Beau’s week 230, 231 en 232: Parkpop, kerncentrale en een baan!

11 jul 2019 | Leven

tbd230231232.19

Haha ik weet het: het is inmiddels eerder regel dan uitzondering, een XXL fotodagboek. Aan de statistieken te zien vinden jullie fotodagboeken gelukkig nog steeds heel leuk want die pieken op die dagen flink. Snap ik wel: op die manier leer je iemand behind the blog veel beter kennen. Deze keer vertel ik je over een personeelsfeest, een dagje bij een festival met vriendinnen, eten op uitnodiging, een avond jeu de boulen en…  vet leuk nieuws bij stage. Spoiler: een baan!

tbd230231232.1

Links: Maandagochtend had ik een interview in het stadskantoor met iemand die de contactpersoon is voor het project waar ik stage bij loop. Ging best wel goed! Ik voelde me flink interessant, zo met mijn kladblokje tussen alle businessmensen in het gemeentehuis. De rest van de dag werkte ik nog een beetje aan het onderzoek en aan andere stagedingetjes.
Midden: Ik had al de hele dag zin in asperges en aangezien het seizoen wel ten einde liep, moest ik dat maar snel eens gaan halen. Ik maakte er een hele simpele, klassieke maaltijd van maar dan met spekreepjes in plaats van ham. Ik vond het héél lekker!
Rechts: ´s Avonds ging ik nog even sporten en de volgende ochtend zat ik weer vroeg achter mijn laptop om de interviews van afgelopen week uit te werken. Rotwerk. Waarom doe ik dat toch telkens weer, interviews gebruiken voor mijn onderzoek. Ik maakte het mezelf comfortabel op de bank in de tuin, lunchte de restjes van de aspergemaaltijd van gisteren en vertrok pas ‘s middags weer naar kantoor.

tbd230231232.2

Links: ‘s Avonds ging ik iets leuks doen! Ik had met vriendinnen afgesproken in het Vroesenpark, in Rotterdam. Dat is vanaf Utrecht helaas wel een beetje ver reizen om veel vaker te doen doordeweeks maar het is altijd zo gezellig.
Midden: Ook woensdagochtend werkte ik eerst thuis aan mijn onderzoek. Dit keer poffertjes met karamelstroop als lunch! Mijn huisgenoot heeft laatst ontdekt dat (kant en klare) poffertjes echt bizar lekker krokant en fluffy worden als je ze een minuut of 5-8 bakt in de oven, gewoon op een roostertje. Tip!
Rechts: ‘s Middags werkte ik weer op kantoor en daar inspireerde een medestagiaire me om die avond moussaka te maken. Zij maakte die van haar altijd op een iets makkelijkere manier en dat leek me wel wat. Hier haar recept met mijn draai d’r aan!

tbd230231232.3

Links: Die avond regende en onweerde het keihard. Toen het opklaarde sprong ik alsnog op de fiets richting Joran. Op de een of andere manier ga ik echt niet graag met de bus, ook al gaat er tussen onze huizen een directe die er ook nog eens net zo lang over doet.
Midden: Donderdag was een hele classic stagedag met veel mailtjes, belletjes, schrijfsels, besprekingen. Onderweg naar stage stopte ik wel even bij Coolblue om me daar te laten adviseren voor een nieuwe laptop. Meteen besteld ook :thumbs: Die avond maakte ik met een huisgenoot voor de zoveelste keer die famous bloemkoolpizza met tomaat en burrata. Serieus: makkelijkste EN meest succesvolle recept ooit, haha.
Rechts: Vrijdag had ik een waslijst met shit die gewoon écht gedaan moest worden. Eerst sporten, daarna een nieuw telefoonabonnement regelen (had ik veel eerder moeten doen: ik ga er superhard op vooruit en ga alleen maar minder betalen), naar Kanaleneiland om mijn nieuwe laptop te kopen en de oude in de leveren (dat was een kloteding, kreeg eindelijk het aankoopbedrag terug!) en dat helemaal te installeren enzo. Ik ging zelfs nog even langs de opticien, ook zo’n klus die ik steeds uitstel. Die man daar vond dat mijn ogen heel veel waren verbeterd maar het setje proeflenzen dat hij me meegaf, maakte me echt stekeblind. Dus nu moet ik weer terug. Bleh.

tbd230231232.4

Links: Ik had al de hele dag kipsaté cravings dus dat werd ‘m voor die avond. Hier het recept, dikke aanrader!
Midden: Die dag was het de langste dag van het jaar, 21 juni, en ook in Utrecht werd dat gevierd met een midzomerfeest. Bij de Dom was het festival Midzomergracht en daar ging ik met een vriendin + een vriendin van haar naartoe. Was heel gezellig maar toen rond een uur of 1 een soort drag race maar dan nèt niet op het podium werd gehouden, hielden we het voor gezien.
Rechts: Zaterdag ging ik volgens mij sporten (daar maak ik nooit foto’s van trouwens, dus ik vergeet het ook altijd te benoemen) (drama) en daarna aan mijn blog werken bij Tijm.

tbd230231232.5

Links: Daarna maakte ik een héle lange wandeling met Keylee, een huisgenoot, door het natuurgebied achter Overvecht. Lekker!
Midden: Oja, ik had van de week van alles besteld bij bol.com en die pakketjes kwamen vandaag binnen, waaronder dit rape alarm. Ik kreeg er héél veel vragen over (want wtf is een rape alarm?), blijkbaar is dit niet heel bekend. Het is een apparaatje dat je (als sleutelhanger bijvoorbeeld) bij je kunt dragen en waar je in onveilige situaties of bij bedreigingen een pinnetje uit kunt trekken voor een knetterhard alarm om aandacht te trekken en de bedreiging juist af te schrikken. Mijn moeder vond het vroeger fijn als ik dat ding bij me droeg en toen vond ik dat echt onzin maar nu begrijp ik het wel. Al is het alleen al voor het gevoel. Dit apparaat is een stuk groter dan ik dacht, dat is wel een minpunt. (oh en ik bedoel taser inderdaad haha)
Rechts: ‘s Avonds kwam Joran langs en hij (ja, hij! unicum!) maakte deze vet lekkere pasta met tomaat, geitenkaas en rode pesto. Is een recept van Allerhande dus ik weet niet of ik het ooit uit ga werken 😉

tbd230231232.6

Links: Later die avond sloten we bij Ilona en Milenka (oud huisgenoot) aan voor een ijsje en daarna biertjes bij Orloff aan de Kade. Was heeeel gezellig, you were missed Milenka! Jij hebt mij ook gemist zo te zien.
Midden: Zondag: werkelijk geen idee. Sporten denk ik? Blog? Chillen in de tuin? ‘s Avonds at ik in ieder geval gnocchi met spekjes, paprika en basilicumsaus. Geïnspireerd op dit recept, heel lekker!
Rechts: Maandag weer naar stage! ‘s Middags had ik een paar afspraken en bij eentje kreeg ik heel leuk nieuws! Ik mag na mijn stage blijven werken! De projectleidster heeft een nieuwe baan gevonden dus ik neem haar rol over. Fun fact: ik ben nu als stagiaire op zoek naar mijn stagiaire haha! Echt vet leuk, ik heb een baan! I’m settled for life! Er staat mij geen stress te wachten! Grapje natuurlijk, ik vertel er binnenkort wel eens wat meer over! ‘s Avonds maakte ik een simpele Griekse salade met aardappel en tzatziki, hier het recept!

tbd230231232.7

Links: Dinsdagochtend werkte ik vanaf Rocking Chair. Fijne plek altijd maar het aantal peuters dat over de vloer krioelt, ligt vrij hoog.
Midden: ‘s Middags werkte ik heel hard aan mijn onderzoek vanuit huis. Daar moest ik echt wel ff stappen in gaan zetten. Helaas weinig zin meer in.
Rechts: Aan het einde van de middag ging ik nog een uurtje sporten. Soms kom ik echt in zo’n flow waarin ik prima 45 minuten tot een uur op zo’n cardioding kan staan met ondertussen een gezellige podcast of een paar goede blogs om te lezen.

tbd230231232.8

Links: We zetten de flow voort met een gezonde maaltijd: wraps met pangasius, kikkererwten, spinazie en citroen. Dit is het zomerse recept!
Midden: De rest van de avond stond ik in de keuken voor de hapjes die ik maakte voor de barbecue die we de volgende dag hadden bij stage. Ik vond dat ik als Keukenmeid niet aan kon komen met wraps met kipfilet en daarom maakte ik deze vega albondigas en patatas bravas. Ben er veel te lang mee bezig geweest en binnen no time was alles op, dat is dan wel weer fijn. Goed: donderdag was dus de medewerkersdag bij stage. Die beginnen ze/we standaard met een ochtend opruimen in het kantoor, daarna een lekkere lunch en ‘s middags een uitje. In teams speelden we een soort Escape room maar dan in de hele stad, waarin we dan een code moesten kraken. Ons groepje was verschrikkelijk slecht, helaas.
Rechts: Gelukkig was het heerlijk weer, zo fijn! Rond een uur of vier vonden we het wel mooi geweest en dronken we nog een biertje bij café Marktzicht.

tbd230231232.9

Links: Terug op kantoor hadden we met alle medewerkers, stagiaires, vrijwilligers en andere leden (ja leden, het is een organisatie) een grote barbecue en aansluitend een mega leuk feest in en om het gebouw. Dit is de enige foto die ik van het feest heb gevonden dus ik kan je niet echt laten zien hoe leuk het was maar: het was leuk. Heel gezellig, fijn om collega’s ook eens op zo’n manier te spreken.
Midden: Zoals je op de vorige foto al kunt zien, dronk ik (ook) water. Vrijdag voelde ik me dan ook heel erg prima! Gelukkig, want het was heet en ik had ook helemaal geen zin in zo’n brakke dag. Ik regelde wat dingen voor mijn website maar daar werd ik alleen maar strontchagrijnig van dus verder deed ik relaxed. Ik ging ook nog een uurtje sporten!
Rechts: ‘s Avonds at ik met Joran bij SOIA. Ik was uitgenodigd om daar de nieuwe kaart te komen proeven en dát leek me natuurlijk wel wat. De feestjes bij deze tent vind ik niks (veel techno of iets in die trant en veel ‘te mooie mensen’) maar ik had er nog nooit gegeten en dat blijkt hier wel een chille plek voor te zijn. We waren er rond 8u maar we werden nogal sloom geholpen en toen we eindelijk konden bestellen, werd ons aangeraden om in verband met de tijd meteen het hoofdgerecht te bestellen. Achteraf was er ook geen tijd meer voor een toetje… Dit vind ik echt niet netjes maar ok, kan ook een momentopname zijn. De nacho’s en burger die we deelden waren in ieder geval lekker. Personeel is ook heel vriendelijk en de locatie is op en top zomers, dus dat is wel weer goed :thumbs:

tbd230231232.10

Links: Zaterdag ging ik al vroeg in de ochtend richting the parents.
Midden: Daar deed ik de hele dag eigenlijk heel weinig; beetje boodschappen, kraamvisite bij mijn nicht en de barbecue voor die avond voorbereiden. Op deze foto zie je mijn moeder tussen de kruidenplantjes.
Rechts: De barbecue die avond was anders dan anders. Dat wil zeggen: minder vlees, meer experimentjes. We hadden héél veel lekkere dingen, waaronder deze gepofte zoete aardappelen met crème fraîche en bieslook. Heel lekker!

tbd230231232.11

Links: Ook nog een salade van watermeloen, feta en munt. Heel lekker maar daar had nog wel een simpele dressing bij gekund.
Midden: Dit was sowieso het hoogtepunt van de barbecue! Het is gegrilde nectarine met croutons, citroen, burrata en een simpele dressing met munt. ZO goed, niet mijn recept maar van Culy!
Rechts: De rest van de avond deed ik niet zoveel meer en op zondagochtend werkte ik aan mijn blog. Foto is zomaar.

tbd230231232.12

Links: Op naar Den Haag! Met een gloedjenieuwe ov-kaart zelfs, wauw.
Rechts: Op het station scoorde ik nog ff een nieuwe zonnebril en daarna ging ik samen met Joran naar het Zuiderpark, naar Parkpop. Het hoogtepunt van mijn festivalseizoen, haha. Ik ben niet zo van de festivals; ik vind het altijd zo’n chaos en herrie en modeshow. Dat was ook hier wel het geval maar het was gratis én mijn vriendinnen waren er allemaal + wat aanhang, dus het wel uiteindelijk wel gezellig!

tbd230231232.13

Links: Fucking onzin: een kleine patat mayo kostte ZES EURO. Als we het nou nog helemaal naar ons zin hadden: oké. Maar we hadden het ook wel weer gezien na een paar uur en we gingen dus lekker terug naar Utrecht. Op Den Haag centraal haalden we lekker snackies bij Smullers. Deze patat met joppiesaus was echt alles waar ik zin in had op dat moment ♥
Midden: Maandag weer stage. Mijn stagebegeleidster is deze en volgende week op vakantie dus ik moet me echt helemaal zelf zien te vermaken 😉 Ik hield me bezig met mijn onderzoek en een paar promotie-dingetjes.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik kip kerrie met nepkip en ananas, superlekker! Het recept heb je hier al kunnen lezen.

tbd230231232.14

Links: Op dinsdag werkte ik aan mijn stageonderzoek vanuit huis want die middag stond de prefinale deadline. Rond een uur of 4 vond ik het wel mooi geweest, leverde ik ‘m in en dronk ik koffie met Milenka bij Tijm. Zo lekker in het zonnetje ♥
Midden: Na de koffie ging ik nog even sporten en daarna maakte ik dit fantastische bord eten klaar. Het zijn aubergines uit de oven, geïnspireerd op Ottolenghi’s wereldberoemde recept. Het recept kwam afgelopen dinsdag al online, zie hier!
Rechts: Donderdag had ik weer een drukke stagedag met veel afspraken en een kleine borrel achteraf. Hele kleine borrel, maar wel groot genoeg om te laat thuis te komen voor een fatsoenlijke maaltijd. Het werden restjes uit de koelkast met een blikje tomatenpuree en macaroni. Eigenlijk best prima.

tbd230231232.15

Links: ‘s Avonds zag ik de groep studenten van mijn master weer eens! Althans, iedereen die nog in Nederland is en zin had want van de 40 personen waren we met 15. We gingen Jeu de Boulen (haha love it) en praatten over stage, natuurlijk.
Midden: Donderdagochtend had ik bij stage de laatste meeting met een lichting jongeren. Was heel nuttig! Leuk project dit!
Rechts: Daarna sprong ik heel snel in de trein richting mijn ouders, om daarna meteen door te rijden naar Delft voor de scriptieverdediging van mijn oudste broertje. Hij studeert Natuurkunde en heeft zijn onderzoek uitgevoerd in de kerncentrale in Delft, daar was zijn presentatie dus ook. Ik snapte er geen bal van maar hij heeft ‘m wel binnen, die bachelor :thumbs:

tbd230231232.16

Links: ‘s Avonds gingen we uit eten bij La Cubanita in Zoetermeer om dat eens even goed te vieren. Hoewel het vreetschuur-gehalte vrij hoog was (al heeft mijn fam daar ook nooit zo problemen mee), hebben we wel heel lekker gegeten en was het een vet gezellige avond!
Midden: Vrijdag probeer ik meestal zoveel mogelijk aan mijn blog te werken maar vandaag had ik daar even geen zin in. Ik ging mee met mijn broertje en moeder naar de kringloop voor lappen stof waar ze pakken voor scouting van gaan knutselen.
Rechts: Daarna gingen we langs de Amazing Oriental (en die winkel is echt Amazing) voor een lekkere lunch: bara’s, slappe kroketten waar ik de naam niet van weet en nog een stukje spekkoek.

tbd230231232.17

Links: ‘s Middags ging ik nog even langs bij Maudy om kort bij te praten en daarna fietste ik door naar Fiona, waar ik met haar en haar ouders mee mocht eten. Haar moeder kan héél goed koken en maakte een súperlekkere butter chicken, zo lekker heb ik ‘t echt nog nooit gegeten! De rest van de avond waren Fiona en ik heel lui en bladerden we een beetje door de jaloersmakende collectie kookboeken van haar moeder. Op de een of andere manier heb ik helemaal geen kookboeken; ik vind het heel leuk maar ook vrij duur + ik vind op internet ook veel inspiratie.
Midden: Zaterdagochtend werkte ik vanuit het ouderlijk huis aan mijn blog en daarna vertrok ik weer naar Utrecht. Joran’s telefoon had het begeven dus we gingen even langs de Apple shop (zonder succes) en daarna dronken we heel degelijk een jus en een cola bij De Rechtbank. Echt zo’n terras waar je lekker met je gezinnetje en je hondje nét buiten de drukte van de stad gaat zitten en waar je kinderen dan rondjes kunnen rennen op het plein. Zoiets.
Rechts: Als late lunch (ok, het was al bijna 17u haha) deelden we daarna een patatje stoofvlees van het Frites Atelier. Wat een leuke zaak is dat ook weer, zo goed! Weet iemand trouwens hoe die balletjes bovenop heten? Die dingen die ook onderin in een augurkenpot dwarrelen.

tbd230231232.18

Links: Een paar uur later maakten we een soort van lichte maaltijd (not), namelijk tortizza carpaccio. Oh YES, dit is net zo geweldig als ‘t klinkt en het recept komt er natuurlijk nog aan. De rest van de avond keken we nog wat afleveringen van How To Sell Drugs Online, zo’n nieuwe serie van Netflix. Best prima!
Midden: Zondagochtend ging ik nog even de sportschool in en verder draaide ik wasjes, maakte ik schoon èn deed ik belastingaangifte. Wel echt kut: ik kom er constant achter dat de bonnetjes van de Jumbo niet kloppen. Letterlijk producten die de caissière 2x aanslaat terwijl ik er zeker weten maar eentje kocht. Kun je weken later ook niet mee teruggaan. Ach ja, beter opletten voortaan.
Rechts: ‘s Avonds keek ik de finale van Oranje tegen Amerika en ondertussen at ik een mega lekkere couscous met gekruide kip. De couscous scoorde wel (ha-ha-ha) goed bij mij en mijn huisgenoot. Het weekend sloot ik af met Ex On The Beach, love it.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten