Beau’s week 215: Show van Lubach, reisje geboekt en een STAGE!

15 mrt 2019 | Leven

tbd215.8

Hi! Welkom bij een nieuwe aflevering van eh ja, mijn leven! Rete interessant. Afgelopen week was een week met culinaire uitspattingen, een MEGA spontaan reisje naar Marokko (volgende week al, alle tips zijn welkom!), culturele hoogtepunten en een heel diep dieptepunt, een detox weekendje bij mijn ouders en het mooiste van alles: ik vond eindelijk een stage! ZO FIJN! In dit dagboek vertel ik je er alles over!

tbd215.1

Links: Maandag. Zo. En ik had me een partij taken op mijn to do-lijstje staan: ik moest rondbellen, aan mijn scriptie werken, interviews voorbereiden, nog een paar keer de deur uit om participanten te werven, sporten, wasjes draaien… Let’s go!
Midden: Ik ging supergoed. Zo goed dat ik mezelf trakteerde op een goede lunch + fotoshoot. Mijn huisgenoot was handmodel!
Rechts: En de shakshuka was héérlijk. Echt een aanrader: het recept lees je hier.

tbd215.2

Links: Ook ‘s middags was ik weer goed bezig. Als avondeten maakte ik een (niet zo geslaagde) variant op dit heerlijke pastarecept en daarna fietste ik naar de stad. Ik ging met Joran naar de theatershow van Arjen Lubach. Ho shit, dit was zó goed! Ik vind zijn programma (je weet wel, die ene op zondag 😉 ) altijd heel leuk dus ik had al hoge verwachtingen maar daar voldeed hij zeker aan. Zeker het eerste half uur heb ik aan één stuk gelachen, heerlijk. Echt een aanrader, mocht je ergens nog kaartjes kunnen fixen!
Midden: Dinsdagochtend werkte ik en ‘s middags bereidde ik weer wat dingen voor mijn interviews voor. Het leukste deel: bedankjes (stroopwafels) inpakken. Dat vind ik echt een goede tip voor interviews: geef mensen op het einde een bedankje. Ze maken tijd voor je vrij, geven je vet veel (persoonlijke) informatie én met een bedankje heb je een hele gemakkelijke manier om het interview af te ronden. Je participant kan niet anders dan met een lach weggaan. Of het nou een rukgesprek was of niet!
Rechts: Verder werkte ik weer aan mijn scriptie en pas rond een uur of acht dat ik ‘shit, wat gaan we eten vandaag?’. Ik had ergens nog een blik zoervleis liggen en dit leek me een perfect moment. Maar ránzig dat dit was. Ik had geen culinaire toestand verwacht maar dít… Ik kan me niet voorstellen dat ooit iemand hiervan heeft genoten, haha. Net hondenvoer! Heb het na een klein hapje weggegooid en toen een kale pasta gemaakt met olijfolie en kaas.

tbd215.3

Links: Woensdag had ik dan eindelijk de eerste twee interviews. Ging top! Wat ik verder deed vandaag, weet ik niet meer, behalve dat ik ook nog ging sporten. Oh wow, hoe kon ik dit vergeten: ‘s middags had ik een sollicitatiegesprek voor een leuke stageplaats ennnn… ik ben het geworden! Of ja, het was een open sollicitatie en ik ben dus aangenomen om bij verschillende maatschappelijke projecten mee te kijken en zo te ontdekken wat ik precies leuk vind. Na mijn stagedrama (zo kan ik het inmiddels wel noemen) van vorig jaar heb ik er eindelijk weer een beetje vertrouwen in. Mocht je trouwens heel benieuwd zijn waar ik precies stage ga lopen: stuur me even een berichtje (mail of op insta) 🙂 Vind het iets te vroeg om het zo out in the open te gooien.
Midden: Donderdag was ik druk met scriptiedingen, waaronder een meeting ‘s middags. Ook het transcriberen is vandaag begonnen: de hel. De lunch was een superlekkere burger, het recept komt zeker nog online! ‘s Middags had ik nog een sollicitatiegesprek en ook dat was heel leuk. Heb toch voor die van de dag hiervoor gekozen, na flink twijfelen.
Rechts: Oja nog zoiets geweldigs deze week, haha: Joran heeft maanden geleden met een soort wedstrijd best wel veel geld KLM-tegoed gewonnen en dat moest maar eens opgemaakt worden. Ik dacht dat we hadden bedacht dat we een paar dagen naar Valencia zouden gaan, hij dacht dat ik hintte op Marrakesh! Dus eh… volgende week gaan we naar Marrakesh, hoe vet?!

tbd215.4

Links: ‘s Avonds maakte ik kip madras naar dit recept. Ook weer zo’n lekkere maaltijd. ‘s Avonds thee en temptation.
Midden: Vrijdag had ik weer heel veel plannen: transcriberen, belletjes plegen en een uurtje sporten.
Rechts: Joehoe stage gefixt! BLIJ!

tbd215.5

Links: ‘s Avonds had ik een etentje met de hele familie omdat mijn opa vorige week 86 is geworden. Het was Chinees, altijd lekker.
Midden: Ik sliep die avond bij mijn ouders. Ze hebben de badkamer helemaal verbouwd en het is nu net een hotel, haha.
Rechts: Zaterdag was lui. Ik besloot nog een dag + nachtje extra te blijven en werkte onder andere nog aan mijn scriptie. Deed ook heel veel niks hoor. ‘s Avonds maakte mijn moeder sushi. Was wel mislukt zoals je kunt zien, de vulling zit niet in het midden (verkeerd gerold) maar het was alsnog vet lekker natuurlijk

tbd215.6

Links: Zelfs de zaterdagavond was behoorlijk sloom en weet je? Ik vond het heerlijk. Ik werkte tot bijzonder laat aan transcripten en keek daarna de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Break Free terug. In dit seizoen herleven ze de reisplannen van een paar mensen die zijn omgekomen bij de ramp van MH17 en het is weer zó mooi neergezet. Dit programma blijft zo goed.
Midden: Zondag was ik vroeg uit bed. Eerst die nieuwe douche even testen! Dit shirt trouwens, haha. Ik heb bij mijn ouders zo goed als geen kleding liggen en als slaapshirt moet ik dan altijd iets van heel vroeger pakken. Bijvoorbeeld dit bandshirt van een bandje waar ik vroeger helemaal gek van was. Goeie tijden.
Rechts: Rond de lunch ging ik weer naar Utrecht en daar had ik meteen met Joran afgesproken. We hadden zin om de stad in te gaan en een keer echt iets leuks te doen, dus we haakten aan bij een soort theaterfestival. In een stuk of dertig koffiezaken in de stad werden kleine toneelstukken opgevoerd en wij gingen willekeurig bij een café zitten. Het was vre-se-lijk. Dat humor zó ontzettend ver uit elkaar kan liggen… ik wist het niet. Ik vond letterlijk niets mooi of grappig of gevat, terwijl er wel degelijk mensen waren die moesten lachen. Ik vond het tenenkrommend. Voordeel was wel dat we nadien heel hard met zijn tweeën konden zeuren over hoe kut het was, dat is ook leuk.

tbd215.7

Links: We kwamen bij bij Karibu Café. Met gemberthee en nacho’s.
Rechts: Verder hadden we een hele relaxte avond voor de tv. Als avondeten maakten we tortizza’s met o.a. rauwe ham, mozzarella en truffelmayo. Lekkere dag zo!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Fijn dat je een stage hebt gevonden! En bij je ouders thuiskomen of zijn is soms zo chill. Vind het trouwens bijzonder dat rood jou zo mooi en natuurlijk staat, als ik een rode trui aan heb voel ik me altijd enorm out there haha.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten