Beau’s week 198: Kapotte lens, foodtherapie en ingeschreven bij de KvK!

15 nov 2018 | Leven

tbd198.8

Is student, heeft zich een paar weken helemaal kapot gestudeerd en geniet daarna van een vrije week. Die gaat zich helemaal de ellende in feesten, zou je denken hè? Het kwam niet eens in de buurt: ik sportte een paar keer extra, nam een paar diensten op werk over, besteedde wat meer tijd aan recepten en … schreef Keukenmeid.com in bij de KvK! Eh wat? Ik vind het zelf eerder hilarisch dan dat ik er daadwerkelijk trots op ben. Onder de ‘lees meer’-knop vertel ik je daar iets meer over.

Dat klinkt misschien heel lullig maar het voelt gewoon een beetje onlogisch. Keukenmeid is helemaal geen ‘groot succes’ of iets dergelijks en eten, koken en bloggen zijn zolang ik me kan herinneren gewoon een hobby. Om daar dan ineens tussen ondernemers te zitten die de wereld gaan verbeteren voelt een beetje… ongepast. Bij iedere KvK-reclame word ik spottend in mijn zij gepord want ‘hé Beau, ondernemers, het gaat over jou!’. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het héél heel leuk, ik was hier ook echt aan toe. Ik vind het echt heel gaaf om nu deze volgende stap te nemen en hoewel ik nu nog nauwelijks verdiensten heb (dat mag je best weten), ben ik heel benieuwd hoe ik dit bedrijfje ga kunnen ontwikkelen. Ik hoop tot iets waar ik meer tijd in mag en kan steken, iets waar ik de vrijheid die ik nu heb in kan bewaren en iets waar ik nog altijd zoveel plezier aan zal beleven.

Mijn gedachte nu? Had ik maar M&O gevolgd op de middelbare school. Ik vond economie de hel en nu zit ik ineens met allemaal bonnetjes en planningen en regels waar ik de ballen van snap. Binnenkort ga ik naar een startersavond waar ik heel veel info ga krijgen over hoe en wat ik dit moet gaan doen en daar heb ik dan ook wel écht zin in. Jullie gaan zeker nog meer horen over deze avond en alle ontwikkelingen. Alle tips op het gebied van de KvK, opdrachten of bloggen zijn welkom!

Oké, en dan nu het dagboek van afgelopen week!

tbd198.1

Links: Zondagavond kwam ik pas laat terug uit Milaan (daarover vertelde ik hier al meer) maar ‘s ochtends moest ik alweer heel vroeg werken. Dat ging prima, was wel lekker. ‘s Middags kwam Joran terug van een vakantie met zijn vrienden en we praatten elkaar gezellig weer bij. Daarna vertrok ik weer richting mijn ouders om mee te eten maar vooral voor de verjaardag van mijn beste vriendin waar ik ook haar verse boyfriend ontmoette. ZO leuk! En goedgekeurd 😉
Midden: Ik sliep die nacht gewoon weer in Utrecht, bij Joran. Dinsdag moest ik eigenlijk heel veel doen voor mijn blog maar ik kon me er nog even niet toe zetten. Joran moest gelukkig ook aan het werk dus koffie erin en gaan!
Rechts: ‘s Middags fietste ik weer naar mijn eigen huis en onderweg pompte ik mijn banden maar weer eens op bij een fietsenmaker. You know you are Dutch when je heel gelukkig wordt van opgepompte banden, dat fiets dan ineens zo lekker. Love it.

tbd198.2

Links: Op Instagram zag ik hoe Monique pasta pangrattato had klaargemaakt. Ik dacht ‘nice, dat lijkt me lekker, moet lukken’ maar dat mislukte. Die zie je binnenkort terug in een aflevering van mijn food fails (deel 1, deel 2 en deel 3).
Midden: ‘s Avonds werkte ik een paar uurtjes en daarna keek ik de docu over Famke Louise met huisgenoten. Ik vond haar al vet (zie deze outfit die ik vorig jaar droeg) maar nu nog veel meer. Dat was natuurlijk ook het doel van deze docu, haar eindelijk eens in positief daglicht zetten, maar dat heeft ze dan ook echt wel verdiend.
Rechts: Woensdag werd ik wakker met het geluid van een drilboor op enkele meters afstand. Das niet heel fijn. Het was al een paar dagen aan de gang en toen ik heel subtiel even kwam vragen hoe lang dit nog zou gaan duren (dan weet ik of ik de komende dagen ergens anders ga ‘werken’), raakten we heel onverwacht in een goed gesprek. We hebben niet of nauwelijks contact met onze buren, ‘wij zijn maar die vervelende studenten’ dacht we, maar het bleek dus dat zowel zij als wij het heel fijn vonden om elkaar eens te spreken. Dat klinkt echt lame, dat je je buren niet eens echt kent, maar zo gaat dat nou eenmaal vaak met studenten en niet-studenten. Daarbij is er bij ons ook nog een cultuurverschil om rekening mee te houden en nouja, al met al: was een nuttig praatje.

tbd198.3

Links: De rest van de dag werkte ik wat blogs uit en ging ik nog een uurtje sporten. ‘s Avonds maakte ik zuurkoolstamppot voor mij en een huisgenoot. Ik gaf ‘t een Marokkaans tintje en dat was echt fántastisch lekker. Dikke aanrader!
Midden: Ook donderdag blogde ik goed door. Zo werkte ik onder andere eindelijk het verslag van mijn vakantie in Bosnië uit. Niet omdat ik perse denk dat iedereen hier echt wat aan heeft, maar vooral omdat ik het waardevol vind om zo’n dagboek te hebben.
Rechts: Voor de lunch ging ik aan de slag met mierikswortel. Ik verwerkte dat in deze bietensaus en ook dit was weer heel lekker, hier het recept.

tbd198.4

Links: Daarna ging ik dus naar de KvK! Ik had geen verwachtingen maar ineens vond ik het toch wel spannend. Joran ging mee ‘voor de kleine lettertjes’. Die waren er niet, maar ik vond het toch wel fijn dat er iemand bij was om mee te denken etc.
Midden: I’M A BOSS! Hahaha! Ik wilde champagne (wijn, desnoods) maar hij niet dus het werd koffie bij Jozef. Hierna bestelde ik nog wel een biertje voor mezelf, haha cheers.
Rechts: ‘s Avonds aten we Mexicaans. Ik ben vergeten de foto alvast in dit dagboek te verwerken maar dat recept komt zéker nog online. Vrijdagochtend kwam de tuinman langs om de eerste stilgezwegen conflicten tussen ons en de buren te fixen. De boom in de achtertuin waar we zo heerlijk door afgeschermd werden, die moest eruit. De wortels kwamen aan de andere kant van de schutting weer omhoog en dat is niet de bedoeling natuurlijk. Nu hebben we een huge ass tuin en we hebben geen idee wat we er mee aan moeten.

tbd198.5

Links: Mijn lunch was niet noemenswaardig, daarna ging ik sporten.
Midden: ‘s Avonds maakte ik vegetarische rendang voor mij en een huisgenoot. Ik had het nog niet eerder gegeten (rendang in het algemeen) maar vond ‘t heel lekker! Dit was de set.
Rechts: En dit het resultaat. Hier het recept.

tbd198.6

Links: Die avond gebeurde er echt iets vreselijks. Het hart van iedere (hobby)fotograaf zou een paar slagen vergeten: de inhoud van mijn hele cameratas viel op de grond. En niet zo’n beetje ook. Anderhalve trap af. Kletterend en wel. Er is maar één lens kapot en dat is serieus een wonder. Oh man, zo kut, maar eigenlijk heb ik geluk gezien de schade. Ik ben altijd mega voorzichtig met mijn spullen dus dit soort dingen gebeuren me gelukkig niet veel vaker, al moet ik dat niet uitschrijven natuurlijk.
Midden: Zaterdagochtend moest ik weer een paar uur werken. Ik had in alle chaos per ongeluk met mijn lenzen in geslapen en dat voelde ‘s ochtends niet best. Ik heb alleen ook geen bril (ik vind het me niet staan, het kost geld en mijn sterkte wisselt regelmatig) dus ik moest toch echt zo naar werk. Na werk ging ik langs een paar fotozaken om te kijken of de lens (die van mijn camera, haha) gerepareerd kon worden maar dat was niet het geval.
Rechts: De rest van de dag blogde ik een beetje en ‘s middags had ik foodtherapie: het was rustig thuis en ik heb heel vredig dertig wontons gevouwen voor in wontonsoep. Het is even een klusje, maar wel heel relaxed. Vond het echt leuk om te doen. Het resultaat zie je hier!

tbd198.7

Links: Of hier.
Midden: ‘s Avonds fietste ik naar Joran om daar een spelletjesavond te houden met een paar van zijn vrienden. Op de een of andere manier is Joran zijn omgeving helemaal into spelletjes (vrienden, familie) en ik vind dat alleen maar leuk. We speelden Machiavelli (ofzo) en Sonar. Vooral dat tweede spel was heel leuk, heel anders dan andere spelletjes. Ik zat alleen niet helemaal lekker die avond, dat heb je wel eens. Ik was moe en afwezig en dan is het toch moeilijk om gezellig mee te doen in een groep die je eigenlijk niet zo heel goed kent.
Rechts: Zondag bereidde ik allemaal teksten voor school voor want het nieuwe blok is inmiddels weer begonnen. Tussendoor deed ik nog boodschappen en ik had vet veel zin in van die zoute stengels. Maakte ik thuis de verpakking open, trof ik dit aan. Ehhh, dat is vast een agressieve vakkenvuller geweest? Haha. ‘s Avonds keek ik Zondag Met Lubach met huisgenoten en daarna ging ik lekker naar bed.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten