Beau’s week 207: Verlaat kerstdiner, koffietentjestour en cava

18 jan 2019 | Leven

tbd207.7

Hello friends! We zijn weer een week verder en ik moet zeggen: het gaat lekker. Het is nog steeds druk op school maar op de een of andere manier lukt ‘t me nu wel om me staande te houden. Dat is goed nieuws :thumbs: In dit dagboek vertel ik over een van de laatste weken van mijn studie, over hoe ik vier van de vijf weekdagen in een koffietentje doorbracht (schandalig), een verlaat kerstdiner had met vriendinnen en de nieuwe kamer in Rotterdam van een vriendin bekeek.

tbd207.1

Links: Yoooo maandagochtend! Vers gedoucht, helemaal klaar voor de laatste deadlines van dit blok. Dat betekent meteen ook de laatste colleges en tentamens OOIT. Na volgende week vrijdag heb ik de eerste twee blokken van de master afgesloten en daarna hoef ik ‘alleen nog ff’ tien weken een scriptie te schrijven en daarna tien weken stage te lopen. Maar dan is het in ieder geval klaar met de chaos van allerlei vakken en deadlines door elkaar.
Midden: Ik sprak af met een studiegenoot om samen aan een opdracht te werken. We schrijven samen een onderzoeksvoorstel om een technisch team op Schiphol te helpen met probleem met interne communicatie. Moet toegeven: het klinkt wel iets spannender dan het daadwerkelijk was (they had me at Schiphol maar ‘t had niks met het onderzoek te maken helaas) maar het is wel héél leerzaam. We zaten bij Ludwig trouwens, niet perse mijn favo plek in de stad maar wel lekker dicht bij de universiteit.
Rechts: ‘s Middags hadden we een lang college en ‘s avonds maakte ik risotto voor mezelf. Niemand durfde mee te eten (denk ik) maar oh men, dat hadden ze wel moeten doen. Dit was zó lekker. Heel verassend maar echt heel smaakvol en bijzonder. Hier het recept voor risotto met o.a. nori.

tbd207.2

Links: Ook dinsdag had ik nog twee colleges en tussendoor dronk ik weer koffie bij Ludwig, wel met een ander studiegenootje dit keer. ‘s Avonds maakte ik een simpele maar rete gezonde tomatensaus voor bij de gnocchi.
Midden: Het recept komt binnenkort nog online!
Rechts: Woensdagochtend werkte ik en ‘s middags werkte ik met een groepje aan een andere (minder leuke) opdracht. ‘s Avonds ging ik met Pascale naar Fiona, die laatst ein-de-lijk een kamer heeft bemachtigd in Rotterdam. Ze maakte hele lekkere risotto voor ons (haar vriend is Italiaans dus je weet wel hoe en wat 😉 ) en we hebben goed bijgepraat.

tbd207.3

Links: Ook donderdag had ik weer met een studiegenoot afgesproken om samen aan een presentatie en opdracht te werken, maar hij had zich keihard verslapen. Vond ik op zich niet heel erg: kon ik nog wat dingen doen zoals een pakketje wegbrengen en de sleutelbos uit Joran’s fiets halen die hij ergens in een gigantische fietsenstalling had laten zitten. Daarna ging ik bij Het Gegeven Paard zitten om daar nog aan mijn fotodagboek te werken totdat mijn teamgenoot er was. We werkten een paar uur lang met onze gebrekkige vormgevingskills aan een poster voor een presentatie. Dit zijn van die dingen die vet handig zijn om te beheersen maar die je níet leert op de universiteit.
Midden: Waar ik wel goed in ben: lekker eten bestellen. Damn, deze hotdog was echt next level goed. Nu ik dit typ is het een uurtje of 11 en de lunch nadert… Ik denk dat ik dit zo eens zelf ga proberen!
Rechts: ‘s Avonds maakte ik thuis deze goddelijke curry weer eens en daarna fietste ik met bakjes vol eten naar het station om daar met Joran van fiets te wisselen. Bovenstaande gevaarte is zíjn fiets en echt een klote ding, maar zijn band was lek en die heb ik naar de fietsenmaker bij mij in de buurt gebracht. Ik had gezworen nooit meer op die fiets te stappen maar hij had een zware dag gehad en de love was strong.

tbd207.4

Links: Vrijdagochtend was ik luier dan de bedoeling was. Eerste sportte ik een uurtje en ‘s middags sprak ik af met Emma bij Lucas (dat is een koffiezaak) om samen bij te praten en uit te razen over onze studie. Bij mij ging het eigenlijk wel weer even prima, zoals ik al zei, dus ik was vooral een luisterend oor. Ook júist heel fijn. Die middag kreeg ik trouwens een lief en onaangekondigd pakketje van Bonduelle. Omdat ik in mijn recepten vaak hun edamameboontjes gebruik, slimme marketing dit.
Midden: Ongezellige foto van een wel degelijk heel gezellige middag bij Lucas.
Rechts: Daarna ging ik aan de slag met vegetarisch en supersnel zoervleis. Ik had er al dagen weer trek in maar telkens had ik geen tijd om inkopen te doen en het vlees in de marinade te zetten. Nu bedacht ik me dat ik ook wel heel benieuwd was naar een vega versie en dat recept vind je hier! Daar vertel ik ook hoe ‘t beviel.

tbd207.5

Links: ‘s Avonds ging ik met huisgenoten wat drinken in de stad. We begonnen bij café Marktzicht en dat was gezellig maar een beetje oudbollig. Daarna gingen we naar Bar Cava, midden in de stad, en dat was wel heel leuk. Best fancy maar wel leuk om eens een drankje te doen. Onderkinnetje ging ook mee!
Midden: Hollands glorie. Na Bar Cava gingen we naar Café Stathe maar ik had totaal geen zin in zo’n drukke club en in dansen dus ik ging snel weer naar huis, ik vond het mooi geweest 🙂 Ik ben nooit echt een keihard feestbeest geweest maar zeker nu ik eigenlijk altijd wel iets anders te doen heb (een zware studie, veel werk voor Keukenmeid en laat ik vooral ook ‘een vriend’ niet vergeten) ga ik niet zo graag meer echt uit. Soms wel, maar ‘t neemt af.
Rechts: Zaterdag werkte ik wel aan school en als lunch maakte ik met allerlei restjes iets heel lekkers: wraps met appelmoes, zoervleis en salade.

tbd207.6

Links: Die avond had ik, wederom in Rotterdam, een avondje met vriendinnen. In het kader van ‘kerst’ hadden we afgesproken dat iedereen voor een ronde eten zou zorgen maar na toastjes met brie en bruschetta, soep en picolini’s had niemand meer zin in mijn risotto. Dus alle ingrediënten gingen weer mee naar huis. Een toetje ging er natuurlijk wél nog in. Was een hele gezellige avond!
Midden: Ennnn zondag weer aan de studie. ‘Zondag’ is in mijn hoofd ook eigenlijk al een jaar of tien geen vrije dag. Op de middelbare school had ik op zondag ook altijd wel stapels huiswerk en tijdens mijn studie is dat niet anders. Niet dat ik élke zondag studeer, maar in mijn hoofd is dat wel de bedoeling. Daar kijk ik wel naar uit hoor, dat ik ooit weer echt weekend heb.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik voor mij en Joran die risotto die ik met vriendinnen had willen eten. Heb spijt, meiden, het was heeeerlijk! Hier het recept. Daarna keken we de laatste beruchte aflevering van Black Mirror. In die aflevering moet je als kijker steeds keuzes maken en die keuzes hebben invloed op de loop van het verhaal. Wij hadden een totáál ander einde dan mijn huisgenoten bijvoorbeeld, echt zó bizar en gaaf gemaakt. Ik heb als een van de weinige mensen geen Netflixaccount maar ik moet wel zeggen dat ‘t echt een topspeler is hoor, ze hebben zoveel vernieuwende en spraakmakende ideeën.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten