Beau’s week 214: Proefinterview, tandartsenleed en global warming ten top

8 mrt 2019 | Leven

tbd214.7

Morning lieve lezers! Fotoboek 214 alweer, gaat hard. Gaat sowieso hard: het is alweer maart, hoe dan? Afgelopen week was ik één van de gelukkige mensen die maximaal kon genieten van de zon die alvast een voorproefje van de lente gaf. Nu ik mijn scriptie schrijf kan ik mijn tijd zelf inplannen en dat is op dit soort dagen heer-lijk! Verder deed ik niet zoveel spannends: ik ging naar de tandarts, ging uit eten met een groep vriendinnen en had in het weekend een leuk feestje.

tbd214.1

Links: Maandag vorige week? Weten we het nog? Wát een geschenk uit de hemel, die zon! Ik heb er intens hard van genoten in de achtertuin. Ik heb het geluk dat ik op dit moment mijn scriptie aan het schrijven ben en vooral thuis kan werken. Ik heb vandaag veel aan sollicitaties gewerkt en aan wat onderzoeksdingen maar lekker allemaal vanaf het tuinset. Het was zo heerlijk, ik zat zelfs gewoon in een hemdje en zelfs dat was heet.
Midden: Moeten de tuin wel nog ff zomerklaar maken.
Rechts: Tegen het einde van de middag liep ik (genietend, met zonnebril en al!) naar de supermarkt en daar deed ik boodschappen voor een lekkere gele curry. Dit recept komt binnenkort online!

tbd214.2

Links: Dinsdag werkte ik en omdat ik zo vroeg begin (half 7) ben ik al lekker vroeg weer tijd. Zeker in de zomermaanden (of: gewoon als de zon schijnt) is dat fantastisch. Ook deze middag zat ik weer lekker buiten met mijn laptop.
Midden: ‘s Avonds maakte ik mijn famous andijviestamppot met vegetarische balletjes en pindasaus, naar dit recept. Blijft lekker! Daarna ging ik nog een uurtje sporten met een huisgenoot.
Rechts: Woensdagochtend werkte ik nog een paar uur vanuit bed aan een deadline (ik zei toch al dat deze week niet heel spannend was) en daarna zat ik weer in de tuin.

tbd214.3

Links: Daarna ging ik naar mijn ouders want ik ging eindelijk weer eens mee naar de tandarts. Vroeger ging ik netjes ieder half jaar maar toen had ik ineens besloten dat ik voortaan één keer per jaar zou gaan. En je raadt het al: ineens was ik al bijna anderhalf jaar niet geweest. Vind het ook altijd spannend, bah. Gelukkig zag alles er prima uit!
Midden: Daarna at ik mee bij mijn ouders. Mijn moeder had chili con carne gemaakt zoals we ‘t vroeger heel vaak aten: met crème fraîche, salsa, pepertjes, kaas, wraps en guac. Dit is zo lekker! Na het eten ging ik weer richting Utrecht, naar Joran.
Rechts: De volgende dag ging ik weer de stad in om bij een koffietentje aan de slag te gaan met mijn scriptie. Ik wilde weer eens een nieuwe zaak ontdekken en kreeg HOOI getipt. Leuke tent inderdaad!

tbd214.4

Links: ‘s Middags had ik een scriptiemeeting waarna ik echt fijn gerustgesteld was. Sowieso gaat mijn scriptie hartstikke goed, heel fijn, maar soms loop ik toch vast en dan zijn deze meetings met de begeleider zo handig. Dit plaatje is een van de schilderijtjes die in het gebouw hangen, zeer smaakvol.
Midden: Die avond had ik zin in feta en aangezien Griekse Mac and Cheese al eeuwen op mijn to cook-lijstje stond, ging ik dat eens proberen. Het resultaat was heel lekker, zeker met die frisse rode ui en zoute kalamata olijfjes. Hier het recept!
Rechts: Vrijdag ging ik sporten en … werkte ik weer aan mijn scriptie. Heb best veel kunnen doen vandaag, heel fijn. Daarna had ik vierkante ogen van het de hele dag naar een scherm kijken.

tbd214.5

Links: Gelukkig ging ik iets leuks doen! Ik had met de meiden van mijn middelbare school (waar het nog altijd zo gezellig mee is ♥♥ Dit is ook die groep waar ik afgelopen zomer mee in Frankrijk was!) afgesproken om weer eens bij te praten. We zaten bij Walden maar dat vind ik geen aanrader voor ‘s avonds: voor 15 euro heb je drie gangen en dat klinkt misschien prima, maar die gerechten zijn heel karig. De flessen wijn zijn ook klein en vet duur voor zo’n studentikoze zaak. Voor de lunch: leuk, voor diners: nee.
Rechts: De burger (het hoofdgerecht) was trouwens wel echt lekker, maar gewoon een beetje simpel.

tbd214.6

Links: Zaterdagochtend startte ik rustig op met pannenkoeken en gemberthee. Ik ging nog een uurtje sporten en voerde verder geen reet uit. Had echt zo’n typische lamlendige dag, dat ik me nergens toe kon zetten en dat ik ook niet genoot van het niks doen. ‘s Avonds ging ik met Joran naar de verjaardag van een vriendin van hem. Dát was wel echt gezellig. Bijzonder gezellig, zeg maar.
Midden: Zondag was ik brak. En dat gebeurt me thank god niet zo heel vaak meer (want ik ken mijn grenzen gewoon wel prima) en dit was ook echt niet fijn. Ik lag op de bank, at stroopwafels en wist me rond 3 uur toch naar buiten te slepen voor een proefinterview bij de koffiezaak Noen. Dat stuk fietsen deed me gelukkig wel echt goed!
Rechts: Na de koffie liepen we nog een rondje door het Wilhelminapark. Gek om te beseffen dat het hier over een paar maanden elke dag, de hele dag propvol ligt met zonnende studenten. Heerlijk! De dag sloot ik af met een vette pizza en De Luizenmoeder.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Fien

    Chili zoals je moeder het vroeger maakte?

    Je hebt je moedertje toch nog Beau?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten