Beau’s week 227, 228 en 229: Huis bezichtigen, Trek en toerist aan de gracht

17 jun 2019 | Leven

tbd227228229.19

Goooodmorning! Ben je klaar voor een heel lang fotodagboek?! Ik vind het zelf heerlijk om bij andere bloggers zulke lappen tekst te lezen, lange verhalen geven naar mijn idee fijne diepgang in de social media-wereld waar alles maar snel-snel gaat. Jij ook? Lees mee met mijn afgelopen drie weken met o.a. een groot evenement van mijn stage in Ahoy, een weekendje bij festival Trek, pizza’s aan de Utrechtse grachten, een dikke vrijmibo met een vriendin én de bezichtiging van een HUIS!

tbd227228229.1

Links: Even voor de duidelijkheid: we hebben het hier over eind mei, maandag de 27e. Die dag was een gemiddelde stagedag die ik begon met de projectleidster. Samen brainstormden we over een onderdeel van ons project dat vanaf september serieuzere vormen aan gaat nemen.
Midden: Haha, op stage zijn er twee wc’s waarbij de radio tegelijk aan gaat met het licht. Is zodat je niet zo gefixeerd bent op de geluiden die je er produceert, denk ik.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik een hele simpele pasta met roomsaus met citroen. Dit is het recept! Mijn ouders hebben het inmiddels al een keer gegeten en ook zij vonden het heel lekker!

tbd227228229.2

Links: Dinsdag was een rustige dag op stage. Slecht weer, niet zoveel boeiends.
Midden: ‘s Avonds ging ik een stuk wandelen terwijl ik met mijn moeder belde. Doe ik vaker, maak ik een grote omweg naar de supermarkt.
Rechts: Woensdag werkte ik aan mijn onderzoek. In werkte voor de verandering een keer thuis (en niet in een koffiezaak of op stage) en ik ging heel lekker!

tbd227228229.3

Links: ‘s Avonds maakte ik weer een wandeling, met huisgenoten dit keer. Onderweg vonden we twee stoelen langs de weg met een briefje ‘gratis’. Only in Overvecht. Mooie aanvulling op ons tuinset :thumbs:
Midden: Donderdag was het Hemelvaart. Volgens mij begon ik de ochtend in de sportschool maar dat weet ik niet meer. Daarna had ik zin in een vet goeie lunch. Eentje die ook nog fotowaardig was.
Rechts: Het werden deze Indiase pizza’s met kikkererwten en mangochutney. Héél heel lekker, hier het recept. Ook hierover heb ik al een paar berichtjes gehad van mensen die het hebben gemaakt, zo leuk!

tbd227228229.4

Links: Verder werkte ik vandaag veel aan mijn blog. Ik had al daaaagen zin in goeie ouwe slavinken, die had ik al zo lang niet gegeten! Ik maakte er een lekker AGV’tje van. Ik had ook een portie voor Joran gemaakt en hij vond het ook heerlijk. Dit is af en toe zo lekker, haha.
Midden: Vrijdag is sowieso een vrije dag voor mij en + Hemelvaartsdag maakte dat dit een heel lang weekend. Vrijdag zat ik met Ilona bij De Pomp, om daar allebei een beetje aan ons eigen ding te werken.
Rechts: We lunchten er ook: tosti met bechamel, kimchi, srirachamayo en kaassss. Dit was echt héél goed!

tbd227228229.5

Links: ‘s Avonds maakte ik voor ons een Griekse maaltijd met wat groenten en feta saganaki (klik voor het recept). Deze maakte ik met sesam en heel veel honing, vet lekker! Verder keken we een beetje lui tv en gingen we naar de McDrive voor een ijsje. Een huisgenoot had een auto mee naar Utrecht, dan doe je dat soort dingen 😉
Midden: Zaterdagochtend ging ik lekker vroeg naar de sportschool zodat ik me daar niet in de opkomende bloedhitte nog toe moest zetten. Bijna meteen daarna ging ik richting mijn ouders en de ouders van Joran. Daar aten we ‘s avonds van de Big Green Egg (ik. moet. zo’n. ding. als ik later geld heb) en later die avond gingen we nog een drankje doen bij een kroeg in het dorp.
Rechts: Zondag was mijn moeder jarig en kwam er familie langs om dat te vieren. Mijn moeder had héél veel Indische gerechten gekookt (vorig jaar maakte ze een Mexicaans buffet, zo leuk!) en omdat ik en Joran niet konden blijven eten, kregen we allemaal kleine bakjes mee met porties. Met de klok mee: babi ketjap, atjar, kip semoor, ei telor, rendang en sajoerboontjes. Afgetopt met rijst, seroendeng, gebakken uitjes, kroepoek en emping, en spekkoek als toetje. Verder voelde ik me deze dag best wel ruk. Ik heb sinds een paar jaar hooikoorts en dat is altijd wel goed te doen met pilletjes maar dit jaar heb ik al heel wat dagen gehad dat ik helemaal gestoord werd van het niezen. Ook deze dag was het heel heftig en was ik suf van de extra pilletjes die ik had ingenomen. Sorry family, ik was niet echt gezellig. Maar goed eh… eenmaal terug in Utrecht pikte ik mijn spullen op thuis, fietste ik weer naar Joran en genoten we van dat lekkere eten. Was echt heel goed!

tbd227228229.6

Links: Maandag ging ik weer naar stage. Aan de ene kant wil ik stage en privé (/Keukenmeid) een beetje gescheiden houden maar aan de andere kant wil ik ook laten zien met wat voor vette dingen ik aan beide kanten bezig ben. Mijn stagebedrijf is ook wel zo informeel en promoot ook juist het gebruiken van je privénetwerk. Om die reden doe ik ook hier een oproepje: één project waar de organisatie aan werkt is UUT, waarbij vanaf september een traject start waarbij creatieve, enthousiaste en jonge Utrechters (16-30) op hun eigen manier de stad kunnen laten zien. Leuk voor mensen die willen werken aan hun portfolio (in welke zin dan ook: schrijven, fotografie, beeldend, film en weet ik wat allemaal) bijvoorbeeld. Hier lees je de vacature (het is ‘vrijwillig’ maar wel met prima vergoeding!). Wellicht heb ik een Utrechtse lezer die nu denkt ‘waaah, ja wat superleuk!’, geef je dan vooral op! Het traject duurt drie maanden dus het is ook niet alsof je je voor eeuwen aan iets bindt. Tot zover de promo, back to business.
Midden: ‘s Avonds maakte ik een Spaanse maaltijd: vegetarische albondigas en patatas bravas.
Rechts: Deze week rondden we bij stage ook een leuke samenwerking met de Hogeschool Utrecht af. Dit is een kleine (hele kleine) sneak peek.

tbd227228229.7

Links: Dinsdag weer stage, ‘s avonds maakte ik een simpele, lekkere chili sin carne. Dit recept komt van de week online!
Midden: Kijk nou hoe leuk?! Deze dag vierden de buren Suikerfeest en de buurvrouw kwam ons een heel bord met zoete hapjes brengen. Ik vond echt alles lekker, mega zoet, maar echt top. Lief!
Rechts: Minder lief die avond: een gast op Instagram die compleet tegen me uitviel toen ik hem niet terug wilde volgen. Hilarisch en sneu tegelijk. Hij bleef na deze berichten nog urenlang doorgaan terwijl ik hem negeerde. Ik had meteen niet moeten reageren maar die eerste berichten (nog voor bovenstaande) wekten echt nog de indruk dat deze vent voor rede vatbaar was. Gekkie.

tbd227228229.8

Links: Woensdag was weer die good old onderzoeksdag. ‘s Ochtends thuis, snelle late lunch d’r in en daarna nog kort bij De Ontdekking. Het onderschrift bij deze foto was: “Koffie bij De Ontdekking is helemaal happy zijn met je melkchocolaatje naast je cappuccino en dat het dan ‘oja puur’ is”. Dat heb je met Tony’s Chocolonely hè.
Midden: Toen de zaak sloot, pikte ik Pascale op bij haar werk om samen bij haar thuis te gaan eten. We maakten een mega portie nasi met vega balletjes (love die dingen), cassave, ei, atjar, pinda en komkommer. Twee uur later kon ik nog steeds maar moeilijk ademen door deze hoeveelheid eten. Toch sprong ik nog op de fiets richting Joran.
Rechts: Oja! In mijn vorige dagboek vertelde ik dat ik een nieuwe jas had gekocht en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Helemaal Beau (vind ik): degelijk en nonchalant tegelijk. Je ziet het alsnog voor geen meter op deze foto maar neem maar van mij aan dat ‘ie leuk is. Stage ging vandaag prima, lekker druk.

tbd227228229.9

Links: ‘s Avonds maakte ik een extra grote wandeling met huisgenoten door het natuurgebied in de buurt. Zelfs nog ff in een speeltuintje geweest, moet niet gekker worden.
Midden: Daarna chillde ik in bed met Black Mirror (één van de weinige series die ik kijk, ZO goed vind ik die afleveringen!) en knutselde ik wat aan dit template. Had bedacht dat dat wel leuk was om te delen op Instagram. Beetje een fail want het sloeg niet aan (mag je best weten, commercieel gezien kan ik nog HEEL veel leren). Ach ja.
Rechts: Black Mirror liet me helemaal in de war achter. Open eindes zijn NIET leuk!!!1!!11!!

tbd227228229.10

Links: Vrijdag sportte ik en schreef ik héél veel blogs vooruit. Ook maakte ik een bijzonder lekker gerecht met een (vind ik) goed verhaal. Het was gnocchi met geitenkaas en pittige tomatensaus (en nog veel meer) gebaseerd op een gerecht in Servië. Het recept komt morgen online!
Midden: Zaterdag deed ik vrij weinig. ‘s Middags kocht ik spontaan een fiets voor Joran. Met heel veel liefde (en ter compensatie van een deel van het geld dat hij uitgaf in Marrakesh, haha) want toen hij me belde dat zijn fiets kapot was en niet meer gerepareerd kon worden, racete ik meteen naar die fietsenwinkel. Zijn vorige fiets vond ik vreselijk rijden, kon niet wachten! Haha.
Rechts: Samen fietsen we (hij gelukkig ook helemaal blij) naar Trek Festival in het Griftpark. Vorig jaar hadden we hier ook een leuke avond en nu weer! Ik ben niet zo van de festivals maar dit is toch anders hè 😉 De eerste ronde bestond uit deze Leffe bitterballen, heel lekker!

tbd227228229.11

Links: Daarna kip van de barbecue met uitjes, tomaat en Armeense wrap. Vond het niet héél geweldig, ik hou niet zo van kluiven en zeker niet op een plek waar ik dan mijn handen niet kan wassen…
Midden: Dit vond ik lekker! Duitse currywurst met gebakken uien, zuurkool en een broodje (en een biertje).
Rechts: En als toetje churro’s met witte chocolade en stukjes karamel. Ook heel lekker! We waren om 9u helemaal voldaan weer thuis en vielen meteen (lichtelijk aangeschoten) in slaap om vervolgens úren later in de war wakker te worden, haha.

tbd227228229.12

Links: ‘s Ochtends aten we pannenkoeken en daarna ging ik nog even sporten. Tegen de avond ging ik met Ilona nog een keer naar Trek maar door het lekkere weer was het daar ineens knétterdruk, echt niet leuk. Ik kan daar niet zo goed tegen. Vind zo’n festival met drukke, veel te blije mensen dan heel intimiderend.
Midden: Ilona gelukkig ook en samen besloten we lekker old skool aan de gracht pizza te eten. Dat doe je als niet-toerist eigenlijk nooit en het was best wel leuk!
Rechts: Keylee, een andere huisgenoot, sloot ook nog aan en met haar deelde ik een mozzarellapizza en eentje met prosciutto. Helemaal tevreden. Op de terugweg wilden we bij Trek nog churro’s halen als toetje maar de chocoladesaus was op dus eh… laat maar zitten dan.

tbd227228229.13

Links: Maandag was het nóg een dagje Pinksteren (prima maar: waarom) en gelukkig was het lekker weer! ‘s Ochtends sportte ik, net als de rest van Utrecht en omstreken.
Midden: Voor de lunch maakte ik voor mij + alle andere vier huisgenoten citroenrisotto. Héél lekker, komt ook binnenkort online!
Rechts: Verder blogde ik weer en deed ik wat huishoudelijke dingetjes. Met dit soort weer vind ik ijskoffie heel lekker. Ik maak ‘m gewoon met simpele senseo. Roer daar een zoetje doorheen, laat het afkoelen en gooi er daarna (zoete) sojamelk en ijsblokjes bij. Al heel lang een favoriet hier thuis!

tbd227228229.14

Links: ‘s Avonds maakte ik een mega grote schaal met gegrilde groenten voor mij en huisgenoten. Naar dit recept!
Midden: Dinsdag weer stage! Ik werkte vandaag verrassend goed aan mijn onderzoek. Ik vond eindelijk een goede bron waar ik zo ongeveer alles op kan baseren, fijn!
Rechts: ‘s Avonds maakte ik een pasta die ik al een hele tijd in gedachten had, naar recept van RecipeTin Eats (?). Ik heb (o.a.) de hoeveelheden aangepast en schrijf het recept binnenkort ook uit voor op Keukenmeid! Het was in ieder geval HEEL lekker.

tbd227228229.15

Links: Woensdagochtend was ik heel vroeg al in de sportschool, lekker bezig!
Midden: Daarna ging ik naar stage en een paar uur later naar een meeting van school om het te hebben over onze ervaringen bij stage. Vind dat heel nuttig, leuk om te horen waar de rest mee bezig is ook. Vervolgens liet ik me voor de derde (?!) keer die dag zeiknat regenen onderweg naar het station. Samen met Ilona ging ik naar Ahoy voor een gratis evenement dat mijn stage (deels) had georganiseerd. Het was bedoeld voor jongeren rond de 15 jaar oud en er waren artiesten als Famke Louise, Boef, Teske, Broederliefde, dat soort mensen. Niet helemaal ons ding dus (hoewel… als ik daar beneden had gestaan en mijn flesje water had vervangen voor iets anders had ik ongetwijfeld ook staan schreeuwen hahaha) maar wel heel leuk om bij te zijn!
Rechts: ‘s Avonds was ik pas rond een uur of acht thuis en flanste ik snel deze wraps met vega kipschnitzels in elkaar. Ik had pas ná het eten door dat ik vega had gegeten, zo goed smaakten die dingen!

tbd227228229.16

Links: Donderdag was een drukke dag op stage, ik zat bij wat sollicitaties en werkte aan mijn onderzoek. Dat laatste gaat gelukkig wel goed nu!
Midden: ‘s Avonds maakte ik gado gado (dit recept) voor mij en een huisgenoot en ondertussen maakte ik pesto van een zak rucola die nét over de datum was en er al niet al te best meer uit zag. Dat had ik beter niet kunnen doen want ik liet het brandalarm afgaan door iets te hoog vuur. Kan gebeuren maar vind het toch wel gênant als Keukenmeid zijnde. De pesto was lekker trouwens: 75g rucola, 20-30g Parmezaan, handje walnoten, scheutje citroensap, grote scheut olijfolie extra vierge, zout en peper.
Rechts: Vrijdag ging ik (ondanks mijn vrije dag) naar stage want ik ging twee collega’s interviewen voor mijn onderzoek. In ontbeet daar want Joran had geen eten in huis ( 🙁 ) dus ik moest eerst langs de winkel.

tbd227228229.17

Links: Vanaf 1u ‘s middags ‘nam ik vrij’ en ging ik met Floor, een vriendin van mijn bachelor, het terras op. We zaten bij Tijm (surprise!) en hebben daar de hele middag echt heer-lijk gezeten.
Midden: Oja, ik zat er al wat eerder dan zij en las dit in de krant. Vond het heel grappig, haha. Er staat: “Hij wist dat Shirley haar verjaardag in de tuin zou vieren en ze de banners zou zien” en daaronder “Er vlogen drie vliegtuigjes boven Utrecht waarachter de teksten ‘happy birthday Shirley’, ‘geen me een tweede kans’ en ‘ik mis je enorm’ hingen.”
Rechts: Deze foto is gemaakt met een iPhone X (niet van mij uiteraard) en ik ben echt verliefd. Ik hou niet zo van dure dingen (dure telefoons kunnen óók kapot en kunnen óók gejat worden) maar ik vind dit ding echt nog wel het overwegen waard. Terug naar vrijdag: heel spontaan besloten we patat te gaan eten bij een vriendin die net een nieuwe appartementje heeft met haar vriend. Daar hebben we tot heel laat ‘s avonds nog gezeten. Ondertussen ging ik nog wel een uurtje naar de verjaardag van een andere vriendin maar ik kende niet zoveel mensen (1 iemand) en had gewoon heel veel zin om weer ff met die andere meiden te zijn. Die jarige vriendin spreek ik binnenkort wel weer 🙂

tbd227228229.18

Links: Zaterdagochtend stond de wekker want ik had ging met Joran een huis bezichtigen (!!!!!!). Hij gaat een huis kopen, ik niet hoor. We gaan ook niet samenwonen, ik ga gewoon mee omdat ik dat leuk en interessant vind en het is ook wel handig dat er iemand extra meekijkt, ook al heb ik niet echt verstand van ‘een goed huis’. Het huis waar we gingen kijken was leuk maar niet echt ‘wauw’ dus ik geloof niet dat hij gaat bieden. Na de bezichtiging praatten we bij met koffie bij Gys en daarna gingen we nog even de stad in voor wat nieuwe kleding voor hem en een chique kroketje bij de Croquette Boutique. Joran had een klassieke met augurk en uitjes, ik eentje met biet en geitenkaas. Hele leuke zaak dit! ‘s Middags ging ik nog even sporten en ‘s avonds hingen we op bed met de nieuwe Netflixserie How To Sell Drugs Online (fast), best leuk!
Midden: Zondagochtend ontbeten we met pannenkoeken (what’s new?) en verder draaide ik wasjes, maakte ik de keuken schoon, werkte ik aan recepten en vooral heel erg lang aan dit fotodagboek. Besef even: dit wat je nu voor je hebt is echt úren schrijfwerk. Ik denk dat ik, zonder grappen, wel vier uur bezig ben geweest met het uitzoeken van de foto’s, het samenstellen en het schrijven. Ik vind het leuk om te doen hoor, sowieso, maar als de weken zich zo ophopen wordt het echt veel werk.
Rechts: ‘s Avonds maakte Ilona een keer avondeten voor mij, in plaats van andersom! En het was echt heel lekker: een broccoliburger met veldsla, augurk, komkommer, truffelmayo, guacamole en groentefrietjes ernaast. De rest van de avond werkte ik nog ff verder én keek ik Ex On The Beach met huisgenoten. Goed einde van mijn weekend!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten