Beau’s week 199: Vega voer, vergadering en verjaardagsfeest

23 nov 2018 | Leven

tbd199.7

Morning! Fotodagboek honderdnegenennegentig alweer! Holy, dat betekent dat ik op dit moment in de 200e week zit die volledig vastgelegd is terug te vinden op mijn blog. Dat is bijna vier jaar! En ook van daarvoor heb ik ontelbaar veel dagboeken op oude blogs staan. Dit is toch geweldig jongens? Ik kan zo terug naar wat ik op 23 november 2015 at hoor, easy. Maar goed, weer even terug naar afgelopen week: een avond met collega’s, leuk verjaardagsfeest van Joran, school en vet veel vega.

tbd199.1

Links: Het was een heerlijke week vrij maar maandag gingen we weer ff terug naar reality. Ik begon de dag in de sportschool en ‘s middags had ik een heel lang college. Ik had er helemaal zin in, dat nieuwe blok, maar ik vond het nog niks. Wat daarna gebeurde was wél noemenswaardig: Keylee kookte voor me. Dat is eigenlijk altijd andersom, haha.
Midden: Het werden aardappels uit de oven (met een halve liter olijfolie), vissticks en geroosterde paprika.
Rechts: ‘s Avonds voelde me ik me niet heel lekker (haha) dus ik ging vroeg naar bed. Dinsdagochtend had ik college, ‘s middags haalde ik een broodje Mario (voor de niet-Utrechters: dat is een ding) en daarna dronk ik koffie met studiegenoten. ‘s Middags weer een college. Dát vak vond ik wel heel boeiend, het ging over consultancy en hoewel ik mezelf daar niet direct bij vind passen, vond ik het dus wel echt heel interessant.

tbd199.2

Links: ‘s Avonds kwam Joran langs en ik maakte deze curry voor ons klaar. Ik maakte voor het eerst ooit groene curry, ik vind het op de een of andere manier altijd veel te heftig ruiken en daar word ik dan al misselijk van. Maar dit was wel een lekkere hoor! Hier het recept.
Midden: Woensdagochtend wilde ik eigenlijk heel productief zijn maar we sliepen uit en ik maakte pannenkoeken. ‘s Middags schreef ik veel blogs, waaronder dit fotodagboek.
Rechts: En die avond maakte ik ‘ff snel’ een maaltijd: wraps met vegetarische pulled pork in barbecuesaus met allemaal superlekkere dingen. Echt, zo goed! Het recept vind je hierrrr.

tbd199.3

Links: Donderdagochtend ging ik weer een uurtje sportje, lekker bezig Beau. Dit ga ik echt proberen erin te houden: twee á drie keer per week sporten. Ik merk dat ik daar echt rustiger van wordt, na een tijdje niet sporten voel ik dat toch wel. Daarnaast moet ik toch wat om al dat lekkere eten te compenseren 😉
Midden: Rond de middag had ik een meeting met de stagebegeleider van mijn studie. Van februari tot half april schrijf ik mijn scriptie en vanaf dan tot aan de zomervakantie (waarschijnlijk langer) moet ik stage lopen. Ik heb voor beide blokken nog totáál geen idee hoe en wat ik moet, heel kut. Vandaag had ik een half uurtje om te sparren over stages en daar ben ik gelukkig wel iets wijzer van geworden. Ik ga nu kijken naar corporates waar ik iets van intercultureel onderzoek kan doen, bijvoorbeeld over expats. Nee laat maar, klinkt allemaal vaag, ik heb nog geen idee.
Rechts: ‘s Middags had ik les op de campus van University College, net wat buiten de stad. Mooie plek op zich.

tbd199.4

Links: Na de les, uurtje of vijf, vond ik ‘t een mooi moment voor de pizza die ik van Domino’s gratis mocht afhalen (met een actiecode). Ik ging voor de nieuwe winterpizza met boerenkool en worst en die was echt fúcking lekker. Zou je niet denken hè? Nouja, ik eigenlijk wel want ik ben gek op dit soort gekke combinaties maar het was nog lekkerder dan ik dacht. No spon verder, gewoon gekregen.
Midden: Ik moest snel eten want ‘s avonds had ik een vergadering bij de Albert Heijn over nieuwe planningen enzo. Daarna gingen we op kosten van de Appie wat drinken bij café de Potdeksel (volgens mij heette het zo) en dat was verrassend genoeg heel gezellig. Had ik niet verwacht maar was echt leuk om collega’s weer eens zo goed te spreken, nice! Ik was ook wel goed dronken na een paar wijntjes, ben niks meer gewend. Heb flink de psycholoog uitgehangen bij een collega in crisis, waarvoor nog excuses.
Rechts: ‘s Nachts fietste ik naar Joran (lekker warm bed, ha) en daar heb ik lekker uit kunnen brakken. Ik werd eigenlijk zo laat wakker dat ik niet eens meer de kans kreeg om brak te zijn, top. We gingen voor een appeltaart-ontbijt bij Se7en want daar had hij nog een cadeaubon voor, gekregen via via. We hebben daar járen geleden eens gegeten en toen was het heel leuk en lekker, je kunt er bijvoorbeeld halve gerechten bestellen voor dezelfde prijs zodat je niet hoeft te kiezen, maar dit was niet echt goed. De appeltaart kwam gewoon uit zo’n zwetende vitrine en ik vond het personeel ook niet vriendelijk en veel te gehaast. Na de koffie gingen we nog even de stad in voor wat spullen en daarna ging ik weer naar huis.

tbd199.5

Links: Thuis ging ik toch nog even aan de slag met school en ‘s avonds maakte ik deze vegetarische burger met brie en honing. Niet heel geweldig, wel lekker. Het gaat trouwens wel goed met mijn vegetarische ‘dieet’. Ik wil de komende tijd even wat minder vlees eten omdat ik het gevoel had dat het weer steeds meer werd (en dat wil ik om 1000 redenen niet) en tot nu toe zijn de uitzonderingen echt beperkt tot de bitterballen die ik ‘s nachts naar binnen werk. Vegetarisch eten is ook zó ontzettend makkelijk, ontdek ik steeds meer.
Midden: Zaterdagochtend had ik wel zin en motivatie om aan school te werken maar niet om uit bed te komen, dus ik deed ‘t vanuit bed. Ik was echt goed bezig vandaag! Wasjes gedaan, opgeruimd, uitgebreid boodschappen…
Rechts: Voor onder andere deze hartige wraps. De wraps waren zoetig en het beleg zout, alweer zo’n topcombi voor mij. En mijn huisgenoot vond het ook heel lekker dus dit recept komt zéker nog online!

tbd199.6

Links: ‘s Avonds at ik vet lekkere tandoori bij Joran thuis (zie hieronder) en daarna gingen we naar Het Gegeven Paard, bij Tivoli. Daar vierde hij met twee vrienden zijn verjaardag en dit was weer een vet gezellige avond. Zijn broertje en vrienden van thuis kwamen ook en daar heb ik een hilarisch leuke avond mee gehad. We zijn zelfs met een groepje nog de stad in geweest om te dansen en dat was voor mij inmiddels al maanden geleden. We gingen naar Jansbar, wat eerst Filemon was, en dat vond ik mwah. Leuker dan ‘t was maar veel te druk.
Rechts: Zondag sliep ik weer heel lang uit. Geen kater ook weer, slim! Na een luie middag, klein beetje werk voor school wel, maakte ik weer kip tandoori. Het recept van Joran’s vriend vond ik zó goed en lekker, bleek het gewoon een pakje van Knorr te zijn. Ik vind het echt een aanrader, daarom heb ik er een ‘recept’ mee gemaakt en die komt van de week online om ook jou te overtuigen!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten