Beau’s week 245 en 246: Blogger pizza party, film in de kerk en een beetje lichtgrijs

18 okt 2019 | Leven

tbd245246.13

Hola señoritas! Wonder boven wonder ben ik, ondanks de aanhoudende regenbuien, toch al wel behoorlijk over mijn dip heen. Dat is natuurlijk goed nieuws, ik was mijn mood wel een beetje zat. Over de afgelopen twee weken die ik in dit dagboek laat zien hing dus wel een kleine grijze wolk maar soit, ook dat hoort erbij. Met een filmvoorstelling in een kerk, muziekbingo, heerlijk uitgebreid diner, blogger pizza party en perspakketjes vol chocolade kon ik het allemaal prima aan. Hieronder meer!

tbd245246.1

Links: Maandag was een lange kantoordag met weinig afspraken en veel zelf werken. Ik merk dat ik dat soort dagen steeds minder vervelend ga vinden. Ik heb echt die balans tussen meetings (binnen of buiten de deur) en echt aan de slag kunnen gaan nodig, anders verlies ik mijn energie. Soms heb ik dagen met bijna alleen maar afspraken en dat schiet ook niet echt op, dus zo af en toe is een dag als dit best lekker. ‘s Avonds gooide ik een makkelijke schaal met eten in de oven: aardappel, spruitjes, salami en geitenkaas. Hier het recept.
Midden: Later die avond ging ik naar een film van het Nederlands Film Festival. Ik had gratis kaartjes via werk maar ineens wilde of kon niemand meer mee. Jammer, maar no problem, bij een film heb je geen gezelschap nodig. Ik ging naar de vertoning van De Libi in de Janskerk. Ik had er niet zo heel veel van verwacht maar ik vond ‘m uiteindelijk zó leuk. Heel anders dan anders, leuk anders.
Rechts: En die locatie. Heel vet, zo in een kerk! 

tbd245246.2 (1)

Links: Hoogtepuntje: perspakketjes weten eindelijk de weg naar mijn huis te vinden en zo werd ik dus verrast met een doos vol Hands Off My Chocolate! Zij bestempelden 1 oktober als dé dag om goed voor jezelf te zorgen en dat doe je natuurlijk met chocola. Ik wel. Thanks voor dit pakket! ♥
Midden: In de ochtend werkte ik een paar uur thuis, daarna weer op kantoor. ‘s Avonds toverde ik een vet lekkere pasta op tafel met zelfgemaakte tomatensaus (bomvol groente) en lekker veel Parmezaanse kaas. Ik heb ‘m op de foto gezet dus het recept zie je vanzelf verschijnen.
Rechts: Die dip waar ik het eerder over had, was ik nog steeds niet te boven. Goed eten, vroeg naar bed (genoeg sporten had vast ook geholpen maar vaker dan twee keer in de week kreeg ik me daar echt niet naartoe gesleept) dan maar. Gelukkig gaat het nu ik dit schrijf (midden oktober) al een stuk beter! Niet echt perse door iets te doen denk ik, gewoon ‘let it be’ en de tijd z’n werk laten doen.

tbd245246.3

Links: Woensdag werkte ik voor de verandering en kreeg ik nòg een pakketje. De nieuwste estafettereep van Tony’s! Deze met karamel, crunch en pecan is weer zoooo lekker. Ik ben ook nog wel benieuwd naar die nieuwste repen met kurkuma enzo, ik ben wel van de gekke combinaties.
Midden: Woensdagavond ging ik naar mijn ouders en als verrassing zat mijn broertje daar ook ineens op de bank. Hij studeert voor een half jaar in Hamburg maar had wel zin om ff naar huis te komen. Leuk! Donderdagochtend ging ik voor het eerst in jaren weer eens sporten bij de sportschool in die buurt (“Hey, wat leuk, wanneer hebben jullie het zo verbouwd?” “… Twee jaar geleden.”) en daarna maakte ik me klaar voor een pizza party bij Debby thuis, van Deb’s Bakery & Kitchen. Die woont bij mijn ouders in het dorp dus dat was lekker makkelijk voor mij. We begonnen met taart (zie het als ontbijt?) en daarna maakte Debby de lekkerste pizza’s ooit in haar pizzaoven in de tuin.
Rechts: Echt, die combinaties: g e w e l d i g. Mijn favoriet was die met ricotta, salie en zoete aardappel.

tbd245246.4

Links: Thanks voor de uitnodiging Debby! Heel leuk om je (en de andere bloggers!) te ontmoeten 🙂
Rechts: ‘s Middags sprak ik nog snel af met Fiona en Molly. De een stapte de volgende dag op het vliegtuig richting haar huis in Alaska en de ander vloog precies op hetzelfde moment de andere kant op, richting Cambodja om een tijdje te gaan reizen. We spraken af bij een café in een dorp waar ik van dacht dat het al goed en wel uitgestorven was, maar dat was dus niet het geval.

tbd245246.5

Links: Verder werkte ik deze dag tussendoor wat aan mijn blog. ‘s Avonds ging ik met mijn ouders, broertjes en het vriendinnetje van mijn jongste broertje uit eten om het diploma van mijn oudste broertje (volg je het nog?) te vieren. Ik dacht ‘ik neem eens wat anders’ en ging voor een Mexicaanse stoof met kip en garnaal, maar die vond ik niet héél geweldig. Dat zijn dan van die gerechten waarbij ik denk ‘dit kan ik zelf beter…’. Maar het was wel een stuk gezellig dan mijn normale doordeweekse avond.
Midden: Vrijdagochtend ging ik met mijn broertje naar Zoetermeer om daar eens keihard te shoppen maar in tegenstellig tot hem, ben ik niet echt geslaagd. Ik kocht een nieuwe trui, een riem, schoenen voor Joran (zijn we nu op dit punt?!) en perste me in een hele mooie broek die toch echt te klein was. Ik kwam eigenlijk voor een winterjas want die heb ik ècht nodig maar ik heb nog niks leuks kunnen vinden.
Rechts: Ik blogde nog een paar uur vanuit het ouderlijk huis (en plunderde de koelkast) en ging daarna weer terug naar Utrecht.

tbd245246.6

Links: Daar maakte ik een fantastische maaltijd. Serieus! Het ziet er misschien niet zo uit maar dit was ècht heel erg lekker. Helemaal mijn ding, check hier het recept!
Midden: ‘s Avonds dronk ik speciaalbiertjes bij Bij Guusjes, samen met Milenka, Keylee en later ook nog met Joran. Ik was er nog niet eerder geweest maar ik vind ‘t een leuke plek, heel knus maar wel een beetje aan de dure kant.
Rechts: Zaterdag heb ik gesport, uitgebreid geluncht met de restjes van gisteren en aan mijn blog gewerkt. Ik voelde me nog steeds bleh en nodigde mezelf uit om bij een koffietent te gaan werken. Daar was Floor aan het werk achter de bar, gezellig! 

tbd245246.7

Links: Daarna ging ik door naar de verjaardag van een andere vriendin in een café in de binnenstad en dáárna at ik met een overgebleven groepje burgers bij Meneer Smakers. Ik koos daar voor het eerst voor een echte burger in plaats van een vega variant en ik denk dat ik die minder lekker vond dan al die andere burgers. Lichtelijk droog en te weinig saus. Weten we dat ook weer.
Midden: Het was zo’n typische gezellige avond die het de volgende ochtend óók nog waard was, want om half elf lag ik al voldaan in bed. Kon ik zondag mooi de hele dag geen reet uitvoeren. ‘s Middags deed ik uitgebreid boodschappen bij een AH XL en daarna dook ik de keuken in om een vegan maaltijd in elkaar te knutselen. Milenka (oud-huisgenoot) kwam eten en die had zichzelf uitgedaagd om de hele maand plantaardig te eten. Ik gebruikte voor het eerst tempeh en dat vond ik echt een geslaagd experiment!
Rechts: Ziet er lekker uit toch? Het zijn kurkuma-kokospannenkoekjes met groenten en tempeh. Hier het recept!

tbd245246.8

Links: Maandag werkte ik weer en ‘s avonds ging ik met (alweer) Milenka en Keylee naar een muziekbingo bij Jozef. Alleen maar Hollandse hitjes. Bleek ik niet héél goed in te zijn, haha…
Midden: Dinsdagmiddag had ik met werk een meeting in een mega mooi gebouw in Amersfoort. De hele middag praatten we over mentale gezondheid bij kinderen en jongeren (en vooral: hoe dit bespreekbaar te maken) en ik vond het heel interessant! Ik werk één dag per week mee aan het project dat zich hierop richt en ben tot nu toe eigenlijk alleen maar bezig met het verwerken van resultaten van workshops. Heel fijn om nu de praktijk eens mee te maken! Eenmaal terug in Utrecht racete ik langs huis om me om te kleden, liet ik een pizza bezorgen bij werk en fietste ik daar snel achteraan. Voor een groep vrijwilligers had ik een fotografiecursus georganiseerd en ik moest dat hosten (niet geven).
Rechts: Die nacht sliep ik bij Joran en toen hij om half zeven de deur uitging, kroop ik ook meteen achter mijn laptop. Ik heb in rust heerlijk een paar uur kunnen werken aan mails, recepten, van alles.

tbd245246.9

Links: Om een uur of tien sprak ik af bij Koffie & Ik in Lombok, samen met Keylee. Daar werkten we tegenover elkaar gewoon weer verder. Ik hou zo erg van flexwerken, dit is voor mij echt vrijheid. Ik let goed op dat ik niet overdreven veel geld uitgeef aan dit soort dingen maar eigenlijk vind ik het mijn geld ook nog waard. Er komt vast ooit een moment dat het echt niet meer verstandig is (zo betaal ik nu bijvoorbeeld relatief weinig huur, shop ik nauwelijks en geef ik weinig geld uit aan vakanties) maar voor nu: prima.
Midden: Als lunch maakte ik iets met restjes en dat resulteerde in één van de meest succesvolle recepten ooit op Keukenmeid.com èn op Instagram. De views gingen door het dak, haha! Heel terecht ook: deze enigszins gezonde pasta carbonara was ook echt bijzonder lekker!
Rechts: ‘s Middags blogde ik vrolijk verder en stuurde ik ook mijn geliefde Nikes terug naar de fabriek. Ik heb ze pas een half jaar en de zool laat al helemaal los. Zou niet de bedoeling moeten zijn, vertelden ze me.

tbd245246.10

Links: ‘s Avonds kwam Joran weer slapen. Die haal ik dan meestal lopend op bij het station. Kostbare tijd die we samen kunnen spenderen, hè.
Midden: Donderdag was weer een lekkere werkdag. Ik had wat afspraken en bekeek een locatie voor een eventuele expositie ergens aan het einde van dit jaar. Lekker afwisselend, love it.
Rechts: Ik had al de hele dag zin in truffelmayo dus ‘s avonds maakte ik zoete aardappelfrietjes om de saus mee te kunnen eten, haha. Hier kan ik zo van genieten. Daarna sportte ik een klein uurtje.

tbd245246.11

Links: Vrijdagochtend plofte ik weer ergens neer om geserveerd te worden. Bij Mos (streepje door de o kan ik nog steeds niet vinden), waar Floor wederom achter de bar stond. Niet dat ik dan ineens gratis koffie krijg hoor, maar wel een extra koekje. Ik verdiepte me deze werkdag eens in het technische aspect van mijn nieuwe leven als freelance copywriter. ‘s Avonds had ik een relaxte avond met Marloes, popcorn en één fles rode wijn…
Midden: … één fles rode wijn met z’n tweeën. En ik was me zaterdag een partij futloos, onvoorstelbaar. Ik wist met moeite een half uurtje te gaan sporten en daarna lag ik alleen maar te scrollen op bed. Ik kan dit echt niet meer aan. Die avond moest ik wel echt de deur uit, want ik had een tafeltje voor twee gereserveerd bij Tiger Mama. Joran heeft van de week contractverlenging gekregen en dat moesten we vieren! Bij Tiger Mama kun je voor 30 euro tien gangen krijgen met kleinere hapjes, heel leuk! Hier zie je twee toppers van het menu: sushi en dumplings met vis en kip.
Rechts: Zeker een aanrader! Van de tien gangen vond ik er misschien één of twee niet zo interessant, verder was alles echt top. Na de tiende gang ontdekten we dat we er al dik vier uur zaten te eten!

tbd245246.12

Links: Zondagochtend ontbeten we pannenkoeken (altijd toch) en verder deed ik weer niet zo heel veel. Die avond had ik de eerste èchte dinner date met de eetclub! De vorige keren hebben we alleen iets gegeten of gedronken, maar niet zelf gekookt. Nu eindelijk wel! We hadden als thema ‘Azië’ gekozen, lekker breed, en ik had daarom als voorgerecht sotosoep gemaakt. Het recept voor een vullende sotosoep staat al op mijn blog!
Midden: Als hoofdgerecht aten we springrolls met tempeh en vega kipstuckjes, zo lekker! Was echt een succes, misschien dat ik het recept nog wel eens op mijn blog mag zetten 😉
Rechts: En als toetje spekkoek. Had een van die meiden helemaal zelf gemaakt. Superknap en hij smaakte echt vet goed! Ik vond het echt een leuke avond, nu al zin in de volgende keer!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Haha ik wilde pas met mijn vriend naar De Libi omdat ik er goede dingen over had gehoord maar ik kreeg ‘m niet enthousiast. Wil ‘m alsnog wel zien nu eigenlijk. En nice dat jullie naar Tiger Mama zijn geweest! Ik kom er heel vaak langs en het ziet er altijd gezellig uit, maar toch heb ik nooit echt bedacht om erheen te gaan, misschien ook omdat Aziatisch een beetje ver van m’n bed is. Als je zelf niet hoeft te kiezen en verschillende hapjes krijgt is de drempel wel al een stuk lager moet ik zeggen haha.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten