Beau’s week 202 & 203: Gala, familyshoot en visitekaartjes voor Keukenmeid

22 dec 2018 | Leven

tbd202203.12

Hola lieve lezers! Yes, ik leef nog! De afgelopen week (weken) hebben jullie wat minder van mij gehoord en dat is niet omdat ik ergens lig te creperen ofzo maar gewoon omdat ik me tussen alle Kersthysterie niet zo gehoord voel met mijn boerenkool en nasi. Is niet erg, komt ook wel goed uit want ik had het heel druk met mijn studie. In dit fotodagboek vertel ik over een heel gaaf gala, een hele cheesy shoot, visitekaartjes en heel veel Mario Party.

tbd202203.1

Links: Maandagochtend begon ik ritueel in de sportschool, lekker! ‘s Middags ging ik weer naar een college en ‘s avonds bouwde ik de ‘fotostudio’ weer op voor dit vét lekkere gerecht.
Midden: Het is een stoof met boerenkool, worstjes en een Italiaanse tomatensaus. Hier het recept!
Rechts: Ik voelde me al langzaam een beetje ziek worden maar dinsdag was het echt helemaal ruk. Dit was mijn morning routine: paracetamol, neusspray en vitaminepillen. Het ochtendcollege sloeg ik over en bij de les ‘s middags ging ik ook halverwege naar huis. Joran heeft sinds een paar weken een nogal zware baan en daarom kook ik vaak voor hem (housewife to be). Vandaag moest dat zeker ff want hij was jarig. Ik pakte me helemaal warm in en kookte bij hem thuis chili voor ons.

tbd202203.2

Links: Woensdag moest ik eigenlijk heel vroeg werken maar ik had vervanging kunnen regelen. Héél erg fijn, kon ik even goed uitslapen en uitzieken. De hele dag hing ik op de bank met kruidnoten, ‘s middags had ik een telefonisch interview voor een vak op school. Dat was ideaal: ik hoefde me niet te wassen, geen make-up en lekker in joggingsbroek :thumbs:
Midden: ‘s Avonds maakte ik een wandeling naar de supermarkt en daarna maakte ik deze pasta rode pesto voor mij en een paar huisgenoten. Was verrassend lekker! Heel gek: ik was in de veronderstelling dat ik allergisch was voor cashewnoten (na deze escapade en een geroosterd testnootje waarna ik helemaal panisch hartkloppingen kreeg) (placebeau, ik maak ‘m zelf maar alvast) maar na een paar dagen ontdekte ik dat er in deze pesto cashewnoten waren gebruikt. En je raadt het al: had nergens last van maar was wel zenuwachtig toen ik de pesto nog een aantal keer probeerde.
Rechts: Donderdag voelde ik me eindelijk weer een beetje beter, nice! Ik werkte thuis aan wat dingen voor school.

tbd202203.3

Links: Mijn smaak voor eten is beter dan mijn smaak voor muziek 😉
Midden: Haha, oh god. Dat blauwe ding is dus een klepje met daaronder de standen. ‘s Middags ging ik naar college en na de les liet ik mijn telefoon WEER repareren (en godzijdank is het nu wel écht gefixt en de kwaliteit is weer top). Ondertussen dronk ik met Stella, mijn Griekse buddy, wat bij café Hofman. We wandelden nog en rondje door het centrum, heel gezellig! ‘s Avonds maakte ik deze fantastische sticky Marokkaanse kip weer eens voor mij en Joran.
Rechts: Joran moest al heel vroeg de deur uit dus ook ik zat al om half fucking zeven achter mijn laptop. Ik had een prachtige to do-lijst gemaakt en ik wilde álles afmaken zodat ik eindelijk eens een echt weekend zou hebben. Helaas had ik een kutdag; ineens was het half drie en had ik pas één taak gedaan. Oh men, ik baalde zo erg. Ik kon wel janken. Wat wel leuk was: de statistieken van mijn blog die dag. Ik publiceerde het fotodagboek met daarin die allergische aanval en het bezoekje van de ambulance. Logisch, drama verkoopt nou eenmaal. Mijn statistieken zijn nooit heel hoog maar vandaag was het ongeveer het gemiddelde keer 5!

tbd202203.4

Links: In een poging tot mezelf opvrolijken maakte ik maar weer eens een goeie stamppot. Eentje met andijvie en zilveruitjes, heel heel erg lekker! Het recept lees je hier.
Midden: ‘s Avonds bezocht ik eindelijk het nieuwe huis van Marloes, een vriendin van mijn bachelor. Ze is gaan samenwonen in Utrecht en ik vind dat best een dingetje hoor. Ik heb helemaal geen vriendinnen of kennissen die al samenwonen. Een nieuw tijdperk. Damn. Ik moest er een half uur voor fietsen door de storm en stortregen. Nee, ik had echt niet mijn dag.
Rechts: Maar het was zó gezellig. Ze vierde haar verjaardag dus er waren nog een paar meiden die ik al een tijdje niet meer had gezien en we hebben echt heel goed bijgekletst. Dit had ik nodig!

tbd202203.5

Links: Daarna fietste ik naar Joran en met hem hing ik de hele zaterdag een beetje rond. Eerst boodschappen voor een goed ontbijt. Bij de AH zag ik deze kerstbal, zo leuk! Een kroket!
Midden: Verder speelden we vooral heel veel Mario Party met de Nintendo Switch, love it.
Rechts: ‘s Middags ging ik nog even sporten en daarna kookte ik eindelijk iets uit dit kookboek van Lonely Planet. Eigenlijk had ik dat al eens eerder gedaan maar dat smaakte voor geen meter omdat ik het recept aan had gepast.

tbd202203.6

Links: Dít, daarentegen, was fantastisch! Duitse curry wurst met patatjes. Mijn moeder heeft het ook al gemaakt afgelopen week en zij en mijn vader vonden het ook heerlijk. Aanrader!
Midden: Samen met Joran hing ik als een getrouwd stel op de bank. Zondagochtend wentelteefjes.
Rechts: ‘s Middags ging ik iets heel leuks doen! Koffie met Eline, met wie ik samen een appartement deelde in Thessaloniki. We hebben het hele Griekenland-verhaal samen meegemaakt en kunnen altijd weer zo lekker bijpraten. We gingen rond drie uur zitten bij Stach en hingen daar na een paar uur nog. Eline is altijd druk met hard werken maar ook met andere leuke dingen en ik had er weer helemaal energie van gekregen. Héle nodige energie!

tbd202203.7

Links: Die avond hield ik een cheesy kerstshoot met huisgenoten. Het moesten echt van die gladde Stockphoto-family foto’s worden en dat is bést wel goed gelukt. Het resultaat bewaar ik nog even, haha.
Midden: Oké, voorproefje: ik en de kerstboom en een fles glühwein. Make-up had geen overbodige luxe geweest.
Rechts: Maandag deed ik niet veel meer dan uitslapen en aan school werken. ‘s Avonds fietste ik weer naar Joran voor Mario Party.

tbd202203.8

Links: Ik ging weer tegelijk met hem uit bed en kon die ochtend gelukkig wel wat nuttige dingen doen. Tijdens het college om 11u begon ik aan de chocoladeletter die ik van schoonfamilie had gekregen. Deze smaak heet dus Delftenaartjes (als ik het goed heb begrepen, en volgens mij alleen te koop bij De Lelie in Delft) en is níet normaal zo lekker.
Midden: Tussen twee colleges door ging ik even de stad in voor een paar goede hakken voor een gala. Inmiddels had ik al een mooi jumpsuit kunnen regelen en daar kocht ik deze schoenen bij. Veertig euro bij de Pull & Bear en geloof het of niet: ik kon er héél erg prima op lopen. Ik heb er wel een flinke blaar aan overgehouden maar dat is bijzaak.
Rechts: ‘s Avonds at ik een soort bami met vegetarische saté uit de diepvries. Best wel prima! Maar het gaat natuurlijk altijd om de pindasaus erbij dus je kunt niet heel veel verkeerd doen.

tbd202203.9

Links: Woensdag werkte ik weer en verder deed ik waarschijnlijk veel voor school. Heb geen idee meer! ‘s Avonds was ik (waarschijnlijk) zo gaar dat ik er maar gewoon wéér een pizza in heb gegooid.
Midden: Donderdag sportte ik en daarna bakte ik pannenkoeken. Dat mislukt nooit bij mij, vandaag wel. Hoe dan? ‘s Middags had ik weer een meeting én college.
Rechts: ‘s Avonds kwam er een leuk pakketje binnen: heel veel visitekaartjes voor Keukenmeid! Ilona, mijn huisgenootje, heeft ze afgelopen week in elkaar gezet (klik voor haar website) met het logo dat Maaike (klik voor haar website) al eerder voor me had gemaakt! Ik heb de kaartjes natuurlijk niet echt heel erg nodig maar leuk is het wél!

tbd202203.10

Links: Die avond maakte ik voor het eerst cannelloni met allerlei lekkere dingen maar ik ben er nog niet helemaal zeker van dat dit recept online gaat komen. Het was lekker en goedgekeurd maar de foto’s vind ik heel viezig en het recept was niet perfect. Ik denk dat ik het eerst nog eens ga proberen!
Midden: Vrijdag sliep ik nog een beetje uit bij Joran thuis en daarna fietste ik naar de stad. Ik dronk koffie en werkte aan school bij ‘t Koffieboontje (bij de Adelaarstraat, niet aan de gracht).
Rechts: Als lunch maakte ik fancy courgetterolletjes die heel onverwachts ineens héél geschikt bleken te zijn als voorgerecht voor Kerst. Zo maakte ik dus tóch een Kerstrecept. Dat was ik helemaal niet van plan. Ik vind Kerst wel leuk hoor maar iets te hysterisch én het vergt zoveel planning. Misschien dat ik er volgend jaar wel zin in heb maar misschien ook wel niet. Ik vind het vooral leuk om gerechten te maken die geschikt zijn voor iedere dag.

tbd202203.11

Links: ‘s Middags maakte ik me klaar voor een super chique gala met het bedrijf waar Joran nu een paar weken werkt. Lekker in de glitters, heerlijk!
Midden: Het diner en feest waren in verschillende gebouwen bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Het was… heftig. Chique. Over the top. Maar vooral heel gaaf. Er waren hotelkamers (ook op het terrein van de Westergasfabriek) voor gasten die niet in Amsterdam wonen maar daar hadden we ons niet voor ingeschreven. Aan onze tafel zat toevallig een stel mét kamer waar ze toch maar niet gingen slapen dus die konden wij overnemen! Dat was echt zooo chill, anders moesten we nog met de bobbus en nachttrein.
Rechts: Zaterdagochtend sliepen we uit en daarna gingen we weer richting Utrecht. Daar brunchten we bij Anna Pancakes en dat was echt géén succes. Ik had er hele positieve dingen over gehoord maar ik vond het heel erg tegenvallen. Veel te duur, smaakloos en makkelijk. De ‘cookie crumbles’ die ik kreeg waren de restjes uit het bakje van de koekjes die we ook bij de thee kregen. Letterlijk. Joran had pannenkoeken met kip in barbecuesaus en die waren wél lekker. Niet heel bijzonder, maar wel echt prima.

Zaterdagavond gingen we met zijn familie uit eten en dat was heel erg gezellig. Ik had ook even geen zin meer om foto’s te maken. Zondag speelden we weer heel veel Mario Party (haha) en na een kopje koffie bij mijn ouders reden we weer naar Utrecht. Dit was zó’n heerlijk weekend. Ik heb zelfs twee hele dagen bíjna niet aan school gedacht en dat was heel fijn. Niet dat de opdrachten zich vanzelf hebben geschreven, nope, maar dit weekend rust had ik toch mooi in de pocket.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten