Beau’s week 210 en 211: Over soa’s, billen en hoe ik mijn leven weer ff terugvond

14 feb 2019 | Leven

tbd210211.15

Morning! Ben je al een tijdje aan het refreshen? Zat je al te wachten op een update van mijn leven? Ik ben een beetje laat maar wél met een dubbeldik dagboek van twee weken en met een hele goede reden. Ik was namelijk weer een beetje aan het relaxen de afgelopen weken. Het is niet dat ik ineens geen stress meer heb (ik heb nog steeds geen stage, dat is bijvoorbeeld best kut) maar de echte druk is er wel af nu ik alle vakken heb gehaald. Ik genoot van een verdiende week vrij, begon aan mijn scriptie, vierde een happy new month-feest met huisgenoten, deed mee aan een 30 seconds toernooi én ging naar een singlefeestje #clickbait. Hieronder het hele verhaal!

tbd210211.1

Links: Maandagochtend was ik vrij en werd ik wakker bij Joran thuis. Het regende en ik had geen zin om daar een half uur doorheen te gaan, dus ik werkte bij hem thuis aan wat blogs. Er was niemand thuis, lekker rustig.

Midden:
Toen het een beetje opklaarde, fietste ik naar huis. Onderweg deed ik boodschappen voor een plaatpizza van filodeeg met zoete aardappel en pompoen.

Rechts:
Superlekker! Wel nét een beetje teveel werk want ik had een hele pompoen gebruikt in plaats van kant en klare stukjes. Krengen, zijn het. Vanaf nu maak ik af en toe gastblogs voor Foodlies, zo ook dit recept! Binnenkort verschijnt ‘ie ook nog op Keukenmeid maar nu vindt je ‘m alvast hier.

tbd210211.2

Links: ‘s Avonds ging ik spontaan langs bij mijn ouders om zoervleis te eten. Mijn moeder had er een potje rode kool bij opgewarmd maar dat was echt geen combi; veel te zoet. Verder was het wel echt heerlijk. Minder heerlijk: op de terugweg was er een treinstoring en zo moest ik ineens met de intercity direct van Rotterdam naar Utrecht via Schiphol.
Midden: Dinsdagochtend ging ik sporten en daar werd op tv het skinieuws afgespeeld. Of ja, hoe heet dat? Met die webcams bij skigebieden. Ik ga dit jaar helaas zelf niet skiën en dat vind ik echt jammer, volgend jaar heel graag wel weer! ‘s Middags had ik een sollicitatie voor een stageplek bij een heel leuk bedrijf. Het pand zelf was echt impressive en het bedrijf trekt me ook nog steeds erg, maar de functie was het niet voor mij. De vacature had ik een beetje anders opgevat, helaas!
Rechts: Die avond had ik heel veel trek in bonen (gebeurt niet bijzonder vaak) en Joran in chorizo. Het resultaat: deze fantastische Spaanse bonenschotel. Echt jammer dat het er niet zo sexy uitziet en dat het even sexy klinkt, want de smaak was echt heel erg goed.

tbd210211.3

Links: Hier het simpele recept!
Midden: Woensdagochtend werkte ik en ‘s middags ruimde ik mijn kamer op, haalde ik nieuwe plantjes en potte ik er een paar over. Ook werkte ik aan wat blogs.
Rechts: ’s Avonds aten ik en een huisgenoot orzo met spinazie, feta en amandel. Ik vond het echt heel lekker maar zij iets minder. Ze houdt niet van harde stukjes in haar eten, zoals amandel. Huilen, ongeveer al mijn recepten zijn met noten.

tbd210211.4

Donderdag ging ik sporten en echt, wtf gebeurde daar. Als je me op Instagram volgt, heb je deze rant over mijn sportsessie vast voorbij zien komen. Ik was die dag mijn billen aan het trainen en dat doe ik altijd heel bewust richting de muur, met een niet-doorschijnende broek, zonder oogcontact etc. En toen gebeurde dus dit.

tbd210211.5

Ik plaatste deze verhalen op Instagram en ik kreeg er zóveel reacties op. Heel veel herkenbare reacties vooral, maar ook veel bemoedigende. Zo was het niet perse bedoeld (ik weet ook wel dat het niet míjn fout is dat híj denkt dat hij zoiets kan zeggen) maar ik weet dat alles superlief bedoeld was. Ik vind het sowieso heel leuk om interactie te hebben op Insta. Volgers, laat je horennn!

tbd210211.6

Links: Nadat ik mijn hart had gelucht, maakte ik deze heerlijke pannenkoeken met citroenkwark. Bijvoeren, die billen.
Midden: ‘s Avonds at ik nog meer lekkers: cola kip! Ik en een huisgenoot vonden het echt fantastisch lekker maar ik hoorde van mijn neef en zijn vrouw dat ze het ‘wel iets te zoet vonden’. De kinders vonden het uiteraard lekker. Haha, hier het recept!
Rechts: Die avond vierde ik met huisgenoten happy nieuwe maand! We hadden nog drank en borrelhapjes over van ons mega grote Oud & Nieuwfeest en de versiering van Ali Express was eindelijk binnen (hahaha) dus we vonden het tijd voor een klein feestje. Met z’n vijven deden we onder andere een online twerkcursus, we dronken wijn en we sjoelden. Was een hele gezellige avond! Oh en ja, volgende keer een witte onderbroek.

tbd210211.7

Links: Wat ik vrijdag precies allemaal deed, weet ik niet precies meer. Volgens mij werkte ik een beetje aan mijn blog en verder liet ik me meenemen in het zwarte gat van YouTube terwijl ik mijn kamer een héle goede schoonmaakbeurt gaf. Ik had de raamkozijnen (echt die randjes, niet de vensterbank) in de afgelopen twee jaar dat ik hier woon nog nooit schoongemaakt en toen ik laatst eens goed keek, zag ik dat ze van nature niet zwart zijn maar wit. En ik durf het haast niet te zeggen maar het rook ook altijd een beetje muffig in mijn kamer als ik het raam niet open had gezet. Ik gaf de natte was die naast mijn kamer hangt altijd de schuld. Ik weet niet zeker of de geur nu weg is maar gênant is het wel, haha… Terug naar de foto: deze heerlijke stapel (zelfde als gisteren) was mijn lunch.
Midden: ‘s Avonds keek ik nutteloze tv en daarna ging ik naar Joran. De volgende ochtend aten we weer pannenkoeken en pas nu ik dit zo uittyp, besef ik me hoe belachelijk vaak ik dat eet. Maar ik vind het ook zó lekker, het verveelt me niet. Dit keer aten we pannenkoeken met bloem, ei en bier, bij gebrek aan melk. Zo gek is dat overigens niet: in veel pannenkoekrecepten gaat een scheutje bier om het een knapperig randje te geven!
Rechts: ‘s Middags ging ik weer sporten en verder werkte ik nog aan wat schooldingen. ‘s Avonds ging ik met Joran richting mijn ouders omdat daar in het dorp een groot feest werd gegeven om geld op te halen voor scouting. Ik heb járenlang op scouting gezeten dus ik kende daar iedereen, heel gezellig! Ik heb helaas geen leuke foto’s van de avond, behalve dit ietwat ongemakkelijke plaatje.

tbd210211.8

Links: Zondag sliepen we uit en eenmaal terug in Utrecht, wandelde ik heerlijk door de wijk. Volgens mij een beetje tussen de regendruppels door maar dat soort dingen vergeet ik gelukkig snel. ‘s Avonds maakte ik voor het eerst sinds jaren lasagne! Op de een of andere manier mislukt dat bij mij altijd een beetje met van die keiharde vellen, maar dit keer gebruikte ik verse lasagne en ik vond ‘m heerlijk! Hier het recept.
Midden: Maandag was ik écht lekker bezig. ‘s Middags had ik een afspraak bij een buurtcentrum om daar wat participanten te hosselen voor mijn scriptie. Eigenlijk was ik van plan om daarna thuis meteen verder te werken (jaja, het is weer begonnen!) maar in plaats daarvan zocht ik ineens de hele dag naar stageplekken. Ik stuurde zelfs wat mailtjes rond naar leuke bedrijven en contactpersonen die mij zouden kunnen helpen. Bovenstaande berichtje is echt te gênant voor woorden, echt, het zweet brak me uit. Overigens kan zo’n foutje ook juist goed uitpakken als iemand een beetje humor heeft maar helaas heb ik tot op de dag van vandaag niets van hem gehoord. Hij heeft het wel gelezen.
Rechts: ‘s Avonds sportte ik en daarna maakte ik een stamppot die half heerlijk, half goor was. Het recept gaat niet online komen maar hij komt natuurlijk wel voorbij in de serie Food Fail, hahaha.

tbd210211.9

Links: Ook dinsdag stuurde ik weer mailtjes rond en surfte ik me suf op het internet, op zoek naar inspirerende bedrijven in Utrecht. Het maakt me eigenlijk nog niet eens uit wát voor bedrijf het is, als de sfeer maar goed is en de standplaats Utrecht is. Voor een functie die ik kan bekleden, is altijd wel iets te vinden. Ideeën zijn allemaal heel erg welkom! Ik trakteerde mezelf met spekpannenkoeken als lunch.
Midden: ‘s Middags ging ik met een huisgenootje naar Tijm, een koffiezaak die redelijk bij ons in de buurt zit. De inrichting daar is echt heerlijk: okergeel (want wie heeft niet meegedaan aan die trend?), megaveel planten en hout. Daarnaast kun je hier ook echt heerlijk rustig werken, soms is er letterlijk niemand en andere momenten zitten er wel weer veel mensen.
Rechts: Maar wij kwamen hier vandaag niet om te werken. We kwamen voor taart. Red velvet en brownie cheesecake.

tbd210211.10

Links: Mooi!
Midden: ‘s Avonds stond ik weer te roeren in een heerlijke maaltijd: Indiase butter chicken. Ik had hem al eerder gemaakt en ik moet toegeven dat ik die toen lekkerder vond. In de versie van vandaag gebruikte ik magere yoghurt en geen slagroom, dat was nét iets te zuur. Nog steeds wel lekker hoor, dus klik hier voor het recept.
Rechts: Later die avond had ik met Floor, een vriendin van mijn bachelor, afgesproken om weer eens bij te praten. We dronken een (1!) wijntje bij Claar, achter Clarenburg. Chique tent hoor, netjes.

tbd210211.11

Links: Floor woont bij Joran in de buurt dus ik fietste met haar mee en sloeg af richting zijn huis. Hij en zijn huisgenoten zijn ‘s ochtends rond half 7 en 7 al de deur uit dus ik moest de stenen voor hun nieuwe tuin aannemen. Vond ik echt prima, dan heb ik ook iets om zo vroeg voor uit bed te zijn. Kan ik daarna weer lekker aan de slag! Ik ben het laatste jaar of de laatste twee jaar echt een ochtendwerker geworden. Ochtendmens wil ik niet perse zeggen want ik kan nog steeds heel moeilijk uit bed komen, maar als ik er dan eenmaal uit ben, produceer ik wel echt goed. In de middag een heel stuk minder.
Midden: Woensdag las ik de scripties van de andere twee meiden uit mijn groepje door voor feedback en verder deed ik wat dingen voor mijn blog en sportte ik nog een uurtje. ‘s Avonds maakte ik risotto met gerookte zalm. Lekker!
Rechts: Donderdag moest ik werken van half 7 tot 13 en daarna had ik om kwart over 13 meteen een flink lange meeting met mijn scriptiegroep en de begeleider. Wel heel fijn dat ik nu weer lekker verder kan schrijven, ik was mijn onderwerp een beetje kwijtgeraakt en heb nu weer iets meer ‘de rode draad’ voor me. ‘s Avonds kwamen Pascale en Fiona eten. Ik maakte chili con carne met kruiden uit een zakje die écht heerlijk was. Als toetje maakte ik iets met Griekse yoghurt, zoete frambozen en stukjes stroopwafel.

tbd210211.12

Links: Vrijdag werkte ik weer goed aan mijn scriptie. Ik had met mezelf afgesproken dat ik er niet mega lang aan hoefde te werken, maar wel hárd. Ging heel goed! Als lunch at ik restjes: gebakken aardappel, komkommer en een saus van paprika en feta.
Midden: Tegen het eind van de middag ging ik weer sporten (heb je door hoe lekker dát ook gaat? haha) en daarna maakte ik een lekkere, simpele maaltijd voor mij, een paar huisgenoot en nog een vriend van een van hen. Ik maakte rijst met sperziebonen, vega balletjes, pindasaus en kokosrasp.
Rechts: Die avond gingen we iets superleuks doen: bij het Filmcafé in Zuilen was een 30 second toernooi! Hahaha, hoe leuk is dat?! Ik vind dat zo’n heerlijk spel, doe het echt graag. In teams van drie speelde je steeds tegen twee andere teams, totdat er een winnaar overbleef. Het was echt heel gezellig maar de organisatie vond ik een beetje rommelig en de rondes duurden te lang (letterlijk het hele spelbord, een aantal rondes).

tbd210211.13

Links: Ik en een huisgenoot hadden het rond 11 wel gezien maar we hadden wél zin in een goeie midnight snack. We fietsen totaal om, helemaal naar de binnenstad, voor een vette hap. Ik nam bitterballen ♥
Midden: Zaterdag was echt goed. Zaterdag sliep ik voor het eerst in tijden weer eens uit zonder schuldgevoel. Het afgelopen halfjaar had ik steeds drie hele drukke vakken tegelijk en nu heb ik ‘alleen maar mijn scriptie’. Is ook flink hard werken natuurlijk, maar wel wanneer ik dat wel en niet wil doen. Vandaag startte ik rustig op, ik werkte nog een kleine twee uur aan mijn scriptie en daarna wandelde ik naar het winkelcentrum met een huisgenoot. Daar shopte ik een nieuwe trui en een leuk blouseje, een BB-cream (jongens, ik ga aan de BB-cream, ben benieuwd) en we gingen lekker los in de AH XL.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik een van de toppers van mijn blog (ik krijg echt vaak foto’s en berichtjes van mensen dat ze deze hebben gemaakt!), namelijk gebakken gnocchi met tomatensaus en spinazie. Vandaag met kaas erbij maar het origineel is vegan!

tbd210211.14

Links: Het moet echt niet gekker worden: ‘s avonds had ik zin in een feestje! Haha, wow, who is this? Ik heb een beetje meer rust in mijn hoofd en ineens weer zin in dit soort dingen. Ik ging met huisgenoten naar Singlefeestje in Tivoli. Dat is single als in ‘muziekplaatjes’ en niet single als in ‘vrijgezel’. Dat zou raar zijn. Bovenstaande foto was de before-make-up.
Midden: En een after ben ik vergeten. Het was echt een heeeerlijke avond. Ik vond de muziek echt top: het was wisselend 80’s, wat hits van de afgelopen twintig jaar én een beetje Ronnie tussendoor. Love it. We speelden de club uit (om 4u) en gingen daarna weer naar de snackbar.
Rechts: Zondag sliep ik wéér uit (wat een weekend joh) en daarna hing ik lui op de bank, maakte ik de wc’s en trappen schoon en probeerde ik tussen de regenbuien door wat te wandelen. Het werd een kort retourtje naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor een paar pizza’s. Rond een uur of 9 stapte ik in de bus richting Joran. Dit weekend was echt héérlijk!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten