Beau’s week 238, 239 en 240: Gent, laatste werkdag en een eetclub!

4 sep 2019 | Leven

tbd238239240.21

‘T heeft ff geduurd maar hier is weer een nieuw fotodagboek! Weer een lekker lange met drie weken vol leuks: een dagje als toerist in Utrecht, een spontaan kort weekend in Gent, mijn laatste werkdag bij de Albert Heijn (na 8 jaar, omg), het overdragen van een project op mijn nieuwe werk, een dag op een boot door de Biesbosch, een eerste ontmoeting met mijn eetclub, het halen van mijn master en nog véél meer leuks! Hieronder alles in detail, veel plezier met lezen!

tbd238239240.1

Links: De week begon weer met een werkdag. Een actievere dan normaal want een paar vrijwilligers stonden namens ons project op een locatie in de stad en daar moest ik af en toe tussen pendelen. Met de doggyliner, heel sexy.
Midden: ‘s Avonds at ik NIET deze ovenschotel met artisjok en olijven. Oh man, wat stom, mijn foto’s in mijn telefoon zijn allemaal door elkaar gaan staan door wat nabewerkingsdingetjes. Anyway, had ‘t best willen eten, was lekker namelijk. Die avond at ik wèl met het hele huis om de nieuwste huisgenoot alvast te leren kennen, die trok later die week bij ons in.
Rechts: Dinsdag was ik vrij en ging ik een uurtje sporten. Gewoon cardio weer want ik heb nog steeds geen zin om daar iets anders te doen (al heb ik ook 0 zin in cardio maar dat kost dan zo weinig mentale inspanning dat ik dat nog wel haalbaar vind).

tbd238239240.2

Links: Daarna had ik zin in meer leuks! Ik ging lunchen en bijkletsen met Pascale, bij mijn favoriete plekje Stach aan de Oudegracht. Dit tentje hebben jullie al heel veel voorbij zien komen op mijn blog maar het blijft dan ook zó lekker. Rustig plekje in een hele drukke buurt, lekker uitzicht en prima broodjes en zoetigheid. Leuk! ‘s Middags werkte ik nog wat aan blogs en ‘s avonds kwam Joran langs.
Midden: Woensdag was ik lekker vroeg uit bed, dat weet ik nog. Ik heb in mijn raamkozijn genoten van de opkomende zon en verder deed ik die dag volgens mij ontiegelijk weinig. Deze weken was ik heel onproductief. Ik had het rustig op werk, had privé weinig te doen en als ik dan al iets móest doen, had dat zo weinig haast dat ik ook maar gewoon niks ging doen. Snap je wat ik bedoel? Heel irritant is dat.
Rechts: Dus eh… daar zat ik een beetje. Aflevering Friends op de ene helft van het scherm, een blog met weinig progressie op de andere helft. Iedereen weet dat dit een slecht plan is en toch deed ik het echt.

tbd238239240.3 (1)

Links: ‘s Avonds dook ik wel nog even de keuken in voor iets superlekkers: ei telor van een recept van mijn moeder, sajoer sperziebonen en seroendeng. Dit recept komt uiteraard nog online, was heel erg goed! Daarna ging ik voor het eerst naar pilates. Ik heb besloten dat ik om de flow weer een beetje terug te krijgen, mee ga doen aan de groepslessen in de sportschool. Daarover straks meer.
Midden: Yes, actie! Donderdag ging ik weer aan het werk en dat was een goedgevulde dag met veel taken die van mijn collega moesten worden overgedragen aan mij.
Rechts: Naast ons pand waren de hele week allemaal studentenfeesten (het was toen de UIT-week, Utrechtse Introductie Tijd) dus ‘s middags bounceten we allemaal van onze bureaustoel. Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen maar het gaf wel sfeer aan de werkdag, dat moet ik toegeven.

tbd238239240.4

Links: ‘s Avonds at ik onder andere veel te veel van een mega lekkere cake met chocoladestukjes die een huisgenoot had gemaakt nèt voordat ze op vakantie ging. Dat resulteerde er dus in dat ik iedere keer als ik voorbij de cake liep een stukje afsneed en het stuk dat ik overliet voor de rest in huis met het kwartier zag verkleinen. Mijn excuses.
Midden: Vrijdag werkte ik de hele dag bij de AH. ‘s Avonds at ik sajoer broccoli en dat is vanaf nu een ding :thumbs:
Rechts: Ook zaterdag werkte ik weer van lekker vroeg tot lekker vroeg, zodat ik ‘s middags en ‘s avonds mee kon naar schoonfamilie! Deze worstenhanden trouwens, mijn god, ik real life heb ik er geen problemen mee dat ik dikke vingertjes heb maar op foto’s (en dat gebeurt regelmatig als foodblogger) is het echt geen gezicht. Zo niet elegant, haha.

tbd238239240.5

Links: Met Joran’s familie aten we die avond bij La Tasca in Delft, een behoorlijk chique en fantastisch lekker restaurant. Als voorafje at ik voor het eerst ooit een oester! Joran ook, maar hij vond het echt niet lekker. Ik wel! Al geloof ik best dat die dingen heel erg afhankelijk zijn van de kwaliteit oesters en de smaakmakers die het restaurant gebruikt. De tante van Joran zegt dat ze hier de lekkerste oesters ooit heeft gegeten dus dat neem ik graag van haar aan!
Midden: Op zondag brachten we nog een kort bezoekje aan mijn ouders, dat is daar in de buurt, en daarna ging ik naar een vriendin om haar nieuwe huis te bewonderen. Sinds kort woont ze met één vriendin in een heel chill appartementje en ik moet zeggen dat ik daar wel heel erg jaloers op begin te worden. Lekker veel ruimte, minder heissa, troep is (naar alle waarschijnlijkheid) je eigen troep…
Rechts: Maandagochtend! Fris en fruitig op weg naar werk!

tbd238239240.6

Links: Vandaag gingen we met een groepje collega’s uit lunchen als afscheid van een van hen. Heel gezellig! We zaten bij Jozef en gingen allemaal voor het 12-uurtje waar ik stiekem wel iets spectaculairders van had verwacht. Als ze broodje carpaccio op de kaart hebben staan moet ik ook gewoon niet voor iets anders gaan. Learning it the hard way now.
Midden: Mijn avondeten was wèl spectaculair! Wow, echt. Deze wraps met kipshoarma, zongedroogde tomaatjes, cheddar en sla waren zoooo lekker! Hier het recept!
Rechts: Dinsdagochtend werkte ik bij de AH en ‘s middags was wederom niet zo heel interessant. Beetje bloggen, nog wat kleine dingen doen voor mijn andere werk en meer van dat soort dingen.

tbd238239240.7

Links: Ik had zoveel zin in die avond! Ik ontmoette namelijk de meiden van mijn gloedjenieuwe  e e t c l u b ! Vind dit nog steeds zo leuk! Samen met negen andere Utrechtse meiden gaan we, zo is het plan, iedere maand met een groepje samen koken en dan borrelen en eten. Leuk hè?! Ironisch genoeg werkte ik vlak voor deze meeting nog een diepvriespizza naar binnen.
Rechts: Dit is de groep + nog een paar die er niet bij konden zijn deze avond! Zin in!

tbd238239240.8

Links: Woensdagochtend was top! Pilates vond ik vorige week superleuk en motiverend en daarom ging ik deze ochtend body balance en bbb (buik, billen, benen) uitproberen. Óók leuk! Terwijl we lunges en scrunches doen haat ik mezelf niet eens om het feit dat ik daar ben dus tot nu toe is dit een succes.
Midden: ‘s Middags werkte ik wat aan iets voor werk dat echt nog even moest gebeuren en verder keek ik Friends.
Rechts: Oh, wacht even, er gebeurde nog iets leuks die dag! Ik kreeg namelijk het verlossende mailtje binnen dat ik de laatste punten voor mijn studie heb gehaald en dus ben afgestudeerd! Spannend was het al niet meer echt hoor, ik moest alleen nog beoordeeld worden voor mijn stage en gezien het feit dat ik er inmiddels wèrk, ging ik er wel van uit dat ik die gehaald had. Toch was dat nog wel een vreugdig moment, woehoe!

tbd238239240.9

Links: Donderdag was een leuke, afwisselende werkdag met meetings en een koffiedate met Floor tussendoor. Dat vind ik een van de grote voordelen van deze baan: als het uitkomt en als ik mijn werk goed aflever, is het geen probleem dat ik wat flexibeler met mijn werkuren omga. Ik merk nu al dat het voor mij veel fijner werkt als niet iedere dag hetzelfde is en ik zelf de vrijheid heb om voor mij een prettige werkweek te maken. Na werk was er een afscheidsfeestje voor een paar collega’s die andere banen hebben gevonden.
Midden: Die nacht sliep ik bij Joran en de volgende dag trof ik thuis een supermooie bos bloemen aan van zijn ouders. Voor het halen van mijn studie! Zo mooi, ze staan nu nog steeds. Ok, niet zo heel recht meer.
Rechts: Rond de middag kwam Maudy naar Utrecht om weer eens samen te zijn. We sprongen op de fiets (ik op mijn eigen, zij op mijn reservefiets die serieus heel vaak van pas komt) en gingen lunchen bij de Streetfood Club. Ik bestelde alweer de Korean waffle met gefrituurde kip en bacon. Maudy had bao buns met kip en nog iets maar die van mij was wel echt lekkerder, vond ik. Niet voor niets bestel ik altijd hetzelfde hier.

tbd238239240.10

Links: Na de lunch liepen we als echte dagjesmensen door de stad. Langs de Oudegracht naar Ledig Erf en weer terug, via de walk of fame bij de Neude en door de binnentuin bij de Dom.
Midden: We hebben zelfs wat geshopt! Ik kocht wat leuke items maar niks verslaat dit jurkje dat ik van een huisgenoot kreeg. Elke dag.
Rechts: Die avond reed ik mee terug naar Berkel, daar woont Maudy, en sliep ik bij mijn ouders. De volgende dag hadden we namelijk een ‘feestje’ op een boot die ons door de Biesbosch zou varen. Mijn oom werd 65 en hij had een gigantische boot afgehuurd met mega lekker eten èn een heerlijke zon.

tbd238239240.11

Links: Joran kan echt geen foto’s maken, zo met mijn neefje vol op de achtergrond. Die overigens ook Joran heet. Wordt een heel vaag verhaal dit.
Midden: Ja, het eten dus. Er was een heel groot buffet met heel veel soorten kaas, vis, vlees, broodjes, salades… Zoveel lekkers!
Rechts: Ook het toetjesbuffet was geweldig. Ik heb van alles een ministukje geproefd – wat het toch een flink nagerecht maakte. Haha. Na de boottocht was er nog een borrel in een zaak aan het water en ook dat was heel gezellig. Was echt een heerlijke dag zo!

tbd238239240.12

Links: Ik heb werkelijk geen idee wat ik op zondag heb uitgevoerd maar ik zie dat ik ‘s avonds lekker at. Het recept komt van de week online!
Midden: Maandag weer lekker werken. Na maanden heb ik eindelijk het tweede beeldscherm eens aangesloten en wat een verademing is dat zeg. Nooit gedacht dat dat zoveel fijner zou werken maar ‘t is toch echt zo, had ik veel eerder moeten doen.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik deze lekkere salade die ik meenam naar een park. Daar hing ik een paar uur lang met Keylee en onze nieuwe huisgenoot Merel terwijl de zon langzaam onderging. Toen was het genoeg afgekoeld om weer op de fiets te springen voor een ijsje aan de gracht. Ik ben me ervan bewust dat ik dit dagboek al heel vaak ‘gracht’ heb gezegd, ik was er veel.

tbd238239240.13

Links: Dinsdagochtend was ik vroeg uit bed om weer een groepsles mee te pikken. Ik ben lid bij Fit For Free en dat heeft wat nadelen (waaronder ondraaglijke spelfouten in commerciële uitingen) maar ook een groot voordeel en dat is dat je bij alle filialen mag sporten met je abonnement. Ik fietste dus naar een F4F verderop en deed daar mee met poweryoga, wat ze bij mijn eigen filiaal niet hebben. Ik vond het heel leuk en geloof het of niet maar ik kom zó goed mee met pilates, yoga en body balance. Ik zou het ook niet van mij en mijn lichaam denken maar ik kan verrassend lenig uit de hoek komen, ha!
Midden: Toevallig was Milenka daar ook aan het sporten en na afloop dronken we daarom samen koffie bij een hippe bar om de hoek, FIG. Daar kun je sporten, flexwerken en ook op het terras lekker in de zon zitten maar verder vonden we het allebei niet zo heel spannend.
Rechts: Na een goede douche en een portie uitstelgedrag, spraken we weer samen af bij Café de Zaak in de stad. Daar heb ik in een soort van briesje aan mijn reisverslag over Wenen gewerkt en die kreeg ik zelfs af. Dat voelde goed, na al een paar weken inspiratie van niks.

tbd238239240.14

Links: Thuis maakte ik nog wat kleine dingetjes af en deed ik boodschappen voor iets dat ontzettend lekker had moeten worden, geïnspireerd op een gerecht dat Joran en ik aten in Wenen.
Midden: Een paar uur later zette ik dit voor hem en mij op tafel. Ik geloof dat we allebei max drie hele happen hebben gegeten want het was niet te doen zo smerig. Het moest vega pulled chicken voorstellen, met hummus, mangochutney en ui en in Wenen was het superlekker maar hier gewoon echt niet. Zonde, heb je wel eens!
Rechts: Ook woensdagochtend ging ik weer naar body balance èn bbb, waarna ik dus helemaal gesloopt was. Ik voelde me de rest van de dag niet zo heel lekker dus ik deed ook niet zoveel meer.

tbd238239240.15

Links: Met wat restjes maakte ik een prima lunch: noedels met courgette, edamame, seroendeng en ketjap.
Midden: ‘s Middags kreeg ik een pakketje binnen van Green Gypsy Spices. Vier lekkere kruiden die ik voor hen ga proeven en in een gerecht ga verwerken.
Rechts: ‘s Avonds ging ik weer naar een park, bij Roost dit keer, om daar weer lekker te liggen en bij te praten met Keylee en Milenka. Daarna haalden we weer een ijsje maar die was echt vies. Culinaire dieptepunten, jongens, ik heb ze ook.

tbd238239240.16

Links: Donderdag werkte ik weer en bereide ik vooral veel voor voor de komst van ‘mijn’ stagiaire. Yes, dat lees je goed. Ik ben net anderhalve maand stagiair-af en ben nu iemands stagebegeleider. Dat vind ik mega leuk (en een beetje spannend wel) en ik vind het supervet dat ik dat vertrouwen krijg!
Rechts: ‘s Avonds sprak ik weer eens af met een paar meiden van mijn bachelor, Marloes, Floor en Lisanne. Dat was weer zo gezellig! Heel leuk hoe je elkaar toch zo terug blijft vinden omdat je nu eenmaal heel erg gelijklopende levens hebt als je samen studeert of hebt gestudeerd! We dronken wijn bij Daens, daar was ik nog nooit eerder geweest maar ik keur ‘t goed!

tbd238239240.17

Links: Vrijdag was ik thuis een beetje aan het rommelen en relaxen. ‘s Middags maakte ik ingemaakt mosterdzaad, zo lekker! Ik zie het de laatste tijd vaak als topping op gerechten in hippe restaurants en ik wilde het ook wel eens proberen, het is zo’n frisse toevoeging! Hier leg ik je uit hoe je ‘t maakt.
Midden: Tegen de avond ging ik richting mijn ouders omdat ik de auto nodig had. Onderweg begon ik voor de 80e keer in dit boek, Bonita Avenue. Ik wíl dit boek heel graag lezen maar het is zó dik (540 bladzijdes!) dat ik telkens na p. 30 al afhaak omdat ik geen zin meer heb. Maar nu ga ik doorzetten, echt! Na een drankje bij mijn ouders ging ik kort langs Joran die bij vrienden in Rotterdam was en ‘s nachts reed ik terug naar Utrecht.
Rechts: Geen party voor mij, ik moest de volgende ochtend namelijk werken. Voor de aller-, allerlaatste keer mijn Albert Heijn pakkie aan! Ik heb hier verdorie 8 jaar gewerkt, dat vind ik niet niks, maar het is nu ook echt wel klaar. Leuke tijd gehad maar nu gewoon echt klaar.

tbd238239240.18

Links: Na het ‘’’’’afscheid’’’’’ (volgens mij had niemand door dat het mijn laatste dag was) nam ik snel een douche en daarna sprong ik weer in de auto. Die had Ilona inmiddels helemaal volgeladen met àlles dat ze bezit omdat ik en Keylee haar dit weekend naar Gent gaan verhuizen. Stom want het is een leuke huisgenoot die we nu missen, maar voor haar natuurlijk heel leuk. Ze gaat een half jaar voor haar studie en komt dus wel weer terug!
Midden: Eenmaal daar hebben we haar spullen uitgeladen en daarna zijn we richting het centrum gegaan om eens ff te kijken waar zij voorlopig zal wonen.
Rechts: Wauw, wat is Gent bijzonder mooi! Dat had ik echt totáál niet verwacht, heel sprookjesachtig en chique.

tbd238239240.19

Links: Niet alleen maar chique, er zijn ook hele urban steegjes en stukken stad. Zie hier hoe ik mijn hervonden yoga technieken show.
Midden: We aten die avond bij een Latijns restaurant en dat was lekker maar zó duur. Gent is echt een knetterdure stad behalve als het gaat om speciaalbiertjes, dus choose wisely. Ik ging voor Cubaans stoofvlees met frietjes (niet op deze foto) maar dat had wel wat meer smaak mogen hebben, vond ik.
Rechts: ‘s Avonds dronken we nog wat drankjes bij willekeurige plekjes in de stad en hoewel het eigenlijk mijn plan was om ‘s avonds nog terug te rijden, bleef ik toch maar een nachtje slapen. Op een lek luchtbed. De volgende ochtend maakten we nog een kleine wandeling door de stad en ontbeten we met diep teleurstellende wafels. Nee, wat voedsel betreft was ik dit weekend niet zo tevreden maar wie weet de volgende keer wel want ik kom zeker nog eens langs!

tbd238239240.20

Links: Rond het begin van de middag vertrokken weer richting huis en lieten we Ilona daar zo beteuterd achter in haar kamer. Komt goed meid 🙂
Midden:  Nadat ik de auto weer had afgeleverd in Berkel reisde ik voor het eerst sinds jaren weer voor de volle pond. Ik moest mijn studentenreisproduct stopzetten en heb die actie voor ex-studenten nog niet kunnen inschakelen. Zo pijnlijk dit, met de trein gaan is ineens zoveel minder leuk.
Rechts: Verdriet was van korte duur want eenmaal terug in Utrecht sprak ik met Joran af om uit eten te gaan bij Beers and Barrels. We hebben al twee keer eerder gegeten bij de zaak bij de veilinghaven maar dit keer reserveerden we eens een tafeltje in de werfkelder aan de gracht. Dat het eten hier lekker is wisten we dus al maar echt: god, dit is geweldig. We gingen allebei voor ‘low and slow’, een plank met zoete aardappelfriet, kip van de green egg, een hotdog met pulled pork, een steak iets waarvan ik de naam niet meer weet, coleslaw en gegrilde groenten. Ik weet niet of ik ooit zulk lekker vlees heb gegeten. We waren allebei helemaal aan het spacen van enthousiasme en dat voelde ook wel een beetje kwalijk, dus ik heb besloten de hele week vegetarisch te gaan eten. Ik kan er lang of kort over lullen maar vlees eten doe ik minder en niet meer zo schaamteloos als een paar jaar geleden.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Jaaa Gent is echt een leuke stad! Je had trouwens heel leuk kunnen eten bij Otomat, daar hebben ze heel veel speciaalbiertjes en heel goede pizza’s met het idee dat je die met je gezelschap deelt. Wist je trouwens dat Stach is overgenomen? Maar het idee is volgens mij voornamelijk uitbreiden binnen en buiten Nederland, dus dat is niet per se negatief 🙂 Nice dat je het naar je zin hebt op je werk, dat flexibele eraan is echt een zegen lijkt me!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten