Beau’s week 233: Laatste stagedag, zwoele fotoshoot en een housewarming

17 jul 2019 | Leven

tbd233.9

Daar is ze weer! Afgelopen week was mijn laatste week op stage wat betekent dat ik nu zo goed als vakantie heb! Nouja, ik moet nog zo’n reflectieverslag schrijven en da’s ook niet niks maar prima, gaat lukken. Afgelopen week maakte ik lekker korte dagen op stage, zocht en vond ik een stagiaire, at ik fantastische pizza’s met Joran, maakte Ilona vet mooie foto’s van me bij ondergaande zon en ging ik na een burgerlijke housewarming de stad weer eens in met vriendinnen.

tbd233.1

Links: Jawel jawel, maandag begon mijn laatste stageweek. Als het goed is óóit want hierna ben ik afgestudeerd en vooralsnog heb ik geen plannen om een nieuwe studie te beginnen ofzo. Ik begon de dag met een ochtendje thuis werken want het regende ennnn daar had ik geen zin in. ‘s Middags werkte ik wel vanaf stage maar ik ging lekker vroeg weer naar huis omdat ik nog heel wat vakantie-uren op kon maken. Beetje opruimen, relaxed boodschappen doen.
Midden: En daarna de keuken in voor deze risotto der risotto’s. Dít is de risotto die ik ergens deze of volgende maand op SBS6 klaar ga maken (of niet hè, geen spoilers) en omdat ik het recept op exact deze manier nog niet op mijn blog heb staan, maakte ik hem nog eens. En vooral omdat het gewoon zoooo’n bizar lekkere risotto is. Echt een favoriet hier thuis!
Rechts: Dinsdagochtend ging ik vroeg sporten en daarna had ik een hele drukke dag op stage. Zoals ik jullie in het vorige dagboek al vertelde, mag ik na mijn stage bij dit project blijven werken en daarom was ik nu zélf op zoek naar mijn opvolger en collega. Ik hield als projectleidster sollicitaties met mogelijke nieuwe stagiair(e)s en dat was behoorlijk vermoeiend. Maar wel leuk om een keer aan de andere kant van de tafel te zitten, heel leerzaam ook. Uiteindelijk hebben we (er zat wel iemand bij, altijd handig) een meid uitgekozen waar ik wel vertrouwen in heb. Ben benieuwd!

tbd233.2

Links: Was een lange dag maar daarna had ik nog wel zin om uitgebreid te koken. Ik maakte een wokgerecht met onder andere runderreepjes (die had ik echt nog nooit gekocht maar ik had daar ineens heel veel zín in, wow) en mango. Dit recept komt van de week nog online!
Midden: ‘s Avonds ging ik wandelen met Ilona, bij een natuurgebied bij ons in de buurt. Zij haar camera mee, ik mijn mooiste glimlach. Haha.
Rechts: New profile pic in de maak.

tbd233.3Links: Maar echt: kijk nou wat een mega mooie foto’s. Ik heb ook zo’n goeie camera maar ik weet hoe ik eten op de foto zet en that’s it. En ook dat kan bij mij nog wel wat training gebruiken.
Rechts: Een voorbijganger wilde ons heel graag ff samen op de foto zetten. Lief!

tbd233.4

Links: Woensdag ging ik weer naar stage en rond half drie kwam Milenka (oud-huisgenoot) me oppikken om samen ergens koffie te gaan drinken. Het regende (nog steeds) dus we gingen snel om de hoek bij iets zitten en dat was dus bij Cupp. Charmante houding, meid. 
Midden: Ik ben niet echt enthousiast over deze zaak. Leuk interieur, vriendelijke mensen maar het publiek was een en al ANWB en de taart was niks. Die appeltaart van Milenka was prima, lichtelijk droog, en mijn brownie smaakte niet naar chocola en was veel te massief. Niet mijn smaak.
Rechts: Wederom in de regen naar huis om thuis nog even wat aan mijn blog te werken en daarna dit gewéldige maaltje op tafel (op de bank) te toveren. Jazekers, ook dit recept komt nog online. Later die avond kwam Joran langs, altijd fijn.

tbd233.5

Links: Donderdagochtend ging ik sporten en daarna had ik de allerrrrrrlaatste stagedag! Ik had koekjes meegenomen voor op de balie en een plantje en kaartje voor mijn stagebegeleidster, maar verder stelde mijn afscheid natuurlijk niet zoveel voor. Op de medewerkersdag van laatst was er al uitgepakt én ik kom natuurlijk over een paar weken gewoon terug. Voor nu heb ik drie weken vrij waarvan ik de eerste nog ff keihard moet werken aan mijn reflectieverslag (zo geen zin meer in…) en de laatste op vakantie ben met Joran.
Midden: Die dag had ik ook mijn contract voor vanaf augustus getekend en dat moest natuurlijk gevierd worden! Die avond at ik met Joran bij Pizza Beppe, een nieuwe pizzeria in de stad. Méga hip en happening maar lekker, wow. We deelden de pizza’s (wacht, even Googelen) salciccia (met venkelworst en mozzarella) en salami. Als je van olijfolie en écht Italiaanse pizza’s houdt, zit je hier echt goed. Nice! Was helemaal blij na deze pizza, haha!
Rechts: Die nacht sliep ik bij Joran en terwijl hij ‘s ochtends om half 7 de deur altijd al uit is, sliep ik vandaag lekker een beetje uit. Rustig ontbijten en maar eens bedenken wat ik met al die vrijheid ga doen!

tbd233.6

Links: Ik sprong op de fiets en besloot onderweg een keuze te maken: naar huis of één koffietje bij een leuke tent. Gelukkig had ik geen haast want voor het eerst sinds ik in Utrecht woon (een kleine 5 jaar nu) (!) moest ik wachten bij een open brug en zelfs twee keer in hetzelfde rondje. En vandaag nu ik dit typ wéér. Huh? Is er iets met boten aan de gang waar ik niet van weet ofzo?
Midden: Overigens maakte ik de domme keuze om net voor code geel bij Tijm koffie te drinken, wat erin resulteerde dat ik er twee of drie uur later nog zat omdat het maar niet droog werd. Maar ik had zo’n zin in pannenkoeken en honger, dus ik sprong op de fiets en regende totaal nat. Vijf minuten fietsen en thuis kon ik mijn inlegkruisje uitwringen. Dit is géén grap, hahaha. TMI misschien, maar géén grap. Hoe dan?!
Rechts: De rest van de dag blogde ik een klein beetje en hing ik op bed met oude Black Mirror afleveringen die ik nog niet had gezien, lucky me. ‘s Avonds wandelde ik nog een klein rondje naar de Jumbo voor De Lekkerste Zoete Aardappelfriet Ter Wereld en daar knutselde ik deze culinaire maaltijd omheen. De rest van de avond deed ik niks.

tbd233.7

Links: Zaterdagochtend sportte ik, daarna lunchte ik met loaded fries met koriander, truffelmayo en feta en verder deed ik wederom niks.
Midden: Maar dan zo’n hele vervelende ‘niks’. Dat je op zich wel iets wil doen maar je je reet niet van de bank krijgt en alleen maar op alles en iedereen kan zeuren.
Rechts: Tegen het eind van de middag ging ik naar een housewarming van een vriendin van mijn bachelor die net samen is gaan wonen met haar vriend. That’s a first! Het hek is van de dam! Ja echt, ik kwam daar binnen en er liepen gewoon kleutertjes rond dus ik dacht echt: het is het begin van een nieuwe fase. Afgestudeerd, een baan, fucking housewarmings met kinderen… Een oplettende vriendin spotte mijn bierviltje op een lichtelijk oneerbiedige plek. Ik vond het hilarisch, hahaha.

tbd233.8

Links: Het was uiteindelijk een supergezellige avond. Precies waar ik dus wél zin in had. Avondeten bestond uit een paar bij elkaar gesprokkelde picolini’s en kipnuggets en verder vooral lekker veel biertjes. Kiek me genieten. Uiteindelijk zijn we zelfs de stad in geweest met een groepje. Ik was voor het eerst bij Back and Forth en daar is het 23+, dat merk je echt wel aan het publiek. De muziek vond ik ronduit kut maar de sfeer was wel goed, ofzo?
Midden: Zondag was ik een beetje brak, duh, maar het was na een douche gelukkig goed te doen. Met Ilona zat ik op het terras bij Milenka’s werk. Jammer dat het nog steeds zo koud is.
Rechts: ‘s Avonds bestelde ik met haar en Joran Chinees en dat was écht genieten. Daar had ik al de hele dag vet veel zin in en zo samen met Ex On The Beach was het echt een heerlijke avond!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Zooo lekker dat je gewoon helemaal klaar bent, en straks überhaupt met studeren! Die foto’s zijn inderdaad heel mooi trouwens, fijn ook dat jullie ook zo goed matchen haha. En Cupp zit toch waar eerst altijd Doppio zat? Daar was ik ook al nooit heel enthousiast over maar het is ook gewoon precies zo’n plek voor een net-niet koffietentje omdat mensen er toch wel gewoon snel gaan zitten door de locatie, denk ik.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten