het gewoon droog!
Midden: Mijn broertje had voor ons een tour geboekt bij Baja Bike en met een Nederlandse gids hebben we 3-4 uur door het nieuwe en oude deel van de stad gefietst. Ik vind zo’n fietstour echt ideaal: het gaat snel (ik ben snel verveeld) en je kunt heel veel zien in een korte tijd. Daar betaal je vaak wel voor maar ik vind dat het waard. In Bangkok heb ik ook zo’n tour gedaan (voor dezelfde prijs, ongeveer 40 per persoon) en dat was een van de leukste dingen die ik in mijn hele leven (!!) heb meegemaakt.
Rechts: Fam pica

tbd196197.17

Links: Na de tour bracht mijn broertje ons nog langs een mooie begraafplaats en naar een toeristisch buurtje met grachten. Heel mooi om te zien!
Rechts: En we gingen eindelijk ergens een echte gelato halen! Ik nam twee bolletjes, karamel en cheesecake, en dat was echt MEGA lekker. De zaak heet Amorino en er zijn volgens mij twee locaties van in Milaan. Daarna namen we de metro terug naar het appartement van Wout en vanaf daar vertrokken we weer naar het vliegveld. Het was dus echt een heel kort bezoek maar eigenlijk ook lang genoeg. Voor hem is het ook niet leuk als er te lang visite is en voor ons paste dit precies mooi tussen werk in. Nice!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten