Beau’s week 223 en 224: Wijnfestival, femi fietsband en stage update

18 mei 2019 | Leven

tbd223224.12

Morning! Het is nog steeds slecht weer, blijf nog even liggen en vermaak je met dagboek nummer 223/224! In dit dagboek vertel ik je over hoe ik me zeer geëmancipeerd voelde tijdens het plakken van mijn fietsband, een wijnfestival, een koffiecursus, een soort van jubileum en ook vertel ik wat meer over mijn stage. Fijn weekend!

tbd223224.1

Links: Hey goeiemorgen, maandag begint lekker. Was wel echt zo: om 9u kwam ik fris gedoucht na een goeie sportsessie op stage. Daar moet ik dan wel heel vroeg voor uit bed maar ‘s ochtends is het zo heerlijk relaxed in de sportschool.
Midden: Stage ging verder heel erg prima. Weet niet zo goed hoe deze foto het tot dit fotodagboek heeft gehaald. Heel oninteressant. Het is een omgevallen bloempot, haha.
Rechts: Dinsdag had ik weer stage, waaronder een meeting met een paar vrijwilligers van ons project. Was heel interessant, veel van geleerd!

tbd223224.2

Links: ‘s Avonds kwam Joran langs. Toevallig hadden we elkaar die dag, toen het nog Koninginnedag was, zes jaar geleden leren kennen! #cute Hoe leuk is het trouwens dat er beeldmateriaal is van die dag?!
Midden: Woensdag werkte ik een dagje vanuit huis en vanuit een koffiezaak. Zó fijn dat dat gewoon kan! ‘s Middags had ik een meeting met mijn stagebegeleidster vanuit mijn studie om het even over mijn onderzoek te hebben. Ja: scriptie is afgerond, meteen een nieuw onderzoek d’r achteraan. ‘s Avonds ging ik sporten en maakte ik deze bijzonder lekkere chili sin carne (vegetarisch dus) voor mezelf klaar. Het recept kun je hier lezen!
Rechts: Lievelingstoetje nu: kwark met lekker zoete aardbeien, kwak pindakaas en iets van chocola. Een toetje zonder chocola is geen toetje, vind ik.

tbd223224.3

Links: Donderdag slaan we ff over: was niet zo interessant op stage. Beetje saai zelfs en tot mijn onderzoek kon ik écht niet zetten. Vrijdag was ik vrij en had ik een mega to do-lijst voor mezelf gemaakt. Mijn fietsband was lek en ik moest echt zou ‘t een keer zélf repareren. Het leek een kwestie van een nieuw ventieltje erop draaien maar na een paar uur was ie weer plat. Maar: wait for it.
Midden: Verder werkte ik een beetje aan mijn blog maar helaas kreeg ik wel minder gedaan dan ik had gewild. Ook ging ik nog een uurtje sporten, dat ging wel lekker!
Rechts: En in de middag zat ik met mijn laptop + stapel werk bij Tijm. Altijd dezelfde zaak, ander tafeltje dit keer.

tbd223224.4

Links: ‘s Avonds maakte ik een beláchelijk lekkere maaltijd met noedels, bimi en cashewnoten. Een hele dikke aanrader dit: hier het recept! Verder deed ik die avond niet zoveel, volgens mij keek ik tv met huisgenoten.
Midden: Zaterdag was een topdag. Eerst zat ik met huisgenoot Ilona gezellig bij Tijm aan de koffie, later sloot huisgenoot Keylee aan en de rest van de middag zijn we daar blijven hangen met thee, taart en zeer goede gesprekken. Love it. De lemon cheesecake is trouwens heerlijk!
Rechts: ‘s Middags dacht ik ‘weet je, ik heb een bandenplaksetje, ik kan dit’ en zo geschiedde. Toen ik vroeger wel eens een lekke band had, probeerde m’n moeder me steeds te leren hoe ik ‘m zelf kon plakken en chagrijnig dat ik daarvan werd, pff. De afgelopen vijf jaar heb ik mijn fiets gewoon altijd naar de fietsenmaker gebracht maar goed, ik moet dit kunnen. Ergens ook wel sneu dat ik hier mijn feministische voldoening uit moet halen maar oké. Nu, twee weken later, is ‘ie nog steeds hard maar ik heb er nog niet op durven fietsen, hahaha.

tbd223224.5

Links: Zaterdagavond keek ik met Joran en zijn huisgenoten naar de Dodenherdenking op de Dam. Vind dit altijd zo mooi om te zien.
Midden: Nog meer koffie on the sunday. Het was Bevrijdingsdag maar ik had echt géén zin in hysterische festivals o.i.d. Het voelde een beetje teveel; afgelopen weekend heb ik ook al ‘opgeofferd’ voor Koningsdag. In plaats daarvan dronk ik nog meer koffie met Ilona, bij Rocking Chair dit keer. Heerlijke dag.
Rechts: ‘s Avonds had ik zin in een vitamineboost, had ik me die week een klein beetje ziekig gevoeld. Ik mikte lekker veel groente in de oven en het resultaat was écht geweldig goed. Honderd procent zeker een recept dat ik nog veel vaker ga maken! Klik hier voor het recept.

tbd223224.6

Links: ‘s Avonds kwam Joran langs en keken we een beetje Netflix.
Midden: Maandag heb ik geen foto’s gemaakt. Als ik in mijn agenda kijk zie ik wel dat ik veel heb gedaan op stage: een meeting met een groep studenten die ik (mede) begeleid, een meeting met een ander project binnen de organisatie waar ik wel nieuwsgierig naar was en nog wat gesprekken met vrijwilligers. Zo kom je de dag wel door :thumbs: Dinsdag had ik een workshop over motivaties van jongeren, heel interessant! ‘s Avonds ging ik met Keylee en Ilona de stad in om bij Cava wat wijntjes te drinken. Ilona was jarig en dat hebben we goed gevierd. Was heel gezellig! Leuke plek ook altijd, Cava.
Rechts: Wát een weer was het op woensdag zeg. Hallo, het is MEI. We willen zon! Vandaag had ik helemaal ingepland voor mijn onderzoek maar ‘t schiet niet echt op. Aan de ene kant vind ik het heel leuk en fijn dat ik me nog op mijn onderzoek kan richten voor ‘de intellectuele uitdaging’ maar tegelijkertijd heb ik telkens helemaal geen zin meer om me daarin te verdiepen.

tbd223224.7

Links: ‘s Avonds at ik gekke restjes uit de koelkast: pasta met tomatensaus met paprika, veel te veel wortel en een shitload aan kaas om het een beetje lekker te maken.
Midden: Dinsdag had ik weer stage en daarna ging ik bijna meteen door naar het station om met vriendinnen te eten in Leiden. Ik rende nog even snel Hoog Catharijne in om een nieuwe zomerjas te scoren maar ik vond helemaal niks leuk. Deze lijkt wel ok maar was in werkelijkheid veel te lang. Ik moet nu telkens in zo’n foute denim-on-denim look de deur uit omdat ik alleen maar een spijkerjasje heb.
Rechts: Het bezoekje in Leiden was kort maar wél heel erg gezellig. Ik had haar huis nog nooit gezien terwijl ze er al een jaar of 3-4 woont. Oeps.

tbd223224.8

Links: Lekker studentikoze bedoeling ook. Ben ik helemaal niet meer gewend, haha. Ja, onze wc-deur is ook een soort prikbord maar dat is dan ook (naast de laag stof onder de bank en ontspoorde klimop in de tuin) een van de weinige dingen die aanduiden dat het een studentenhuis is.
Midden: Vrijdag had ik weer heel veel te doen. Ik begon met een uurtje sporten. Ik ben lekker bezig; ga al máánden netjes drie keer per week!
Rechts: Daarnaast deed ik wat administratieve klusjes: bonnetjes sorteren, nummeren, huisgenoten leegtrekken op Wie Betaalt Wat… Dat soort dingen.

tbd223224.9

Links: ‘s Middags praatte ik bij met Floor op ons favoriete plekje voor koffie: boven Stach. Echt een topplek, lekkere koffie, nog beter gebak en vet goed uitzicht op de gracht en de Dom (die wel de komende eeuw nog in de steigers staat).
Midden: Daarna ging ik meteen door naar een koffiezaak in de stad voor een coffee cupping, dat is het proeven en beoordelen van koffie op allerlei verschillende punten. Volgens mij een stuk of tien, zoals ‘aroma’ en ‘zuur’. Ik vond het mega leuk dat ik hiervoor was uitgenodigd (écht heel leuk: dit deel van bloggen/instagrammen bevalt me wel want zo kom ik echt op plekken en evenementen terecht waar ik anders nooit zou komen!) maar ik vond dit niet zo’n geslaagde middag. Heel jammer, had echt gaaf kunnen zijn! Ik zet er bewust niet bij om welke tent het gaat want ik vind ook niet dat er voor eeuwig negatieve woorden over hen op internet hoeven te staan 😉 Om de ongemakkelijkheid een beetje dragelijk te maken (grapje) haalde ik patatjes en een frikandel speciaal bij een snackbar en ging ik daarna weer de stad in voor drankjes met een andere vriendin, Lisanne. Al met al een hele prima dag!
Rechts: Zaterdag had ik daarentegen echt zo’n off-day. Heel veel moeten doen, nergens de zin vandaan kunnen halen. ‘s Middags heb ik nog een paar uur aan mijn scriptie gezeten omdat ik een paar kleine mieterige details moest aanpassen voordat ‘t definitief naar het archief kon gaan. Verder maakte ik een video voor een MEGA (!!!) leuk iets waar ik in de loop van deze week wel meer over ga vertellen. Maar goed: video’s zijn niet bepaald mijn ding en dat ging dan ook niet zo soepel.

tbd223224.10

Links: ‘s Avonds ging het de betere kant op. Ik maakte superlekkere gado gado voor mij en Ilona. Had het nog niet eerder op maar ik vond het zeker voor herhaling vatbaar. Moet ook wel, wat met pindasaus is nou níet lekker?
Midden: Daarna ging ik met Joran naar Fonteyn Festival op het Janskerkhof. Dit is een jaarlijks wijnfestival waar verschillende wijnzaken een soort ‘kraampje’ hebben. Heb één witte en twee rode wijntjes op en heb alleen onthouden dat ik Spaanse wijnen net iets te scherp vind, verder echt geen flauw idee. Het was wel heel erg leuk!
Rechts: Zondagochtend ontbijten met niet zo mooie maar wel heel erg lekkere pannenkoeken met aardbei.

tbd223224.11

Links: Joran en ik dronken een degelijke zondagse koffie bij Rocking Chair en nadat hij er weer vandoor ging, bleef ik nog een paar uur doorwerken voor Keukenmeid. Recepten stonden weer ingepland voor de hele week :thumbs: Meteen daarna fietste ik naar de winkel voor boodschappen voor ragù. Dit zat al een hele tijd in mijn achterhoofd en deze zondagmiddag leek me het perfecte moment om dit prutje eens lekker lang te laten sudderen.
Rechts: Het resultaat was goeeeed, echt fantastisch lekker. En zo simpel ook! Ik gebruikte een recept van Albert Heijn (van een Italiaan in een podcast, ofzo) en schrijf ‘m ook nog uit voor op mijn blog. Komt deze week online 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten