Beau’s week 236 en 237: De eerste echte werkdag, een pubquiz en op tv (!!!)

13 aug 2019 | Leven

tbd236237.10

Morning! Voor de vele nieuwe volgers: welkom! Superleuk dat je geïnteresseerd bent in mijn Keukenmeid-avonturen ♥ Buiten heel veel lekker koken en eten houd ik me ook nog met hele andere dingen bezig. Die kant van mijn leven laat ik al járen zien in fotodagboeken. Deze keer vertel ik je over mijn tv-debuut (blijft zo leuk!), varen met een bootje op de Maas, een ping pong pubquiz, de eerste werkdag in een nieuwe functie én een afscheidsbrunch.tbd236237.1

Links: Ik begin dit fotodagboek dus op vrijdag 2 augustus. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam ik terug van vakantie en die vrijdag was ook meteen echt geen fun meer. Of ja, ‘s ochtends ging ik nog even relaxed sporten, ik draaide wat wasjes en ‘s middags moest ik gewoon weer werken. Voor het eerst in maanden moest ik weer aan de slag bij de Albert Heijn. Yes, voor de nieuwe lezers (dat zijn er veel!) even een korte samenvatting: al sinds mijn 15e werk ik bij de AH, de afgelopen maanden had ik een ‘sabbatical’ omdat ik stage liep bij een andere organisatie en nu ik daar een aantal dagen per week blijf werken, heb ik ontslag genomen bij de AH. Alleen deze maand, augustus, moet ik daar nog wat diensten op me nemen. Goed, deze vrijdag werkte ik dus weer voor de eerste keer en dat ging allemaal gewoon soepel en prima. Wel heel vreemd.
Midden: Ik sta daar dus op de broodafdeling en af en toe bij de vleeswaren en kaas dus als daar iets nieuws in het assortiment zit, zie ik dat meteen. Vandaag spotte ik gerookte mozzarella (!) en ik was zó benieuwd! Ik nam zo’n bol mee naar huis en maakte er een lekker simpele maaltijd mee.
Rechts: Dit dus, het recept komt deze week nog online! De kaas smaakt heel bacon-achtig terwijl het toch echt kaas is, bijzonder! De rest van de avond lag ik chill op bed met Friends, ik moest echt even alleen zijn en niks doen.

tbd236237.2

Links: En ik moest ook heel vroeg naar bed want de volgende ochtend moest ik om half 7 weer broodjes bakken. Back at it, helemaal.
Midden: Na werk sprong ik supersnel in de trein richting Rotterdam om daar met Joran en zijn vrienden + hun vriendinnen te gaan varen. Zij waren al de hele middag onderweg en ik sloot pas later aan, dat is wel echt een groot, groot nadeel aan in het weekend werken… In ieder geval was het wel héél erg leuk om zo lekker in het zonnetje over de Maas te gaan. Ik had zoiets nog nooit gedaan maar vond het heel gaaf! Daarna aten we met z’n allen bij een van hen in de tuin en eenmaal terug in Utrecht (het is inmiddels 00.30) ging ik nog naar de verjaardag van goeie vriendin Pascale!
Rechts: Ook zondag werkte ik weer een paar uur. ‘s Avonds kwam Milenka, oud-huisgenootje, eten en voor haar, mij en Ilona maakte ik een hele lekkere lasagne met veel spekjes. Dit recept komt óók nog online. Verder lag ik weer op bed met Friends. Ik ben een beetje verslaafd, geloof ik.

tbd236237.3

Links: Maandag begon ik bij mijn nieuwe baan! Althans, ik ben er al bekend want hier was ik dus tot voor kort stagiaire maar vanaf vandaag ben ik projectleider! Woehoe! Ik en mijn collega (met wie ik deze maand de overdracht doe) hadden wat sollicitaties en hadden verder een hele relaxte dag.
Midden: ‘s Avonds maakte ik een wandeling in de zon (kantoorbenen zijn echt een ding…) en op de terugweg deed ik boodschappen voor een supergezonde, zomerse maaltijd. Hier een leuk behind the scenes-plaatje, haha.
Rechts: En hier de maaltijd! Ziet er goed uit hè? Hier het recept!

tbd236237.4

Links: Dinsdag was ik lekker een dag vrij. En ik had van alles gepland om ultiem te genieten van die dag maar uiteindelijk deed ik echt. geen. reet. Kan lekker zijn maar ik genoot er niet echt van. ‘s Ochtends ging ik een uurtje sporten en verder werkte ik een minibeetje aan mijn blog en keek ik vooral weer veel Friends. Wel leuk: ik kreeg weer een stapel kleding van een huisgenoot omdat ze het niet meer hoefde. Ik heb niet zo vaak zin om te shoppen en ik heb ook een vrij basic kledingstijl, dus kleding waar vriendinnen op uitgekeken zijn vind ik meestal nog wel leuk. Ben er altijd heel blij mee!
Midden: ‘s Avonds maakte ik weer die lekkere pasta pesto voor mij en huisgenoten en later die avond at Joran nog een portie mee. Ook proefden we dit gekke biertje van een huisgenoot. Bij iedere slok moet je ook een hap pure chocola nemen voor een echte smaakexplosie. Vond er niks aan, en dat terwijl de combi bier + chocola wel heel geniaal is.
Rechts: Woensdag was weer zo’n zelfde dag. Ik werkte wel iets meer aan recepten vandaag (zo stuurde ik er o.a. eentje in voor Culy, klik hier!) en aan het einde van de middag dronk ik koffie bij een nieuwe tent in de buurt, Mos. Leuke tent om te werken, wel heel druk.

tbd236237.5 (1)

Links: Daarvoor lunchte ik met restjes parelcouscous, paprika, kalamata olijven en balsamico (en Friends ghehehe).
Midden: Die avond ging ik met huisgenoten naar een pubquiz bij de Ping Pong Club. We waren ZO slecht, thank god sloot een gast met bijzonder veel algemene kennis zich bij ons aan. Van de 18 teams werden we uiteindelijk 12e, maar we wonnen wél de bitterballenronde met heel veel goed gokken.
Rechts: En we speelden rond de tafel, haha.

tbd236237.6

Links: Donderdag werkte ik weer bij NJR (daar werk ik dus nu als een van de projectleiders) en ‘s avonds was het D-DAY! D-NIGHT! Eind mei had ik opnames voor een nieuw programma van SBS6, Klinkt Smakelijk, en vandaag kwam de uitzending waar ik in te zien was op tv! Ik was serieus ineens heel zenuwachtig, hahaha. Weet ik veel wat ze van me gaan maken 😉 Uiteindelijk viel het me heel erg mee. Tijdens de pitch was ik extreem stotterig en zenuwachtig maar daar hebben ze echt nog wel iets positiefs van geknipt. Ik had ook verwacht dat ik studentikozer geportretteerd zou worden, af en toe stelden ze me daar zo gericht vragen over en vaak moest ik ook dingen nog een keer zeggen.
Midden: Dat viel dus heel erg mee! Ik vond het echt een supergave dag, heel leuk om een keer mee te maken en zo gek om jezelf zo terug te zien! De hele aflevering kun je hier (klik) terugkijken.
Rechts: Ik keek ‘m samen met huisgenoten en Pascale terwijl we ook precies die risotto aten die ik op tv aan het knutselen was. Tv in 4D, noemde mijn huisgenoot het, hahaha. Thanks voor alle lieve berichtjes die ik die avond kreeg, zo leuk dat zó veel mensen die ik ken hebben gekeken! SBS zal jullie dankbaar zijn!

tbd236237.7

Links: Vrijdagochtend ging ik een uurtje sporten. Mijn sport-flow is echt naar het nulpunt gedaald en om te voorkomen dat ik dan helemaal niet meer ga, maak ik het mezelf comfortabel door alleen maar een uur cardio te doen en ondertussen Friends te kijken. Ja, ik kan ‘comfortabelere’ dingen bedenken maar dan doe ik in ieder geval iets 😉 ‘s Middags werkte ik weer een paar uurtjes en daarna haalde ik een pizza met een bonussticker. Zo’n verse hawaii, was best prima.
Midden: Later die avond ging ik met Keylee naar Talud9 om daar een wijntje te drinken. Zij wilde nog naar de Voortuin – ik niet, ik had geen zin meer – en daar kwamen we Pascale toevallig nog tegen dus dat was nog wel even gezellig.
Rechts: Zaterdag sliep ik uit, sportte ik weer een uurtje en ruilde ik een paar sandalen (hoe anwb klinkt dat?) voor een maatje groter in de stad. Verder deed ik weer bedroevend weinig. Ik ben een beetje loom de laatste tijd. Levensenergie, where are you? ‘s Avonds maakte ik een superlekkere maaltijd voor mezelf met een stuk zalm. Duur, maar hier had ik zo’n zin in!

tbd236237.8

Links: Het resultaat was dit: een perfect stuk roze zalm met daarbij zeekraal en bloemkoolpuree naar recept van Foodfromclaudnine. Dit komt binnenkort nog online in een aparte blog!
Midden: Verder was ik vandaag weer een beetje futloos; ik wist niet wat ik met mezelf aan moest. Hoogtepunt: ik lakte mijn teennagels en deed iets te snel weer sokken aan met deze vastgebakken sokken als resultaat. Always.
Rechts: Zondagochtend wilde ik de dag weer even anders aanpakken. Ik zette mijn wekker vrij vroeg, ontbeet lekker rustig thuis en sprong daarna op de fiets naar Rocking Chair om daar een uurtje rustig wakker te worden met een cappuccino en een paar recepten die ik nog uit moest werken. Ik voelde me daarna zoveel beter! Dít vind ik echt fijne ‘tijd voor mezelf’. Oja, ben je op zoek naar zo’n happy dad met peuter? Ga naar Rocking Chair. Het wemelt er van, brrr.

tbd236237.9

Links: Ik heb nieuwe slippers (wel zelf gekocht dit keer, haha) en ik ben er heel blij mee. Lichtelijk Birckenstock-ish maar dan vooral het comfortabele daarvan. Heel nice, 25 euro bij Monki.
Midden: Die middag hadden we thuis een brunch georganiseerd om afscheid te nemen van Ilona, die binnenkort voor een half jaar naar Gent verhuist om daar te studeren. Vind het zo jammer dat ze weggaat 🙁 De brunch was wel heel gezellig ♥
Rechts: Nog een plaatje want anders past de collage niet. ‘s Middags werkte ik weer bij de Albert Heijn (volgens mij was dit de laatste keer ooit dubbel cashen op zondag!) en ‘s avonds kwam Joran langs. That’s it, deze week belooft minder tv (in alle opzichten) en meer leuke dingen!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

4 Reacties

 1. Keylee

  very nice

  Antwoord
 2. Hester

  Jaaa ik heb de aflevering teruggekeken pas, zo leuk! Het deed me heel erg denken aan Over De Kook, een kookprogramma dat ook heel lang vijf dagen per week op tv was waarbij amateurchefs een week lang voor een heel restaurant moesten koken (en dan uiteindelijk dus een keer voor-, een keer tussen- en een keer hoofd- en een keer het nagerecht) en dan mochten de gasten cijfers geven en bepalen wat het beste gerecht van de avond was. Dat was met Robert Kranenborg en zijn dochter en vond ik echt heeelemaal fantastisch toen ik jong was. Ik zag die slippers trouwens ook al staan bij Monki maar ik mocht ze niet kopen van mezelf want ik heb de daadwerkelijke Birkenstockversie al haha.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Omg dat klinkt zo leuk! Haha, ik ken dit helemaal niet?! En de slippers zijn echt top. Als back-up? 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten