Beau’s week 200: De beste nacho’s ooit, workshop zelfanalyse en IKEA

3 dec 2018 | Leven

tbd200.8

200! TWEEHONDERD! Ik zei het vorige week ook al: het blijft zo fijn om dit overzicht te maken en te hebben. Na een doorsnee week ben ik ‘gedwongen’ om nog even terug te kijken en vaak zie ik pas dán dat ik heel veel leuke dingen heb gedaan. Ik dacht bijvoorbeeld dat deze week geen reet voor had gesteld maar ik heb Joran meegenomen op een verrassingsdate (het was de IKEA, haha), had een gezellige avond met vriendinnen én ging een avond uit eten!

tbd200.1

Links: Een tijdje geleden had ik via school een verplichte workshop ‘self analysis’ om daar te ontdekken wat je zoekt in een baan of stage. Ik ging daar toen niet heen omdat ik écht geen tijd had en die workshop moest ik dus deze maandagochtend inhalen, maar dat wilde ik ook zelf graag. Ik had drie uur vol met ambitieuze peptalks verwacht (verschrikkelijk) maar het was veel beter dan dat. De docent had precies de goede balans tussen motiveren en geruststellen. Ik heb totaal geen idee wat ik nou precies leuk vind en weet ook niet waar ik goed in ben maar dit heeft zeker wel iets geholpen.
Midden: Daarna ging ik meteen door naar college en dat was wederom niks speciaals. Wat een rukvak, pardon my french. ‘s Avonds maakte ik de befaamde gnocchi in tomatensaus met zongedroogde tomaatjes voor mij en Ilona. Ik heb al veel berichtjes gekregen van mensen die ‘m namaken en dat vind ik zo leuk!
Rechts: Dinsdag was heftig: ik werkte van half 7 tot half 11 en had vanaf 11 tot 5 les. Dat soort dagen moet ik niet te vaak maken, bij die laatste les let ik echt niet meer op. ‘s Avonds kwam Pascale eten en ik maakte deze vegetarische kip cashew voor ons klaar. Hier het recept.

tbd200.2

Links: Ik luisterde vooral naar haar bijzonder spannende verhalen want zelf was ik te moe om te praten. Was wel leuk dat ze na haar werk even kwam, we wonen in dezelfde stad maar zien elkaar helemaal niet vaak. Zo typisch.
Midden: Woensdag had ik een top dag: normaal ben ik niks waard als ik de halve dag in badjas rond blijf lopen maar dit keer ging ik vet goed! Ik deed heel veel voor school en draaide een paar wasjes. Ook kwam mijn nieuwe lens (die oude had ik dus laatst van de trap laten vallen) binnen en daar ben ik echt weer heel blij mee!
Rechts: Voor lunch maakte ik een simpele pasta met de gekke fusilli die ik mee had genomen uit Milaan. Dit is het recept!

tbd200.3

Links: ‘s Middags was ik ietsie minder productief. Mijn avondeten bestond uit zoete aardappelfrietjes en een snelle salade met olijven en croutons.
Midden: Donderdagochtend dook ik de sportschool weer in en daarna had ik een gesprek met de stagecoördinator. Alweer, maar dan nu over scripties. Ik moet heel erg binnenkort een stage én een scriptieonderwerp weten en ik heb gewoon geen idee. Permanente black out.
Rechts: ‘s Avonds ging ik uit eten bij Beers and Barrels met Joran. Daar zijn we al eerder geweest en dat was toen heel erg lekker! Ik had nog zo’n restaurantkaart liggen en die konden we daar inruilen. De meeste restaurants die meedoen aan dat soort acties vind ik goedkope tenten maar deze is wel echt heel leuk. Dan wel die bij de veilinghaven, niet in de binnenstad.

tbd200.4

Links: De nacho’s van de vorige foto waren ZO goed. Sowieso de beste nacho’s die ik ooit heb gegeten! Joran zat daarna vol + was misselijk dus een hoofdgerecht ging het niet meer worden. We deelden nog een borrelplaat met onder andere worstjes en kip maar dat vonden we heel erg tegenvallen. Je kunt er overigens ook hele kippen van de Big Green Egg bestellen en die zijn fantastisch, weet ik uit ervaring 😉
Midden: Vrijdagochtend besloten we heel spontaan om bij de IKEA te gaan ontbijten. Nouja, dat besloot ik als ‘verrassing’. Hij gokte op een schildercursus, pottenbakken en weet ik ‘t allemaal maar het was dus een ontbijtje bij IKEA.
Rechts: Nog veel leuker!

tbd200.5

Links: Na het ontbijtje slenterden we door de winkel waar het vast net leek alsof we ons interieur aan het bespreken waren. We hebben niet echt dezelfde smaak, laat ik het daarop houden.
Rechts: ‘s Middags werkte ik nog wat aan school en daarna ging ik naar de verjaardag van Fiona, bij mijn ouders in de buurt. Zij kookte allemaal lekkere gerechten voor ons en het was heel gezellig!

tbd200.6

Links: De rest ging nog uit maarrrr ik moest weer hard aan school de volgende ochtend. Fun. Er was die dag niemand thuis bij mijn ouders en ik heb heel goed aan school kunnen werken.
Midden: Stevige lunch tussendoor met wat restjes die ik vond in de koelkast. En daarna weer door!
Rechts: Tegen het einde van de middag pikte Joran me op om samen naar zijn ouders te gaan. Daar was ik al bijna drie maanden niet geweest, schandalig. Het kwam er niet van, had geen tijd, was niet handig, geen idee. We haalden KFC en keken de film Now You See Me. Vet goeie film! We hebben ons daarna rot gezocht naar aanwijzingen maar op de een of andere manier staat daar helemaal niks over op internet, heel raar.

tbd200.7

Links: Zondag sliepen we uit en speelden we Mario Kart. De treinen tussen Rotterdam/Den Haag en Utrecht reden niet maar gelukkig konden we heel toevallig met Maudy meerijden.
Midden: Ons avondeten was pasta in citroenroomsaus met gegrilde groenten. Ik vond het lekker, hij mwah.
Rechts: Daarna sloot ik met huisgenoten het weekend goed af met banketstaaf, kruidnoten en wijn. Top, klaar voor een dramatische week (maar dat wist ik toen nog niet).

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten