Beau’s week 219 en 220: Pingpongen, allergietest en scriptiedeadline

20 apr 2019 | Leven

tbd219220.12

Goedemorgen mensen van het goede leven! Ik hoop dat jullie, net als ik, goed genieten van dit extra lange weekend! Ik heb de eerste stageweek inmiddels gehad en ik voel me echt top. Fijn. In tegenstelling tot de afgelopen weken waarover ik je meer vertel in dit fotodagboek. In deze twee weken werkte ik kneiterhard aan mijn scriptie om ‘m uiteindelijk netjes op tijd in te leveren. Gelukkig waren er ook hoogtepunten: ik was dolgelukkig na een test in het ziekenhuis, ging uit met huisgenoten om de vrijheid te vieren en ontdekte leuke nieuwe plekken in Utrecht.

tbd219220.1

Links: Maandagochtend werd ik wakker bij Joran thuis. Hij moet belachelijk vroeg beginnen bij werk en dat is voor mij op dit soort momenten wel handig; dan word ik uit bed geschopt en kan ik aan de slag. Ik werkte een paar uur bij hem thuis en ging toen in mijn eigen woonkamer zitten. Geen zin meer, going strong.
Midden: ‘s Avonds maakte ik dan wel weer iets fantastisch lekkers: pasta met zelfgemaakte tapenade en rauwe ham. Dit was zó lekker, echt een enorme aanrader!
Rechts: Met een tweede portie voor Joran fietste ik weer richting zijn huis zodat hij me ook op dinsdagochtend weer kon dwingen uit bed te gaan.

tbd219220.2

Links: Ik lunchte met pannenkoeken met coburger en knalde verder de hele dag door aan mijn scriptie. Daarna was ik echt verrot: m’n ogen werden spastisch (geen grap) en ik was echt op. Wel voldaan, dat wel!
Midden: ‘s Avonds maakte ik simpele risotto voor mij en een paar huisgenoten en verder hing ik de hele avond voor de tv met een waxinelichtje en marshmallows aan een stokje. Daar had ik echt zo’n zin in.
Rechts: Woensdag werkte ik van half 7 tot 2 en daarna ben ik nooit zo heel veel meer waard. Niet dat zo’n werkdag uitzonderlijk vermoeiend is, maar als ik echt diep na moet denken is na werk niet mijn beste moment. Ik werkte nog een klein beetje aan mijn scriptie, ging sporten en dat was het wel. Donderdag deed ik ook nog wat scriptiedingen en daarna ging ik naar de allerlaatste meeting, waarin we één-op-één feedback kregen van onze begeleidster. Ik had voor deze scriptie dezelfde begeleidster als voor mijn bachelorscriptie vorig jaar en daar was ik mega blij mee. Die vrouw heeft ons met zoveel dingen goed geholpen, maakte altijd tijd voor ons vrij en gaf hele fijne feedback. Heb ik echt geluk mee gehad, ik heb ‘scriptie schrijven’ absoluut niet als een hel ervaren.

tbd219220.3

Links: Na de meeting sprak ik af met een studiegenoot die in de bieb aan het werk was en na een paar uur verplaatsen we naar De Ontdekking. Daar hebben we heel fijn bijgepraat en koffie gedronken.
Midden: ‘s Avonds maakte ik dezelfde risotto als eerder deze week: tomatenrisotto met verse basilicum en lekkere mozzarella. Verrrry nice, zeker met een scheutje olijfolie!
Rechts: Huisgenoten vonden het ook lekker!

tbd219220.4

Links: Daarna fietste ik richting de andere kant van de stad, naar In Stock. Daar had een groepje van mijn studie een pubquiz georganiseerd, heel leuk! Mijn groepje is uiteindelijk tweede geworden maar toen de prijzen geïnd werden, lag ik allang in bed.
Midden: De volgende ochtend moest ik namelijk al heel vroeg in Zeist zijn. Daar had ik een afspraak in het ziekenhuis om eindelijk uit te vogelen waar ik nou zo allergisch voor ben. Ik vond het echt rete spannend: ik vermoedde een allergie voor cashewnoten en pijnboompitjes (ja, dat kan ineens ontstaan) en overtuigde mezelf er langzaamaan van dat het meer dan dat was. Vreselijk vermoeiend hoe je hersenen dan werken, gelukkig kon ik ineens met gepaste spoed terecht in een ander ziekenhuis. Wel helemaal in Zeist dus, maar prima.
Rechts: Uit de test bleek van alles maar vooral géén notenallergie. Wat het nou precies allemaal wel is of kan zijn, is een lang verhaal, misschien schrijf ik het ooit nog eens uit. Ik had het echt niet verwacht maar ik was dus free! ZO FIJN!

tbd219220.5

Links: Over naar de orde van de dag: s c r i p t i e. Ik trakteerde mezelf op een studeersessie buiten de deur, wederom bij Tijm.
Midden: ‘s Avonds had ik heel veel zin in kipsaté. Ik maakte héle lekkere, perfect malse met daarnaast een simpele salade. Ik heb nog geen tijd gehad om het recept uit te werken, komt er binnenkort aan!
Rechts: Zaterdag werkte ik weer verder en ik had wel meer willen en kunnen doen, maar ‘t lukte ff niet. ‘s Avonds móest en zou ik patat eten! Ik had het al eeuwen niet lekker makkelijk bij een snackbar gehaald, dus dat deed ik vandaag. Was heerlijk.

tbd219220.6

Links: Daarna ging ik met Joran een nieuwe hotspot in de stad ontdekken: de Ping Pong Club. Na bowlen, lasergames, jeu de boulen (love it) en weet ik veel wat allemaal kun je in Utrecht nu ook pingpongen met daarnaast een drankje. Het zit een beetje buiten het centrum, op een gekke plek naast het spoor ook, maar ik denk dat het met lekker weer een toplocatie is. Zowel binnen als buiten hebben ze picknicktafels en pingpongtafels staan en voor hoe ik het nu zag, is dit echt een juppen-magneet.
Midden: Zondagochtend sliep ik uit en daarna zat ik met Ilona in het zonnetje bij Rocking Chair. Ik had mezelf even vrij gegeven vandaag.
Rechts: Toen het koffieapparaat uit ging, verplaatsten wij ons naar een straat verderop, bij Tijm. Joran sloot bij ons aan en we zaten daar echt heel lekker in de laatste paar zonnestralen.

tbd219220.7

Links: Joran had het al de hele dag over nacho’s en Ilona kon ik daar ook wel warm voor krijgen. We maakten een borreltafel als avondeten met vét lekkere pulled chicken BBQ nacho’s, bitterballen, sushi, toastjes met brie. Alles. Moet je niet te vaak doen maar af en toe is dit gewoon alles waar je trek in hebt toch?
Midden: Maandag werkte ik aan mijn scriptie en ging ik een uurtje sporten. De tijd begint nu wel echt te dringen: die week op vrijdag was de deadline en op bovenstaand moment had ik echt nog wel héél heel veel te doen.
Rechts: Stress.

tbd219220.8

Links: Als avondeten maakte ik curry met pompoen, zoete aardappel en naan. Ook dit recept komt binnenkort nog online, het was heerlijk!
Midden: ‘s Avonds fietste ik weer naar Joran om eerdergenoemde reden. Dinsdag werkte ik een paar uur aan een tafeltje bij Rocking Chair. Ik zat daar heerlijk maar ik ontdekte iets vreselijks in mijn onderzoek. Een fout die ik echt nog helemaal recht moest breien en ik was het overzicht even helemaal kwijt. Thuis stortte ik in maar gelukkig waren er huisgenoten thuis om even een peptalk te geven. De rest van de middag heb ik wonderlijk genoeg héél hard door kunnen werken. Daarna was ik weer helemaal verrot maar ik was ook wel trots!
Rechts: Woensdag werkte ik voor de laatste keer voorlopig (i.v.m. naderende stage) en gelukkig kon iemand de laatste paar uur van me overnemen zodat ik verder kon aan mijn scriptie. Thuis even douchen en weer aan de slag. Weer bij Tijm. Deze dagen ben ik hun hoofdsponsor. ‘s Avonds ging ik sporten met huisgenoten en we besloten spontaan mee te doen met een paar korte groepslessen. Na de eerste, body pump (ofzo), was ik echt kapot. Ik stond toen al op mijn benen te trillen en de dagen hierna waren ook echt vreselijk. Ik kan me zo voorstellen hoe het is als ik straks tachtig ben en zo moeilijk loop. Au.

tbd219220.9

Links: Donderdag weer hetzelfde liedje. Tegen de avond genoot ik van een welverdiend wijntje in de tuin. In de hoop dat mijn motivatie en/of inspiratie een boost zouden krijgen.
Midden: VRIJDAG! Laatste dag! Ik zag op Instagram voorbij komen dat er een nieuwe koffiezaak was geopend in een oud tankstation op de Croeselaan. Heel grappig: hier heb ik een paar jaar lang tegenover gewoond en naar dat lelijke gebeuren gekeken. Nu is het een hele hippe plek voor koffie en lunch. Volgens mij ook diner maar dat weet ik niet zeker. Vanaf De Pomp, want zo heet het, zette ik de puntjes op de i van mijn onderzoek.
Rechts: Vandaag mocht het: ik bestelde brood met bietjes, geitenkaas, zwarte knoflook en allemaal andere lekkere dingen als lunch. Die zwarte knoflook was lékker joh, ik kende dat helemaal niet! Kun je ze zo ‘gedroogd’ in een potje kopen ofzo? Weet iemand dat toevallig?

tbd219220.10

Links: Aan het eind van de middag leverde ik ‘m in! JAAA, zo blij! Nu moet ik nog een week of twee wachten op mijn cijfer maar ik denk wel dat ik het heb gehaald. Geen 8, dat zeker niet, maar wel voldoende. We gaan het zien! Tijd voor pizza en een wijntje.
Midden: ‘s Avonds ging ik met Keylee en Ilona, twee huisgenoten, naar Singlefeestje in Tivoli. Daar zijn we een paar maanden geleden ook geweest en toen vond ik het heel leuk, dus dit keer wilde ik weer! Was heel gezellig, precies wat ik nodig had ook!
Rechts: Ik had niet zoveel gedronken en zaterdag werd ik dus helemaal relaxed wakker. Ik had wel mega lang uitgeslapen ook, dus de kater was mogelijk gewoon al voorbij. Vrije dag, geen deadlines, wat gaan we doen?!

tbd219220.13

Links: Ik deed helemaal niks. Ik keek tv, werkte een beetje aan mijn blog, keek nog meer tv en ik vond het héérlijk! ‘s Avonds maakte ik een kwarktaart en ging ik aan de slag met deze vegan zalmfilets van SoFine. Die mocht ik uitproberen, heel leuk.
Midden: Het resultaat + wat ik van die nepzalm vond, vind je hier!
Rechts: Ook zondag was ik lekker lui. Ik sportte, hing op de bank en regelde wat dingen die ik echt nog moest doen, zoals kwartaalaangifte doen en schoonmaken. Heerlijk dat ik daar eindelijk ruimte voor had in mijn hoofd. ‘s Avonds fietste ik langs Namaskar, een Indiaas restaurant, om daar twee bakjes eten op te halen voor mij en Joran. Ik weet niet meer wat hij had maar mijn butter chicken was in ieder geval fantastisch lekker. Echt een enorme aanrader (en enorme porties) en niet heel duur! Morgen begint mijn stage (of ja, op het moment van schrijven heb ik de eerste week al doorstaan) en daar vertel ik jullie later natuurlijk nog wel meer over!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten