Beau’s week 216, 217 en 218: Jarig, tripje Marrakesh en Vunzige Deuntjes

4 apr 2019 | Leven

tbd218.18

Eindelijk weer een fotodagboek! We zijn drie weken verder maar dan heb je ook wat: een XXL verslag met onder andere mijn 23e verjaardag, een borrel met collega’s, een lichamelijke domper, studiesessie in de stad, een rip-off Vunzige Deuntjes-feest in een schuur en een trip naar Marrakesh (doe maar fancy!). Een dagboek met een zwart randje ook, om wat er gebeurde in mijn woonplaats Utrecht. Ik praat je helemaal bij!

tbd218.1

Links: Vandaag heb ik de hele dag knetterhard gestudeerd en weer twee interviews afgenomen. Ook begon vandaag de Week Zonder Vlees en daar heb ik aan meegedaan. Althans… Ja, daar komen we zo wel op. ‘s Avonds maakte ik pulled jackfruit met barbecuesaus.
Midden: En dat stopte ik in een wrap met sla en komkommersalade. Was heerlijk, super smeuïg. Dit is het recept!
Rechts: Dinsdag heb ik gesport, nog een interview afgenomen en verder weer een degelijke studiedag gehad. Ook bracht ik een bezoekje aan de AH XL en dat vind ik altijd zo leuk, haha. Ik heb mijn favo hagelslag getapt en kocht parelcouscous, die kan ik verder nooit ergens vinden!

tbd218.2

Links: Met die parelcouscous maakte ik een vét lekkere maaltijd met boerenkool, feta en vegetarische balletjes. Óók een aanrader!
Midden: Woensdag werkte ik en ‘s avonds maakte ik één van mijn lievelingsrecepten weer eens. Deze pasta met paprika-fetasaus is zó makkelijk en snel. Kijk trouwens maar ff goed: mogelijk is dit het laatste recept met pijnboompitten dat je op Keukenmeid gaat zien. Na cashewnoten afgelopen december, lijk ik nu ook allergisch te zijn voor pijnboompitten. Ja, echt mooi klote. Ik zat met een hele dikke lip en een hele hoop paniek. Maar er is nog hoop! Aanstaande vrijdag ga ik een allergietest doen en daarna hoop ik meer te weten 😉
Rechts: ‘s Avonds ging ik sporten met huisgenoten.

tbd218.3 (1)

Links: Donderdagochtend zat ik weer lekker vroeg achter mijn laptop. Mijn nummer één tip om productief te zijn in de ochtend als student of zelfstandige: slaap in een bed met iemand die vroeg uit bed moet en laat je dwingen. Als ik alleen slaap kan ik mezelf soms maar moeilijk uit bed schoppen! Ook had ik die ochtend nog twee interviews voor mijn scriptie.
Midden: Dan over de foto in het midden. Dat is een lichtelijk gênant verhaal en het zit zo: ik ben gek op foto’s (babyfoto’s, foto’s van vakanties en hallo, kijk even naar hoe belachelijk lang ik al fotodagboeken maak – als sinds 2011!) maar heb er tegelijkertijd ook een bloedhekel aan. Ik maak vrijwel nooit selfies, poseer niet bij toeristische attracties, houd mijn telefoon in mijn zak (bh) tijdens feestjes… En daardoor heb ik ook nooit leuke foto’s wanneer ik ze nodig heb, bijvoorbeeld op Instagram, bij (gast)blogs of zelfs voor op LinkedIn o.i.d. Vandaag was er niemand thuis en deed ik een kleine shoot met een kopje koffie die uiteraard ijskoud was na twintig minuten. Zitten nog best wat leuke foto’s bij, moet ik eigenlijk vaker doen!
Rechts: Vrijdag werkte ik met een meisje uit mijn scriptiegroep aan onze onderzoeken. We zaten bij Metro City Kitchen, vlakbij Utrecht Centraal. Mooie plek!

tbd218.4 (1)

Links: Superchique wc’s ook, haha.
Midden: ‘s Middags begon de zaak te veranderen in een vrijmibo en zo belandden we midden in een borrel van personeel van een groot blauw-geel bedrijf waar men vooral over zeurt tussen 7:00-9:00 en 17:00-19:00. Was best gezellig!
Rechts: Lichtelijk aangeschoten at ik thuis snel wat en daarna ging ik richting mijn ouders. Daar was niemand thuis en dat kwam me eigenlijk wel goed uit: kon ik vanaf daar nog goed doorwerken.

tbd218.5

Links: Zaterdag deed ik boodschappen en vermaakte ik me vooral met een doos vol oude foto’s van mij en mijn broertjes en ook van toen mijn ouders jong waren. Weet niet of ik dat over mezelf mag zeggen maar: hoe schattig ben ik hier?
Midden: ‘s Avonds kwamen er een paar vriendinnen + Joran eten om mijn verjaardag alvast te vieren. Ik verzorgde een lekker diner met als voorgerecht een bladerdeegpizza met pecan, geitenkaas en peterselie. Dit is het recept!
Rechts: Het hoofdgerecht was een simpele risotto met een botersausje, pistache en gegrilde groenten. Zoooo lekker! Ga ik nog wel eens uitwerken! Het toetje was brownie met slagroom en gezouten karamelsaus. De wijn vloeide rijkelijk en ineens hadden we tóch best zin om onze oude stamkroeg onveilig te maken. Net voor middernacht waren we daar, dus daar begon mijn verjaardag als vanouds! Was leuk maar ook wel een beetje ongemakkelijk; dit is niet meer ‘onze plek’.

tbd218.6Links: Op zondag, mijn verjaardag, deed ik eigenlijk niet zoveel. Joran en ik ontbeten rustig, keken domme tv en gingen daarna naar zijn ouders. Die hadden taart gemaakt om mijn verjaardag te vieren, heel lief.
Midden: Eenmaal terug in Utrecht besloten Joran en ik spontaan uit eten te gaan bij Spaghetteria, daar was ik nog niet eerder geweest! Ik at een pasta met boter-saliesaus en Joran iets met Toscaans gehakt (zoiets). Die van hem was echt goddelijk lekker, zo goed. Dit was dus ook het moment dat mijn Week Zonder Vlees de mist in ging want ik heb een paar happen van zijn gerecht geproefd. Verder ging het deze week meer dan prima dus ik vind het nog steeds een geslaagd project!
Rechts: En toen: maandagochtend. Joran was al vroeg de deur uit richting werk en ik ging even langs de dokter om over die allergie te praten. Daarna zat ik aan mijn scriptie. Het zal je niet verbazen dat daar vanaf een uurtje of 11 weinig meer van terecht kwam. Toen de eerste nieuwsberichten over de schietpartij in Utrecht online kwamen, geloofde ik er weinig van maar goed hè, heissa: het trekt je aandacht. Pas toen er meerdere helikopters boven mijn huis en de rest van de stad bleven hangen, kwam het een beetje binnen. Jezus, wat kut dit. Zo zonde van de fijne stad die nu wel degelijk een stukje minder veilig voelt, ook al zou ik daar niet aan toe willen geven.

tbd218.7

Links: Geen scriptie dus vandaag, maar meer van dit soort klusjes. Ik zocht mijn bordencollectie weer eens uit en maakte een nieuw stalplaats van een oud nachtkastje. Stuk beter!
Midden: Tegen het einde van de middag ‘mochten we weer naar buiten’ en dat was een opluchting. Lichtelijk ongepast misschien, deze foto van mij vrolijk draaiend aan een paal, maar ik bén geen slachtoffer (thank god) en wil me daarom zeker niet zo gedragen. Dat we weer naar buiten konden was ook écht een opluchting.
Rechts: We gingen alleen even heen en weer naar de winkel en aten daarna heel chill comfortfood: enchilada’s. Hier het recept!

tbd218.8

Links: Dinsdag kreeg ik de planner van Cynthia.nl binnen. Zo mooi, heerlijk kleurtje! Ik ben er deze week in begonnen en ik moet nog wel even wennen.
Midden: ‘s Middags had ik een koffiepauze met twee huisgenoten bij een nieuwe koffiezaak in de stad, Black Brew. Hele hippe, strakke zaak. Als je hier bent moet je de blondie eens proberen, die is echt heel goed!
Rechts: Verder kreeg ik vandaag dit glas van een huisgenoot die stage loopt bij Rebottled. Zij maken glazen van oude wijnflessen, ziet er straks uit toch?

tbd218.9

Links: Haha oh god, ik kwam dit plaatje tegen.
Midden: En trof dit aan in onze wasbak. Gadver.
Rechts: Woensdag werkte ik weer. Goeiemorgen, Utrecht.

tbd218.10

Links: Als avondeten maakte ik stamppot boerenkool met de rookworst van de Vegetarische Slager en Parmezaanse kaas.
Midden: Daarna ging ik naar een pitchavond voor sociaal ondernemers, georganiseerd door het bedrijf waar ik binnenkort stage ga lopen. Het was echt heel interessant! Ik ga me bij die stage ook bezighouden met dit evenement dus tegen de tijd dat het weer eens plaatsvindt, zal ik het laten weten!
Rechts: Donderdag was weer helemaal full on scriptie, scriptiemeeting en een uurtje sporten. Als avondeten maakte ik perfecte nasi met alles erop en eraan.

tbd218.11

Links: Vrijdag sportte ik weer en als lunch at ik kleffe pita’s met restjes. Daarna had ik eindelijk het allerlaatste interview! Om dat te vieren (en omdat de participant me anders niet wilde helpen, haha) nam ik tompoucen mee voor tijdens het gesprek.
Midden: Daarna werkte ik de laatste transcripten uit vanaf het tuinset, lekker in de zon. Het transcriberen (uittypen van interviews) heeft als voordeel dat je het altijd en overal kunt doen, maar tegelijkertijd heb je er ook zóveel werk aan dat je het ook wel altijd en overal móet doen.
Rechts: ‘s Avonds at ik weer een klassieke restjesmaaltijd. Ik eet niet altijd uitgebreid, lieve mensen.

tbd218.12

Daarna ging ik naar een borrel van werk, om afscheid te nemen van een paar collega’s. Bestudeer bovenstaande foto even goed.

tbd218.13

Links: En AANSCHOUW. What de fuck Beau, prioriteiten in het leven?! Hahaha.
Midden: Zaterdag werkte ik heel hard aan mijn scriptie (saai hè?) en ‘s avonds ging ik voor het derde weekend op rij naar mijn ouders.
Rechts: Ik had namelijk een heel leuk feestje! Een groep vriendinnen in het dorp organiseert ieder jaar een groot schuurfeest met het thema Vunzige Deuntjes en ze pakken dan helemaal uit. Voor twintig euro kun je de hele avond eten en drinken dus je kunt je voorstellen hoe de boel erbij hangt rond een uur of twee 😉 Ik heb me ingehouden want ik kan me op dit moment echt even geen brakke dagen veroorloven. Zondag kon ik nog hard aan de slag!

tbd218.14Maandagochtend vloog ik richting Marokko met die leuke man op links! Daar hebben we een paar dagen genoten van Marrakesh, wát een mooie en bijzondere stad! Hierboven alvast een paar plaatjes, de rest laat ik nog zien in een speciaal dagboek!

tbd218.15

Links: Donderdag vlogen we weer terug. Ben ik de enige die altijd als een kleuter aan het raam gekluisterd zit als de piloot de landing inzet? Ik vind dat zó indrukwekkend; die bruggen, de kustlijn, het Ijsselmeer, windmolenparken… Echt, hoe kun je niet van Nederland houden?
Midden: ‘s Avonds gooide ik snel een pizza in de oven en daarna ging ik weer naar Joran want hij was een beetje ziek. Vrijdag zat ik weer met iemand uit mijn scriptiegroep in een koffiezaak om samen te werken. We zaten bij Stayokay Hostel, wat ik echt een fijne plek vind om te studeren of te werken!
Rechts: De inrichting is ook echt lekker hip.

tbd218.16

Links: ‘s Avonds dook ik de keuken in om een recept na te maken uit Marrakesh. De laatste avond daar at ik een heerlijke schotel met kip, dadels en abrikoos en een niet te definiëren groente (ik heb het ze gevraagd, wisten het zelf ook niet) (?). Het werd sowieso niet zo lekker als die ik daar at maar mijn versie was ook top. Dit recept komt in de loop van de week nog online!
Midden: Ik had geen spectaculair weekend, ik was gewoon aan het studeren. De zaterdag begon ik met een lekker ontbijtje: gebakken appel met havermout, sojamelk en kaneel. Zo eet ik het elke dag en nog steeds vind ik het lekker.
Rechts: Oja, ik heb nieuwe schoenen! Ik vind witte gympen in de lente en zomer heel leuk, heb ook ieder jaar wel een paar maar voor dit jaar kocht ik ze eens van iets betere kwaliteit. Dit model is de Nike Air Force 1 Sage Low. Lekker dikke zool ook, support me weer met een paar centimeter.

tbd218.17

Links: ‘s Avonds at ik met een paar huisgenoten een pastaschotel met pizzasmaak. Met salami, mozzarella en Italiaanse kruiden dus. Dit komt zeker nog online!
Rechts: Wat ik zondag deed kan ik me niet meer herinneren. Ik heb ongetwijfeld aan die verdomde scriptie gewerkt (begin het zat te worden) en ‘s avonds kwam Joran langs. Ik maakte shoarma met een beetje extra lekkers, ook dit recept komt nog op mijn blog!

Dat was ‘m weer! Binnenkort vertel ik je nog meer over de citytrip naar Marrakesh want daar heb ik het echt heel erg naar mijn zin gehad. Verder hoop ik dat ik volgende week meer weet over mijn allergie. Ik heb goede hoop!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Haha wow die scriptie, wat kut ondertussen. Succes nog! Heb ook vriendinnetjes die nu in hun master zitten en de combi stage en scriptie doen en het lijkt me best killing (wie heeft bedacht dat dat handig zou zijn?). Ga trouwens wel heel lekker op je aangeklede nasi, nu spontaan zin in een avond onbeperkt wokken bij de Chinees haha.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten