Beau’s week 204 & 205: Uitgeblust, party preps en de echte Kerstgedachte

3 jan 2019 | Leven

tbd104105.12

Hey lieve mensen! Terwijl de jaarverslagen je om de oren vliegen (die vind ik overigens heel leuk om te lezen! Laat ff weten of jij er ook nog eentje hebt geschreven!) val ik je nog even lastig met zo’n gewoonlijk fotodagboek. Maar wel een XXL editie met hele verhalen! Onder andere over hoe ik even helemaal op was, een borrel met mijn studie, voor het eerst cadeautjes onder de kerstboom, een bezoekje aan de kapper, de echte kerstgedachte, een paar etentjes en een behoorlijk saaie infoavond van de KvK.

tbd104105.1

Links: Zo goeiemorgen, ik was me een partij uitgeblust die laatste weken voor de kerstvakantie. Ik hoop zó dat ik na deze twee weken ‘vrij’ (ik plaats aanhalingstekens omdat vrij wél werken bij de AH, werken aan mijn blog en tig deadlines voor na de vakantie voorbereiden, betekent) weer genoeg ben opgeladen om er voorlopig weer ff tegenaan te kunnen. In ieder geval moet ik dit wel in de gaten houden want ik was écht op en ik kon gewoon niet meer uit mijn woorden komen van warrigheid. Dat is echt niet goed.
Midden: Verder begon deze maandag hierboven wel prima: ik deed een flinke schoonmaak ik mijn kamer en genoot nog een beetje extra van de visitekaartjes die ik sinds kort heb. Gewoon voor de leuk hoor, maar ze matchen ook wel echt heel lekker met mijn interieur. Je ziet ze hier nu niet maar ik heb een paar kussens in die kleur. ‘s Middags ging ik naar college.
Rechts: Dinsdag begon ook wel lekker. Die avond zou ik geen tijd hebben om te koken etc. maar ik had zóveel trek in pindasaus en loempia’s, daarom deed ik heel vroeg ‘s ochtends aan boodschappen en nog voor 10u stond er al een pan nasi op het vuur. Dit was echt mega lekker! Hier het simpele recept.

tbd104105.2

Links: ‘s Middags ging ik weer naar school maar ook hier zat ik echt voor niks. Damn, ik kon wel janken, zo weinig had ik nog toe te voegen in de les en zo weinig stak ik er ook nog van op. Goed, nu hou ik er over op hoor, ik merk aan mezelf dat ik me inmiddels gelukkig al een stuk beter voel!
Midden: Die avond werkte ik de nasi naar binnen en daarna ging ik snel richting de stad met Ilona, mijn huisgenoot. Ik had me namelijk ingeschreven voor een infoavond van de Kamer van Koophandel, speciaal voor starters. Het zou heel nuttig zijn en het werd me sterk aangeraden maar ik vond het niks. Het was ook niet de bedoeling dat het heel leuk zou zijn ofzo maar ik trok het echt niet. De ‘ondernemers’ om me heen hadden allemaal vet serieuze vragen over zakenpartners in het buitenland en dat soort dingen en dit is allemaal zo niet waar ik mee bezig ben. De hele avond werden er presentaties gegeven over de belasting en na een uur (het duurde drie uur) had ik niet het idee dat ik er iets aan had. Ik heb een van de sprekers nog wat vragen gesteld die voor mij interessant waren en daarna zijn we weer naar huis gegaan. Niet zo netjes.
Rechts: Wellicht snijd ik mezelf nu heel erg in de vingers, moet ik eerst die eerste belastingaangifte eens afwachten, maar voor deze avond werd het ‘m echt ff niet. Aan de ene kant denk ik: joh, lekker boeiend, alles is te googelen, maar aan de andere kant denk ik wel: ik ben hier zo slecht in, met economie op de middelbare school was ik ook al zo’n drol. Nouja goed, het is inmiddels januari dus we gaan het zien. Pluspuntje: goed gebouw. Da was nie goedkoop.

tbd104105.3

Links: Woensdagochtend moest ik al vroeg werken en daarna dook ik de keuken in voor twee toprecepten: deze pizza met een regenboog van paprika, maar dan zonder geitenkaas, en een perfecte Hollandse boerenkool stamppot.
Rechts: Die middag en avond was er namelijk een borrel van mijn master en iedereen moest iets te eten meenemen. Ongeveer de helft van mijn studie bestaat uit internationale studenten dus ik dacht ‘leuk joh, boerenkool’. Maar er waren geen vorken dus iedereen heeft alleen maar van de borrelhapjes gegeten. Verder was het wel echt heel gezellig. Iedereen was hier ook zo aan toe, volgens mij lag iedereen er na anderhalf rood wijntje al af.

tbd104105.4

Links: Ja Beau, je moet er echt weer uit. Ik ging nog even een uurtje sporten en daarna naar de laatste les met een aantal presentaties.
Midden: Thuis genoot ik intens van de restjes boerenkool die ik natuurlijk mee naar huis had genomen.
Rechts: En later die avond hing ik voor de tv met huisgenoten + wijn + brie. Dit was echt zo heerlijk en ik keek er zó naar uit. Heel fijn! VAKANTIE!

tbd104105.5

Links: ♥
Midden: Ergens had ik nog een beetje gehoopt dat ik vrijdag wat dingen voor school af zou maken zodat ik net iets minder hoefde te doen in de vakantie maar daar kwam natuurlijk niks van terecht. ‘s Ochtends werkte ik aan mijn blog, ‘s middags ging ik eindelijk weer eens naar de kapper. De laatste keer was in juni en pas toen ik eindelijk weer geknipt en geverfd was, zag ik hoe erg het nodig was.
Rechts: De onderkant was ontzettend droog en slierterig. En bovenop was het vet. Muts op en gaan!

tbd104105.6

Links: Na de kapper was ik al enigszins zen en ‘s avonds ging ik nog meer leuks doen, namelijk uit eten met Maudy. Gewoon zomaar, bij Class by Jofel in Zoetermeer. Leuke tent wel!
Midden: Die nacht sliep ik bij mijn ouders en zaterdagochtend werkte ik heerlijk rustig aan mijn fotodagboek. Rond de lunch kwam Wout, mijn broertje, thuis uit Milaan! Hij studeert daar voor een half jaar, zoals je misschien al wel wist want we hebben hem laatst bezocht, maar kwam naar Nederland voor de feestdagen. Ik ben zelf ook op uitwisseling geweest tijdens mijn bachelor en ik vind het echt zo leuk om te zien hoe hij er nu van geniet en wat voor mooie verhalen hij zat te vertellen. ‘s Middags reden we even langs opa en daarna reed ik (met de auto) naar Utrecht.
Rechts: ‘s Avonds moest ik namelijk een paar uur werken. Ik moest hapjes maken voor het afscheid van de baas/voor Kerst maar het stelde allemaal niet heel veel voor.

tbd104105.7

Links: Daarna ging ik met huisgenoten en twee auto’s (waarheid, maar wel overbodig) de eerste inkopen doen voor ons Oud & Nieuw feest (spoiler: het feest was geslaagd!).
Midden: Zondag hadden we nog iets leuks bedacht dat niet eens perse in lijn was met het vorige puntje: we bakten appelflappen om die rond te brengen in de buurt. We hebben nauwelijks contact met de buren en soms is dat best wel kut. We hoeven niet op de thee (…) bij elkaar maar een beetje menselijk contact is wel zo netjes. En het heeft zo erg geholpen: veel mensen waren echt heel blij om ons te zien en diezelfde dag nog werden er cakejes voor ons gebracht door een buurmeisje. Zo lief!
Rechts: ‘s Avonds stond ik weer in de keuken, voor deze garnalenspiesjes in ketjapsaus voor mij en Joran. Hier het recept.

tbd104105.8

Links: Maandagochtend moest ik al om 6u op werk zijn in verband met Kerst (de laatste dag is natuurlijk gekkenhuis in een supermarkt) en eigenlijk heb ik heel lekker gewerkt. De sfeer is altijd goed rond de feestdagen! Voor de lunch maakte ik de meest geweldige pannenkoeken met brie ooit. Dit móet je een keer proberen ♥
Midden: Op Kerstavond had ik eigenlijk helemaal geen plannen. Een huisgenoot had een maaltijdsalade to go voor me gehaald en daarna was ik alleen thuis. Later die avond reed ik toch maar alvast naar Joran.
Rechts: Dinsdagochtend, eerste Kerstdag, had hij geen ontbijt in huis. Mijn moeder appte dat ze best op ons wilde wachten dus toen hebben we heel snel gedoucht, onze spullen gepakt en zijn we richting mijn ouders gereden. Gezellig! Voor het eerst ooit lagen er zelfs cadeautjes onder de boom. Voor mij lag er een flanellen dekbed en dat slaapt héél zacht, zo lekker!

tbd104105.9

Links: En dan. Van beide Kerstdagen heb ik geen foto’s. Ik had ff helemaal geen zin om mijn telefoon mee te slepen, foto’s te maken en al helemaal niet om op social media te zitten. Alles ging toch alleen maar over Kerst en hoe leuk ik de diners die ik had ook vond, ik vind al dat gedoe eromheen zo vermoeiend. Alles MOET maar zo gezellig en mooi en lekker zijn, echt rete vermoeiend. Ik heb dus geen foto’s van het heerlijke eten dat ik at, geen lieve foto’s van mij en Joran bij de boom, geen sfeervolle foto’s van de hele familie samen maar ik heb het wel allemaal gezien en het was een mooie avond.

Eerste Kerstdag vierden we met mijn hele familie (ongeveer 30 personen) bij mijn tante thuis en iedereen had een gang gekookt. Mijn moeder en ik zorgden voor het toetje maar eigenlijk waren alle andere gerechten veel lekkerder. Een tante had ossenstaartsoep gemaakt met een ‘cappuccino van kerrie’, er waren stoofpeertjes, pasteitjes en heel veel meer lekkers. Tweede Kerstdag gingen Joran en ik naar zijn ouders en daar gamede hij de hele dag met zijn broer terwijl ik spelletjes speelde met zijn ouders. ‘s Avonds gingen we met zijn familie sushi eten bij een restaurant in Delft en ook dat was weer zooo lekker. Ik heb me classic all you can eat helemaal volgestouwd en daarna reden we voldaan weer terug naar Utrecht. Ik kon de auto nog een dag lenen, heel fijn want we moesten de volgende dag allebei weer vroeg werken en met OV zou dat ‘s avonds laat lastig worden.

Midden: Donderdagochtend werkte ik dus, daarna bracht ik de auto terug. Ook ging ik met mijn moeder en Wout naar een supergrote Aziatische winkel in Ypenburg. Echt een walhalla, zóveel lekkere en gekke dingen. Ik kocht uiteindelijk okra, zwarte sesamzaadjes en gestoomde broodjes met bbq kip.
Rechts: Die okra verwerkte ik meteen in een curry en gadver, dat spul is goor! Het is zó snotterig. Dit is een van de zeldzame momenten dat ik eten liet staan. Althans, de curry eromheen at ik wél want die was heerlijk!

tbd104105.10

Links: De gestoomde broodjes! En ze waren lekker! De barbecuesmaak was niet heel sterk dus het leek een beetje op een simpel broodje bapao.
Midden: Vrijdag maakte ik me klaar voor nóg een kerstdiner, met Joran en zijn vrienden dit keer. Maar eerst ging ik met een huisgenoot thee drinken bij een ouder stel in de straat. Toen we ze appelflappen hadden gebracht, nodigden ze ons uit voor ‘echte Turkse thee’ en daar kwamen we vandaag voor langs. Het was echt niet normaal hoe lief wij ontvangen werden, met zoveel Turkse hapjes en verhalen. Het klinkt zo zoetsappig en cliché maar dit was echt mooi. Dan kan ik op de universiteit nog zoveel leren over culturen en cultuurverschillen (ik studeer Interculturele Communicatie): dit is real life. En ik wil niet zeggen dat ik normaal nooit op een natuurlijke manier met mensen van andere culturen in aanraking kom, zeker niet, maar als student zit ik toch echt in een bubbel. We hadden ontzettend weinig raakvlakken maar het was heel gezellig. Ik voel me echt een sukkel dat ik hier zo’n betoog over houd maar ik ben best wel onder de indruk. Zo gek hè, dat ik dat dan ‘toch nog’ heb?

Dan dat diner van die avond: ik zorgde voor een voorgerecht en het werden crackertjes van filodeeg met geitenkaas, cranberry, pecan, peterselie en honing. Het hoofdgerecht was Indonesisch en dat was ook vét lekker! De gangen pasten allemaal voor geen meter bij elkaar maar dat was prima. Was heel gezellig maar ik stortte al snel in na een paar wijntjes. Ik ben echt een watje.

Rechts: Zaterdag ging ik naar de sportschool (volgens mij, ik kan het me niet heel goed meer herinneren) en verder deed ik eindelijk iets voor school. Ik heb een week helemaal niks gedaan en dat voelt heerlijk maar nu moet er wel weer iets gebeuren. ‘s Avonds maakte ik vega gyros en tzatziki. Top maaltijd, recept komt snel online!

tbd104105.11

Links: Zondagochtend had ik zin om HEEL productief te zijn. Ik had een to do lijst met 6 punten en ik heb alles af kunnen strepen. Ik begon met wat administratieve dingetjes en daarna ging ik sporten. Verder deed ik nog wat voor school, draaide ik wasjes en schreef ik blogs.
Rechts: Én we deden nog een keer boodschappen voor het huisfeest. Het is zo lastig om in te schatten hoeveel je nodig hebt, zeker als het niet helemaal duidelijk is hoeveel mensen er nou precies komen en of ze voor of ná middernacht komen. Maar, nog een spoiler, uiteindelijk hebben we het vet goed gedaan. We hebben wat volle kratjes terug kunnen brengen en alle chips en wijn die over is gaat vanzelf wel op 😉

 

Zo dan. Dat was een hele bevalling, dit fotodagboek. Ik vind het zo leuk om te zien dat deze dagboeken zo goed worden gelezen en het is me ook zoveel waard dat ik deze herinneringen vast heb gelegd. Het is alle moeite waard!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten