Beau’s week 247, 248 en 249: Bijzonder nieuws, (weer) op tv en herfst

5 nov 2019 | Leven

tbd247248.16

Hallo beste mensen! Ik heb veel gewerkt afgelopen weken maar daarnaast ook opvallend veel bijzondere dingen meegemaakt. Van een nieuwe coupe tot aan een héél leuk nieuwtje waardoor mijn leven wel echt even een nieuwe richting in gaat slaan. En van een amateuristische fotoshoot met mezelf tot opnames voor een tv-programma. Veel gesproken met andere bloggers, nieuwe hotspots ontdekt, leuke werklocaties… Hieronder alles!

tbd247248.1

Links: Maandag was een hele aparte dag. Als je me op Instagram volgt heb je dit vast al eens voorbij zien komen: ik was laatst weer op tv, weer bij SBS6 maar dit keer voor het programma Wat Eten We. Dat is een kookshow met daarin een fragment bij iemand thuis. Op deze maandag werd er dus bij mij thuis, in de keuken die letterlijk aaneen hangt met ductape, gefilmd. Leuk om een keer mee te maken maar het duurde zó lang dat ik het wel helemaal zat was.
Midden: En het resultaat vond ik ook mwah. Leuk gedaan, maar heel erg niet ‘ik’ en dat vind ik dan wel zonde. Ik denk dat het veel leuker had kunnen zijn als ik niet in het standaard format was gegooid.
Rechts: Haha, leuke behind the scenes: ik had een zender om waarmee de camera/geluidman alles kon horen en waarmee ik dus ook af en toe naar de wc ging. Gelukkig had ik ‘m op mute, hahaha.

tbd247248.2

Links: Na de opnames ging ik nog een paar uur naar werk (waar ik echt moest knallen want ik was veel later dan verwacht) en ‘s avonds kwam Pascale gezellig eten. Ik maakte gnocchi met een lekkere tomatensaus, een beetje volgens dit recept! Maar dan met vega balletjes in plaats van chorizo, en mozzarella in plaats van parmezaan. Oh en gnocchi in plaats van… 😉
Midden: Dinsdag was weer een prima, drukke werkdag!
Rechts: En ‘s avonds maakte ik stamppot boerenkool met spekjes, jus en worst. Had ik ZO veel zin in!

tbd247248.3

Links: Woensdag was weer een chille werkdag. Ik heb het er echt naar mijn zin en kan echt lekker samenwerken met ‘mijn’ stagiaire, heel blij mee! ‘s Middags gingen we samen naar een meeting bij het gemeentehuis.
Midden: ‘s Avonds ging ik waarschijnlijk sporten, maar ik weet het niet meer. Donderdag weer work.
Rechts: ‘s Middags had ik een bezichtiging bij een leuk huis in de stad. Inmiddels heb ik de hele omgeving ingelicht: Joran en ik zijn op zoek naar een plek om samen te gaan wonen! ♥ :hearteyes: #love #blessed Dit was echt een heel gaaf huis, een oud, heel smal bakkerspand. Heel klein, maar wel met drie lagen. Heel bijzonder, helaas werd het ‘m niet!

tbd247248.4

Links: Op vrijdagochtend ging ik nog even sporten, daarna ging ik weer met de trein richting mijn ouders.
Midden: Maaaaar ik was de huissleutel vergeten en stond toen voor een dichte deur. Gelukkig kon Maudy me snel oppikken en kon ik bij haar een paar uur rondhangen totdat mijn vader me daar kwam halen.
Rechts: Zo lekker, een weekendje thuis… ‘s Avonds ging ik met mijn ouders naar de Chinees, vaste prik.

tbd247248.5

Links: En ook ein-de-lijk weer eens naar de kapper. Schandalig hoe lang ik daar al niet was geweest. De laatste keer was begin mei en het zag er nu dan ook echt niet meer uit. Pas als het geknipt is, besef ik hoe lekker dat is. Moet dit echt wel iets vaker doen.
Midden: ‘s Middags weer terug naar Utrecht.
Rechts: Oh, en nog even een fotootje van de nieuwe coupe. HEEL blij mee! Het is zo fris, lekker geverfd weer en er is ook een heel stuk af. Lijkt niet zo, is wel zo.

tbd247248.6

Links: Die avond kwam Joran langs bij mij thuis en hadden we een superchille avond. Brie vooraf, koekjes als toetje en dit hierboven als hoofdgerecht. Ik twijfel nog een beetje of ik ‘m online ga gooien. Het was heel lekker, maar ook totaal geen geheel. Het paste niet bij elkaar. De rest van de avond keken we Now You See Me, maar dan het tweede deel. Die eerste vond ik goed, dit was echt hélemaal niks, zo slecht!
Midden: Zondagochtend pannenkoeken (duh) en daarna sporten!
Rechts: H E R F S T

tbd247248.7

Links: Ik had nog deeg over (in de vriezer, no worries) van het maken van die plaattaart voor het fragment van afgelopen week, en daar maakte ik met een paar verdwaalde M&M’s vet lekkere koekjes mee.
Midden: Verder sportte ik die dag, maakte ik veel schoon en kookte ik een geweldige lekkere maaltijd voor mij en mijn broertje. Het is deze stoof met halloumi, linzen en abrikoos. Sowieso een nieuwe favoriet!
Rechts: Daarna sprongen we op de fiets richting de bios voor iets – zo dachten we – heel leuks, namelijk een speciale Friends-film met ‘nooit eerder vertoond materiaal en exclusieve interviews’. Dat viel zwaar tegen: er werden letterlijk 3,5 uur lang wat willekeurige afleveringen afgespeeld die iedere fan in de zaal natuurlijk al tig keer heeft gezien. Was echt niet ok, er liepen ook mensen boos de zaal uit. Gelukkig kreeg iedereen daarna vrijkaartjes voor een film naar keuze, dat is dan wel weer netjes.

tbd247248.8

Links: Maandag was weer een werkdag èn –avond. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam werd die avond de Nacht van de VN georganiseerd en daar hielp ik mee in de zaal bij wat lezingen.
Midden: Ik zat bij eentje over de amazone (en wat daar allemaal aan de hand is en vooral wat we daar allemaal niet over weten) en een over oorlog (en wapens) als verdienmodel. Interessant!
Rechts: Indrukwekkend plaatje met een minder interessant verhaal: dinsdag was ik weer werken en had ik wederom een meeting bij de gemeente. Die uitzichten vind ik dan wel vet hoor!

tbd247248.9

Links: Daarna racete ik snel naar huis want het fragmentje van die opnames een week eerder kwam op tv! Was niet helemaal tevreden dus, maar ach ja, heb je dat ook weer meegemaakt.
Midden: Was wel tevreden over deze maaltijd: mie met courgetti en kipballetjes. ‘s Avonds laat fietste ik richting Joran.
Rechts: En de volgende ochtend fietste ik via de binnenstad weer terug naar huis. Met een flinke tussenstop. Eerst werkte ik aan mijn blog bij Black Brew, daarna sloot Floor aan om bij te kletsen en taart te eten (even tussendoor: goddelijke blondie, echt) en vervolgens gingen we samen nog even Hoog Catharijne in want ik had een nieuwe broek nodig. Dat was een zeeeer slechte keus in de herfstvakantie maar ik ben wel geslaagd :thumbs:

tbd247248.10

Links: ‘s Middags blogde ik vrolijk verder en ‘s avonds maakte ik deze gezonde, smeuïge, mega lekkere pasta. Het is dus spaghetti met een hele romige pompoensaus met geitenkaas. Heb je maar 5 ingrediënten voor nodig!
Midden: work work work work work
Rechts: Waar ik wel lekker een uurtje eerder wegging, want ik had afgesproken met Teddy van A Beauty Day. Wij hebben dezelfde bachelor gedaan en zijn daarnaast allebei al jarenlang die hard bloggers. Een tijdje geleden plaatste ik een oproepje om met mensen in contact te komen die freelance tekstschrijver zijn of daar ook mee willen beginnen, en Teddy heeft mij toen een berichtje gestuurd. Bij het voor mij onbekende tentje Onz dronken we koffie en wisselden we heel veel tips uit. Leuk om daar eens met iemand over te kunnen praten! Mijn vrienden vinden het leuk om mijn verhalen te horen – tot op een bepaald punt. Begrijpelijk, maar daarom wel fijn om eens zo met iemand te zitten.

tbd247248.11

Links: En dit was de zonsondergang toen ik daarna naar huis fietste. Nouja, bijna dan. Knalde er schaamteloos een spectaculair filtertje overheen.
Midden: Die nacht sliep ik verrekte slecht en daar moest vrijdagochtend dus ff een stevig ontbijtje in. Met wat restjes pompoen en een verdwaalde appel maakte ik deze superlekkere pompoenpannenkoekjes. Heel makkelijk ook!
Rechts: Ik had mezelf in mijn sportoutfit gehesen maar had eigenlijk totaal geen zin. Ik fietste om naar Milenka om stiekem gratis thee te drinken bij haar werk en ondertussen zelf ook een beetje te werken. Daarna ging ik trouwens wel nog sporten, als een wonder. ‘s Avonds hing ik op de bank bij Marloes, een vriendin die sinds een tijdje ook in Overvecht woont.

tbd247248.12

Links: Zaterdag was ik weer totaal teruggevallen in mijn dip. Thuis rondhangen was geen optie en ik vond het onzin om wéér geld te betalen voor koffie in een leuke zaak, daarom zat ik met mijn laptop bij de plaatselijke bieb. Tussen de oudjes die op hun gemak alle kranten van die dag doorbladerden. De koffie kreeg ik gratis want ik had geen muntgeld.
Midden: Ook ging ik nog even snel een winkel in voor nòg een nieuwe broek, die dingen slijten bij mij echt in recordtempo. Alweer geslaagd, zo fijn!
Rechts: En in een finale poging om mezelf op te vrolijken: een hotdog van de hema!

tbd247248.13

Links: ‘s Middags sprak ik weer af met een blogger, met Merel van Meningen van Merel dit keer! Ook haar (her)ken ik van mijn studie en ook zij had gereageerd op mijn oproepje. Ze is geen tekstschrijver maar wel verse blogger, dus juist ík kon nu veel tips geven. Was echt heel gezellig, leuk!
Midden: Die avond stond deze lekkere maaltijd op het menu en het recept daarvan komt natuurlijk nog online! Mooi bord trouwens hè? Is van de Xenos, vind ‘m heel leuk voor af en toe!
Rechts: Ik had eigenlijk helemaal 0 gepland voor die avond maar heel spontaan fietste ik toch nog de stad in met Keylee. We zaten bij Buurten, op de Burgemeester Reigerstraat. Gek genoeg was ik hier nog nooit geweest en wist ik dus niet eens dat er zoveel zaken van bestonden in Utrecht! We hadden een perfect plekje bij een vuurkorf veroverend, was een lekkere avond zo!

tbd247248.14

Links: Uitslapen op de zondag. Ik vind het altijd moeilijk om de fijne middenweg te vinden tussen ‘nee dit is te vroeg op een zondag, dat is echt zonde’ en ‘jezus wat laat nu heb ik niks meer aan mijn dag’. 
Midden: Ik draaide wasjes, ging sporten en wandelde door de stad met Floor. Dit is hoe de herfst moet zijn hè?
Rechts: En het weekend sloot ik heel relaxed af met vriendinnen en mijn all time favourite risotto met krokante chorizo en mozzarella.

tbd247248.17

Links: Maandag en dinsdag was ik aan het werk. Er zijn leuke dingen gebeurd en besproken waar ik hopelijk snel meer over kan vertellen 🙂 Dinsdag was een extra lange dag want die avond was ik bij een meeting voor ons team van vrijwilligers. Ik liep tussendoor even heen en weer naar de AH voor avondeten en genoot toen van dit (weer: iets aangedikte) sfeertje.
Midden: Na die meeting fietste ik snel door naar café De Zaak want daar waren vriendinnen Keylee, Milenka en zelfs onze vriendin die naar het zuiden is getrokken, Ilona. We kletsten bij, wachtten een uur op een pizza en dronken lekker biertjes.
Rechts: Op woensdag was ik vrij en bracht ik eerst mijn fiets naar de fietsenmaker. Voor een lekke band, ooit ga ik het weer zelf plakken maar niet vandaag. Daarna meette ik de meiden weer bij Jozef. Alle vier werkten we een beetje aan school/blog en daarna speelden we een spelletje. En ik at deze sicke lunch: een tosti brie a.k.a. acute obesitas.

tbd247248.18

Links: ‘s Middags was het weer tijd voor mijn onofficiële halfjaarlijkse fotoshoot. Ik heb zó weinig foto’s van mezelf en als blogger die af en toe ook over andere dingen dan eten schrijft, is dat niet echt handig. Dus ik schoot wat statige portretjes van mezelf.
Midden: ‘s Avonds ging ik sporten en at ik een mega lekkere, simpele maaltijd: rode kool, gebakken aardappel, gebakken appel (met een beetje suiker), mayo en een vega satéschnitzel.
Rechts: Ook donderdag werkte ik weer, onder andere een paar uur voor een project in Vleuten. Vraagje: zijn er meer mensen die zo vreeeselijk misselijk worden in de elektrische bussen die tegenwoordig overal rijden? Met de normale bussen had ik er nooit last van maar met deze, die zo haperig rijden, dus ineens wel. Heel vervelend, ga ik toch liever fietsen.

tbd247248.19

Links: ‘s Middags had ik een afspraak bij de Stadsschouwburg. Daar was ik dus nog nooit geweest maar ik vond het heel vet om het een keer te zien!
Midden: Ik moest wel iets eerder weg want er stond weer een bezichtiging voor een appartement gepland. En eh… Ja, het was perfect.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik een lekkere vega curry met pastinaak voor mij en Keylee, was superlekker! Soon online!

tbd247248.20

Links: Vrijdag werkte ik bijna de hele dag aan mijn blog bij Tijm. Hier kreeg ik ook goed nieuws (begint met de h, eindigt op uis) waar ik nog even niets over kan zeggen totdat alles rond is. Maar toch: waaaaaaaaah!
Midden: ‘s Avonds kletste ik bij met Marloes en een rood wijntje om toch alvast even te proosten.
Rechts: Zaterdag heb ik gesport, lekker relaxed The Handmaids Tale gekeken (holy shit wat goed) en daarna dronk ik thee en at ik appeltaart bij Ledig Erf met Keylee en Milenka, onder het genot van live muziek.

tbd247248.21

Links: ‘s Avonds ging ik met Joran, met die gratis kaartjes die ik laatst kreeg, naar de bios. We kozen voor Joker, een film die ik normaal absoluut niet zelf uit zou kiezen maar omdat iedereen er zo lyrisch over is, was ik toch ook wel nieuwsgierig. En hij was inderdaad vet goed, heel grimmig en bijzonder maar echt sterk.
Midden: Daarna dronken we wat bij Jacketz, een nieuwe zaak (? toch) op het Stadhuisplein. Best een lekkere plek om te zitten, mits het niet te druk is.
Rechts: Zondag sportte ik, maakte ik schoon, had ik een fijne avond met huisgenoten en at ik deze suuuupergoeie lasagne. Check die kaaslaag, dat is alles wat je wil bij lasagne toch? Ook dit recept komt binnenkort online, dus houd mijn blog in de gaten!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten