Beau’s week 208 en 209: Sneeuw, studiedingen en een laptopcrash

28 jan 2019 | Leven

tbd208209.14

Goeiemorgen lieve lezers en lezeressen! De euforie wordt misschien een beetje irritant maar, jongens, ik heb een week vrij! Zo lekker! De afgelopen twee weken zaten bomvol deadlines, tentamens en UB-sessies én de laatste colleges ooit. Dit voelt wel heerlijk hoor, ook al heb ik nog een pittig half jaar voor me (scriptie, stage). In dit extra lange fotodagboek vertel ik je over de stress die afgelopen vrijdag tot ‘n hoogtepunt kwam, een paar lekkere gerechten die nog niet op mijn blog staan en nog wat leuke dingen die het studeren een beetje dragelijker hebben gemaakt.

tbd208209.1

Links: De nacht van zondag op maandag sliep ik bij Joran, dus dan ben ik tegelijk met hem al supervroeg wakker. Ik werkte wat aan mijn blog en fietste daarna naar de binnenstad. Daar had ik met een studiegenootje afgesproken om samen de stof voor het aankomende tentamen door te nemen. We gingen echt heel lekker! Dit helpt mij altijd zo goed: samen de samenvattingen doorlezen en het aan elkaar uitleggen.
Midden: Voor de lunch had ik wel ff wat goeds verdiend: een broodje carpaccio van Mario. Dit is zooo lekker, en echt enorm. ‘s Middags had ik het allerlaatste college van mijn leven. Wat? Wow, ja echt. Best een gek idee. Na al die jaren hoor- en werkcolleges, was dit de allerlaatste. Ik studeer nog een half jaar maar vanaf nu schrijf ik tien weken een scriptie en daarna loop ik nog een paar maanden stage.
Rechts: Thuis had ik last van studieontwijkend gedrag. Ik had zin om mijn keukenkastje op te ruimen (iedere huisgenoot heeft een eigen kastje met spullen) en maakte daar ondertussen foto’s/filmpjes van op Instagram. Ik vind dat soort opruimfilmpjes altijd wel leuk om te zien, dus ik dacht ‘ik doe ‘t ook eens’. Het resultaat was niet echt heel veel beter, haha, ik heb gewoon meer ruimte nodig.

tbd208209.2

Links: Daarna maakte ik voor het eerst (jaja: een dag vast laatste en eerste keren) echt goed gelukte mie met wokgroenten met een heerlijk sausje. Hier het recept!
Midden: Dinsdag studeerde ik ‘s ochtends thuis voor het tentamen. Dit stilleven is niet geposeerd, ik zat echt in deze chaos.
Rechts: Mijn lunch was hetzelfde als gisteravond, love it. Ik weet niet of het jullie ooit is opgevallen maar ik eet nooit (nooit!) brood. Ik vind brood als lunch echt zo bijzonder saai, ik wil restjes of lekkere broodjes ofzo.

tbd208209.3

Links: ‘s Middags had ik voor een vak een posterpresentatie. Samen met een studiegenoot hadden we een onderzoeksvoorstel gemaakt voor een probleem in de communicatie bij een bedrijf en vandaag presenteerden we ons voorstel (fictief) aan de opdrachtgevers. Die opdrachtgevers bestaan wel echt maar de meesten konden niet komen. Sorry trouwens als je echt jeuk krijgt van die poster van ons: we studeren aan een universiteit en hebben dus nooit die praktische dingen als inDesign of Photoshop geleerd. Ik begrijp ook niet helemaal waarom we dan wel met een poster moesten komen, maar ok, het kan er op zich wel mee door toch? Of niet? Haha.
Midden: ‘s Avonds maakte ik een lekkere AVG’tje voor Joran en mij: sperziebonen, gebakken aardappels en vegaburgers.
Rechts: En woensdag zat ik van 9 tot 5 in de bieb om weer met een groepje te studeren. Het was een heftige dag maar we waren wel héél goed bezig, na vandaag had ik ook echt wel het gevoel dat ik veel wist.

tbd208209.4

Links: Tijdens dat leren hadden we nogal veel M&M’s en andere shit gegeten dus ‘s avonds wilde ik een lichtere maaltijd. Ik maakte vegaballetjes in gyroskruiden met een hele frisse yoghurtdip. Hier vind je dit lekkere recept.
Midden: Ik was eigenlijk nog van plan om daarna de samenvatting nog een keer goed door te nemen maar ik had echt geen zin meer. Logisch.
Rechts: Donderdagochtend werkte ik van half 7 tot 12 en daarna had ik bijna meteen dat tentamen. Ging best wel goed! Ik was ook al megasnel klaar, dus samen met Emma dronk ik koffie bij de Street Food Club (tegenover de tentamenzaal, luxe) om even na te praten.

tbd208209.5 (1)

Links: Die avond maakte ik gevulde pasta met een – zo was de bedoeling – saus van kruidenboter en spinazie. Was niet te nassen. De saus had geen smaak én het was meer een soep, morgen poging 2.
Midden: Vrijdag werkte ik hard aan mijn fotodagboek. Ik probeer steeds gedurende de week alvast wat te schrijven zodat het niet aan het eind op één grote berg aankomt (daar ben ik echt urenlang mee bezig, en dat doe ik met veel plezier en motivatie maar het kost dus wel heel veel tijd in één keer). Dat lukt alleen bijna nooit.
Rechts: Gepubliceerd, tijd voor lunch! En ik had me een partij trék in hotdogs, zoals ik ze laatst bij Het Gegeven Paard at. Ik deed meteen boodschappen en lunchte dus echt fantastisch lekker. Het ‘recept’ komt binnenkort online!

tbd208209.6

Links: ‘s Middags ging ik nog even sporten en daarna trok ik mijn chillpak aan. Ik ga niet de deur niet meer uit vandaag :thumbs:
Midden: Daarna probeerde ik nog eens die pasta met spinaziesaus te maken en dit keer was het met een paar kleine aanpassingen wél heel lekker. En echt supersimpel en niet duur, aanrader!
Rechts: Zaterdag deed ik zoveel mogelijk aan school, voor de laatste deadlines. Mijn lunch was raar maar prima: restjes zuurkool en hotdogs. Heb daarna wel nog een paar pannenkoeken gebakken.

tbd208209.7

Links: Tegen het einde van de middag ging ik richting mijn ouders. Daar in de buurt had ik namelijk een etentje met de familie van Joran, dus ik kon ook mooi thuis even gedag zeggen.
Midden: Mijn vader is de badkamer aan het verbouwen. We hebben vroeger heel lang (van mijn 13e tot toen ik net 17 was?) in een mega bouwval geleefd omdat er heel veel verbouwd werd en dit was dus écht écht thuiskomen, haha. En dat zijn geen Help mijn man is klusser-taferelen, het geeft juist best wel veel sfeer in huis. Mijn moeder vind ‘t allemaal prima.
Rechts: Die avond aten we dus bij de tante van Joran en die kan zó goed koken, ik vind ‘t echt heerlijk. Ze maakte onder andere een hele romige pasta met echte truffel, hapjes met zalm, buikspek en gegrilde groenten en een heel lekker chocoladetoetje ♥ De volgende ochtend speelden we Mario Kart en aten we pannenkoeken.

tbd208209.8

Links: En daarna gingen we samen weer richting Utrecht. Thuis wandelde ik een met omweg naar de supermarkt omdat ze zon zo lekker scheen maar verder werkte ik nog wat aan school en stond ik in de keuken voor een lekkere stamppot.
Midden: Dat werd deze, met pijnboompitjes en worstjes. Alle huisgenoten aten mee dus het was een supervolle pan. Wel heel lekker!
Rechts: Maandagochtend ging ik sporten en daarna door naar de stad, naar café De Zaak. Daar werkten we weer aan ons onderzoeksvoorstel en advies voor het bedrijf. Bij De Zaak mag je je eigen eten meenemen, dus ik had als lunch wat restjes stamppot.

tbd208209.9

Links: ‘s Avonds maakte ik voor het eerst ooit bloemkoolrijst. En dat was lékker, ik geloofde het haast niet. Dit recept komt héél snel online!
Midden: Dinsdagochtend was de zonsopgang echt prachtig, volgens mij heeft iedereen er wel met bewondering naar staan kijken, gezien de hoeveelheid foto’s die ik voorbij heb zien komen.
Rechts: Ik werkte hard aan school zodat ik die middag nog even de sneeuw die werd voorspeld in kon. Ik ben normaal niet zo van de sneeuw (tenzij ik er op kan skiën) maar dit keer vond ik ‘t echt leuk! Ik keek er zelfs naar uit en vind het jammer dat het alweer weg is. Het speelt sowieso mee dat het leven in een grote stad niet meteen zo ontregeld is, overal is goed gestrooid en ik kan nog steeds met de fiets. Dat scheelt heel veel.

tbd208209.10

Links: Na een kleine wandeling door de sneeuw warmde ik mezelf op met chocolademelk met slagroom en stroopwafels.
Midden: En ‘s avonds at ik restjes rijst met een zoet sausje en geroosterde paprika. Niet echt noemenswaardig, wel lekker.
Rechts: Ook heb ik me samen met een huisgenoot rot gelachen om dit spel, Lucky13. Als je de app ‘Gameroom’ van talpa download, kun je iedere avond om 19.30 meespelen met een quiz. Het prijzengeld wordt onder alle winnaars verdeeld. We wonnen 4 euro, woehoe! Maar het is behoorlijk stressvol dus ik denk niet dat we hier echt big business van gaan maken, haha.

tbd208209.11

Links: Woensdag werkte ik en daarna haalde ik bij de Hema de foto’s op van mijn wegwerpcamera die ik afgelopen zomer bij me droeg. Ik was na al die maanden alweer vergeten waar ik foto’s van had gemaakt maar ze zijn weer zo leuk! Ik doe dit iedere zomer, sinds 2014 volgens mij, en dat blijft heel waardevol. Het is zoveel leuker om foto’s ook zo in het echt te hebben. Het wordt helaas ook wel steeds duurder. De camera’s zelf zijn in deze jaren al van 5 naar (volgens mij) 8 euro gegaan en het ontwikkelen kostte eerst ongeveer 7 en nu bijna 10 euro.
Midden: Verder werkte ik heel hard aan een deadline en ging ik nog even sporten. ‘s Avonds maakte ik weer een ongeïnspireerde maaltijd met geroosterde paprika, verbrande zoete aardappel, appelmoes, een vega burger en truffelmayo.
Rechts: Donderdag zat ik in de bieb en ik voelde me slécht. Niet ziek ofzo, maar gewoon mentaal helemaal kut. Het lukte niet, ik vond het onderwerp heel saai (en moet er nog wel een paar maanden mee verder…) en zag het niet meer zitten.

tbd208209.12

Links: Emma bevrijdde me van de ellende én vrolijkte me op. We dronken koffie en aten taart bij De Ontdekking. Het doet me zó goed om even wat gezelligs te gaan doen!
Midden: ‘s Avonds ging ik met Joran uit eten, ook heel leuk! We wilden eigenlijk Vietnamees bij AnAn maar dat zat vol, dus we gingen voor tapas bij El Mundo. En dat was ook een vet goed idee, we hebben echt genoten van al die hapjes en het was ook heel gezellig om ‘zomaar even doordeweeks’ uit eten te zijn.
Rechts: Vrijdag zat ik weer om half 9 in de bieb. Ik ging ineens zó lekker. Die frisse blik op mijn document werkte heel goed en ineens zag ik allerlei verbanden die ik eerst niet zag, fijn! Tijdens het werken stuur ik altijd een aantal reserves naar mezelf op ‘voor het geval mijn laptop crasht ofzo’, maar vandaag deed het internet het heel slecht dus ik had die backup niet gemaakt. Uitgerekend vandaag, half vijf ‘s middags, hield mijn laptop het voor gezien. Toen ik ‘m opnieuw opstartte, was ik ALLE bestanden kwijt. Echt álles. Ik janken natuurlijk, dit trok ik echt niet. De IT medewerker was al naar huis, de IT-hulplijn van de universiteit hielp voor geen meter en uiteindelijk heb ik ‘m op hoop van zegen gewoon uit en aan gezet. En toen was het net alsof er niets was gebeurd. Deze stress was echt te heftig. Ik heb ‘m afgeraffeld, ingeleverd en ben naar huis gefietst. Helemaal klaar mee. Challas mensen, ik ben ff vakantie vieren. Ik hoop op een zesje.

tbd208209.13

Links: Zaterdag wist ik bijna niet wat ik met de vrijheid aan moest. Ik ging sporten, keek veel te lang veel te domme filmpjes en ging daarna met een vriendin koffiedrinken. We zaten bij Luc. Leuke zaak, heel sfeervol, maar wij hadden een rotplek bij de deur. Na de koffie gingen we nog langs een paar winkels, over de markt voor een warme stroopwafel (♥) en langs de walvis bij Tivoli. Daar staat sinds kort een kunstwerk van plastic troep, best wel gaaf!
Midden: ‘s Avonds gooide ik een pizza in de oven en daar genoot ik (met mijn broek op de vreethaak) intens van. De rest van de avond keek ik stomme tv met huisgenoten.
Rechts: Zondag werkte ik heel lang aan dit fotodagboek en maakte ik de badkamer helemaal schoon. Daarna ging ik met Joran warme chocolademelk drinken bij Klein Berlijn. Op een gegeven moment ging een altobandje met duidelijk niet onze muzieksmaak hun spullen klaarzetten en toen vertrokken wij weer naar de binnenstad. Daar dronken we nog een wijntje en aten we nacho’s bij Jozef. De rest van de avond deden we lekker rustig met series. Zó hoort een zondag te zijn. Lekker.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Ik denk bij jouw fotodagboeken altijd wow he hoeveel kun je doen in een week en dan bedenk ik me aan het einde dat ze vaak van twee weken zijn haha. Klein detail. Leuk trouwens dat je die poster met Bram deed, ik ken hem niet persoonlijk maar herkende ‘m wel van Nederlands (voordeel van een kleine studie) 🙂 Bizar trouwens om je laatste colleges te hebben, kan ik me echt nog even helemaal niets bij voorstellen, maar ook wel heeel lekker!

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Haha ja inderdaad, soms één, soms twee weken. Oh en ik had Bram ook al gevraagd of hij jou kende (en dat deed ‘ie) en ook verteld over je blog omdat hij natuurlijk vroeg hoe ik jou dan kende. Maar ik heb ‘m de naam niet gegeven (ik dacht: als hij zó nieuwsgierig is, gaat hij vast zelf wel googelen) omdat ik me ergens kan voorstellen dat je dat niet zo fijn zou vinden 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten