Beau’s week 212: Degelijke koffie, heel veel scriptie en ZON

22 feb 2019 | Leven

tbd212.9

Goodmorning lieve lezers! Ook ik ga het nog even hebben over die zon want jongens jongens, moeder natuur, wat doe je ons aan?! Vorige week wandelde ik wat af om van de zon te genieten maar verder bracht ik ook extreem veel tijd door achter mijn laptop. Ik ben mijn scriptie aan het schrijven en maak ‘t mezelf graag comfortabel met sessies in koffietentjes en lekkere maaltijden tussendoor. Hele degelijke week dus, ook wel eens lekker.

tbd212.1

Links: Maandagochtend werkte ik aan mijn scriptie en stagedingen. Lunchen met pannenkoeken.
Midden: ‘s Middags ging ik sporten en maakte ik iets wat ik al heel lang eens wilde proberen: sushiritto’s! Hahaha, geweldig toch? Het lijkt op een buritto maar ‘t is sushi, hier het recept!
Rechts: Dinsdag werkte ik van half 7 tot 13 en als lunch had ik de restjes van de sushi, alles dat niet meer in een rol paste. Die combi van zalm, mango en wasabimayonaise is echt té goed.

tbd212.2

Links: Woensdagochtend werd ik wakker bij Joran. Neem ‘s avonds telkens complete, verse maaltijden mee naar zijn huis maar ‘s ochtends word ik verrast met een lege koelkast. Ik ontbeet met droge cruesli en werkte daar nog een paar uur aan mijn scriptie bij ‘t Koffieboontje.
Midden: Totdat ik echt honger had, toen fietste ik naar huis bakte ik de veelbesproken nieuwe broodjes van de AH af. Sinds kort hebben ze groentebroodjes in vier verschillende smaken in het assortiment, dit is de bietenversie. Ik maakte er zelf een lekkere pesto bij van spinazie, geraspte kaas en pijnboompitjes.
Rechts: ‘s Middags ging ik nog even sporten en ‘s avonds maakte ik bobotie met gedroogde vijgen voor mij en een huisgenoot. Dat recept staat sinds gisteren op mijn blog!

tbd212.3

Links: Donderdag had ik het ff heel druk, dus ik zat om half 7 al achter mijn laptop. Ik moest een fotodagboek afmaken, twee teksten van medestudenten doorlezen en er feedback op geven, langs een buurthuis voor nieuwe participanten én iemand bellen. Maar het lukte allemaal op tijd!
Midden: ‘s Middags had ik een hele fijne scriptiemeeting, daar kan ik echt weer mee verder! Sowieso gaat het met mijn onderzoek echt wel de goeie kant op, heel fijn. Na de meeting dronk ik koffie met de andere twee meiden uit mijn groepje (we doen allemaal een eigen onderzoek maar de theorie/methode overlapt en daarom hebben we de meetings samen) bij Carla’s Conditorie.
Rechts: En die avond had ik méga veel zin in pizza met heel veel olijfolie. Ik maakte een héérlijke pizza bianca, dat recept komt zéker nog online!

tbd212.4

Links: ‘s Avonds stapte ik in de trein richting Schiphol! Spannend spannend! Nee ik ging gewoon ff heen en weer, mijn broertje verwelkomen die na een half jaar studeren in Milaan weer naar huis is gekomen. Brings back memories naar mijn tijd op uitwisseling (de link leidt je naar een oude blog die ik toen schreef).
Midden: Vrijdag was een middelmatige dag. Ik ging lekker, was super productief maar voelde me ook echt even ruk over school en (niet bestaande) stage.
Rechts: Ik sportte en ging langs twee buurtcentra om daar participanten te werven voor mijn onderzoek (om te interviewen). Had totaal geen succes vandaag, heel jammer.

tbd212.5

Links: Als lunch maakte ik (hoe kan het ook anders) pannenkoeken met kwark en suiker. Love it.
Midden: Daarna ging ik naar Tijm, een heerlijke koffiezaak in de buurt. Daar reageerde ik weer op vacatures en zocht ik me suf. Die zaak is wel echt top hoor. Het interieur is heerlijk en je kunt er zelfs stekjes kopen, zo leuk! Mocht ik ooit groene vingers hebben…
Rechts: Een huisgenootje kwam nog even een kop koffie drinken en daarna liepen we een rondje door de stad in de brandende (!!) zon. Oh men, zo fijn! Heerlijk! Alle terrassen zaten meteen al vol. Ik deed boodschappen en ging daarna uitgebreid koken, zo uitgebreid was het uiteindelijk niet want de roti die ik had bedacht was heel snel klaar.

tbd212.6

Links: Ik zette ‘m snel op de foto (hier het recept!) en daarna schoof mijn broertje aan met twee vrienden van hem. Ze waren naar de open dag van de universiteit geweest voor hun masterkeuze. Had er eerst niet zo’n zin in, ik was een beetje chagrijnig en dacht ‘ga lekker naar de McDonalds ofzo’ maar uiteindelijk was het nog wel heel gezellig!
Midden: ‘s Avonds bereikte mijn humeur echter wel z’n dieptepunt: na een jaar en twee fabrieksbezoekjes is mijn laptop alwéér kapot. Acer, jongens. Niet kopen. Ik influence je bij dezen dat je géén Acer gaat kopen.
Rechts: De volgende ochtend moest ik al vroeg werken, daarna douchte ik snel en ging ik de stad in met Joran. We zouden eigenlijk lekker op een terras gaan zitten maar hij had nieuwe kleren nodig en zo spendeerden we de zonnige middag in de H&M.

tbd212.7

Links: Daarna hadden we heel veel zin in eten maar vooral heel veel zin in bitterballen. We besloten een ultieme borrelplank samen te stellen voor thuis op de bank. Het was echt heerlijk: chorizorolletjes met roomkaas, veel te luxe en dure sushi, bitterballen met black angus, sweet chili roomkaasdip en als toetje lavacakejes met karamel-zeezout.
Midden: Ja dit dus, vet lekker.
Rechts: De volgende ochtend ging Joran al vroeg weer weg en ik deed lekker rustig aan. In het weekend mag ik karamel-zeezout hagelslag door mijn havermout (als ik dit soort regels niet stel voor mezelf moet ik elke week hagelslag tappen) dus daar genoot ik lekker van.

tbd212.8

Links: Het werd een rétespannende zondag: samen met Keylee, mijn huisgenoot die ook nu haar masterthesis aan het schrijven is, zat ik bij Het Gegeven Paard. Fijne plek altijd om te werken, zelfs op zondag. Dat voelt ergens ook wel een beetje sneu maar goed, ik heb op andere dagen weer meer rust. Ik heb best wat kunnen doen vandaag, fijn!
Rechts: Rond vier uur hadden we nog geluncht dus ‘s avonds ging ik iets later voor een lichte maaltijd. Het werd een heerlijke basic pasta caprese. Het recept komt binnenkort online! Daarna stapte ik op de fiets richting Joran om lekker samen De Luizenmoeder en First Dates Hotel (ooooh genieten!) te kijken.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten