Beau’s week 234 en 235: Puntjes op de i van studie, bloedhitte en Friends

27 jul 2019 | Leven

tbd234235.17

Gutenmorgen, jaja! As we speak ben ik met Joran onderweg naar Wenen en Bratislava. Voor het eerst zonder skisokken naar Oostenrijk, ben benieuwd! Mooi bruggetje: wat zou ík graag nu bovenop een ijskoude piste staan… Afgelopen anderhalve week was deels genieten van de zomer en deels knetterhard overleven want hier ben ik niet voor gemaakt hoor. Tegelijkertijd keek een recordaantal aflevering Friends, leverde ik mijn laatste studieding ooit in (!) en bezocht ik wat nieuwe hotspots in Utrecht.

tbd234235.1

Links: Ah men, ik had dit dagboek zo graag begonnen met ‘stage voorbij, vakantie van start’ maar dat viel toch ff vies tegen. De laatste weken bij stage had ik het best wel druk en daardoor heb ik daar niet mijn onderzoek + reflectie af kunnen ronden. Dat is op zich niet zo heel erg maar het is wel balen dat ik daar nog een hele vakantieweek mee bezig ben geweest. Ik probeerde het wel enigszins comfortabel te maken door met mezelf af te spreken dat ik in de ochtend keihard aan de slag ging en dan ‘s middags iets anders mocht gaan doen.
Midden: Dus maandagmiddag ging ik na een paar uur studeren met Milenka (oud-huisgenootje) naar Klein Berlijn voor koffie en een potje Wie Is Het?
Rechts: Daarna haalden we ook nog een drankje aan de overkant, bij Camping Gansepoort (foto’s zijn verwisseld 😉 ) want daar wilde ik graag een keer heen.

tbd234235.2

Links: ‘s Avonds maakte ik vegan rendang voor mij en een huisgenoot. Super lekker, met jackfruit! Hier het recept.
Midden: Dinsdag deed ik het weer precies zo: stagedingen afronden, douchen en wat leuks gaan doen.
Rechts: Te beginnen met pannenkoeken met karamelstroop, woehoe! ‘s Middags ging ik sporten en daarna langs de toko voor bao buns.

tbd234235.3

Links: En die heerlijke broodjes vulde ik met krokante kip, mango, avocado, kiemen en een pittige mayonaise. Mijn huisgenoten en Joran vonden het ook heel lekker! De rest van de avond spitte ik met Joran heel funda door. Tot zover nog geen hobby van me.
Midden: Woensdagochtend weer studie, ‘s middags lekker in de zon zitten in de tuin. Dat was het plan tenminste; het was zo’n typische dag dat ik alles stom en saai vond en zelf was ik ook niet vooruit te branden.
Rechts: Wel leuk: ik plaatste deze story als onderdeel van een nieuw ‘projectje’. Kijk, ik kan wel koken maar ik heb ongeveer de helft van de tijd ook géén idee wat ik aan het doen ben. Ik krijg wel heel vaak vragen binnen over koken van vrienden en volgers en ik dacht ´domme vragen bestaan niet, wees welkom´. Van een n00b voor een n00b, noemde ik het. En nu geef ik om de zoveel tijd korte basic tips in mijn story op Instagram. Die kun je dan opslaan en terugvinden onder de highlights!

tbd234235.4

Links: Die avond kwamen vriendinnen bij mij eten. Ik maakte een klassieker: couscous met kip in Marokkaanse kruiden en sticky dadelsaus. Naar dit recept! Was supergezellig!
Midden: Donderdagochtend zat ik helemaal klaar in sportoutfit om eerst nog even aan school te werken en daarna richting de sportschool te gaan, vraagt mijn moeder ineens of ‘t uitkomt dat ze een middagje naar Utrecht komt. Heel leuk! Laptop dicht, snel een uurtje sporten en daarna de stad in!
Rechts: We aten een broodje carpaccio bij Hofman en liepen verder nog wat rondjes langs de grachten en door de binnentuin van de Dom.

tbd234235.5

Links: Haha heerlijk, deze modellenfoto van moeders.
Midden: ‘s Avonds vierde Keylee, een huisgenoot, haar verjaardag voor een groep vrienden. Ze zat nog midden in haar scriptiestress dus het werd een ‘klein kinderfeestje’. Te beginnen met cakejes versieren!
Rechts: Koekhappen, tuurlijk!

tbd234235.6

Links: Het snoepjes opvissen met je mond uit een teiltje waar we ook de wc’s mee schoonmaken sloeg ik vandaag ff over.
Midden: Je gelooft het niet: na dit keiharde feest zaten we vrijdagochtend gewoon op tijd weer achter onze laptops om voor school te knallen. Dit zou mijn aller-allerlaatste studiedag ooit zijn, had ik met mezelf afgesproken. En ook de allerlaatste keer in de mooie bibliotheek van de universiteit. We gingen lekker! Om half vijf had ik mijn reflectieverslag, stageonderzoek én advies voor de organisatie zo goed als af!
Rechts: Afscheidsrondje langs de kasten vol boeken die ik nooit nie heb aangeraakt. Serieus, ik heb in de afgelopen vijf jaar volgens mij één boek geleend.

tbd234235.7

Links: Die avond hadden we wel even iets heel goeds verdiend. Ik maakte voor ons + een brakke huisgenoot kip cola! Ohhhh hoe lekker ziet dit eruit? Jammer dat je het niet kunt ruiken, zo goed!
Midden: En alsof kip cola alleen nog niet genoeg is, maakte ik er loaded fries van. Zoute frietjes met daarop dus die zoete en pittige kip cola. Het recept komt aankomende week online!
Rechts: Favoriete toetje op dit moment: kwark met aardbeien, pindakaas en een klein beetje chocola.

tbd234235.8

Links: Verder keken we de hele avond Friends. Ik vind deze serie zo leuk maar ken ze alleen maar als losse afleveringen. Nu ben ik deze avond dus begonnen bij seizoen 1 aflevering 1 en ondertussen ben ik dankzij bloedhitte en compleet vrije dagen al halverwege seizoen 3, hahaha.
Midden: Zaterdagochtend keek ik de scriptie van Keylee na op taalfoutjes en andere kleine structuurdingetjes. Daarna maakte ik mijn eigen verslagen af én leverde ik ze in! Halleluja! Als het goed is (en dat is het hoor…) is dit het laatste dat ik voor mijn studie in moet leveren. Na 20 jaar school en studie was dit het dan misschien wel écht?! End of an era!
Rechts: De sportschool was inmiddels helaas al dicht en daarom deed ik in mijn kamer een snelle workout. Zo’n 2,5 keer per jaar komt dat yogamatje achter mijn kast wel van pas. Daarna kwam Joran langs om mijn huisgenoot te helpen met haar scriptie (want statistiek) en ondertussen maakte ik vegetarische pasta al ragù voor ons. Linzen zijn niet echt een goede vervanger voor de structuur en smaak van gehakt maar ik vond het wél heel lekker. Het recept komt natuurlijk binnenkort op mijn blog!

tbd234235.9

Links: ‘s Avonds wandelden we een paar slome rondjes door Overvecht.
Midden: Zondagochtend sliepen we uit en bakten we – hoe kan het ook anders – pannenkoeken als ontbijt. Verder hingen we een beetje op de bank en ondertussen werkte ik wat blogs uit. ‘s Middags bezichtigde hij een fantastisch mooi appartementje in Lombok. Hij was helemaal verliefd en zó enthousiast. Helaas was zijn bod niet hoog genoeg dus de zoektocht gaat door.
Rechts: Na de bezichtiging dronken we koffie bij Koffie & Ik, bij het huis om de hoek. Had leuk geweest hè…

tbd234235.10

Links: Eenmaal thuis dompelde ik mezelf helemaal in de zelfbruiner want: mooi weer in aankomst! Ik ben zo iemand die nóóit bruin word, gewoon helemaal niks, en ik heb daar (nog) geen vrede mee. Met mijn nieuwe zelfbruiner van Bondi Sands ben ik wel heel tevreden, werkt vet goed! Ilona en ik keken weer Friends op bed.
Midden: Maandagochtend ging ik sporten, werkte ik wat recepten uit en ging ik aan de slag met een nieuwe. Voor de lunch maakte ik voor mij en Keylee gazpacho. Supersimpel recept en écht hartstikke goed gelukt. Het recept komt aankomende week online! Het wordt vast nog wel heet! 😉
Rechts: Verder deed ik die dag eigenlijk niks. Friends kijken, wasjes draaien… Love it. ‘s Avonds at ik mijn favoriete pizza met salami, rucola en truffelmayo.

tbd234235.11

Links: Later die avond zat ik met Keylee en Ilona in het Griftpark te genieten van de ondergaande zon.
Midden: Pas laat besloten we dat we ergens nog een ijsje gingen halen en bij Roberto’s (zo heet ‘ie toch?) stond om vijf minuten voor sluitingstijd nog een mega lange rij dus daar sloten we mooi bij aan. Heel goed ijs inderdaad, was er nog nooit eerder geweest!
Rechts: Dinsdag ging ik met vriendinnen van mijn studie naar de Maarsseveense plassen. Daar moest ik echt wel even voor over dertig drempels stappen want ik hou 1. niet van zwemmen, 2. niet van zon en 3. niet van chillen. De schaduw verwijderde zich steeds verder van het groepje en daarmee lag ik ook steeds meer alleen. Wat prima is maar ja… gewoon niet mijn ding dit soort dingen. ‘s Middags zat ik intens gelukkig met Friends voor de ventilator.

tbd234235.12

Links: Die ventilator moest ik wel eerst nog in elkaar zetten en dat was niet zo makkelijk als ik dacht. Wel gelukt uiteindelijk, thank god net op tijd.
Midden: ‘s Avonds maakte ik voor mij en de zus van een huisgenoot een fan-tas-tische pasta pesto klaar. Echt een mega dikke aanrader, het recept staat al ingepland voor komende week! 🙂
Rechts: Woensdagochtend ging ik met mezelf richting de stad om ergens met een ijskoffie blogs uit te gaan werken. Ik ging zitten bij 30ml op de Nachtegaalstraat en hoewel ze daar geen airco hadden, zat ik er wel heel lekker. Leuk personeel ook, fijn! Milenka sloot ook gezellig bij me aan.
tbd234235.13

Links: Na een klein rondje door de stad haalden we broodjes en brie om die bij haar thuis op te eten.
Midden: Kijk nou hoe raar! Deze mooie witte duif was zo tam als een ___ (?) (dat is een spreekwoord toch?) en vond het badje dat ik voor ‘m had gemaakt heerlijk. Ik denk wel dat ‘ie van iemand is, Milenka heeft al een oproepje geplaatst op de Facebookpagina voor gevonden voorwerpen in Utrecht, haha.
Rechts: Woensdagmiddag ging ik iets spannends doen. Althans: de dag die ik wist dat zou komen is eindelijk hie-eeeer (haha). Ik nam ontslag bij mijn trouwe werkgever Albert Heijn. Na bijna acht jaar is het nu wel genoeg geweest. Wel met pijn in mijn hart hoor!

tbd234235.14

Links: Donderdag, veer-tig graden, doorkruiste ik met een huisgenootje de hete stad om bij Camping Gansepoort lekker aan het water te zitten. Zoals je ziet vierde ik deze week flink vakantie, met al die ijskoffies buiten de deur. Het was er minder verkoelend dan we dachten maar alsnog zaten we er wel heel lekker.
Midden: See? Ik geniet.
Rechts: Als lunch een broodje carpaccio. Lekker belegd jongens, top!

tbd234235.15

Links: ’s Middags lag ik wederom met mijn benen wijd voor de ventilator Friends te kijken en ‘s avonds ging ik met huisgenoten naar de Ping Pong Club. Zelfs verkoelende drankjes gaven geen verkoeling. Gezellig was het wél!
Midden: Leuke plek!
Rechts: Na een paar biertjes fietsten we door naar de stad om de nieuwe Rum Club eens te ontdekken. We vonden het hilarisch, hahaha. Verschrikkelijk ordinair en fout maar ook heel vet om te zien wat ze van zo’n suffe werfkelder hebben gemaakt. Dit is wel echt een hele sfeervolle plek om een keer een drankje te doen!

tbd234235.16

Links: Wonderbaarlijk genoeg heb ik deze bloedhete nachten eigenlijk hartstikke goed geslapen, superfijn! Vrijdag pakte ik mijn koffertje voor de vakantie in en verder bracht ik met een huisgenoot een paar uur door bij Op Roose, een nieuwe tent aan het water waar je heel leuk op het terras kunt zitten en waar de airco binnen wel een tandje harder mag. Als het straks weer een beetje is afgekoeld kom ik hier zeker weer terug!
Rechts: De kroketten zijn ook goedgekeurd :thumbs: Verder voelde ik me vandaag totaal uitgeput door de hitte. Ben ik ff blij dat ik nu onderweg ben naar een stad waar het regent… 😉

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Heee Op Roose! Sorry, ik reageer volgens mij heel vaak inhoudelijk op hotspots ipv op de rest maar ik vind dat gewoon altijd extra leuk haha. De kaart van Op Roose stond nog niet online maar ik heb ook nog niet de tijd gehad om er langs te gaan terwijl ik er wel heel benieuwd naar ben (en er inmiddels al vet vaak langs ben gefietst), dus nice om alvast een sneak peek te zien 🙂

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Hahaha maar hotspots wil je natuurlijk ook gewoon leren kennen, heb ik ook heel vaak! Ben je er inmiddels als geweest? Ik vond de plek heel leuk maar qua aanbod kan het nog wel ff verbeteren 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten