Beau’s week 201: Ambulance, nog meer drama en een shopsessie

7 dec 2018 | Leven

tbd201.9

Ohhh men, ik weet niet wat ik van afgelopen week moet denken. Ik zat er ff helemaal doorheen: mijn telefoon was kapot door iemand anders’ toedoen, de reparatie sloopte ‘m nog verder, school kwam helemaal m’n neus uit, ik had geen inspiratie voor mijn scriptie en stage, was niet bepaald gezellig en nét toen ik een dag had ingepland om mezelf weer helemaal op te vrolijken… stond er met spoed een ambulance voor de deur.

tbd201.1

Links: Maandagochtend had ik iets nieuws bedacht: in plaats van blogs lezen tijdens het sporten, downloadde ik nu wat afleveringen Black Mirror. Ik kijk bijna nooit series (echt waar) maar Black Mirror vind ik geweldig. Ik keek een aflevering van een uur en was daarna helemaal gehypnotiseerd door het verhaal.
Midden: ‘s Middags ging ik naar college en daar gebeurde iets kuts. Toen het lokaal leegstroomde na de les, stond ik nog even met een gastspreker te praten. Daarna kwam ik terug bij mijn spullen en daar lag mijn telefoon vol met barsten op tafel. Ik weet niet wat er is gebeurd en er is ook niemand naar me toe gekomen om het te vertellen (als iemand er al meer van weet) maar ik baal er nog steeds vet erg van. Ik heb mijn telefoon nog nooit zo beschadigd en ik heb deze pas een half jaar. Zo zonde!
Rechts: Ik was bloedchagrijnig dus maakte weer risotto. Doe ik altijd, betrap ik mezelf vaak op. Dit keer was het er eentje met brie en gerookte ham, heel lekker!

tbd201.2

Links: Dinsdagochtend had ik les, ‘s middags werkte ik aan een opdracht met mijn groepje en daarna hadden we weer een lang college. Op aanraden van een studiegenoot maakte ik spruitjes met gembersiroop. Was heel lekker!
Midden: Het recept komt binnenkort hier online!
Rechts: Dinsdag werkte ik van half 7 tot 12 en daarna ging ik meteen door naar een reparatiewinkel om mijn telefoon te laten repareren. Vet kut van die barst maar laat ik het maar snel oplossen zodat ik daar niet meer chagrijnig over hoef te zijn, dacht ik. Fout. Ik vond dat ik heel goed research had gedaan naar een goede winkel maar dit was helemaal niks. Het scherm dat ik nu heb is heel donker (ik kan bijvoorbeeld niet meer zien hoe helder ik de foto’s bewerk) en de vingerherkenning deed het niet meer.

tbd201.3

Links: Na een workshop over cv’s en motivatiebrieven (waar ik heel weinig aan had, helaas) ging ik weer terug naar die winkel. Ik moest weer een paar uur op de telefoon wachten en die tijd doodde ik met warme chocolademelk bij De Ontdekking onder het mom van ‘treat yoself’. Na die reparatie hapert het toetsenbord constant en ik weet nu echt ff niet meer wat ik er mee aan moet.
Midden: ‘s Avonds at ik met vriendinnen bij een van hen thuis en we keken First Dates.
Rechts: We maakten fajitas met zo’n Jumbo pakket en het was lékker, niet normaal!

tbd201.4

Links: ‘s Nachts sliep ik bij Joran en de volgende ochtend werkte ik alweer vroeg aan een opdracht bij een groepsgenoot thuis. Als lunch haalde ik deze bietenwraps die er niet alleen mega hip en healthy uitzien, ze zijn ook heel erg lekker! ‘s Middags had ik weer college. Na de les stond ik nog even met de docent te praten (alweer, ik lijk nu echt zo’n hielenlikker maar valt volgens mij alles mee) en zij liet terloops vallen dat er ‘vorig jaar wat studenten zijn gestopt met een burn-out’. Het verbaast me hélemaal niks maar ik vind het wel te gek voor woorden. Jongens, dit moet niet de norm zijn. Doe ff normaal.
Midden: Ik kwam zelf ook helemaal uitgeblust thuis. Op. Ik kwam niet meer uit mijn woorden en gooide een pizza in de oven.
Rechts: Wel leuk: Sinterklaas had onze schoenen gevuld met hele lekkere letters van de Hema. Heb je nu niks meer aan maar als je fan bent van intense karamel zeezout: Hema.

tbd201.5

Links: Die nacht sliep ik weer bij Joran en ‘s ochtends dacht ik ‘oké, nu is het klaar met deze kutweek, vandaag ga ik shit fixen’. Ik hou niet echt van shoppen (zeker niet in Utrecht en zeker niet in december) maar ik was inmiddels op twee plekken uit mijn winterjas gescheurd dus het moest nu écht.
Midden: Om 9u stond ik bij de winkels om in zoveel mogelijk rust te kunnen shoppen, maar de winkels openen blijkbaar pas om 10. Oeps. Terwijl ik met mijn moeder belde, liep ik een rondje om de gracht en daarna ging ik nog even zitten bij de Coffee Company om daar een beetje orde te scheppen. ‘Administratie’ enzo.
Rechts: Daarna ging ik de Pull & Bear in. Ik zag deze jas. Hing mijn hele arm vol met leuke kleren. Paste alles. Stond binnen een half uur weer buiten met deze rode vét leuke winterjas, een broek, een blouseje en een trui. Bij nog wat andere winkels haalde ik een nieuwe muts en sjaal en toen vond ik het wel weer mooi geweest. Ik voelde me weer goed!

tbd201.6

Links: Na een lange, hete douche liep ik naar de viskraam in de buurt en daar haalde ik kibbeling voor mij en een paar brakke huisgenoten. Daarna voelde ik me de hele middag slecht. Het zóu door die kibbeling kunnen komen maar dat weet ik niet zeker. In ieder geval werd het erger.
Midden: ‘s Avonds maakte ik een curry met o.a. aubergine en cashewnoten. Tijdens het koken heb ik een paar happen geproefd maar ik had steeds minder eetlust, dus ik schepte een heel klein bakje op voor mezelf. Ik was er nog niet eens aan begonnen toen ik mijn hele gezicht voelde jeuken. Een tijdje geleden heb ik een soortgelijke allergische aanval gehad dus ik herkende het meteen. Ik heb alleen géén idee waar ik allergisch voor ben en het was dit keer veel heftiger.
Rechts: Binnen een minuut of 10-15 zat mijn hele lichaam onder de bulten en toen ik ook benauwd begon te worden, vond de dokter van de huisartsenpost (want het was weekend) het tijd voor een ambulance. Op haar aanraden nam ik snel nog de allergiepillen in die ik nog had van de vorige keer. Binnen vijf minuten (!) stond er een ambulance met sirenes en de hele heisa voor de deur en die mannen hebben me echt súpergoed geholpen en gecontroleerd. Toen zij er waren kon ik al veel beter ademen en door die medicijnen die ik toevallig nog had en al had ingenomen, hoefde ik niet al die enge spuiten én niet mee naar het ziekenhuis. Ik voelde me wel een beetje dom dat ik helemaal niet (meer?) in levensgevaar was en dat er wel een ambulance was gekomen. Maar goed: het was echt wel even schrikken. Joran en ik wonen op een half uur fietsen van elkaar maar ik denk dat hij er binnen een kwartier was, haha.

tbd201.7 (1)

Links: Om het nog iets beter te schetsen: ik voelde me zo erg prima dat ik zaterdagochtend om 7u weer ben gaan werken. ‘s Ochtends waren alle bulten ook weer verdwenen, heel vreemd. ‘s Middags ging ik nog even langs die reparatiewinkel maar precies toen functioneerde mijn tel natuurlijk perfect, zul je altijd zien. ‘s Avonds maakte ik chili con carne met limoen voor mij en een paar huisgenoten. Ik had niet verwacht dat het zó goed zou lukken!
Midden: Daarna dronk ik met Joran wat in de stad. Eerst bij De Poort maar daar was een veel te enthousiaste surpriseparty van een groep dertigers en wij zaten daar als een stel bejaarden tussen met ons biertje. We verplaatsen naar Lijn 4 en ook dáár was een verjaardag van een man die vijftig werd. We vonden het zo luidruchtig dat we zelfs oordopjes in hebben gedaan. Dit moet er echt te raar uit hebben gezien, haha, maar ik ben heel erg pro gehoorbescherming.
Rechts: Zondag ging ik op tijd weer terug naar huis. Ik regende tot aan mijn onderbroek nat maar ondertussen luisterde ik wel lekker naar de muziek van Mamma Mia 2. Ik moet toegeven: dat helpt wel iets.

tbd201.8

Links: Met huisgenoten brunchte ik met broodjes en Johma oude kaas salade ♥♥ Ik snap niet wat iedereen (Lubach) hier toch altijd op tegen heeft.
Midden: De rest van de dag werkte ik een beetje aan school en ‘s avonds hing ik voor de tv met huisgenoten. Ook hebben we eindelijk wat kerstversiering opgehangen!
Rechts: Ahhh ik vind dat zo leuk! Van mij hoeft ‘t niet weg na Kerst hoor!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten