Beau’s week 243 en 244: Chique feestje, Centerparks en bezoek uit Alaska

5 okt 2019 | Leven

tbd243244.11

Jees, moeder aarde heeft er geen zin in deze week. Ik ben ieder jaar weer verbaasd over mijn seizoensaanpassingsvermogen (is nu een woord) want regen of ander kutweer krijgt mij niet klein, maar dit jaar zit ik er ineens wel mee. Comfortabel maken in huis, er zit niets anders op. Het is zaterdag dus blijf lekker binnen, maak koffie, plof neer en lees mee met mijn fotodagboek van de laatste twee weken. Met onder andere een weekendje in het altijd spannende Emmen, een reünie met mijn favoriete Alaskaan en een overdreven uitbundig feestje van Joran’s werk in Amsterdam.

tbd243244.1

Links: De dagboekjes worden er niet spannender van nu ik werk maar dat hoort erbij hè. In ieder geval heb ik het er wel naar mijn zin! Ook deze maandag was ik weer de hele dag op werk en ‘s avonds was ik behoorlijk moe. Ik maakte snel een simpele pasta die eigenlijk heel erg recept-proof was maar ik had even geen zin in de hele toestand met de daglichtlamp en theedoeken enzo. Geeft niet, heb je wel eens.
Midden: Dinsdag was ook een werkdag, ‘s avonds keek ik de  a l l e r l a a t s t e  Friends aflevering en daar heb ik wel een traantje bij gelaten. Get off the plane, Rachel! Oh men, wat heb ik hier van genoten de laatste maanden. Tegen het eind van de seizoenen verzuchtte ik nog dat er toch alsjeblieft ergens unseen material was of een reünie of een film en deze avond tipte een vriendin een speciale uitvoering die eind november in verschillende bioscopen wordt uitgezonden. Mijn gebeden zijn verhoord, zo fijn dit! Ik zit er nog helemaal in! Deze foto was van woensdagochtend: goed ontbijten voor het sporten.
Rechts: Klaar voor body balance! Hele chille les om mee wakker te worden!

tbd243244.2

Links: De rest van de dag was ik een beetje lamlendig. Soms heb ik van die periodes dat ik on fire ben. Dat ik overal van geniet, keihard werk aan mijn blog en helemaal achter alles wat ik doe sta. In die fase zit ik nu dus niet. Ik maak me er geen zorgen om, het zal het weer wel zijn, maar het leven loopt wel een stuk lekkerder als ik energie haal uit de dingen die ik doe. Komt wel weer! In ieder geval kookte ik die avond weer hartstikke lekker voor mij en huisgenoten, namelijk deze vegetarische enchiladas. Ik had stiekem niet gezegd dat het gehakt vegetarisch was en ze hebben het niet gemerkt, haha!
Midden: ‘s Avonds las ik nog wat in dit boek, Bonita Avenue. Ik ben nu met veel moeite bij bladzijde 80 en ik weet niet hoe ik me door dit boek heen moet slaan. Mijn docent Nederlands noemde dit altijd haar lievelingsboek en ik moet zeggen dat dat toch wel de enige reden is dat ik steeds door blijf lezen. Ik kan er geen touw aan vastknopen…
Rechts: Donderdag was een dag met een beetje meer happening! Helaas voelde ik me niet helemaal fit, het heerste, maar met paracetamol en gemberthee redde ik het wel. ‘s Ochtends werkte ik nog een paar uur op kantoor.

tbd243244.3

Links: Daarna stapte ik op de trein richting Delft. Joran heeft een tijdje in Delft gewoond en ik herinner me dat ik de reis naar hem toe altijd vreselijk irritant vond: hemelsbreed is Utrecht-Delft helemaal niet zo ver maar de verbinding met het ov is heel slecht. Dit keer ging ik naar Delft voor mijn broertje, die woont daar sinds kort en had vandaag de uitreiking van zijn diploma. Op de foto zie je het mooiste lelijke stukje Zoetermeer, waar ik moest overstappen.
Midden: Hij huurt een kamer onder van een vriend via-via, heerlijk studentikoos. De diploma-uitreiking was leuk, ze hadden mooie dingen te zeggen over hem!
Rechts: Meteen daarna reisde ik weer terug naar ‘t midden van het land (haha) met een tussenstop in Hilversum. Ramen Brothers opende daar deze dag een filiaal en ik was uitgenodigd om met een +1 van de kaart te komen proeven. Milenka, mijn oud-huisgenootje, ging mee en samen deelden we sushi, vega dumplings (heel lekker!) en hele lekkere ramen met buikspek. Wist je dat zo’n soep echt méga vullend is? Had ik echt niet verwacht!

tbd243244.4

Links: Instagirls be like
Midden: Vrijdag had ik weer een vrije dag waarop ik als hoofddoel had beter te worden. Ik sliep dus uit, deed lekker rustig aan, dronk veel thee en ging goed ingepakt de deur uit. ‘s Middags werkte ik aan mijn blog bij Broei, weer met Milenka.
Rechts: Tegen het eind van de middag sprak ik af bij Ubica met een Grieks studiegenootje om weer eens bij te praten, heel gezellig! Die avond had ik ook helemaal vrijgehouden om bij te tanken (wat lul ik nou? ik doe vaker niet dan wel iets op vrijdagavond) en daarom keek ik een film met een huisgenoot. De film Layla M, vond ‘m interessant!

tbd243244.5

Links: Zaterdag was heerlijk. Het was ineens weer zonnig en de hele stad was afgeladen met mensen die nog één dagje van de zomer wilden genieten. Ik sprak (weer) af met Milenka en Keylee, mijn huisgenoot, om bij te praten in de zon. We zaten bij Badhu en daar ben ik zó enthousiast over. Ik fiets hier iedere dag langs en hoewel het er altijd heel gezellig uitziet, ga ik er toch nauwelijks zitten. Het is ook nog eens redelijk dicht bij huis dus het is me echt een raadsel waarom. Goed: zaterdag gingen we er toch eens heen en toen ik de menukaart zag, was ik verkocht. Had toen geen honger maar ik ga hier zeker ooit eens al die mezze proeven!
Midden: Aan het eind van de middag ging ik met Joran naar Amsterdam voor een feest van zijn werk. Vooraf wilden we ergens eten of borrelen en dat deden we op aanraden van een paar Instavolgers bij Brandstof. De keren dat ik in Amsterdam ben geweest zijn letterlijk op twee handen te tellen en hoewel ik een echte Randstadse ben, vind ik de hoofdstad zo. intimiderend. Zo druk, zo hip, zo happening. Ik ben zo blij dat hij niet voor werk per se in Amsterdam wil wonen want ik ga eg nie mee. Verder was het overigens heel leuk bij deze tent. De nachos en zoete aardappelfrietjes smaakten goed en volgestouwd en lichtelijk aangeschoten vervolgden we onze weg naar de Chin Chin Club…
Rechts: Want daar was het feest. Bij binnenkomst kreeg ik in mijn ene hand een glas champagne geduwd en in de andere een oester. Oesters en champagne, begint goed jongens. Tijdens het feest kwam Fedde le Grand (ofzo) draaien en dat, samen met danseressen en gouden glitters tot aan je bilnaad, maakte dit echt tot een topfeestje. Hoop dat z’n contract wordt verlengd.

tbd243244.6

Links: Zondagochtend sliepen we uit, ontbeten we met pannenkoeken en voerden we, voor zover ik me herinner, niet zoveel uit. ‘s Avonds maakte ik fasolakia, waar die Griekse studiegenoot me een paar dagen eerder over had verteld. Dit makkelijke recept maakt zij vaak en ik was ook wel heel benieuwd! Je leest er hier meer over!
Midden: Maandag weer aan het werk! ‘s Middags moest ik even langs een huis waar je vanaf het enorme dakterras dìt uitzicht hebt. Zo vet! Het schijnt dat je op een heldere dag Amsterdam kunt zien.
Rechts: Keylee en ik hadden al de hele dag zin in nasi dus dat stond ‘s avonds op het menu. Met vega balletjes, ei, atjar, pindasaus en seroendeng. Veel te veel, natuurlijk. ‘s Avonds ging ik voor de verandering weer eens zelf trainen in de sportschool, in plaats van meedoen met een groepsles. Dat ging gelukkig weer lekker!

tbd243244.7

Links: Deze ontzettend treurige foto beschrijft wel een beetje mijn dinsdag. Het was grauw, ik ben meerdere keren zeiknat geregend en ‘s middags had ik een meeting bij de gemeente. Dat was niet eens heel treurig maar de algemene tendens is wel dat dat stom is dus vandaar.
Midden: Thuis at ik snel wat restjes en daarna fietste ik (wederom door de regen) door de stad naar de Rechtbank, waar ik naar een workshop over diversiteit ging. Ik heb interculturele communicatie gestudeerd en ik vind het wel leuk om daar dan af en toe nog op deze manier mee bezig te zijn. Ik vond het niet heel vernieuwend, beetje afgezaagd zelfs, maar de groep mensen om de discussie mee te voeren was bijzonder divers en dat vind ik wel een prestatie!
Rechts: Woensdag was ik vrij en dat had ik echt even nodig. Klinkt stom, ik werk nu in principe maar 24 uur per week maar zoals ik net al schreef, ben ik gewoon een beetje futloos en mijn flow een beetje kwijt. Ik plan niet teveel dingen vooruit en probeer te doen waar ik op dat moment zin in heb. Heel portemonneevriendelijk is het niet, maar vaak fleur ik wel echt op van een paar uur knallen in een leuke, nieuwe koffietent. Dit keer ging ik naar Coffee Cabana op de Vondellaan. Heel leuk, duidelijk nog een beetje in die ‘beginfase’ en met heel vriendelijk personeel en prima koffie.

tbd243244.8

Links: Rond de lunch was ik weer thuis en in dilemma of ik nog snel boodschappen zou doen om een Keukenmeid-waardig recept in elkaar te flansen of een kaasstengel zou halen en het gebrek aan nieuwe content voor op de website zou negeren. Ik koos voor dat eerste en dat voelde goed èn smaakte goed.
Midden: Daarna sprong ik weer in de trein richting mijn ouders want het was weer tijd voor controle bij de tandarts. Vooraf ff snel tot bloedens toe poetsen en stoken om de schade van het afgelopen jaar te verbloemen. Heeft gewerkt :thumbs:
Rechts: ‘s Avonds bakte mijn moeder een appeltaart…

tbd243244.9

Links: … maar die mislukte. Wat op zich niet erg is want ‘zo gaat het toch ook je maag in’. Ik nam een stukje mee in een bakje en ging met de auto weer terug naar Utrecht.
Midden: Donderdag werkte ik en ook ‘s avonds was ik op kantoor voor een meeting. Leuk maar totáál niet handig want die avond sprak de hele vriendinnengroep af met Molly, onze vriendin uit Alaska die niet zo vaak in Nederland is. Rond 10 uur was ik pas thuis. Ik dacht ‘fuck it’ en besloot met de auto toch nog richting Rotterdam te gaan. Ik ben blij dat ik dat deed want het was zo gezellig en leuk om weer eens samen te zijn. De laatste keer was in Griekenland!
Rechts: Ik bleef ook logeren en ging de volgende dag lunchen bij mijn moeder. Was toch in de buurt. ‘s Middags ging ik naar de verdediging en diploma-uitreiking van het broertje van Joran (fun fact: dat was mijn klasgenoot) en terwijl die hele familie dat daarna vierde bij een sterrenrestaurant (!!!), aten Joran en ik chips als avondeten. In de auto, richting Emmen voor een weekendje Centerparks met zijn vrienden.

tbd243244.10

En daar heb ik totaal geen foto’s gemaakt. Ik had er even geen zin in en vond het ook niet het moment. Daarnaast hebben we daar ook geen reet uitgevoerd: wijn, pizza, spelletjes, en een sneu bezoekje aan het subtropisch zwemparadijs en meer niet. Wel heel gezellig! Burgerlijkheid ten top maar dat is soms best wel relaxed. Alsof ik dat weekend nog niet genoeg had geïnvesteerd in zijn leven, keek ik die avond gedwongen naar Lord of the Rings. Vond het echt vreselijk maar goed: nu heb ik het in ieder geval een keer geprobeerd en kunnen we dat ook weer laten rusten, haha.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten