Beau’s week 213: Koffietentjestour, Queen en classy kroegentocht

1 mrt 2019 | Leven

tbd213.8

Morning! Hier ben ik weer met een nieuw fotodagboek! Vorige week was een hele prima week: ik ging eindelijk naar die film over Queen met mijn broertje, ging weer op koffietentjestour, ging een avond op kroegentocht (maar dan classy met wijn) (en nacho’s) en had een hele goeie shopsessie. En ja: ik werkte ook nog aan mijn scriptie en daar heb ik het behoorlijk druk mee maar het feit dat ik nu een aantal maanden mijn eigen tijd kan indelen vind ik echt fantastisch. Hieronder meer!

tbd213.1

Links: Maandagochtend werkte ik, zoals de afgelopen weken iedere week het geval is, aan school. Buiten was het nog koud maar de zon scheen zo lekker naar binnen dat het bij het raam, op de verwarming, ook net een terras was. Ik lunchte met de pasta caprese die ik een avond eerder al maakte. Dat recept komt nog online, was heerlijk!
Midden: ‘s Middags had ik met Emma, een vriendin van mijn master, afgesproken bij Tilt. Daar hebben we heerlijk bijgepraat over al het schoolgedoe. Mijn scriptie gaat vet lekker, stage iets minder (nog steeds niet-bestaand) en bij haar is het juist andersom. Ik zat daar in mijn strakke broekie want..
Rechts: .. daarna ging ik meteen een uurtje sporten. Ik ga echt lekker de laatste tijd! Mijn avondeten was een heerlijke gele curry. Een van de lekkerste curries die ik ooit heb gemaakt, écht! Hier het recept.

tbd213.2

Links: Dit dus. Man, zo lekker!
Midden: Dinsdagochtend werkte ik van half 7 tot 13 en daarna werkte ik nog een beetje aan school. Klein beetje. Om me toch nog iets productiever te voelen, ging ik weer sporten. Ik heb voor mezelf gezegd dat ik om de dag moet door de weeks en als ik dan op maandag én dinsdag al ga, heb ik mezelf al ingedekt voor wo en do. Top. Haha. Daarna maakte ik mijn favo risotto allertijde: deze, met tomaat, chorizo en mozzarella.
Rechts: Mijn huisgenoten wilden die avond ook nog ff sporten en dat werd een sessie in de woonkamer. Squaten, twerken, liften. Ik had het ‘s middags ook al gedaan (en was dus opgewarmd denk ik) maar de rest had de volgende dag ook echt spierpijn, hahaha.

tbd213.3

Links: Woensdag ging ik wederom lekker. Ik heb me weer rotgebeld, gesurft en gemaild voor een leuke stage en het begint eindelijk een klein, heel klein beetje weer ergens op te lijken. Maar ik wil er niet teveel op hopen. We gaan het zien.
Midden: Verder werkte ik nog verder aan mijn scriptie, gewoon thuis vandaag.
Rechts: Mijn lunch bestond uit restjes waar ik shakshuka mee maakte. En die was lékker, heel onverwacht! Ik ga het denk ik nog wel een keer maken en dan schrijf ik het recept uit.

tbd213.4

Links: Later die middag maakte ik een wandeling met twee huisgenoten. In de buurt van ons huis is een natuurgebied met een plas, skatepark… bomen…
Midden: Was wel even lekker, zo tussen alle drukte door!
Rechts: Daarna at ik snel wat restjes en stapte ik in de trein richting Rotterdam. Daar had ik met mijn broertje afgesproken om eindelijk naar Bohemian Rhapsody te gaan. Ik vond ‘m echt heel goed, heerlijke film! Mijn favoriet blijft Radio Gaga, haha. Die van jou?

tbd213.5

Links: Donderdag sliep ik een beetje uit en daarna ging ik met een huisgenoot naar Karibu om daar samen aan onze scripties te werken. Heel leuk: ik kwam binnen en zag achter de bar meteen een oud-collega van me staan. Ik heb een paar jaar geleden in een koffiezaak gewerkt en ik kon het altijd goed met hem vinden maar sindsdien hebben we elkaar niet zo vaak meer gezien. Heel leuk om hem weer eens te spreken!
Midden: De rest van de dag werkte ik aan mijn fotodagboek van de week ervoor en ‘s avonds kwam Joran langs. Vrijdagochtend ging ik extra vroeg met hem mee uit bed, zodat ik meteen kon gaan sporten. Om kwart over 8 ging ik alweer naar huis, zo lekker!
Rechts: Ik had al vroeg met twee meiden uit mijn scriptiegroep afgesproken om samen verder te werken. We zaten bij Stayokay Hotel en hebben daar de hele dag heerlijk kunnen werken. Ik was er nog nooit eerder geweest maar dit is zeker een goeie plek om te werken (voor gezellige koffie iets minder vind ik): midden in de stad en voor 7,50 kun je de hele dag koffie en thee bestellen.

tbd213.6

Links: Slim, want dan wil je tussendoor ook blijven voor de lunch. Die lunchkaart is niet heel spectaculair maar wel oké. Dit broodje met warme brie was lekker maar wel te duur voor wat het is.
Midden: Thuis had ik zin om uitgebreid te koken en het moest iets stevigs zijn want ik ging die avond de stad in. Ik maakte penne meatballs met een grove, klein beetje pittige tomatensaus. Hier het recept!
Rechts: ‘s Avonds sprak ik af met Eline, mijn huisgenoot in Griekenland (die ook gewoon in Utrecht woont). We zaten bij Lefebvre en daar zaten we op zich lekker (vet lekkere wijn ook) maar de meiden voor ons bliezen telkens gore rook in ons gezicht en dat was minder. We besloten er een tour van te maken. We zochten een nog lekkerder tafeltje onder een warmtelamp bij Cava, aten nacho’s en dronken daarna nog wijn bij Jackrabbit. Daarna nog even dansen bij Het Gras van de Buren. Topavond!

tbd213.7

Links: Het werd best laat dus zaterdag sliep ik goed uit. Daarna friste ik me op en ging ik naar het shoppingcenter in de buurt. Ik scheur een voor een uit al mijn broeken (damn, die dingen gaan bij mij echt niet lang mee, eentje heb ik pas sinds eind november) dus ik had nieuwe nodig. Ik slaagde zó goed: drie broeken, twee bh’s, panty’s, make-up, parfum (had ik echt nodig. echt.) en een leuk topje. Ik slaag zelden zó goed, en dat in een kleine twee uur, heel fijn.
Midden: Daarna fietste ik naar Joran om samen nog wat in de zon te lopen. ‘s Avonds aten we pizza terwijl zijn huisgenoten verse ravioli maakten. Ik heb goed opgelet: dit móet ik ook eens proberen! Later die avond liepen we nog een beetje langs de grachten door de stad, haalden een McFlurry en gingen weer naar huis.
Rechts: Zondag sliepen we weer goed uit en eenmaal thuis had ik zin om te bakken. Dat gevoel is heel zeldzaam maar ik had zo belachelijk veel trek in brownies. Ik dacht ‘let’s go’ en zo maakte ik helemaal from scratch brownies met witte chocoladechunks en de helft met pindakaas. ‘s Avonds keek ik tv met huisgenoten en we probeerden natuurlijk de brownies. Oordeel: lekker, maar niet zo chocolade-achtig als gehoopt, meer cake, en met pindakaas is zeker een aanrader! 8/10.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten