Beau’s week 221 en 222: Paasweekend, #model en de eerste stagedag!

4 mei 2019 | Leven

tbd221222.11

Een hele fijne zaterdagmorgen! Ik denk dat ik maar gewoon standaard twee-weekse edities van mijn fotodagboeken ga maken want ‘t heeft ook mij getroffen: een week doorbrengen in een kantoor levert niet de meest spannende foto’s (en verhalen) op. In de weekenden deed ik wel veel leuke dingen: ik vierde Koningsnacht- en dag in Utrecht, genoot keihard van de zon tijdens Pasen, stond model (ha-ha-ha) (maar serieus) én begon met stage! Hieronder vertel ik je er meer over!

tbd221222.1

Links: Woehoe! Maandag de 15e had ik mijn allereerste stagedag! Van deze stage dan, vorig jaar liep ik ook al eens stage en die ervaring maakte dat ik toch wel een beetje zenuwachtig was. Ik had goede verhalen gehoord over dit bedrijf en had er ook wel zin in gekregen, gelukkig! Was een hele prima dag, veel saaie formaliteiten wel. ‘s Avonds maakte ik foe yong hai maar de saus was dit keer niet fantastisch, terwijl ik ooit hele goeie heb gemaakt.
Midden: Ook dinsdag weer stage. Ik loop stage bij de Nationale Jeugdraad (NJR), een organisatie die zich bezighoudt met de participatie van jongeren (tot 30 jaar) in de maatschappij. Ik zit op het project UUT, specifiek gericht op de stad Utrecht en in opdracht van de gemeente. Ik zal in mijn dagboeken af en toe wel iets meer vertellen over de werkzaamheden! Vind het lastig om nu zomaar een heel betoog te houden.
Rechts: Ennn ‘s avonds maakte ik kip kerrie met pulled chicken. Daar heb je hier al over kunnen lezen, was níet geslaagd! Mijn collega’s keken heel verlekkerd toen ik met een portie van dit de kantine in kwam lopen maar dat was helemaal onterecht, haha.

tbd221222.2

Links: Woensdag. Drie keer raden! Stage. Deze dag had ik een leuke meeting met een groep vrijwilligers. De komende paar maanden zal ik hen begeleiden, heel leuk.
Midden: Oja, er moest nog even snel een foto van me worden gemaakt voor de website enzo. Kon ik me precies 3 seconden op voorbereiden. Vind hem echt vre-se-lijk, haha.
Rechts: Het stomme is: ik weet ook niet meer zo goed wat ik hier nou precies allemaal omheen deed. Ik heb sowieso nog een paar keer gesport maar ik zou echt niet meer kunnen zeggen wanneer dat precies was. Doet er ook niet zo toe maar ik vind het wel opvallend; normaal kan ik dat soort dingen heel goed terughalen maar in dit strakke ritme ineens niet. Anyway: donderdag maakte ik snel wat sfeerbeelden van een spel waar het project waar ik nu voor aan de slag (UUT dus) al een tijdje mee bezig is. Door middel van dit spel brengen wij jongeren met elkaar in gesprek over de stad om zo advies te kunnen geven aan de gemeente. Ik moet zeggen dat ik eerst een beetje sceptisch was, vond het een lichtelijk naïef plan, maar ik heb het spel inmiddels een keer ‘in actie’ gezien en de spelers waren heel enthousiast. Toch wel leuk! Deze dag ging ik ook mee naar een meeting waar ik meteen voor de een groep studenten de helft van onze presentatie mocht doen.

tbd221222.3

Links: Donderdag bleef ik nog even hangen voor een biertje en daarna ging ik met Pascale richting Rotterdam. We aten met de hele groep vriendinnen bij Fiona en dat was weer zo heerlijk ouderwets gezellig. Zelfs Nienke (die al een hele tijd op wereldreis is) haakte aan via Facetime ♥♥
Midden: Vrijdag was heerlijk: ik was vrij, het was mega lekker weer en ik genoot heel erg van het gevoel dat ik ook even niets hoefde. Ik sportte en zat in de zon.
Rechts: En fietste naar de winkel voor een bosje asperges! Met het jurkje op de foto in het middel was dat nog best een opgave: hij waait geregeld zo Marylin Monroe-achtig omhoog en dat is best onhandig midden in de AH.

tbd221222.4

Links: Ik maakte er deze heerlijke maaltijd van! Was echt zooo goed! Ik maakte dit recept als gastblog voor Fitdutchies (dit behoeft uitleg, wait for it!) en wacht dus nog even tot zij ‘m online hebben gezet. Daarna plaats ik het recept zelf ook! Ik werd een tijdje geleden door Jordi, de eigenaar van Fitdutchies benaderd met de vraag of ik gastblogs wilde schrijven. Ik reageerde een beetje lacherig dat ik mezelf daar niet heel geschikt voor vond maar na wat berichtjes heen en weer was me duidelijk dat ze juist op zoek waren naar deze minder fitte recepten. Hij was ook gek op truffelmayo, zei hij. Fitdutchies is een vet groot platform en ik vind het ook wel leuk om af en toe dit soort dingen aan te gaan, vandaar!
Midden: Zaterdag was nóg lekkerder dan gisteren. Jurkje aan, benen in de bronzer (haha) en gaan! Check even dit effect. Links mét bronzer met spf en rechts zonder. Topspul!
Rechts: Daarna liep ik in het zonnetje met een lekkere podcast in mijn oren naar Tijm, eeuwige favoriete plekje. Ik zit er zelfs op het moment van typen, haha. Daar werkte ik een paar blogs uit en daarna liep ik via het winkelcentrum in Overvecht weer terug naar huis.

tbd221222.5

Links: Voor mijn gevoel had ik de hele stad doorkruist maar de stappenteller stond pas op 7000. Wat is 10.000 ook voor een richtlijn? Hoe dan. Was een lekkere wandeling!
Midden: Een van mijn huisgenoten loopt stage bij een VR-bedrijf en zij had dit weekend zo’n bril mee naar huis. ZO vet! Ik had zoiets nog nooit geprobeerd maar dit is echt next level, zo cool!
Rechts: ‘s Middags pikte Joran mij op met de auto om samen naar zijn ouders te gaan. Daar aten we asperges en de rest van de avond hing ik doods op de bank met mijn moeder. De volgende ochtend, eerste Paasdag, hadden we een uitgebreid ontbijt met zalm, champagne (haha mam, wtf?), fruit en kaiserbroodjes uit de oven met spek en ei.

tbd221222.6

Links: ‘s Middags gingen we naar mijn opa waar de hele familie in de tuin zat. Ik hoef nog steeds. helemaal. niks. Love it. We bestelden pizza’s en daarna ging ik weer naar Joran en zijn ouders. Daar speelden we spelletjes en daarna nam ik hem weer mee naar mijn ouderlijk huis. Grappig feitje: onze ouders wonen in verschillende dorpen dichter bij elkaar dan wijzelf in één stad. En ik vond het vroeger zo ellendig ver weg op de fiets, haha. Maandag gingen we een beetje op tijd weer terug naar Utrecht.
Midden: Ook thuis hing ik lekker in de tuin en ‘s avonds ging ik aan de slag in de keuken. Ilona zat wat te kloten met haar nieuwe lens.
Rechts: Onderkinnetje present.

tbd221222.7

Links: We aten noedels met kip die mijn moeder al een dagje in de marinade had staan. Dit recept komt binnenkort nog online, was heerlijk!
Midden: Na een heerlijk lang weekend ging ik dinsdag weer naar stage. Ik mocht bij een paar afspraken zijn, heel leuk. ‘s Avonds at ik deze zoete aardappelstamppot. Nog een grappig feitje: dit plaatje is op Instagram mijn meest opgeslagen en meest gelikete foto. Snap ik wel.
Rechts: Woensdag wederom stage. Het pand zit vlak naast Lepelenburg dus ‘s middags maakte ik met een collega daar een rondje met een bak koffie.

tbd221222.8

Links: ‘s Avonds fabriceerde ik gnocchi met ricotta en limoen. Hier het recept!
Midden: Donderdag weer stage met o.a. een meeting met een groep studenten, een meeting met de projectmanager en ‘s middags een lezing en werkatelier (?) waar ik niet bijster veel aan had. Wel leuk om eens mee te maken, vind het ook heel fijn dat ik overal mee naartoe mag. Drukke dag dus, ‘s avonds had ik heel veel zin om met Joran uit eten te gaan en gelukkig zag hij dat ook wel zitten. We deden shared dining bij Loaded, een tent waar ik steeds mega goede verhalen over hoorde. Leuke tent, leuk personeel, leuke en originele gerechten maar DUUR. Ik begreep van een volger op Instagram dat het concept een tijdje geleden is veranderd van ‘normaal eten bestellen’ naar kleinere porties voor ‘shared dining’ maar dat ze zijn vergeten iets met de prijzen te doen. Het was écht wel heel lekker eten maar veel te veel geld voor die kleine porties. Jammer, hoop dat ze er wel nog iets aan gaan doen!
Rechts: Vrijdagochtend ging ik sporten en daarna vertrok ik richting Hoofddorp voor iets hi-larisch. Ik stond model voor Foodmaster, een fastfoodketen, in samenwerking met Aviko. Zij hebben een friettent (= tent met frietjes) gemaakt voor klanten en daar hadden ze promotiefoto’s voor nodig. Roëlla (van Frikandella) en ik waren de meiden die deze tent eens ff lekker konden verkopen. Ik begrijp dat veel mensen dit over zichzelf zeggen, maar echt: ik ben heel onfotogeniek. Maar ik vond het wel heel leuk!

tbd221222.9

Links: Eenmaal thuis kookte ik een stevige maaltijd voor mij en mijn huisgenoten want die avond gingen we de stad in voorrrr Koningsnacht! We gingen van plein naar café naar plein en ik heb me echt heel goed vermaakt. Kanttekening: die meiden hadden (of wilden) allemaal geen oranje en ik vind dat echt niet oke.
Rechts: Oh, nog een veel stommere kanttekening: mijn fiets is die nacht vastgezet aan een andere fiets met een hangslot. Je wilt niet weten in wat voor levensgevaarlijke toestand wij die nacht naar huis zijn gefietst maar de zoektocht naar iemand die mijn fiets kon bevrijden was echt nog veel rotter. De fietsenmaker wilde er te veel geld voor, de politie mocht niks doen en na twee dagen stond ‘ie daar dus nog steeds. Met een lege band ook inmiddels. Lang verhaal kort: Swapfiets wilde hun fiets ook terug en kwam ‘m dus losknippen op zondagavond, heel fijn.

tbd221222.10

Links: Zaterdag sliep ik uit, keek ik de optocht op tv (heerlijk, love it) en daarna ging ik de stad weer in met een huisgenoot. Helaas was Koningsdag in Utrecht dit jaar een beetje een deceptie. Om de een of andere reden (iets met vergunningen) waren er dit jaar bijna geen grote podia met feesten in de stad en dus moesten we het zoeken bij cafeetjes en kroegen. Uiteindelijk hebben we het ondanks dat + het weer nog steeds heel leuk gehad. Vooral bij Lewboski was ‘t gezellig! Foto hierboven is wc-poëzie.
Midden: Grootste fout van zijn leven. ‘s Avonds haalde ik vet goeie pita gyros en verder hingen we lekker lui op de bank.
Rechts: Zondag was ik de hele dag bezig om die fiets los te krijgen en verder deed ik niet zoveel. Die avond maakte ik voor het eerst ooit zelf Turkse pizza’s, maar dan een hele makkelijke versie. Het recept komt deze week nog online, ik vond ‘t heel geslaagd!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten