Beau’s week 225 en 226: Opnames voor SBS6 (!), foodfestival en songfestival

30 mei 2019 | Leven

tbd225226.12

Hee lezers en lezeressen! Vet leuk fotodagboek dit keer! Het ultieme hoogtepunt kwam afgelopen vrijdag, toen had ik opnames voor een kookprogramma (!) van SBS6. Hoe fucking vet is dat?! Een week eerder genoot ik intens van de overwinning van Nederland bij het songfestival, stond ik namens mijn stage bij een food-evenement en bij een verkiezingsfestival en at ik een paar keer met goede vriendinnen. Naast dat alles zat ik ook nog ‘gewoon’ hartstikke lekker op mijn plek bij stage. Hieronder meer!

tbd225226.1

Links: Hoogtepunten dus ja, behalve die eerste maandag. Ik had me een partij opstartproblemen, niet normaal. Uiteindelijk was dit niet zo’n hele productieve dag maar dat heb je wel eens.
Midden: ‘s Middags besloot ik spontaan dat ik bij mijn ouders ging eten die avond. Het is geen wereldreis om van Utrecht naar een dorpje boven Rotterdam te reizen maar toch kost het altijd meer moeite en tijd dan ik zou willen. Gister was het echter moederdag en die had ik ook al gemist dus dat is weer een extra reden om weer eens langs te gaan. Namens mij en mijn broertjes haalde ik bloemen op het station. Iets te oranje naar mijn smaak maar die zaak had letterlijk geen andere kleuren.
Rechts: Ik was eigenlijk niet eens bijzonder laat weer terug in Utrecht en het laatste uurtje voor bedtijd besteedde ik aan het opruimen van mijn kledingkast. Dat was heel erg nodig, zoals je ziet. Ik denk dat ik al bijna een jaar mijn was niet eens meer opvouwde, hahaha. Ook grappig: als Joran komt slapen appt hij me altijd of ik dan wel schone sokken en een shirt voor hem heb. De score: 13 paar sokken en 3 losse, 7 onderbroeken, 7 shirts, 1 hemd, 1 blouse en 2 truien.

tbd225226.2

Links: Dinsdag was een vredige dag op stage. Ik deed wat kleine klusjes en werkte een (heel. heel.) klein beetje aan mijn onderzoek. Mijn stage zit trouwens midden in de stad, echt geweldig. Ik denk dat ik hierna voor eeuwig verpest ben als het om reistijd gaat.
Midden: ‘s Avonds kocht ik voor het eerst in vijf-tien jaar atjar. Of eigenlijk voor het eerst ooit want vijftien jaar geleden deed ik geen boodschappen. Toen ik een jaar of acht was heb ik me compleet misselijk gegeten aan dit goedje omdat ik het zo lekker vond tijdens een familiediner en daar heb ik zulke slechte herinneringen aan dat ik het nooit meer heb durven eten. Tot nu! En het was inderdaad mega lekker.
Rechts: Ik at het bij een bord nasi. Dat was niet dit bord nasi (foutje) maar wel deze.

tbd225226.3

Links: Dinsdagavond sportte ik en daarna sprong ik snel op de fiets richting Joran. Zo snel dat ik niet even keek of mijn kledingkeuze een beetje ok was, met als gevolg dat ik er de hele woensdag zo bij moest lopen. Ik heb écht een nieuw zomerjas nodig. Overigens heb ik die inmiddels wel gevonden maar ik bedenk me nu dat ik daar geen foto van heb gemaakt!
Midden: Woensdag heb ik omgedoopt tot onderzoeksdag, waarop ik dus aan mijn stageonderzoek werk en de hele dag lekker zelf inplan. ‘s Ochtend zat ik bij De Pomp, daarna haalde ik een broodje Mario en ging ik naar een intervisiebijeenkomst van mijn studie. Dat was echt heel erg leuk. Stelde geen reet voor hoor, maar door met andere studenten te praten over onze stageplekken, kwam ik tot zoveel nieuwe inzichten. Heel leerzaam, echt fijn. Na die meeting ging ik nog even naar stage voor een borrel.
Rechts: ‘s Avonds kwamen Pascale en Fiona eten en ik maakte deze risotto voor ons klaar. Heeft een speciale reden die ik jullie denk ik niet echt mag en kan vertellen maar nu ik dit zo zeg kun je zelf ook wel invullen hoe en wat, ha. Dit blijft echt een toprecept en het was heel gezellig!

tbd225226.4

Links: Wat wil je nog meer zo midden in de week?
Midden: Donderdag was heel erg druk. Ik moest superveel regelen voor dat naderende evenement en dat ging allemaal niet heel soepel. ‘s Middags was er weer een borrel op werk, daarna gooide ik thuis snel een pizza naar binnen, fietste ik naar de verjaardag van een studievriendin helemaal aan de andere kant van de stad. Daar bleef ik +- 25 minuten en daarna racete ik naar de binnenstad om daar met twee andere vriendinnen van mijn master het Songfestival te kijken. Had ik helemaal zin in! Ik vind het songfestival echt mega leuk, heerlijk hysterisch en meeslepend, en zeker dit jaar was het natuurlijk top!
Rechts: Niet helemaal fris en fruitig sprong ik de volgende ochtend in de trein richting mijn ouders om vanaf daar mijn moeder te taxiën naar een afspraak.

tbd225226.5

Links: ‘s Middags ging ik naar de kapper. Dat was zó erg nodig maar dat besef ik me vaak pas als ‘t na een maand of 5-6 eindelijk weer geverfd en geknipt is. Heel blij mee! Deze foto is een beetje vaag, verderop in het dagboek kun je het beter zien.
Midden: Vrijdagavond dronk ik thee met Maudy en zaterdag gingen we samen naar Zoetermeer om voor mij een nieuwe zomerjas te scoren. En met succes, yes! ‘s Avonds gingen Wout, mijn broertje, en ik met de auto naar Utrecht om daar in de stad de finale van het Songfestival te kijken. Bij Café Kalff was een groot evenement georganiseerd om de show heen maar het was daar zó belachelijk druk dat we na Duncan’s optreden thuis verder zijn gaan kijken.
Rechts: Go Duncan! Ik vond het zó spannend, haha, echt heel gaaf dat ‘ie gewonnen heeft!

tbd225226.6

Links: Zondag was echt een pechdag. Niet zo’n pechdag dat ik chagrijnig werd en niks meer kon hebben maar gewoon echt een dag met veel pech. Ik zal het verhaal niet té lang maken maar het kwam neer op een hulpkracht die niet meer kon komen, een lekke band, een kwijtgeraakte portemonnee (verdorie die van mij) en een teringhard alarm in het gebouw van mijn stage (verdorie door mij). Het evenement zelf was gelukkig wel leuk, het was van SFYN over voedselverspilling en wij stonden daar dan met een stand om over Utrecht te praten (ongeveer).
Midden: Zie hier! Mijn haar!
Rechts: ‘s Avonds was ik helemaal uitgeblust maar had ik wel nog zin om wat lekkers klaar te maken. Van het evenement had ik een tas vol met groenten meegekregen en die gooide ik met rozemarijn in de oven. Het recept komt nog online!

tbd225226.7

Links: Maandag was weer een drukke stagedag, wel lekker! ‘s Avonds maakte ik voor mij en een huisgenoot een curry met mangochutney en naan. Was heel lekker, komt volgende week ergens op mijn blog!
Midden: Dinsdag nam ik een dag vrij, ik had zondag natuurlijk al gewerkt. Ik heb gesport, geblogd en allerlei stomme klusjes als schoonmaken, backuppen en pakketjes terugbrengen. En tv kijken.
Rechts: Nu echt: ‘s avonds maakte ik deze nasi! Hij staat nog niet online maar dat komt ‘ie zeker wel want dit was echt een toprecept!

tbd225226.8 (1)

Links: Woensdag werkte ik dus weer aan mijn onderzoek. Weer bij Tijm, favo plek.
Midden: Laat in de avond ging ik weer richting Berkel, daar waar mijn ouders wonen dus, want daar bleef ik een nachtje slapen. De volgende dag hielp ik namelijk mee bij een project van stage op een school in Rotterdam en daar moest ik al heel vroeg zijn. Dat was wel even handig.
Rechts: Ik hielp bij een verkiezingsfestival om scholieren meer te leren over de EU en hen te motiveren om daadwerkelijk te gaan stemmen. Was heel leuk en interessant! Heel leerzaam ook, zo’n vrij ongemotiveerde groep scholieren die je op een manier tóch zover kunt krijgen. In het kader van de verkiezingen die dag plaatste ik dit grapje op mijn Insta. Bij de volgende klik zag je dit plaatje met daarop de tekst ‘of ga stemmen! Gekke Thierry.’ en dat vonden jullie leuk, haha. Ik kreeg er veel reacties op. Uiteraard heb ik zelf ook gestemd.

tbd225226.9 (1)

Links: ‘s Avonds maakte ik dezelfde curry als afgelopen maandag voor mij, Pascale, Fiona, Fiona’s aanhang (die Italiaan is en voor wie ik dus mooi niet pasta’s ging maken) en mijn eigen aanhang. Was zo gezellig weer, en echt ideaal dat mijn huis een tuin heeft op het zuiden waar je ‘s avonds nog heerlijk kunt zitten.
Midden: Hoe leuk zijn deze bierviltjes trouwens?! Ik kreeg er serieus vragen over en dit zijn mijn antwoorden: ja, ik weet dat het een dubbelzinnig, vunzig woordgrapje is en ja, ik weet dat aubergine een andere connotatie heeft tegenwoordig. Ik mocht ze bestellen bij Studentendrukwerk (klik!). Blij mee, thanks!
Rechts: Vrijdag was een mooie dag. Lekker weer en helemaal ready voor iets superleuks! Vandaag had ik dus de hele middag opnames voor een nieuw kookprogramma bij SBS6. Samen met drie andere amateurkoks maakte ik onze signature dish in zo’n supervette, gelikte keuken in een grote studio. Ik vind ‘goals’ altijd een beetje tenenkrommend maar eh… dit is wel echt #goals. De aflevering komt in juli of augustus op tv en uiteraard laat ik jullie ‘t van tevoren even weten!

tbd225226.10

Links: Kijk nou hoe gaaf! Heel veel meer foto’s kon en mocht ik niet maken maar het was echt heel indrukwekkend allemaal, had zoiets ook nog niet eerder meegemaakt. Superthanks dat ik deze kans heb gekregen SBS6!
Midden: Vrijdagavond hing ik uit te puffen op de bank want het was ook wel een vermoeiende dag. Zaterdag sportte ik en deed ik lekker rustig. Ik zat o.a. in de tuin en zat wat te kloten met foto’s van bijen in een boom. Ik moet ‘t bij eten houden.
Rechts: Want kijk dit ff. Die avond maakte ik voor mij en een huisgenoot de lekkerste pizza ooit. Ik denk dat ik dit echt wel lekkerder vond dan Dr. Oetker salamipizza en die + ik gaan echt way back. Daar is nog niet eerder iets tussen gekomen. Het recept van deze goddelijke bloemkoolpizza komt zaterdag online!

tbd225226.11

Links: ‘s Avonds dronk ik met Eline (vriendin + huisgenoot in Griekenland) een wijntje bij Vin Vin. Chique plek, wilde er altijd al eens heen! We zaten daar hartstikke lekker maar die rekening vond ik toch wel ff slikken. Ze hebben daar geen wijnkaart en je bestelt dus naar smaak. Voor twee wijntjes moest ik 13 euro afrekenen en dat vind ik toch wel vrij duur. Daar koop ik drie prima flessen voor. Fun fact: voor 13 euro moet ik bijna een hele dag stagelopen. Ik typ dit alles trouwens met een lach, ik ben niet helemaal krent.
Midden: Na dat wijntje wandelden we door de kleine straatjes in de binnenstad. Van die straatjes waar je normaal nooit komt en waar je al helemaal geen aandacht besteed aan de huizen. Was heel leuk om daar eens zo naar te kijken!
Rechts: Zondag werkte ik aan mijn blog en stond ik ondertussen steeds te roeren in een pan rendang. Heerlijk was dat! Het recept komt, alweer, volgende week online. Wat irritant hè, deze sneak peeks? Ik werk best wel ver vooruit zodat ik in het weekend steeds voor een hele week in kan plannen en wil ook wat recepten voorlopen zodat ik ook een week wat minder kan koken als dat zo uitkomt. Goed: Joran en ik genoten van die rendang en haalden daarna nog een ijsje om het weekend af te sluiten.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten